10 stvari koje možete naučiti već ovog leta

06. avg.

Ovoga leta niste otputovali nigde na odmor? Ili ste se vratili puni energije i spremni ste za nove izazove? Jedan od najboljih načina da provedete ovo leto i svoje slobodno vreme iskoristite kvalitetno jeste da upišete neki kurs i steknete neku novu veštinu čime možete poboljšati kvalitet svoga života, a da se pritom i dobro zabavite!

Upišite kurs slikanja

Svi volimo da se „igramo“ sa našim fotoaparatima, pa makar koristili i kamerice na mobilnim telefonima. Ali zar ne bi bilo sjajno naučiti nešto više o samoj slici, o stvaranju kadrova bez upotrebe tehnologije?! Poznavanje tehnika slikanja će vam bukvalno omogućiti da svet vidite drugim očima – primećivaćete detalje preko kojih ste do tada samo prelazili pogledom! Dakle, upišite neki kurs slikanja i praktikujte hvatanje dragocenih momenata onako kako retko ko ume!

Kursom keramike protiv stresa

Verovatno ste čuli da rad sa rukama, može pomoći pri oslobađanju od nervoze i stresa.  Jedan od odličnih načina da se zabavite, naučite nešto novo i pritom oslobodite negativne energije ovog leta jeste da upišete neki kurs keramike. Izbor je zaista veliki, a na kraju kursa ćete verovatno biti bogatiji i za neku lepu, unikatnu skulpturu ili vazu koju ste sami napravili. :)

„Obojite“ vašu baštu ili terasu cvećem

Preko laganih kurseva lako možete steći znanja aranžiranja cveća i na taj način ulapšavati raspoloženje voljenim osobama kroz kreativne cvetne aranžmane. Bavljenje baštovanstvom takođe oslobađa negativnu energiju i deluje opuštajuće na organizam, a vaša terasa ili bašta mogu dobiti potpuno novi izgled: naučite kako da uzgajate limunovo drvo u saksiji, šta prija začinskom bilju i kako da vaša lavanda izgleda ko da raste u Provansi! Čekaće vas sati i sati uživanja u vašem ličnom vrtu! :)

Ko peva (ili svira) zlo ne misli

Možda vas je oduvek privlačila muzika, a niste imali hrabrosti da se oprobate u sviranju i pevanju. Možda i imate hrabrosti, ali nemate vremena? Leto je idalno vreme da se odvažite i upišete osnovni kurs klavira ili da naučite da svirate gitaru! Zamislite, već sledećeg leta na plažu možete poneti svoju gitaru i zabavljati svoje društvo, dodatni poeni čekaju one koji se odvaže da zapevaju! Ima kurseva i za njih! :)

Kurs ilustracije: crtanje stripa

Verujemo da mnogi od vas vole da čitaju stripove i imaju kolekcije kojima se ponose! Ako se prepoznate u ovim rečima, a pritom umete i da crtate, škola ilustracije u kojoj se uče osnove crtanja stripa je pravi izbor za vas! Naučićete više o kreativnom procesu stvaranja stripa, razradu likova, obradu teksta i scenarija i još mnogo toga! :)

Vaša nova haljina – može biti delo vaših ruku

Naše bake i mame su jako volele da šiju, a mnoge to još uvek čine! Preselo vam je da u radnjama ne možete pronaći suknju u određenoj nijansi plave boje? Ili baš nigde nema pantalona baš po vašoj meri i kroju? Bez brige, sa tavana izvucite staru šiveću mašinu, prodavnica sa materijalima je puno, kao i časopisa sa krojevima, i vrlo brzo ćete imati jedinstvenu bluzu ili pantalone; i to duplo jeftinije nego što biste mogli da ih kupite! A za početnike tu su različiti kursevi šivenja. Ko zna, ako se izveštite možete postati i kostimograf?! :)

Bavite se sportom

Za ljude koji bi voleli da porade na svojim fizičkim aktivnostima postoji mogućnost pohađanja kursa za aktivan stil života, gde se mogu naučiti veštine koje će nam pomoći da prihvatimo odgovornost za naše zdravlje, naš izgled i samopouzdanje. Naučite neku novu veštinu, mi predlažemo jogu!

Naučite neki latino ples

... i postanite latino zavodnik ili zavodnica! Veliki broj škola plesa nude mogućnost da se svako upozna sa osnovnim plesnim veštinama od kojih je svakako najpopularnija salsa, sa stotinama miliona poklonika širom sveta, ali ni jedan tango vam neće biti na odmet! :)

Astrologija

Ukoliko volite da čitate horoskop ili da gledate u šolju, može vam biti još zanimljivije ako naučite da sami „pročitate“ svoj horoskop! Sa čak 4 nivoa astro obuke, upoznaćete osnove astrologije, tipove, planete po kućama, astronumerologiju i još mnogo toga!

Upišite kurs glume

Kao glumac možete da budete bilo ko! I biznismen sa Wall Street-a, ali i prosjak. Možete biti kralj, pesnik, vitez, plaćeni ubica, vozač trkačkih automobila ili neka životinja - nema granica. Glumci savršeno upravljaju svojim emocijama i biti glumac može biti prilično zabavno, makar glumeli samo pred uskim krugom prijatelja na nekoj internoj žurci. Mada, nikad se ne zna, možda vas čeka i veliko platno!


U svakom slučaju, mogućnosti da kvalitetno ispunite svoje slobodno vreme su neograničene. Ne dozvolite sebi da primetite da vam se letnji dani svode na televizor i prebacivanje sa fotelje na kauč - bitno je da se na kraju dana osećate ispunjeno i da znate šta ste i zašto radili tog dana.


Postavljeno: 06.08.2012.
Broj pregleda: 8290


KOMENTARA (3)

Igor

Tokom leta možete nau?iti i neki strani jezik. Posetite http://www.kursevi.com/organizator-obuke/Ucenje-jezika-u-inostranstvu-Emanera/1107
2012-08-20 15:55:33


Elena - Infostud

Zdravo Danilo, hvala ti na lepom komentaru! :) Imaš u tekstu, u odeljku gde se spominju škole plesa i link ka školama gde se može ići na časove latino plesova! :) Pozdrav, Elena
2012-08-08 11:14:06


danilo

Nisam ni znao za ovaj sajt, stvarno je super! Moraću malo detaljnije da pročešljam koje sve kurseve imate u ponudi... ja sam u potrazi za kursom plesa, preporuke su dobrodošle!
2012-08-08 11:08:24



Predstavljamo organizatore kurseva


Najtraženiji kursevi