Kurs ruskog jezika

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kraljice Marije 47 (Vukov spomenik), Beograd, prikaži na mapi
Datum početka kursa:
30.06.2024.
Trajanje kursa:
10 nedelja
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Beograd

CENA: od 21000 din
Cena bez popusta: 24000 din

Opis kursa

Ruski jezik je slavenski jezik sa najvećim brojem govornika. Sa ukrajinskim, beloruskim i rusinskim, spada u grupu istočnoslavenskih jezika. Savremeni ruski jezik bazira se na narečju Moskve. Ruskim kao maternjim jezikom govori oko 180 miliona ljudi, od kojih oko 130 miliona živi u Rusiji. Službeni je jezik u Rusiji, Belorusiji (uz beloruski), Kazahstanu (uz kazahstanski), Kirgistanu (uz kirgistanski) te ukrajinskoj Autonomnoj Republici Krim (uz ukrajinski).

U ovim i ostalim zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza ruski je maternji jezik dela stanovništva i u većoj ili manjoj meri jezik javnog života. Široko se koristi i u kulturi, nauci i tehnici. Uzimajući u obzir i broj govornika ruskog kao drugog jezika, njime se služi oko 300 miliona ljudi. Spada u deset najtraženijih jezika na svetu.

Ruski jezik je u poslednjih par godina ponovo postao jedan od traženih jezika u Srbiji. Razlog je veliki broj državnih firmi koje su kupile firme iz Rusije pa je potražnja za poznavaocima ovog jezika prilično velika. Očekuje se i da će privredno tehnička saradnja Srbije i Rusijom iz godine u godinu rasti.

Kurs ruskog jezika u LnG Education centru

Ruski jezik u LnG Education centru možete učiti kroz:

  • Standardni kurs ruskog jezika
  • Poluindividualnu nastavu ruskog jezika
  • Individualnu nastavu ruskog jezika

Standardni kurs ruskog jezika

Idu u tempu dva puta nedeljno po 90 minuta.
Standardni kurs ruskog jezika traje 10 nedelja. U toku kursa razvijamo sve četri jezičke veštine, govor, slušanje, pisanje i čitanje, ali cilj nam je da aktivno koristite jezik pa je akcenat na konverzaciji. Zahvaljujući malim grupama sa po pet polaznika najviše, aktivno učestvujete u nastavi, a sam predavač ima dovoljno vremena da se posveti svakom pojedincu.

Predavački tim čine stručni i iskusni profesori ruskog jezika. Nastava je obogaćena dodatnim vežbama, didaktičkim i video materijalom. Kad završite standardni kurs ruskog jezika, radićete završni test i dobiti sertifikat na srpskom i ruskom jeziku. Nakon ovoga možete nastaviti učenje ruskog jezika i preći na sledeći nivo.

Zbog posla, nepredviđenih obaveza ili promenjivog rasporeda veliki broj polaznika se odlučuje na:
-rad u mini grupi od dva polaznika (poluindividualna nastava ruskog jezika) i
-individualni časovi ruskog jezika

Ruski jezik-mini grupa od dva polaznika

Za mini grupu se najčešće odlučuju članovi porodice ili bračni partneri, ponekad i kolege sa posla koji ne mogu ili ne žele da se prilagođavaju radu u grupi.
Nastava ide u tempu dva ili tri puta nedeljno po 90 minuta u dogovoru sa polaznicima.
Kurs u tempu dva puta nedeljno traje 10 nedelja.

Individualni časovi ruskog jezika

Individualni časovi ruskog jezika su ono na šta se odlučuje veliki broj polaznika. Ovde imate dve mogućnosti učenja;
– standardni program učenja
– uključivanje tema koja su vezane za Vaš posao, studije ili interesovanja. Dakle, tailor-made, odnosno kurs rađen po Vašoj meri. Prati se brzina kojom napredujete i u dogovoru sa Vama se unose dodatni sadržaji i aktivnosti kako biste što brže i prirodnije savladali ruski jezik.
Cena individualne nastave zavisi od nivoa učenja jezika kao i od toga da li dolazite u školu ili profesori dolaze kod Vas kući / na posao.

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com