Kursevi u Novom Sadu

Ukoliko želite da promenite svoj život učenjem novih veština, najbolji način za to je pohađanje kvalitetnih obuka. Srećom, kursevi u Novom Sadu pružaju brojne mogućnosti za sticanje znanja, bez obzira na oblast koja vas interesuje. Za početak, potrebno je da donesete odluku šta želite da učite.

Najveći grad u Vojvodini nudi širok izbor najrazličitijih vidova doškolovanja. To je velika prednost, jer je zaista ogromna privilegija živeti u gradu koji nudi toliko opcija za učenje. Međutim, potrebno je da precizno definišete svoje potrebe, inače ćete imati problem sa donošenjem odluke. Da biste došli do željenog odgovora, morate prvo da postavite prava pitanja, kao što su:

 • Koja oblast me zanima?
 • Kako ću iskoristiti nove veštine?
 • Da li imam vremena za pohađanje predavanja?
 • Da li mi više odgovara grupna ili individualna nastava?
 • Da li škola nudi međunarodno priznat sertifikat?

Odgovori na ove nedoumice će vam pomoći da svoju potragu za najboljim kursom u Novom Sadu okončate na lak i brz način. Za početak, pođite od sebe, svojih talenata i afiniteta. Šta je to što ste oduvek želeli da naučite, a ranije niste imali priliku? Ne brinite, u ovom slučaju ne postoji pogrešan odgovor.

Kursevi u Novom Sadu su najbolji izbor za stručno usavršavanje

Internet pretraga je najbolji način da se upoznate sa ponudom stručnih obuka. Mnogi sajtovi sa kursevima nude širok izbor najrazličitijih obuka, kako za prekvalifikaciju tako i za hobije. Sve zavisi od toga koja znanja želite da steknete i sa kojim ciljem. Bez obzira na odluku koju donesete, kursevi u Novom Sadu će vam pomoći da ostvarite svoje ambicije. 

Zato ne postoji nijedna prepreka da naučite kako se postaje taksista, notar ili čak advokat! Ove obuke donose i dodatne pogodnosti kao što su upoznavanje novih ljudi sa sličnim interesovanjima i isprobavanje novih stvari (kuvanje, ples, slikanje). Na kraju krajeva, zašto ne biste uživali dok učite nove stvari? To su sve vrlo valjani razlozi da ozbiljno razmislite o stručnom usavršavanju.

Koju kurs odabrati?

Za koju god oblast da se odlučite, kursevi u Novom Sadu će vam omogućiti da za relativno kratko vreme dođete do novih saznanja. Ukoliko želite napredak u karijeri, ne morate nužno da menjate profesiju. Možda vam jednostavno treba dodatno znanje, poput usavršavanja rada na računaru ili unapređivanja menadžerskih veština. Većina sajtova će vam ponuditi oblasti kao što su:

Kategorije su tu da pomognu da lakše suzite izbor ukoliko imate dilemu. Stručna obuka u Novom Sadu će vam pomoći da postignete željeni cilj i postanete veoma uspešni u poslu, bez obzira na to da li ste već zaposleni i želite da napredujete ili ćete tek tražiti posao. Nakon pronalaska željene oblasti, vreme je za pronalaženje škole koja će vam ponuditi najkvalitetniju nastavu.

Kako izabrati najbolji kurs?

Kursevi u Novom Sadu pokrivaju praktično sve oblasti stručnog usavršavanja, a često se i ponude iz iste oblasti značajno razlikuju. Zato obratite pažnju na sledeće stavke kako biste doneli najbolju moguću odluku:

 1. Trajanje kursa

Prilikom pretrage ćete naići na više kurseva koji se odnose na istu oblast, ali se razlikuju pre svega po trajanju. Jednostavno, nije isto da li ćete se nečemu posvetiti nekoliko dana ili 12 meseci. Iako i za vrlo kratko vreme možete da steknete osnove, za temeljno znanje (i sticanje međunarodnog sertifikata) potrebno je mnogo više vremena. Ukoliko imate određeno predznanje, nekada je čak i preporučljivo odabrati kraću obuku, jer se u tom slučaju fokus stavlja na specifične oblasti.

 1. Mesto održavanja nastave

Nije isto da li se nastava održava na Limanu, Detelinari ili Podbari. Ako nemate previše vremena na raspolaganju, svakako će vam značiti svaki minut koji ćete uštedeti na putovanju do obrazovne ustanove. 

Zato je velika pogodnost ako možete da pohađate nastavu blizu kuće ili da uopšte i ne napuštate dom uz online kurseve. Dobra vest je da mnoge škole nude ovaj moderni vid učenja, naravno, ukoliko je oblast takva da dozvoljava rad od kuće (teško ćete iz fotelje učiti kako se, na primer, radi u štampariji).

 1. Način održavanja časova

Svakodnevne obaveze diktiraju vreme i mesto održavanja obuke. U skladu sa radnim i privatnim zaduženjima, možda ćete moći da pratite samo ona predavanja koja se odvijaju vikendom ili uveče. Imajući to u vidu, mnoge obrazovne ustanove u Novom Sadu nude najrazličitije termine održavanja nastave. 

Ako ipak ne možete da planirate previše unapred, pojedine škole nude mogućnost odloženog praćenja časova. Tako možete da učite kad god vam to odgovara, jer je gradivo dostupno 24 sata dnevno. 

 1. Ko su predavači i kako predaju?

Svako ima svoj metod kada je reč o načinu učenja. Međutim, i predavači određenoj oblasti prilaze na drugačiji način, pa je važno da pronađete pristup koji vam najviše odgovara. Važno je i koliko je predavač stručan u određenoj oblasti. Naime, može da se desi da je program osmišljen tako da se podrazumeva određeno predznanje. 

To može da oteža rad apsolutnom početniku, te može imati i poteškoća sa praćenjem nastave. Ako smatrate da vam treba dodatna pomoć, možda nije loše da razmislite o individualnoj nastavi, gde će predavač prilagoditi program vašem napretku i nivou znanja.

 1. Cena obuke 

Malo je kurseva koji su besplatni, što znači da treba dobro da razmislite kojoj školi ćete dati novac za obuku. Zaista, cena može da bude odlučujući faktor pri odabiru institucije, jer razlike u iznosu mogu da budu značajne. Ukoliko imate ograničen budžet, sačekajte sezonske popuste, kada obrazovne ustanove nude snižene cene školovanja (Nova godina, Božić, polazak u školu, Prvi maj itd.). 

Pronađite na jednom mestu najbolje kurseve u gradu

Olakšajte sebi potragu za idealnom obukom tako što ćete posetiti portal Kursevi.com, gde je ponuda predstavljena tako da u nekoliko klikova možete da pronađete sve što vam treba. Najbolji kursevi u Novom Sadu su raspoređeni po sledećim kategorijama:

 • Kursevi jezika;
 • Poslovne veštine;
 • Kursevi računara;
 • Hobi kursevi;
 • Zanati i prekvalifikacije.

Sve što treba da uradite jeste da u okviru jedne od oblasti izaberete kurs koji vam treba. Krenite već danas sa sticanjem novih veština koje će vam promeniti život.

Organizatori

Zanatsko obrazovni centar ADŽIJA
FTN Informatika - centar za obrazovanje u oblasti informaciono komunikacionih tehnologija
Psihorelaks
Centar za javni govor