Osmeh na dar pomaže Svratištu

05. mar

Prvi studentski humanitarni fond u Srbiji „Osmeh na dar", od ponedeljka na Pravnom fakultetu sprovodi akciju prikupljanja pomoći za decu iz Svratišta u Krfskoj ulici. To je jedna od prvih akcija ovog studentskog fonda, budući da je osnovan tek krajem januara ove godine.

Međutim, humanitarnim radom članovi ovog fonda, inače studenti nekoliko fakulteta, bave se od ranije. Samo prošle godine za decu sa Kosova prikupili su više od 1.500 paketića, koje su im lično odneli.

- Do sada smo uglavnom pomagali deci sa Kosova, ali od sada želimo da pomažemo svoj ugroženoj deci u Srbiji, bolesnoj deci kojoj su potrebna sredstva za operacije, preglede, ili putne troškove do lekara, tako da uporedo sprovodimo nekoliko akcija. Deci ulice koja dane provode u Svratištu, takođe je neophodna pomoć. Od početka akcije javljali su nam se uglavnom studenti sa Pravnog fakulteta i Bogoslovije, sa željom da pomognu. Kada bi svaki student Beogradskog univerziteta izdvojio samo deset dinara, mališanima u Svratištu bi to mnogo značilo - kaže za Danas Marina Đogić, član Fonda „Osmeh na dar", apelujući i na ostale građane da se priključe akciji.

Ona napominje da akcija treba da bude simboličan gest, kao znak pažnje za ovu decu. Akcija će trajati još sutra, a studenti - volonteri dežuraće u holu Pravnog fakulteta od 10 do 16 časova i prikupljaće novčane priloge, hranu, slatkiše, društvene igre, školski pribor, garderobu (najpotrebniji novi donji veš i čarape) namenjene deci ulice.


(Preuzeto iz Danas-a 05.03.2009.)

 



Postavljeno: 05.03.2009.
Broj pregleda: 644

KOMENTARA postavi prvi komentar (0)