Konkurs otvoren još četiri nedelje

02. mar

Ostale su još četiri nedelje za predaju radova na konkurs za dizajn eko-nameštaja "Sitting Green", koji je otvoren za studente, profesionalne dizajnere i ostale građane Srbije.

Takmičenje se održava u okviru Beogradske nedelje dizajna, a inicirao ga je USAID Projekat za razvoj konkurentnosti Srbije, koji će uložiti 5.000 dolara u proizvodnju prototipova svakog od tri pobednička dizajna kako bi se promovisao izvoz ovakvog dizajna iz Srbije.

Biće dodeljene nagrade u tri kategorije - ukupna nagrada za najbolji dizajn, studentska nagrada za najbolji dizajn i ukupna nagrada za najbolju upotrebu održivih materijala.

Međunarodni žiri čine urednik magazina "Wallpaper" Toni Čejmbers, vlasnik i osnivač studija "Konstantin Grčić Industrial Design" Konstantin Grčić, dizajner Šin Azumi, industrijski dizajner Branko Lukić i glavni urednik nezavisne publikacije "Designboom" Bridžit Loman.

Pobednici će biti objavljeni na otvaranju Beogradske nedelje dizajna, 25. maja 2009, a prototipovi svakog od tri pobednička dizajna biće izrađeni u proizvodnim pogonima srpskih kompanija.

Kandidati mogu predati svoje predloge dizajna na www.belgradedesignweek.com, a proizvodnja prototipova će početi najkasnije u julu 2009.

 

Preuzeto iz Građanskog lista

Pogledajte detalje konkursa na našem sajtu klikom ovde.

 



Postavljeno: 02.03.2009.
Broj pregleda: 717

KOMENTARA postavi prvi komentar (0)