Dobar primer investiranja u znanje

01. jul

Balkanska ekološka asocijacija i kompanija Karlzberg Srbija uručili su juče pobednicima konkursa za istraživačke projekte, diplomske i naučne radove iz oblasti životne sredine 15 stipendija u ukupnom iznosu od 20.000 evra.

Generalni direktor Karlzberg Srbija Aleksandar Radosavljević istakao je da je ta kompanija u protekle tri godine uložila više od 80.000 evra za unapređenje životne sredine i stipendirala 50 talentovanih istraživača.

Pomoćnica ministra životne sredine i prostornog planiranja Jelena Cvetković naglasila je da je ovo dobar primer investiranja u znanje ali i ekologiju.

- Društvena odgovornost kompanija, osim poštovanja zakona, podrazumeva i stimulisanje društva u ostvarivanju javnih interesa, među kojima je briga o životnoj sredini jedan od prioriteta - istakla je Cvetkovićeva.

Predsednik Balkanske ekološke asocijacije Fokion Vosniakos napomenuo je da B.EN.A nije nevladina organizacija, već naučna asocijacija koja broji oko 400 naučnika i više od 350 univerziteta i istraživačkih ustanova iz balkanskih zemalja i šire, sa ciljem da se ukinu međunarodne granice kada je u pitanju rešavanje ekoloških problema.


(Preuzeto sa sajta Danas-a od 01. 07. 2009.)

 



Postavljeno: 01.07.2009.
Broj pregleda: 650

KOMENTARA postavi prvi komentar (0)