Ugostiteljska struka - pomoćnik kuvara

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
12.02.2023.
Trajanje kursa:
300 radnih sati
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Ada, Aleksandrovac, Aleksinac, Apatin, Aranđelovac, Arilje, Babušnica, Bač, Bačka Palanka, Bačka Topola, Bački Petrovac, Bačko Dušanovo, Bajina Bašta, Banatski Despotovac, Banja Koviljača, Banja Vrujci, Batočina, Bečej, Bečići, Bela Crkva, Bela Palanka, Beočin, Beograd, Blace, Bogatić, Bojnik, Boljevac, Bor, Bosilegrad, Brus, Bujanovac, Čačak, Čajetina, Čelarevo, Ćićevac, Čoka, Čokot, Crna Trava, Crvenka, Ćuprija, Čurčin, Despotovac, Despotovo, Dimitrovgrad, Doljevac, Donji Milanovac, Dragaš, Ečka, Erdevik, Futog, G. Sabanta, Gadžin Han, Gajdobra, Golubac, Gornja Vrežina, Gornji Matejevac, Gornji Milanovac, Grocka, Hajdučica, Inđija, Irig, Ivanjica, Jagodina, Jasenovik, Jelašnica, Kać, Kanjiža, Kikinda, Kladovo, Knić, Knjaževac, Koceljeva, Kopaonik, Kosjerić, Kostolac, Kovačica, Kovin, Kragujevac, Kraljevo, Krčedin, Krupanj, Kruševac, Kučevo, Kucura, Kula, Kuršumlija, Lajkovac, Lapovo, Lazarevac, Lebane, Leposavić, Leskovac, Lipljan, Ljig, Ljubovija, Loznica, Luča

CENA: 15000 din

Opis kursa

slikazanati.jpg

UGOSTITELJSKA STRUKA - POMOĆNIK KUVARA

Pomoćni kuvar je „desna ruka“ glavnog kuvara. Od njegove sposobnosti da efikasno i na pravi način izvrši sve pripremne radnje u kuhinji zavisi i krajnji rezultat glavnog kuvara. Ako želite da uđete u svet kulinarske veštine, moraćete da započnete svoju karijeru kao pomoćnik u kuhinji. Na taj način ćete se neposredno upoznavati sa umećem koje ovaj zanat podrazumeva.

Obuka za pomoćnog kuvara akademije Oxford osmišljena je tako da doprinese vašem osposobljavanju za obavljanje svih neophodnih zadataka koji se stavljaju pred pomoćnika kuvarskog šefa. Naš kurs za pomoćnog kuvara omogućava svojim polaznicima obučavanje u skladu sa HACCP normama i standardima i daje odličnu osnovu za dalje usavršavanje i napredovanje.

Radni zadaci pomoćnog kuvara započinju svrsishodnim planiranjem i dobrom organizacijom u svom radnom okruženju. U školi za pomoćnog kuvara učite kako da pripremite svoje radno mesto, radni inventar, da kontrolišete ispravnost aparata iz vašeg delokruga i da dobro poznajete namenu opreme za pripremanje jela. Obuka za pomoćnog kuvara podrazumeva prenošenje znanja iz oblasti primanja i obrade namirnica. Pored dobrog poznavanja svih vrsta namirnica i njihovih karakteristika, polaznik će, nakon završenog kursa za pomoćnog kuvara, umeti da ih na adekvatan način skladišti, vrši njihovu obradu i pripremu po nalogu glavnog kuvara. Ispravno čišćenje, pranje i gruba obrada namirnica su osnovni preduslovi za dalji rad glavnog kuvara i vremensku efikasnost pripremanja porudžbine.

Kandidati koji se odluče za pohađanje škole za pomoćnog kuvara akademije Oxford obučavaće se i za pripremu jednostavnih jela: supa, variva i priloga, jednostavnih salata. Nakon obuke ćete biti osposobljeni za finu obradu namirnica za spremanje hladnih i toplih predjela, jela po narudžbi, jela sa roštilja, kao i desertnih jela.

Serviranje i dekorisanje jednostavnih jela može biti jedan od zadataka pomoćnog kuvara. Na našem kursu savladaćete serviranje i dekoraciju supa i čorbi, variva, salata, kao i izbor posuda i dekorativnih sredstava.

Kultura ophođenja i spremnost na timski rad će vam, umnogome, olakšati uključivanje u svet ovog zanata, a naša škola će vam sigurno dati smernice i dobru osnovu na kojoj ćete graditi svoju karijeru.

Cena kursa i obuke za pomoćnog kuvara je 15,000 RSD
U cenu su uračunati:

  • Priručnik
  • Polaganje završnog ispita
  • Izrada sertifikata

* NAPOMENA:

U cenu nije uračunato pohađanje praktične nastave

  • Ukoliko se odlučite da praktičnu nastavu pohađate u firmi sa kojom Akademija Oxford ima poslovnu saradnju, cena praktične nastave se kreće od 5000 RSD mesečno.
  • Ako sami pronađete firmu gde ćete pohađati praksu, cena je stvar dogovora između vas i te firme. U tom slučaju Akademija Oxford nije odgovorna za kvalitet prakse.

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com