Ugostiteljska struka - kuvar

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
06.04.2023.
Trajanje kursa:
300 radnih sati
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Ada, Aleksandrovac, Aleksinac, Apatin, Aranđelovac, Arilje, Babušnica, Bač, Bačka Palanka, Bačka Topola, Bački Petrovac, Bačko Dušanovo, Bajina Bašta, Banatski Despotovac, Banja Koviljača, Banja Vrujci, Batočina, Bečej, Bečići, Bela Crkva, Bela Palanka, Beočin, Beograd, Blace, Bogatić, Bojnik, Boljevac, Bor, Bosilegrad, Brus, Bujanovac, Čačak, Čajetina, Čelarevo, Ćićevac, Čoka, Čokot, Crna Trava, Crvenka, Ćuprija, Čurčin, Despotovac, Despotovo, Dimitrovgrad, Doljevac, Donji Milanovac, Dragaš, Ečka, Erdevik, Futog, G. Sabanta, Gadžin Han, Gajdobra, Golubac, Gornja Vrežina, Gornji Matejevac, Gornji Milanovac, Grocka, Hajdučica, Inđija, Irig, Ivanjica, Jagodina, Jasenovik, Jelašnica, Kać, Kanjiža, Kikinda, Kladovo, Knić, Knjaževac, Koceljeva, Kopaonik, Kosjerić, Kostolac, Kovačica, Kovin, Kragujevac, Kraljevo, Krčedin, Krupanj, Kruševac, Kučevo, Kucura, Kula, Kuršumlija, Lajkovac, Lapovo, Lazarevac, Lebane, Leposavić, Leskovac, Lipljan, Ljig, Ljubovija, Loznica, Luča

CENA: 15000 din

Opis kursa

slikazanati.jpg

UGOSTITELJSKA STRUKA - KUVAR

Kurs i obuka za Kuvara – predviđeni su za svakog polaznika koji tek započinje svoju poslovnu karijeru na poslovima ovog profila. Jer, kuvati se mora prvenstveno s ljubavlju, bez obzira da li kuvate za svoje najmilije ili za goste nekog ugostiteljskog objekta. U svakom slučaju, za ovaj drugi poduhvat potrebno je mnogo prakse, kako biste se usavršili i umeli da na adekvatan način prikažete svoje znanje, jer je ovo jedan od traženijih i profitabilnijih ugostiteljskih profila danas, kako kod nas tako i u svetu.

Dobar i kvalitetan kuvar, ali i dobra kuhinja preporuka su svakog ugostiteljskog objekta i garancija ugostitelju da će gost zadovoljan kvalitetom poslužene hrane ponovo svratiti.

Prenošenje utisaka posetilaca ljudima u njihovom okruženju vid je reklame i popularizacije ugostiteljskog objekta. Za posećenost nekog restorana i sličnih objekata pored ambijenta koji u njemu vlada u dobroj meri zadužen je kuvar. Izbor kvalitetnih namirnica, veština pripremanja hrane, sjedinjenje raznovrsnih ukusa i način aranžiranja gotovog jela su neka od zaduženja kuvara. Kuvar mora voditi računa o održavanju lične higijene, radne uniforme, pribora koji koristi u radu i uopšte o higijeni kompletnog prostora koji koristi za pripremanje hrane.

Sigurno je da je ovo profil radnika koji pored savladane teorije i prakse moraju imati mnogo kvalitetnih osobina, pre svega dobro čulo mirisa i ukusa, zatim spretnost prstiju i ruku i naravno, adekvatan način ophođenja prema gostima. Ono što je veoma zanimljivo je to, da kuvar mora da zna napamet mnogo vrsta jela, kako bi u što kraćem roku mogao da pripremi sve što je naručeno, na najprofesionalniji način.

Šta dobijate ovim vidom edukacije na Akademiji Oxford?
Ovo je poseban oblik savladavanja specifičnog ugostiteljskog zanata, koji nadasve odiše ljubavlju svakog profesionalnog kuvara, pa samim tim i bogatom trpezom kojoj ni jedan gost ugostiteljskog objekta ne može da odoli. Pored na oko lepih i raznovrsnih jela, dobro obučen kuvar pripremiće uvek kvalitetno i ukusno jelo, te samim tim privući će sve koji vole dobru trpezu. Na taj način, ugostiteljski objekat će biti uvek pun, jer će se zadovoljni gosti uvek ponovo vraćati.

Program teoretske i praktične obuke za kuvara predviđen je od strane profesionalnih predavača i odobren od strane Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja. Čini granu ugostiteljstva i traje tri do šest meseci, odnosno potrebno je odraditi 300 sati prakse u jednom od adekvatnih objekata predviđenih i za obavljanje poslova kuvara. Polaznik na ovom kursu stiče razna znanja i veštine i ovladava posebnim tehnikama, kada je reč o pripremi hrane, serviranju i dekorisanju određenih jednostavnih jela. Najčešće su u pitanju jela od povrća, razna variva, jela od raznih vrsta mesa, pripremanje salata, supa i čorbi, ali i drugih obroka pripremljenih od različitih životnih namirnica. Zatim, posebno se posvećuje pažnja poznavanju namirnica i robe, ali i umetničkom ukrašavanju i oblikovanju. Zatim tu je i termička obrada namirnica, kontrolisanju kvaliteta istih, uočavanje razlike, čuvanju i upotrebi začina i sl. Na ovom kursu se uči i savladava metod kako definisati i sastaviti jelovnik.

Ukoliko smo Vam bar malo približili sve interesantne delove i pojmove ovog zanata, koji je u poslednje vreme veoma tražen i dobro plaćen kod nas i u inostranstvu, ovo je pravi izbor usavršavanja za Vas po najkonkurentnijim uslovima. Požurite, kako biste svoj cilj ostvarili što pre!!!

Za polaznike koji rade i imaju iskustvo na radnom mestu Kuvara
Naša škola za kuvara bazira se na praktičnim vežbama, profesionalnom radu i sticanju znanja u kuhinji restorana ili hotela. Međutim, sve navedeno prilagođeno je polaznicima koji se nikada nisu bavili ovim poslom.

Ipak, ovo nije jedina mogućnost koji svojim učenicima pruža Akademija Oxford. Naša spremnost da svima izađemo u susret uvek je prisutna, te samim tim, postoji mogućnost polaganja ispita i za one, koji se na radnom mestu kuvara nalaze duže od tri meseca, koliko traje sam kurs za stručno osposobljavanje.

Ukoliko sve navedeno možete da potvrdite validno overenom potvrdom, od strane ugostiteljskog objekta, dovoljno je samo da prijavite završni ispit, koji se sastoji iz pismenog i usmenog dela, kako biste stekli uslov za dobijanje validne diplome.

Verujemo da je sve što smo istakli dovoljno da se uputite što pre u jedan od naših centara, te Vas stoga iskreno pozivamo da po najpovoljnijim uslovima budete deo profesionalno zadovoljnog tima, koji ne poznaje granice i koji uvek zna šta želi i kreće se sigurno ka svom cilju!!!

Čekamo Vas!!!

 

Cena kursa i obuke za kuvara je 15,000 RSD
U cenu su uračunati:

  • Priručnik
  • Polaganje završnog ispita
  • Izrada sertifikata

* NAPOMENA:

U cenu nije uračunato pohađanje praktične nastave

  • Ukoliko se odlučite da praktičnu nastavu pohađate u firmi sa kojom Akademija Oxford ima poslovnu saradnju, cena praktične nastave se kreće od 5000 RSD mesečno.
  • Ako sami pronađete firmu gde ćete pohađati praksu, cena je stvar dogovora između vas i te firme. U tom slučaju Akademija Oxford nije odgovorna za kvalitet prakse.

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com