Ugostiteljska struka - Kuvar za riblje i morske specijalitete

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
09.06.2023.
Trajanje kursa:
300 radnih sati
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Ada, Aleksandrovac, Aleksinac, Apatin, Aranđelovac, Arilje, Babušnica, Bač, Bačka Palanka, Bačka Topola, Bački Petrovac, Bačko Dušanovo, Bajina Bašta, Banatski Despotovac, Banja Koviljača, Banja Vrujci, Batočina, Bečej, Bečići, Bela Crkva, Bela Palanka, Beočin, Beograd, Blace, Bogatić, Bojnik, Boljevac, Bor, Bosilegrad, Brus, Bujanovac, Čačak, Čajetina, Čelarevo, Ćićevac, Čoka, Čokot, Crna Trava, Crvenka, Ćuprija, Čurčin, Despotovac, Despotovo, Dimitrovgrad, Doljevac, Donji Milanovac, Dragaš, Ečka, Erdevik, Futog, G. Sabanta, Gadžin Han, Gajdobra, Golubac, Gornja Vrežina, Gornji Matejevac, Gornji Milanovac, Grocka, Hajdučica, Inđija, Irig, Ivanjica, Jagodina, Jasenovik, Jelašnica, Kać, Kanjiža, Kikinda, Kladovo, Knić, Knjaževac, Koceljeva, Kopaonik, Kosjerić, Kostolac, Kovačica, Kovin, Kragujevac, Kraljevo, Krčedin, Krupanj, Kruševac, Kučevo, Kucura, Kula, Kuršumlija, Lajkovac, Lapovo, Lazarevac, Lebane, Leposavić, Leskovac, Lipljan, Ljig, Ljubovija, Loznica, Luča

CENA: 15000 din

Opis kursa

slikazanati.jpg

UGOSTITELJSKA STRUKA - KUVAR ZA RIBLJE I MORSKE SPECIJALITETE

Akademija Oxford, pored kursa za kuvara, nudi i obuku za kuvara ribljih i morskih specijaliteta. Da bi se neko usko specijalizovao za ovu užu oblast, poželjno je da već poznaje osnove opšteg kuvarstva. Idealno bi bilo završiti prvo našu školu za kuvara, a nakon toga kurs za kuvara ribljih i morskih specijaliteta. Ukoliko ste već obučeni i vladate osnovama opšteg kuvarstva, onda je naša obuka za kuvara ribljih i morskih specijaliteta odlična nadogradnja i mogućnost da se usavršite u ovoj kulinarskoj oblasti..

Čovek se od pamtiveka, na svim kontinentima, hranio ribom. Riba i riblje ulje su lekovita hrana koja ima i preventivno dejstvo. Unosom ribe povećavamo korisni HDL holesterol i smanjujemo trigliceride, povecavamo nivo omega-3 masnih kiselina i preventivno delujemo na pojavu kancera, moždanog udara i drugih bolesti. Manje je poznato da meso nekih riba može biti otrovno. Edukacijom i dobrom informisanošću sprečićemo mogućnost dovođenja u opasnost sopstvenog i tuđih života.

Ovakve i slične neophodne i korisne informacije sastavni su deo nastave u našoj školi za kuvara ribljih i morskih specijaliteta. Polaznici se obučavaju za pravilno korišćenje pribora i alata koji se koriste u pripremi ribe za trpezu i posluživanje (umrtvljavanje ribe, načini odstranjivanja krljušti, čićenje, pranje, sečenje, filetiranje). U ovom delu obuke polaznici uče načine prepoznavanja svežine ribe i načine različitog pristupa skidanju krljušti u zavisnosti od vrste ribe. Filetiranje, takođe, zavisi od vrste ribe koju pripremamo. Na našem kursu za kuvara ribljih i morskih specijaliteta osposobićete se za filetiranje orade i ribe-list. Zamrzavanje i soljenje ribe su česti postupci u ovom zanatu, pa se naši polaznici obučavaju za pravilno izvođenje i redosled ovih postupaka. Termička obrada ribe podrazumeva kuvanje, dinstanje, pečenje u rerni, pečenje na roštilju i prženje. U školi za kuvara ribljih i morskih specijaliteta akademije Oxford polaznik se priprema za primenu ovih načina obrade u zavisnosti od vrste, oblika i veličine ribe.

U našem priručniku, koji dobijate na početku kursa, naći ćete i odlične recepte za različita jela od ribe i morskih plodova. Oni vam mogu poslužiti kao polazna tačka u vašem budućem praktičnom radu.

U cenu kursa za kuvara ribljih i morskih specijaliteta ulazi priručnik (udžbenik), polaganje završnog ispita i izrada sertifikata. Praktična nastava se može obavljati u ugostiteljskom objektu sa kojim akademija ima ugovor ili u onome koji sami izaberete. Izvođenje praktične nastave ne ulazi u cenu.

Cena kursa i obuke za kuvara za riblje specijalitete je 15,000 RSD
U cenu su uračunati:

  • Priručnik
  • Polaganje završnog ispita
  • Izrada sertifikata

* NAPOMENA:

U cenu nije uračunato pohađanje praktične nastave

  • Ukoliko se odlučite da praktičnu nastavu pohađate u firmi sa kojom Akademija Oxford ima poslovnu saradnju, cena praktične nastave se kreće od 5000 RSD mesečno.
  • Ako sami pronađete firmu gde ćete pohađati praksu, cena je stvar dogovora između vas i te firme. U tom slučaju Akademija Oxford nije odgovorna za kvalitet prakse.

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com