Ugostiteljska struka - barmen

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
11.06.2023.
Trajanje kursa:
300 radnih sati
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Ada, Aleksandrovac, Aleksinac, Apatin, Aranđelovac, Arilje, Babušnica, Bač, Bačka Palanka, Bačka Topola, Bački Petrovac, Bačko Dušanovo, Bajina Bašta, Banatski Despotovac, Banja Koviljača, Banja Vrujci, Batočina, Bečej, Bečići, Bela Crkva, Bela Palanka, Beočin, Beograd, Blace, Bogatić, Bojnik, Boljevac, Bor, Bosilegrad, Brus, Bujanovac, Čačak, Čajetina, Čelarevo, Ćićevac, Čoka, Čokot, Crna Trava, Crvenka, Ćuprija, Čurčin, Despotovac, Despotovo, Dimitrovgrad, Doljevac, Donji Milanovac, Dragaš, Ečka, Erdevik, Futog, G. Sabanta, Gadžin Han, Gajdobra, Golubac, Gornja Vrežina, Gornji Matejevac, Gornji Milanovac, Grocka, Hajdučica, Inđija, Irig, Ivanjica, Jagodina, Jasenovik, Jelašnica, Kać, Kanjiža, Kikinda, Kladovo, Knić, Knjaževac, Koceljeva, Kopaonik, Kosjerić, Kostolac, Kovačica, Kovin, Kragujevac, Kraljevo, Krčedin, Krupanj, Kruševac, Kučevo, Kucura, Kula, Kuršumlija, Lajkovac, Lapovo, Lazarevac, Lebane, Leposavić, Leskovac, Lipljan, Ljig, Ljubovija, Loznica, Luča

CENA: 15000 din

Opis kursa

slikazanati.jpg

UGOSTITELJSKA STRUKA - TOČILAC PIĆA - BARMEN

Zanimanje barmen i poznavanje barskog poslovanja podrazumeva ovladavanje znanjem i veštinama koje vam mogu pružiti mogućnost da pronađete svoje radno mesto u većini turističkih i ugostiteljskih objekata. Bilo da su u pitanju hoteli, kafei, restorani, noćni klubovi ili turistički brodovi-kruzeri, svaki od ovih ugostiteljskih objekata ima svoj bar, koji je, u većini slučajeva, središnje mesto okupljanja gostiju. Zbog susretanja sa različitim socijalnim grupama i zbog neposrednog kontakta sa raznolikim tipovima ličnosti, ovo zanimanje zahteva veliku sposobnost prilagođavanja, umeće komuniciranja na različitim nivoima, ljubaznost, staloženost i otvorenost.

Kurs za barmena i barsko poslovanje naše akademije pruža vam mogućnost da steknete osnovna znanja i kompetencije koje su neophodne da započnete svoju barmensku karijeru. Polaznik škole za barmena i barsko poslovanje akademije Oxford se obučava za doček i usluživanje gostiju, ali i za učestvovanje u organizaciji prijema, koktel zabava i ostalih vrsta manjih proslava. Nakon završene obuke za barmena bićete osposobljeni da pravilno rukujete inventarom, upoznaćete se sa sredstvima za rad: priborom za pripremanje barskih mešavina, razvrstavanjem barskih čaša, bokala, barskog sita, ručnog mešača (šejkera), barskih klešta, lopatice i hvataljke za led, stonog rublja, rashladnih uređaja, miksera, ledomata, itd. Škola za barmena podrazumeva podučavanje polaznika za primenjivanje različitih tehnika nošenja, sortiranja i apserviranja barskog inventara, uređivanje, pranje, brisanje i poliranje barskog pulta i inventara. Da bi se ove radnje sprovodile po važećim standardima, na našem kursu za barmena je posebna pažnja posvećena primeni higijenskih propisa i sprovođenju mera zaštite na radu.

Pri pomenu zanimanja barmen, prva asocijacija su nam kokteli i simpatične dekoracije raznih alkoholnih i bezalkoholnih mešavina pića. Na našoj obuci za barmena polaznik uči da klasifikuje pića, napitke, ali i jednostavna jela, ukoliko se služe u baru; on se osposobljava da priprema pića, napitke i koktele iz ponude bara, da ih servira i pritom koristi različite tehnike frapiranja, prezentovanja, otvaranja i dekantiranja pića. Priprema barskih mešavina, njihovo serviranje i dekorisanje uz korišćenje različitih čaša, šejkera, blendera i mixglasa je, svakako, najinteresantniji deo ovog kursa.

Nakon završenog kursa za barmena i barsko poslovanje akademije Oxford bićete pripremljeni za doček, smeštaj i ispraćanje gostiju, da saslušate njihove želje i žalbe i na njih adekvatno odreagujete, da registrujete porudžbinu i primenite različite načine naplate, ali i da prilagodite uslugu željama gostiju i primenite pravila poslovnog bontona u ugostiteljstvu.

Cena kursa i obuke za barmena je 15,000 RSD
U cenu su uračunati:

  • Priručnik
  • Polaganje završnog ispita
  • Izrada sertifikata

* NAPOMENA:

U cenu nije uračunato pohađanje praktične nastave

  • Ukoliko se odlučite da praktičnu nastavu pohađate u firmi sa kojom Akademija Oxford ima poslovnu saradnju, cena praktične nastave se kreće od 5000 RSD mesečno.
  • Ako sami pronađete firmu gde ćete pohađati praksu, cena je stvar dogovora između vas i te firme. U tom slučaju Akademija Oxford nije odgovorna za kvalitet prakse.

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com