Kurs za servira/servirku

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
08.06.2023.
Trajanje kursa:
300 radnih sati
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Ada, Aleksandrovac, Aleksinac, Apatin, Aranđelovac, Arilje, Babušnica, Bač, Bačka Palanka, Bačka Topola, Bački Petrovac, Bačko Dušanovo, Bajina Bašta, Banatski Despotovac, Banja Koviljača, Banja Vrujci, Batočina, Bečej, Bečići, Bela Crkva, Bela Palanka, Beočin, Beograd, Blace, Bogatić, Bojnik, Boljevac, Bor, Bosilegrad, Brus, Bujanovac, Čačak, Čajetina, Čelarevo, Ćićevac, Čoka, Čokot, Crna Trava, Crvenka, Ćuprija, Čurčin, Despotovac, Despotovo, Dimitrovgrad, Doljevac, Donji Milanovac, Dragaš, Ečka, Erdevik, Futog, G. Sabanta, Gadžin Han, Gajdobra, Golubac, Gornja Vrežina, Gornji Matejevac, Gornji Milanovac, Grocka, Hajdučica, Inđija, Irig, Ivanjica, Jagodina, Jasenovik, Jelašnica, Kać, Kanjiža, Kikinda, Kladovo, Knić, Knjaževac, Koceljeva, Kopaonik, Kosjerić, Kostolac, Kovačica, Kovin, Kragujevac, Kraljevo, Krčedin, Krupanj, Kruševac, Kučevo, Kucura, Kula, Kuršumlija, Lajkovac, Lapovo, Lazarevac, Lebane, Leposavić, Leskovac, Lipljan, Ljig, Ljubovija, Loznica, Luča

CENA: 15000 din

Opis kursa

slikazanati.jpg

UGOSTITELJSKA STRUKA - SERVIRKA

Akademija Oxford nudi svim polaznicima obuke za zanimanje servir/servirka adekvatnu pripremu i način da savladaju sve neophodne tehnike i znanja koji su potrebni za kvalitetno obavljanje ovog ugostiteljskog zanimanja. Postoji širok dijapazon mogućnosti za zaposlenje u ovoj struci: vrtići, škole sa kuhinjom, studentske menze, domovi učenika, domovi za stara lica, bolnice, kampovi, kuhinje većih ugostiteljskih objekata i hotela u zemlji i inostranstvu. S obzirom na to da je ova vrsta posla usko vezana za komunikaciju sa različitim socijalnim kategorijama ljudi, naš kurs za servira/servirku posebnu pažnju poklanja motivisanju polaznika da svoj pristup i ophođenje prilagode datim situacijama i kod sebe razviju komunikacijske sposobnosti kao što su ljubaznost, strpljivost, predusretljivost. Pored spretnosti i veštine u načinu usluživanja ovo zanimanje se zasniva na posebnoj brizi o higijenskim uslovima prostorija u kojima se usluga vrši, standardizovanom kvalitetu namirnica koje su u prometu, ali i na ličnoj higijeni i urednosti osobe koja obavlja zadate poslove. Naša škola za servira/servirku omogućuje svakom polazniku upoznavanje sa svim neophodnim merama predostrožnosti kako bi se uspešno ispunili svi zahtevi. 

Obuka za servira/servirku akademije Oxford svojim polaznicima pruža mogućnost savladavanja svih tehnika usluživanja gostiju, načina serviranja hrane i pića, postavljanja stolova, pozdravljanja gostiju, prezentovanja ponude jela i pića i primene sigurnosnih i zdravstvenih mera u procesu rada. Nakon završenog kursa za servira/servirku bićete osposobljeni da ispratite organizaciju svih zaposlenih u ugostiteljskom sistemu i budete upoznati sa ulogom svakog od njih, da obavljate pripremne i završne radove u svojim radnim prostorijama, razlikujete grupe inventara, opremu i uređaje za usluživanje i da ih koristite na pravilan način. Škola za servira/servirku podrazumeva i upoznavanje polaznika sa aspektima realizacije sistema HACCP u ugostiteljskim kuhinjama i obučavanje za primenu mera zaštite na radu.

Teorijski deo nastave u našoj školi za servira/servirku odvija se po sledećim tematskim jedinicama:

 1. Odgovornosti i funkcije servira/servirke
 2. Gosti (različite kategorije gostiju)
 3. Kontrola kvaliteta
 4. Procedure naručivanja
 5. Sugestivna prodaja
 6. Načini posluživanja (nošenje tacne/poslužavnika, strane prilaza gostima, prosleđivanje narudžbine, pospremanje stola u prisustvu gostiju)
 7. Prezentovanje računa
 8. Pristup i komunikacija
 9. Načini preporučivanja ponude gostima
 10. Komunikacija sa radnim kolektivom
 11. Izgled organizacije kompletnog osoblja u sezonskom restoranu i uloga svakog od njih
 12. Izgled personala ( dress code )
 13. Mere zaštite na radu
 14. Pružanje prve pomoći gostu/kolegi u slučaju povrede/bolesti

Od želje i motivacije za konstantnim radom na sebi i usavršavanjem zavisi i vaš pojedinačni lični uspeh. Ovo zanimanje podrazumeva spremnost za rad u smenama, duže stajanje i fizičku izdržljivost. Nakon završenog kursa za servira/servirku akademije Oxford dobićete neophodna osnovna znanja i kompetencije. U cenu obuke uračunat je priručnik za nastavu, polaganje završnog ispita i izrada sertifikata. Praktični deo nastave nije uračunat u cenu.

Cena kursa i obuke za servirku je 15,000 RSD
U cenu su uračunati:

 • Priručnik
 • Polaganje završnog ispita
 • Izrada sertifikata

* NAPOMENA:

U cenu nije uračunato pohađanje praktične nastave

 • Ukoliko se odlučite da praktičnu nastavu pohađate u firmi sa kojom Akademija Oxford ima poslovnu saradnju, cena praktične nastave se kreće od 5000 RSD mesečno.
 • Ako sami pronađete firmu gde ćete pohađati praksu, cena je stvar dogovora između vas i te firme. U tom slučaju Akademija Oxford nije odgovorna za kvalitet prakse.


Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com