Šumarska struka - lovočuvar

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
21.04.2023.
Trajanje kursa:
300 radnih sati
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Ada, Aleksandrovac, Aleksinac, Apatin, Aranđelovac, Arilje, Babušnica, Bač, Bačka Palanka, Bačka Topola, Bački Petrovac, Bačko Dušanovo, Bajina Bašta, Banatski Despotovac, Banja Koviljača, Banja Vrujci, Batočina, Bečej, Bečići, Bela Crkva, Bela Palanka, Beočin, Beograd, Blace, Bogatić, Bojnik, Boljevac, Bor, Bosilegrad, Brus, Bujanovac, Čačak, Čajetina, Čelarevo, Ćićevac, Čoka, Čokot, Crna Trava, Crvenka, Ćuprija, Čurčin, Despotovac, Despotovo, Dimitrovgrad, Doljevac, Donji Milanovac, Dragaš, Ečka, Erdevik, Futog, G. Sabanta, Gadžin Han, Gajdobra, Golubac, Gornja Vrežina, Gornji Matejevac, Gornji Milanovac, Grocka, Hajdučica, Inđija, Irig, Ivanjica, Jagodina, Jasenovik, Jelašnica, Kać, Kanjiža, Kikinda, Kladovo, Knić, Knjaževac, Koceljeva, Kopaonik, Kosjerić, Kostolac, Kovačica, Kovin, Kragujevac, Kraljevo, Krčedin, Krupanj, Kruševac, Kučevo, Kucura, Kula, Kuršumlija, Lajkovac, Lapovo, Lazarevac, Lebane, Leposavić, Leskovac, Lipljan, Ljig, Ljubovija, Loznica, Luča

CENA: 15000 din

Opis kursa

slikazanati.jpg

ŠUMARSKA STRUKA - LOVOČUVAR

Lovočuvar je osoba koja vodi računa o održanju i očuvanju flore i faune u okruženju. Vodi računa da se lovištima ne nanosi šteta prekomernim odstrelom divljači, jer se time remeti lanac ishrane. Da bi se lovište očuvalo i održalo, on brine o zaštiti mladunaca i životinjskih vrsta na području na kome je angažovan. Lovočuvar obilazi prostor lovišta, prati stanje u njemu i obaveštava nadležne organe ukoliko uoči neku nepravilnost ili potencijalni izvor opasnosti za biljni i životinjski svet u lovištu. On nosi službenu uniformu, legitimaciju i propisano oružje i ima ovlašćenje da sačinjava zapisnik o uočenim nezakonitim radnjama.

U okviru svojih kurseva šumarske struke, akademija Oxford vam nudi i kurs za lovočuvara.

Teorijski deo nastave u našoj školi za lovočuvara se sastoji iz više različitih oblasti. Nakon savladavanja ovog dela nastave, kandidat se upućuje na obavljanje prakse, nakon čega polaže završni ispit i dobija sertifikovanu diplomu.

Obuka za lovočuvara se sastoji iz predavanja o sledećim temama: u koje grupe prema nameni se mogu svrstati lovni objekti, koji objekti spadaju u lovno-proizvodne objekte, koji u lovno-tehničke, a koji u lovno-turističke objekte. Na kursu za lovočuvara naučićete čemu služe hranilišta za divljač, kako izgledaju hranilišta za krupnu, a kako za sitnu divljač, šta su solišta i kako izgledaju, šta su pojilišta, itd.

U školi za lovočuvara usvojićete znanja o tome šta su stabilne čeke, da li čeka može da se gradi na drvetu, šta su to proseke i staze.

Na obuci za lovočuvara učićete o tome odakle vodi poreklo ondatra, koje su spoljašnje karakteristike ondatre i kakve su njene životne navike, da li je nutrija domaća ili unesena vrsta divljači, šta je po načinu ishrane jarebica i koju hranu najčešće jede, u kom periodu je sezona parenja, koliko jaja snese koka jarebice i koliko dugo na njima leži. Budući lovočuvar bi trebalo da zna koji su prirodni neprijatelji jarebica, u kom periodu se love jarebice, kojim oružjem i na koji način. U okviru ovog dela predavanja saznaćete i kakva je rasprostranjenost jarebice kamenjarke u Evropi i kod nas i kakve su razlike između poljske i jarebice kamenjarke. Slične informacije se usvajaju i kada su u pitanju prepelice, golubovi, gugutke, itd.

Poseban deo kursa za lovočuvare tiče se oružja koje se koristi u ovom poslu. Polaznici saznaju kada su nastale prve lovačke puške, kada i ko je napravio prvu pušku sa integralnim metkom, kako se deli lovačko oružje prema načinu bušenja cevi, koje vrste pušaka sačmarica postoje danas, kako se dele lovačke puške i kako izgledaju i funkcionišu delovi lovačke puške.

Vrlo važan deo ovog kursa i obuke pripada treniranju postupaka u pružanju prve pomoći i zaštite. Budući lovočuvar treba da zna kako da postupi u slučaju poremećaja, odnosno prestanka disanja, kako se primenjuje veštačko disanje „usta na usta“, kada i na koji način se sprovodi masaža srca, kako se zaustavlja krvarenje, itd.

U navedenu cenu obuke spada pohađanje teorijske nastave, udžbenik, polaganje završnog ispita i izrada diplome. Praktični deo nastave nije uračunat u datu cenu, a praksu možete pohađati na mestu koje vam mi preporučimo ili možete sami izabrati mesto i ustanovu.

Akademija Oxford omogućava Vam da po nakonkurentnijim cenama završite najkvalitetniju obuku i kurs za lovočuvara.

Cena kursa i obuke za lovočuvara je 15,000 RSD
U cenu su uračunati:

  • Priručnik
  • Polaganje završnog ispita
  • Izrada sertifikata

* NAPOMENA:

U cenu nije uračunato pohađanje praktične nastave

  • Ukoliko se odlučite da praktičnu nastavu pohađate u firmi sa kojom Akademija Oxford ima poslovnu saradnju, cena praktične nastave se kreće od 5000 RSD mesečno.
  • Ako sami pronađete firmu gde ćete pohađati praksu, cena je stvar dogovora između vas i te firme. U tom slučaju Akademija Oxford nije odgovorna za kvalitet prakse.

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com