Šumarska struka - aranžer cveća

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
29.06.2023.
Trajanje kursa:
300 radnih sati
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Ada, Aleksandrovac, Aleksinac, Apatin, Aranđelovac, Arilje, Babušnica, Bač, Bačka Palanka, Bačka Topola, Bački Petrovac, Bačko Dušanovo, Bajina Bašta, Banatski Despotovac, Banja Koviljača, Banja Vrujci, Batočina, Bečej, Bečići, Bela Crkva, Bela Palanka, Beočin, Beograd, Blace, Bogatić, Bojnik, Boljevac, Bor, Bosilegrad, Brus, Bujanovac, Čačak, Čajetina, Čelarevo, Ćićevac, Čoka, Čokot, Crna Trava, Crvenka, Ćuprija, Čurčin, Despotovac, Despotovo, Dimitrovgrad, Doljevac, Donji Milanovac, Dragaš, Ečka, Erdevik, Futog, G. Sabanta, Gadžin Han, Gajdobra, Golubac, Gornja Vrežina, Gornji Matejevac, Gornji Milanovac, Grocka, Hajdučica, Inđija, Irig, Ivanjica, Jagodina, Jasenovik, Jelašnica, Kać, Kanjiža, Kikinda, Kladovo, Knić, Knjaževac, Koceljeva, Kopaonik, Kosjerić, Kostolac, Kovačica, Kovin, Kragujevac, Kraljevo, Krčedin, Krupanj, Kruševac, Kučevo, Kucura, Kula, Kuršumlija, Lajkovac, Lapovo, Lazarevac, Lebane, Leposavić, Leskovac, Lipljan, Ljig, Ljubovija, Loznica, Luča

CENA: 15000 din

Opis kursa

slikazanati.jpg

ŠUMARSKA STRUKA - ARANŽER CVEĆA

Cvećarstvo i posao aranžera cveća je zanimanje koje podrazumeva posedovanje više različitih znanja, ali, pre svega, veština i kreativnosti. Osoba koja se bavi ovim zanimanjem bi trebalo da ima osećaj za lepo, ali i da zna da izabere odgovarajuće cveće prema prilici i nameni, da ga ukomponuje u skladan aranžman, kao i da vodi računa da cveće što duže ostane sveže. Ovaj zanat se može obavljati u nekoj cvećarskoj radnji, ali možete biti zaposleni i kao osoba koja cvećem i cvetnim aranžmanima dekoriše određeni eneterijer.

U akademiji Oxford možete pohađati teorijsku nastavu u okviru škole za aranžera cveća, a zatim, nakon završetka praktične nastave u nekoj od cvećara, možete polagati završni ispit, posle koga dobijate sertifikat i diplomu za samostalno bavljenje ovim poslom. Kurs za aranžera cveća akademije Oxford je koncipiran tako da polaznike u potpunosti uvede u istorijat i razvoj aranžiranja cveća. Na obuci za aranžera cveća naučićete karakteristike sledećih perioda: egipatski period (pre n.e.), grčki period do 150.g. pre n.e., rimski period do 325 g. pre n.e., srednjovekovni period, period baroka, rani američki kolonijalni period od 1620.g. do 1720.g., kolonijalni Williamsburg period od 1740.g. do 1780.g., viktorijanski period od 1820.g. do 1901.g. i na posletku, moderan period od 1910.g. do danas.

U školi za aranžera cveća bavićete se karakteristikama aranžiranja cveća u Kini i poznatim kineskim stilovima, zatim poznatim japanskim stilovima, stilom Rikkwa, itd. Posebno interesantan stil je ikebana stil, pa ćete se na našem kursu za aranžera cveća upoznati i sa njim.

Obuka za aranžera cveća obuhvata, zatim, savladavanje slaganja boja i pravila slaganja prilikom aranžiranja. Svaka vrsta cveća ima svoje fizičke karakteristike i dužinu trajanja na sobnoj temperaturi, pa se naši kandidati upoznaju sa pravilima koja će im pomoći da tačno znaju koliko može da opstane ruža, koliko gerber, ljiljan, kala, itd.

Čest je slučaj čuvanja cveća pomoću sundjera, pa se polaznici uče ovoj tehnici.

U aranžiranju cveća služimo se i nekim dodatnim materijalima, kako bi samo cveće bilo pričvršćeno, vezano, postavljeno, itd. Tako ćete se na našoj obuci upoznati sa rafijom i načinom njenog korišćenja, sa kombinovanjem suvog i svežeg cveća, sa pravljenjem aranžmana uz pomoć Bell cup-a, uz pomoć mahovine, itd.

Od alata, aranžer cveča koristi posebne makaze, spravu za skidanje trnja sa ruže, heftalice, itd. Na našem kursu ćete se upoznati sa svakim od njih.

Ovaj kurs traje tri meseca i u okviru cene koju smo naveli dobićete udžbenik, polaganje završnog ispita i izradu diplome. Praktični deo nastave ćete pohađati zasebnno i on se plaća dodatno. Praksu možete obavljati na mestu koje vam mi predložimo ili možete sami pronaći odgovarajućeg mentora za aranžiranje cveća.

Naša škola organizuje kurs za aranžera cveća u trajanju od tri meseca. U okviru kursa polaznike upoznajemo sa vrstama cveća koje se koriste za aranžiranje, koje je značenje cveća, ali isto tako polaznik mora da razume i strukturu cveća. Pored toga obrađujemo i ukrasne biljke koje su svakako sastavni deo ovog posla. Kod polaznika pokušavamo da probudimo kreativnost i podstaknemo ga u kom pravcu da razmišlja prilikom aranžiranja cveća.

Cena kursa i obuke za aranžera cveća je 15,000 RSD
U cenu su uračunati:

  • Priručnik
  • Polaganje završnog ispita
  • Izrada sertifikata

* NAPOMENA:

U cenu nije uračunato pohađanje praktične nastave

  • Ukoliko se odlučite da praktičnu nastavu pohađate u firmi sa kojom Akademija Oxford ima poslovnu saradnju, cena praktične nastave se kreće od 5000 RSD mesečno.
  • Ako sami pronađete firmu gde ćete pohađati praksu, cena je stvar dogovora između vas i te firme. U tom slučaju Akademija Oxford nije odgovorna za kvalitet prakse.

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com