Šumarska struka - vrtlar

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
20.04.2023.
Trajanje kursa:
300 radnih sati
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Ada, Aleksandrovac, Aleksinac, Apatin, Aranđelovac, Arilje, Babušnica, Bač, Bačka Palanka, Bačka Topola, Bački Petrovac, Bačko Dušanovo, Bajina Bašta, Banatski Despotovac, Banja Koviljača, Banja Vrujci, Batočina, Bečej, Bečići, Bela Crkva, Bela Palanka, Beočin, Beograd, Blace, Bogatić, Bojnik, Boljevac, Bor, Bosilegrad, Brus, Bujanovac, Čačak, Čajetina, Čelarevo, Ćićevac, Čoka, Čokot, Crna Trava, Crvenka, Ćuprija, Čurčin, Despotovac, Despotovo, Dimitrovgrad, Doljevac, Donji Milanovac, Dragaš, Ečka, Erdevik, Futog, G. Sabanta, Gadžin Han, Gajdobra, Golubac, Gornja Vrežina, Gornji Matejevac, Gornji Milanovac, Grocka, Hajdučica, Inđija, Irig, Ivanjica, Jagodina, Jasenovik, Jelašnica, Kać, Kanjiža, Kikinda, Kladovo, Knić, Knjaževac, Koceljeva, Kopaonik, Kosjerić, Kostolac, Kovačica, Kovin, Kragujevac, Kraljevo, Krčedin, Krupanj, Kruševac, Kučevo, Kucura, Kula, Kuršumlija, Lajkovac, Lapovo, Lazarevac, Lebane, Leposavić, Leskovac, Lipljan, Ljig, Ljubovija, Loznica, Luča

CENA: 15000 din

Opis kursa

slikazanati.jpg

ŠUMARSKA STRUKA - VRTLAR

Otvorena je mogućnost u toku cele kalendarske godine i to direktno u svim poslovnicama Akademije Oxford da se svako koga zanima kurs i obuka za vrtlara prijavi za pohađanje. Naravno, polaznici prijavu mogu da izvrše i na drugačiji način i to najpre da odabranu poslovnicu kontaktiraju telefonskim putem, ali isto tako mogu i da to izvrše elektronski. A u tom slučaju je neophodno da na zvaničan mejl pomenute institucije, koja organizuje ovaj kurs polaznik pošalje zahtev za prijavu i da u njemu navede sve bitne informacije koje moraju da uključuju, na prvom mestu njegovo ime, prezime i datum rođenja, kao i kontakt podatke, a trebalo bi da navedu i u kojoj tačno od, za sada preko čak 20 poslovnica organizatora oni žele da budu upisani.

Podrazumeva se da će svaki pojedinačni polaznik koji ispunjava osnovni uslov za pohađanje ove obuke, to jest ko ima najmanje završenu osnovnu školu pre toga, a uz to je, naravno i punoletan, pristupiti lično upisu, najpre zato što on tom prilikom potpisuje i ugovor sa organizatorom. Od njega se zahteva ne samo da ima lični dokument koji je validan i poseduje fotografiju, već i da priloži svu obaveznu dokumentaciju. A to podrazumeva, prvo fotokopiju svedočanstva osnovne škole, odnosno ako je taj polaznik završio srednju školu, u tom slučaju prilaže kopiju diplome srednje škole. Isto tako je vrlo važno da dostavi i kopiju kako izvoda iz matične knjige rođenih, tako i uverenja o državljanstvu, ali se uslovljava da konkretan dokument ne bude stariji od 6 meseci.

Očekuje se da svaki polaznik koordinatoru za nastavu u poslovnici u kojoj se upisuje navede i koja vrsta nastave mu najviše odgovara, kada je u pitanju teorijski deo, te da isto tako kaže gde želi da pohađa praksu.


Od mogućnosti, dostupno mu je da predavanja prati u grupi, to jest individualno ili u paru (poluindividualno), a kurs i obuka za vrtlara se za sve zainteresovane kandidate organizuje i online. Onaj polaznik koji bude odabrao da nastavu pohađa u grupi, treba da prihvati termine i dinamiku koji su precizno određeni, te da pričeka da se u toj poslovnici oformi grupa, odnosno da se istovremeno prijavi četiri osobe koje su zainteresovane za njeno pohađanje, dok je maksimalno dozvoljeno osmoro polaznika u okviru jedne grupe.

Za učenje na daljinu, to jest pohađanje predavanja preko interneta se, sasvim logićno od zainteresovanih polaznika zahteva da imaju sopstveni računar, ali je vrlo bitno i da taj uređaj koristi isključivo onu internet vezu koja je stabilna, jer se upravo zahvaljujući tome ova vrsta nastave može organizovati bez teškoća.

Način organizovanja kako online, tako i individualne, ali isto tako i poluindividualne, to jest nastave u paru je takav da dopušta svakom pojedinačnom polazniku da iznese zahtev kada želi da obuka i kurs za vrtlara počne, odnosno u kojim terminima će se organizovati predavanja, te da sa profesorom jasno definiše i dinamiku, a prema kojoj će da pohađa nastavu.

Uz mogućnost da praksu, koja mora da traje 300 radnih sati, polaznik pohađa kod poslovnih partnera Akademije Oxford, isto tako mu se nudi i mogućnost da to učini u bilo kojoj drugoj kompaniji, a koja zadovoljava zahteve, to jest posluje u konkretnoj oblasti, ali sa kojom navedena institucija pre toga nije imala saradnju. Svaki onaj polaznik koji se odluči za prvu ponuđenu opciju, dobija sve bitne informacije od organizatora, kao i garancije kvaliteta, ali zato onaj koji odabere drugu varijantu mora da se samostalno informiše o ceni i o svim ostalim bitnim detaljima, te ne dobija garanciju za kvalitet takve prakse. Međutim, on mora da zna i to da je osnovni uslov za pohađanje prakse u tim kompanijama da organizator ovog kursa potpiše ugovor o poslovno - tehničkoj saradnji sa njom, pa se zato i zahteva da taj polaznik na vreme obezbedi poslovne podatke odabrane firme i prosledi ih ovlašćenom licu organizatora, a sa ciljem da u što kraćem roku bude pripremljen pomenuti ugovor, te potpisan što je brže moguće.

Primaran uslov koji mora da ispuni svako ko je zainteresovan da polaže završni ispit, to jest da postane vlasnik sertifikata za vrtlara, jeste da poseduje potvrdu da je odradio 300 radnih sati u okviru praktičnog dela. Isto tako, neko ko obuku i kurs za vrtlara ne pohađa u našim poslovnicama, a želi da se sertifikuje za ovo zanimanje, odnosno da polaže ispit za proveru znanja, ima pravo da umesto te potvrde dostavi i važeći dokaz da je stekao radno iskustvo u ovoj oblasti. Upravo iz tog razloga se dokumentacija koju treba da priloži svako ko polaže ovaj ispit, te ko ga položi, a pre nego što se bude pristupilo izradi njegovog sertifikata, razlikuje i to samo u zavisnosti od toga da li on kod nas pohađa ovaj kurs ili ne.

Od svih naših polaznika se očekuje da tom prilikom dostave svu već navedenu obaveznu dokumentaciju, a zatim i ugovor koji smo mi sa njima potpisali, kao i potvrdu da su pohađali stručnu obuku, te da su isto tako i pohađali praksu, a koja je trajala 300 radnih sati. Inače, potvrdu o pohađanoj praksi izdaje ona firma u kojoj su oni praksu i odradili, te nakon što budu položili završni ispit mi ćemo dodati i test, ali isto tako i zapisnik sa tog polaganja.

One osobe koje pomenutu obuku kod nas ne pohađaju, već samo žele da polažu ovaj ispit, to jest polože ga, pa treba da im bude izrađen sertifikat, na prvom mestu moraju da izvrše prijavljivanje za polaganje, kao i da tada plate tačno određenu nadoknadu. Takođe, od njih se očekuje da dostave i original potvrde da su imali prilike da pohađaju stručnu obuku i kurs za vrtlara, to jeste da su odradili praksu koja je trajala 300 radnih sati ili da su stekli radno iskustvo u ovom poslu. Ovi kandidati su dužni takođe da dostave i svu dokumentaciju koja je navedena kao obavezna, a koja mora da uključuje kako kopiju uverenja o državljanstvu, koje nije starije od 6 meseci i izvoda iz matične knjige rođenih, tako isto i kopiju ili svedočanstva završene osnovne škole ili diplome srednje škole. Isto tako se podrazumeva da ćemo mi i u ovom slučaju svoj navedenoj dokumentaciji dodati i zapisnik sa polaganja završnog ispita, odnosno test, a pre nego što počnemo sa izradom sertifikata.

Svaki kandidat koji bude postao vlasnik sertifikata za vrtlara će imati apsolutno pravo da ga koristi kao dokaz da je on osposobljen za obavljanje ovog posla, ali mora da zna da je od 01.01.2016. godine u važeći zakon uvedena odredba kojom je izmenjen način upisivanja stečenih sertifikata u radne knjižice kandidata. A pod tim se misli na činjenicu da od pomenutog datuma isključivo Nacionalna služba za zapošljavanje može da elektronskim putem upiše stečene sertifikate pojedinim kandidatima, ali ona zahteva da to budu osobe prijavljene na njenu evidenciju, to jest nezaposlena lica. Kako postoje i oni kandidati koji žele da se sertifikuju za ovo zanimanje, a zaposleni su, oni neće biti u mogućnosti da pristupe upisivanju sertifikata kada ga budu stekli, već onog trenutka kada se budu prijavili na evidenciju NSZ - a, dok se podrazumeva da do tada imaju apsolutno pravo da konkretan sertifikat koriste kao dokaz da su potpuno sposobni da se bave ovim poslom.

Bitno je da naglasimo i to da ćemo svim onim osobama koje žele da steknu pomenuti sertifikat, a u gradu u kome oni žive naša poslovnica nije otvorena još uvek, ponuditi mogućnost prvo da predavanja prate preko interneta, a da drugi deo koji predviđa obuka i kurs za vrtlara odrade u kompetentnoj kompaniji, odnosno i onoj koja posluje u određenoj oblasti. podrazumeva se da oni tada svakako moraju nama da dostave poslovne podatke te kompanije, jer mora da bude potpisan ugovor o poslovno - tehničkoj saradnji pre početka prakse, a mi ćemo sasvim sigurno što je pre moguće taj ugovor i potpisati.

Na kraju, da naglasimo i to da kurs i obuka za vrtlara koji se odvijaju u dva segmenta, takođe podrazumevaju i njihovo odvojeno plaćanje. A svaki pojedinačni polaznik mora da zna da na cenu praktičnog dela utiče prvenstveno njihova odluka o tome gde će da je pohađaju, to jest u kojoj tačno kompaniji, jer je ona i određuje.

Što se tiče plaćanja teorijskog dela, u obavezi smo da naglasimo da polaznici za tu cenu dobijaju na prvom mestu mogućnost da prate onu vrstu nastave koji lično odaberu, ali isto tako je u nju uračunat i izlazak na završni ispit, zatim literatura koja se koristi prilikom pripremanja za polaganje tog ispita, odnosno izrada sertifikata, te dodatka sertifikatu.

Šta obuhvata kurs za vrtlara?
U toku predavanja, svaki polaznik će prvo da se upozna sa samim pojmom vrtlarstva, a ukratko će mu biti predstavljeno i kako se vrtlarstvo razvijalo kroz istoriju.

U principu, iako ne postoji nikakav poseban zahtev za polaznike koje zanima kurs i obuka za vrtlara, u svakom slučaju se očekuje da to budu osobe koje imaju posebnu naklonost prema biljkama i prirodi, uopšte, ali je vrlo važno i da oni imaju osećaj za lepo, kao i da im ne nedostaje ideja. Isto tako je potrebno da osoba koja želi da se bavi ovim poslom ima sluha i za zahteve svojih klijenata, budući da je neophodno da ih ispunjava i to maksimalno korektno. A sve to će on moći da učini ukoliko bude prvo savladao predavanja u teorijskom delu, a zatim sva ta znanja primeni u okviru praktičnog dela ove obuke.

Polaznici će naučiti i koje vrste ukrasnog drveća, ali i ostalih biljaka postoje, kao i koje su njihove osnovne karakteristike, odnosno gde bi trebalo koja biljna vrsta da bude zasađena, te isto tako i u kojoj vrsti zemljišta, odnosno kakvi uslovi toj biljci odgovaraju i slično.

Bitan segment koji podrazumeva kurs i obuka za vrtlara je usmeren i na upoznavanje polaznika sa postupkom đubrenja, ali i sa adekvatnim načinom zalivanja određenih biljnih vrsta, kao i sa postupkom kome se pribegava kod različitih oboljenja biljaka.

Od alata, vrtlari uglavnom koriste najčešće makaze za šišanje ograde i različitih grmova, a zatim i grabulje, lopate i motike, kao i kosilice različitih vrsta, pa će i o tome biti govora za vreme trajanja predavanja.

A uzevši u obzir da u opis radnog mesta vrtlara spada i uređivanje staza u dvorištima ili oko kuće, neretko se događa da upravo on bude zadužen za njihovo osmišljavanje. Iz tog razloga će profesori i ukazati polaznicima na to koji je najbolji način kombinovanja različitih materijala u tom slučaju. Naravno, oni će naučiti da oblikuju i živu ogradu, a uzevši u obzir da svako ko obavlja ovaj posao treba i da bude upoznat sa uzgojem različitih biljaka, odnosno sa njihovom pripremom za sadnju, ali i sa načinom kako se konkretne biljne vrste pripremaju za prevoz, to će obuka i kurs za vrtlara u teorijskom delu da bude usmerena i na sve te detalje.

Kako je organizovana obuka za vrtlara?
Najpre da naglasimo da kurs i obuka za vrtlara predviđa pohađanje predavanja, odnosno teorijskog dela i prakse.

Praćenje predavanja u okviru grupe, a u kojoj može da se nađe između četvoro i osmoro polaznika, je samo jedan način koji može svaki pojedinačni polaznik da odabere kada je u pitanju teorijski deo. Naravno, oni isto tako imaju mogućnost i da se odluče za poluindividualnu, zatim online, ali i za individualnu vrstu nastave, a sve pomenute, osim online se sprovode u konkretnim poslovnicama organizatora.

Ako polaznik bude odlučio da prati predavanja online, to jest iz sopstvenog doma, zahteva se da ispoštuje i pravilo koje podrazumeva da je on dužan da obezbedi, na prvom mestu računar, a odmah zatim i stabilnu internet vezu, koju će taj računar da koristi, a sa ciljem da ova vrsta nastave protekne bez ikakvih smetnji.

Princip organizovanja obuke online, ali i individualne i poluindividualne je sasvim drugačiji od načina na koji se sprovodi grupna obuka i kurs za vrtlara. A to podrazumeva da kako termini, isto tako i dinamika, ali i datum početka kursa zavise isključivo od dogovora koji će svaki pojedinačni polaznik imati sa profesorom, dok je kod grupne nastave sve to definisano od strane organizatora i polaznici moraju da prihvate te uslove.

Iako se grupni kurs odvija u našim poslovnicama, moramo da naglasimo da nastava može da počne tek kada se u njoj bude prijavilo najmanje 4 zainteresovana polaznika, uzevši u obzir da je to osnovni uslov da se jedna grupa formira. U ovom slučaju je bitno da navedemo i podatak da samo u pojedinim slučajevima Akademija Oxford dopušta polaznicima koji pohađaju grupnu nastavu promenu već određenih termina. Zapravo, ukoliko svi polaznici koji pohađaju nastavu u okviru konkretne grupe navedu da im uopšte ne odgovaraju određeni termini, te zvanično zahtevaju njihovu promenu od svog profesora, ovlašćeno lice u konkretnoj poslanici će prvo da proceni da li bi promena mogla da ugrozi bilo koju obuku, a koja se tu odvija. Tek nakon što on bude potpuno uveren da promena termina neće imati uticaja na ostale kurseve, on može da donese pozitivnu odluku o njoj, ali isto tako može i da je ne dozvoli, ukoliko proceni da to neće dobro da se odrazi na ostale obuke u okviru te poslovnice.

Osim što mora da prati predavanja, svaki polaznik koji pohađa obuku i kurs za vrtlara ima obavezu da ukupno 300 radnih sati pohađa praktičan deo. A on se pohađa u onim firmama koje u konkretnoj oblasti posluju, te je opšta preporuka da polaznik odabere jednu od onih koje se nalaze na listi poslovnih partnera Akademije Oxford. Iako oni isto tako ima mogućnost i da odluče da samostalno pronađu odgovarajuću kompaniju i u njoj pohađaju praksu, mora se priznati da je prva ponuđena varijanta mnogo bolja i to prvenstveno zato što polaznik tada ne mora da brine o tome koliko ona košta i da li će praksa biti određena kvalitetno, jer sve te informacije dobija direktno od organizatora, a koji mu ujedno i garantuje za visok kvalitet prakse.

Uzevši u obzir da uvek ima i onih polaznika koji ne prihvate ovu sugestiju organizatora, već žele da oni sami pronađu neku firmu u kojoj će da pohađaju praksu i to u tačno određenom trajanju, moramo naglasiti da oni tada prvo treba da se o uslovima dogovore sa predstavnikom te firme, odnosno da preciziraju cenu. Ali nije samo to njihova obaveza, već organizator zahteva da taj polaznik na vreme dostavi sve informacije koje su potrebne za potpisivanje ugovora o poslovno - tehničkoj saradnji između odabrane kompanije i organizatora, budući da on može da počne da pohađa praksu tek pošto ugovor o poslovno - tehničkoj saradnji bude zvanično potpisan. Sasvim očekivano, mi ne dajemo garancije za takvu praksu i to na prvom mestu zato što ne poznajemo način poslovanja konkretne firme, kao što ne znamo ni na koji način se u njoj praksa organizuje.

Kome je kurs za vrtlara namenjen?
Svako koga zanima obuka i kurs za vrtlara treba da ispuni dva osnovna uslova, a koja su zapravo vrlo jednostavna.

Prvi od njih se odnosi na zahtev da prijavljeni polaznici moraju biti punoletni, a drugi je vezan za obrazovanje koje oni imaju. Zapravo je stvar u tome da svako ko želi da se prijavi mora pre toga da završi minimum osnovnu školu, te je isto tako obavezan i da u trenutku upisivanja dostavi važeći dokaz o tome, to jest fotokopiju diplome osnovne škole.

Podrazumeva se da onaj polaznik koji je stekao diplomu neke srednje škole pre toga, svakako dostavlja ovaj dokument umesto već pomenutog, a kao relevantan dokaz o dostignutom nivou obrazovanja.

Koliko traje obuka za vrtlara?
Tačno je određeno nastavnim programom prema kome se organizuje kurs i obuka za vrtlara i da nastava traje tri meseca, te se od svakog prijavljenog polaznika očekuje da u tom periodu pohađa i praktičan deo koji je predviđen tim programom, a koji mora da traje 300 radnih sati.

Uz to, moramo da naglasimo i da svi oni polaznici koji imaju potrebu da pomenuti kurs završe u kraćem periodu, to je da brže dođu do sertifikata za vrtlara, oni imaju mogućnost da to učine, ali je uslov da u potpunosti ispoštuju dinamiku koja je vezana za pohađanje praktičnog dela. Stvar je u tome da polaznik koji želi da obuka i kurs za vrtlara traje svega dva meseca, mora da prati praksu svakoga dana za vreme jedne radne nedelje i to u ukupnom trajanju od 40 radnih sati za nedelju dana. Tačnije, on treba svakoga dana koji se svrstava u radnu nedelju, a što je period od ponedeljka do petka, da 8 sati prisustvuje praksi.

Koliko košta kurs i obuka za vrtlara?
Teorijski deo koji predviđa obuka i kurs za vrtlara se plaća odvojeno od pohađanja prakse, a u njegovu cenu je uračunato i polaganje završnog ispita, kao i skripta koja je potrebna za pripremu polaganja konkretnog ispita, ali i izrađivanje sertifikata, odnosno izrada dodatka sertifikatu i to uz, naravno pohađanje jedne od pomenutih vrsta nastave.

Praksu polaznik može da pohađa u firmi sa kojom organizator ima saradnju, odnosno u bilo kojoj drugoj sa kojom on nije imao prethodno prilike da sarađuje.

Kada je u pitanju cena prakse u nekoj drugoj firmi sa kojom nije ostvarena do tada poslovna saradnja, nju će svaki pojedinačni polaznik da precizira sa predstavnikom te firme.

Gde i kada se održava kurs i obuka za vrtlara?
Uzevši u obzir da je obuka i kurs za vrtlara osmišljena kao teorijsko - praktična, to znači da se i nastava odvija na dva mesta, odnosno kako u našim poslovnicama, isto tako i u prostorijama kompanije koju će svaki pojedinačni polaznik samostalno da odabere za pohađanje prakse.

Naime, predavanja mogu da se prate u grupi, a kada je prisutno u isto vreme više polaznika, to jest najmanje ih može biti četvoro, a maksimalan broj jeste osmoro polaznika u okviru jedne grupe. Takođe, oni mogu da se odluče isto tako i za pohađanje nastave u paru, to jest za poluindividualnu, kao i za online, odnosno individualnu.

Ggrupni kurs i obuka za vrtlara su osmišljeni tako da se od svakog prijavljenog polaznika prvo zahteva da sačeka da se u okviru konkretne poslovnice formira grupa, a što znači da se mora prijaviti najmanje četiri osobe, koje su takođe zainteresovane za njeno pohađanje. Zatim se očekuje i da polaznik u potpunosti prihvati termine, to jest onu dinamiku koju je jasno odredio organizator pomenute obuke.

Kada je reč o ostalim pomenutim vrstama nastave, oni su organizovani na potpuno drugačiji način, pa tako onaj polazni koji bude odabrao individualni ili online, to jest poluindividualni kurs, svakako ima priliku da precizira sa onim profesorom koji je zadužen da drži predavanja, za sve važne detalje. Sve to se odnosi, na prvom mestu na datum početka, a zatim i na dinamiku prema kojoj će se predavanja odvijati, te isto tako oni dogovaraju zajedno i termine.

U obavezi smo da naglasimo i to da svaki pojedinačni polaznik koji bude želeo da ovu obuku prati od svoje kuće, to jest online, ima obavezu da omogući njeno nesmetano odvijanje, odnosno da osim računara, koji je svakako bitan, obezbedi i sigurnu internet vezu.

Sem pohađanja predavanja, polaznici treba da odrade i praktičan deo koji predviđa obuka i kurs za vrtlara i to u trajanju od ukupno 300 radnih sati. Ono što je bitno da znaju se odnosi na činjenicu da oni potpuno samostalno donose odluku gde će ovaj segment nastave da pohađaju, uzevši u obzir da im se nude dve mogućnosti. Prva od njih podrazumeva da oni praksu prate u nekoj firmi sa kojom Akademija Oxford već sarađuje i druga, a koja se odnosi na pohađanje prakse u kompaniji sa kojom ona još uvek nije ostvarila saradnju. Ipak, trebalo bi da znate da je prva varijanta mnogo lakša za vas, budući da ćete biti rasterećeni svih onih obaveza koje imaju polaznici ako odaberu drugu ponuđenu opciju. Zapravo je stvar u tome da svako ko donese odluku o pohađanju prakse kod naših poslovnih partnera, dobija od nas sve informacije koje su važne, odnosno zvaničan podatak o ceni prakse u tom slučaju. Ali ako polaznik bude odabrao drugu ponuđenu varijantu, od njega se očekuje da samostalno sazna sve što je važno za pohađanje prakse u okviru konkretne kompanije, te isto tako on ima obavezu i prema organizatoru. Uzevši u obzir da je potrebno pristupiti potpisivanju ugovora o poslovno - tehničkoj saradnji, a pre nego što praksa u okviru konkretne kompanije počne, iz tog razloga se od njega zahteva da samostalno pribavi i nama dostavi sve one informacije koje ćemo mi da unesemo u konkretan ugovor, te se i potruditi da on što pre bude potpisan.

Dodatne napomene:

 • prijavljivanje se vrši cele godine i to direktno u odabranoj poslovnici ili preko mejla, odnosno putem telefona
 • upisu mora da prisustvuje lično svaki polaznik i da dostavi svu navedenu dokumentaciju, kao i da pristupi identifikaciji uz pomoć ličnog dokumenta sa fotografijom, a pre nego što bude potpisao ugovor
 • oba dela koja podrazumeva obuka i kurs za vrtlara se plaćaju odvojeno, a cenu za pohađanje prakse određuje firma u kojoj polaznik pohađa praksu
 • kako pohađanje one vrste nastave koju polaznik odabere, tako je u cenu za teorijski deo uračunat i priručnik, odnosno polaganje završnog ispita, kao i izrada sertifikata i dodatka sertifikatu
 • svaki polaznik je dužan da poštuje odredbe ugovora i da plaćanje vrši na vreme, a direktno u poslovnici u kojoj prati predavanja, to jest u onoj u kojoj je upisan, a prema cenovniku koji je u tom trenutku aktuelan
 • kandidat koji hoće da stekne sertifikat za vrtlara mora da se na vreme prijavi za polaganje i da dostavi zahtevanu dokumentaciju, a u njoj mora da se nađe i potvrda da je odradio praksu u trajanju od 300 radnih sati ili da je stekao radno iskustvo na ovom poslu

Cena kursa i obuke za vrtlara je 15,000 RSD
U cenu su uračunati:

 • Priručnik
 • Polaganje završnog ispita
 • Izrada sertifikata

* NAPOMENA:

U cenu nije uračunato pohađanje praktične nastave

 • Ukoliko se odlučite da praktičnu nastavu pohađate u firmi sa kojom Akademija Oxford ima poslovnu saradnju, cena praktične nastave se kreće od 5000 RSD mesečno.
 • Ako sami pronađete firmu gde ćete pohađati praksu, cena je stvar dogovora između vas i te firme. U tom slučaju Akademija Oxford nije odgovorna za kvalitet prakse.

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com