Šumarska struka - baštovan

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
16.04.2023.
Trajanje kursa:
300 radnih sati
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Ada, Aleksandrovac, Aleksinac, Apatin, Aranđelovac, Arilje, Babušnica, Bač, Bačka Palanka, Bačka Topola, Bački Petrovac, Bačko Dušanovo, Bajina Bašta, Banatski Despotovac, Banja Koviljača, Banja Vrujci, Batočina, Bečej, Bečići, Bela Crkva, Bela Palanka, Beočin, Beograd, Blace, Bogatić, Bojnik, Boljevac, Bor, Bosilegrad, Brus, Bujanovac, Čačak, Čajetina, Čelarevo, Ćićevac, Čoka, Čokot, Crna Trava, Crvenka, Ćuprija, Čurčin, Despotovac, Despotovo, Dimitrovgrad, Doljevac, Donji Milanovac, Dragaš, Ečka, Erdevik, Futog, G. Sabanta, Gadžin Han, Gajdobra, Golubac, Gornja Vrežina, Gornji Matejevac, Gornji Milanovac, Grocka, Hajdučica, Inđija, Irig, Ivanjica, Jagodina, Jasenovik, Jelašnica, Kać, Kanjiža, Kikinda, Kladovo, Knić, Knjaževac, Koceljeva, Kopaonik, Kosjerić, Kostolac, Kovačica, Kovin, Kragujevac, Kraljevo, Krčedin, Krupanj, Kruševac, Kučevo, Kucura, Kula, Kuršumlija, Lajkovac, Lapovo, Lazarevac, Lebane, Leposavić, Leskovac, Lipljan, Ljig, Ljubovija, Loznica, Luča

CENA: 15000 din

Opis kursa

slikazanati.jpg

ŠUMARSKA STRUKA - BAŠTOVAN

Baštovan se bavi uređivanjem bašte, parka, vrta, pri čemu obrađuje zemljište, seje, sadi i presađuje biljke, štiti biljke od štetočina, podrezuje, okopava, zaliva, itd. Za baštovane se danas kaže da se bave hortikulturom. Oni, po već utvrđenom planu od strane nadležnih, mogu uređivati javne površine: parkove, travnjake, leje sa cvećem, dvorišta nekih institucija (fabrika, škola, muzeja, itd.).

Za bavljenje ovim poslom potrebno je poznavati obradu zemljišta, zaštitu biljaka, vrste sadnica, a pored svega toga, potrebno je uložiti puno truda i ljubavi. Baštovanstvo se može posmatrati i kao vrsta umetnosti i iziskuje osećaj za lepo.

U svom poslu baštovan koristi motiku, ašov, grabulju, pijuk, vinogradarske makaze, makaze za podrezivanje žbunja, testeru, sekiru, prskalice, itd.

Na akademiji Oxford možete pohađati tromesečni kurs za baštovana. Obuka za baštovana podrazumeva teorijsku i praktičnu nastavu, a nakon položenog završnog ispita, dobićete sertifikat i diplomu, koja će vam omogućiti traženje posla u ovoj struci.

Na teorijskom delu nastave u školi za baštovana učićete koja je klima pogodna za stvaranje bašte i koji je najbolji položaj za stvaranje bašte. Kurs za baštovana pripremiće vas na definisanje tipova i stilova bašta i saznaćete kako se razvija i gradi stil bašte.

U okviru obuke za baštovana naučićete koji su oblici formalnog tipa bašte i kakav se plan rasporeda pravi u formalnom tipu bašte. Isto to savladavaćete i kada je u pitanju klasični stil bašte. U našoj školi za baštovana bavićete se i neformalnim tipovima bašte i njenim elementima.

Obučavanje za posao baštovana podrazumeva uređivanje travnjaka, načine uređivanja staza u baštama, proučavanje vrsta biljaka koje su zastupljene u ukrasnoj sadnji u baštama, koji je najčešći baštenski sadržaj i koja su načela sadnje najčešća.

Da biste ovaj posao, u budućnosti, radili uspešno i kvalitetno, morate poznavati načine vršenja izbora biljaka za sadnju i to koja vrsta nege se primenjuje posle sadnje, kako izgleda postupak zalivanja, đubrenja i uklanjanja korova, kako se orezuju biljke i kako se postiže oblikovanje biljke orezivanjem.

Naš kurs za baštovana podrazumeva i savladavanje pravila o zaštiti na radu koja se moraju ispoštovati od strane poslodavca i zaposlenog.

Navedena cena kursa obuhvata teorijsku nastavu, udžbenik, polaganje završnog ispita i izradu diplome. Praktični deo nastave nije obuhvaćen datom cenom, a obavlja se u baštovanskoj ekipi sa kojom akademija ima saradnju ili tamo gde sami pronađete mesto za obavljanje prakse.

Akademija Oxford Vam pruža kurs za baštovana po najpovoljnijim cenama, u timu sa radom veoma izuzetnih i kvalitetnih mentora, koji će Vam preneti najbolja znanja i sposposobiti za kvalitetan rad baštovana.

Cena kursa i obuke za baštovana je 15,000 RSD
U cenu su uračunati:

  • Priručnik
  • Polaganje završnog ispita
  • Izrada sertifikata

* NAPOMENA:

U cenu nije uračunato pohađanje praktične nastave

  • Ukoliko se odlučite da praktičnu nastavu pohađate u firmi sa kojom Akademija Oxford ima poslovnu saradnju, cena praktične nastave se kreće od 5000 RSD mesečno.
  • Ako sami pronađete firmu gde ćete pohađati praksu, cena je stvar dogovora između vas i te firme. U tom slučaju Akademija Oxford nije odgovorna za kvalitet prakse.

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com