Stari zanati - splavar

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
18.04.2023.
Trajanje kursa:
300 radnih sati
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Ada, Aleksandrovac, Aleksinac, Apatin, Aranđelovac, Arilje, Babušnica, Bač, Bačka Palanka, Bačka Topola, Bački Petrovac, Bačko Dušanovo, Bajina Bašta, Banatski Despotovac, Banja Koviljača, Banja Vrujci, Batočina, Bečej, Bečići, Bela Crkva, Bela Palanka, Beočin, Beograd, Blace, Bogatić, Bojnik, Boljevac, Bor, Bosilegrad, Brus, Bujanovac, Čačak, Čajetina, Čelarevo, Ćićevac, Čoka, Čokot, Crna Trava, Crvenka, Ćuprija, Čurčin, Despotovac, Despotovo, Dimitrovgrad, Doljevac, Donji Milanovac, Dragaš, Ečka, Erdevik, Futog, G. Sabanta, Gadžin Han, Gajdobra, Golubac, Gornja Vrežina, Gornji Matejevac, Gornji Milanovac, Grocka, Hajdučica, Inđija, Irig, Ivanjica, Jagodina, Jasenovik, Jelašnica, Kać, Kanjiža, Kikinda, Kladovo, Knić, Knjaževac, Koceljeva, Kopaonik, Kosjerić, Kostolac, Kovačica, Kovin, Kragujevac, Kraljevo, Krčedin, Krupanj, Kruševac, Kučevo, Kucura, Kula, Kuršumlija, Lajkovac, Lapovo, Lazarevac, Lebane, Leposavić, Leskovac, Lipljan, Ljig, Ljubovija, Loznica, Luča

CENA: 15000 din

Opis kursa

slikazanati.jpg

STARI ZANATI - SPLAVAR

Splavar je veoma staro zanimanje. Njime su se bavili ljudi koji su uglavnom na brzim rekama prevozili balvane posečene u šumi. Balvani su se spajali horizontalno jedan za drugi, povezivali i sastavljali u splav. Splav su vozila obično dva splavara- jedan napred i jedan nazad. Oni su imali dugačka vesla i njima su upravljali, odnosno navodili ovo sredstvo za rečni transport u određenom pravcu. Najpoznatiji splavari su bili oni koji su vozili po reci Drini. To su uglavnom brze i opasne reke, pa je ovo opasno zanimanje. Reke su pune virova, podvodnih stena, tako da splavar dobro mora da poznaje i reku i tehniku splavarenja, da se ne bi dogodila neka nesreća. Postojale su i druge vrste splavova koji su se slagali u dva reda ili tri da bi se što veća količina tereta prevezla. U današnje vreme splavarenje se vise koristi kao atrakcija, odnosno u turističke svrhe.

Splavari predvode regate gumenih čamaca sa plitkim gazom po brzacima uglavnom brzih planinskih reka. Bilo kako bilo, u oba slučaja je potrebno da splavar bude iskusan i da dobro zna svoj posao, da ima iskustva, znanja, da poznaje prirodu reka i njenu nepredvidljivu ćud. Ranije se splavarstvo prenosilo sa starijih na mlađe. U današnje vreme postoji škola za splavarenje, kao i kurs i obuka za splavare. S obzirom na to da je ovo veoma opasno zanimanje, svako ko želi njime da se bavi preporučuje se kvalitetna obuka. Akademija Oxford Vam nudi kurs i obuku za splavare, koja se sastoji od tromesečne obuke, kao i od 300 sati praktične nastave. Nakon završenog kursa dobijate kompletno potrebno znanje vezano za odabranu profesiju. Ovim atraktivnim zanimanjem se možete baviti predvodeći ture turističkih agencija na splavarenjima kao iskusni vodič regata, tako da Vam ovo zanimanje pruža mogućnost da mnogo putujete i obiđete razna mesta i predele. S obzirom na to da kao vodič odgovarate za ljude i uspeh regate, neophodno je da dobro vladate ovim veštinama.

Ova usko specijalizovana obuka Akademije Oxford obuhvata 80% praktične nastave i 20% teorijske nastave posle čega je polaznik kompletno obučen, odnosno dobija svo neophodno znanje potrebno za zanat splavara. Svu potrebnu literaturu i sve što je u vezi sa teorijskom obukom obezbeđuje akademija, kao i sve potrebne uslove da bi polaznik našeg kursa što kvalitetnije i jednostavnije savladao potrebno znanje. Što se tiče škole za splavara i kadra koji drži kurs iz predmetne nastave radi se o veoma kvalitetnom i stručnom, visokokvalifikovanom nastavnom kadru, što znači da će svaki polaznik dobiti maksimalno profesionalnu i stručnu edukaciju, tako da po završenom kursu može potpuno samostalno obavljati sve poslove koje predviđa ovo zanimanje.

Bitna informacija za polaznike je validnost naših diploma, što podrazumeva mogućnost upisivanja svake u radnu knjižicu, jer su svi naši sertifikati priznati od strane Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, ali i u inostranstvu.

Cena kursa i obuke za tkanje na razboju je 15,000 RSD
U cenu su uračunati:

  • Priručnik
  • Polaganje završnog ispita
  • Izrada sertifikata

* NAPOMENA:

U cenu nije uračunato pohađanje praktične nastave

  • Ukoliko se odlučite da praktičnu nastavu pohađate u firmi sa kojom Akademija Oxford ima poslovnu saradnju, cena praktične nastave se kreće od 5000 RSD mesečno.
  • Ako sami pronađete firmu gde ćete pohađati praksu, cena je stvar dogovora između vas i te firme. U tom slučaju Akademija Oxford nije odgovorna za kvalitet prakse.

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com