Stari zanati - časovničar

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
07.04.2023.
Trajanje kursa:
300 radnih sati
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Ada, Aleksandrovac, Aleksinac, Apatin, Aranđelovac, Arilje, Babušnica, Bač, Bačka Palanka, Bačka Topola, Bački Petrovac, Bačko Dušanovo, Bajina Bašta, Banatski Despotovac, Banja Koviljača, Banja Vrujci, Batočina, Bečej, Bečići, Bela Crkva, Bela Palanka, Beočin, Beograd, Blace, Bogatić, Bojnik, Boljevac, Bor, Bosilegrad, Brus, Bujanovac, Čačak, Čajetina, Čelarevo, Ćićevac, Čoka, Čokot, Crna Trava, Crvenka, Ćuprija, Čurčin, Despotovac, Despotovo, Dimitrovgrad, Doljevac, Donji Milanovac, Dragaš, Ečka, Erdevik, Futog, G. Sabanta, Gadžin Han, Gajdobra, Golubac, Gornja Vrežina, Gornji Matejevac, Gornji Milanovac, Grocka, Hajdučica, Inđija, Irig, Ivanjica, Jagodina, Jasenovik, Jelašnica, Kać, Kanjiža, Kikinda, Kladovo, Knić, Knjaževac, Koceljeva, Kopaonik, Kosjerić, Kostolac, Kovačica, Kovin, Kragujevac, Kraljevo, Krčedin, Krupanj, Kruševac, Kučevo, Kucura, Kula, Kuršumlija, Lajkovac, Lapovo, Lazarevac, Lebane, Leposavić, Leskovac, Lipljan, Ljig, Ljubovija, Loznica, Luča

CENA: 15000 din

Opis kursa

 

slikazanati.jpg

STARI ZANATI - ČASOVNIČAR

Časovničarski zanat je praktično jedan od večitih zanata koji nikad ne gubi od svoje vrednosti. Malo se toga promenilo u odnosu na prošla vremena kada je ovaj zanat u pitanju. Časovničari su ranije i pravili satove i popravljali ih, a danas uglavnom samo popravljaju ili menjeju delove i baterije. Ovo je jedan od komlikovanijih zanata koji traže poznavanje mehanike, koristi specifične alate i pribor i sa razvojem i napredovanjem tehnike i tehnologije iz oblasti časovničarstva zahteva praćenje najnovijih trendova. Časovničari ili sajdžije rade u časovničarskoj radionici, i za njih se često kaže da se bave zanatom “ hiljade alata”, što je u suštini tačno, jer svaki deo sata zahteva poseban alat, od minimalnih pinceta, pa sve do barometra, voltmetra i lemilice. Časovničarski zanat se kao i svaki drugi prenosio sa kolena na kolena, a danas postoje razni kursevi i obuke za časovničara kao i škole za časovničare, koje su specijalizovane za ovu vrstu zanata. Ako želite da se bavite zanatom “ hiljade alata” Akademija Oxford vam nudi tu mogućnost.

Akademija Oxford koja je organizovala kurs i obuku za časovničara. Kroz ovaj vid obuke, dobićete sva potrebna znanja i ovladati svim veštinama koje će vam koristiti i umnogome pomoći u ovoj vrsti posla.


Kurs i obuka za časovničara sastoji od tromesečne obuke, kao i od 300 sati praktične nastave. Nakon završenog kursa dobijate kompletno potrebno znanje u vezi sa odabranom profesijom. Ova usko specijalizovana obuka Akademije Oxford obuhvata 80% praktične nastave i 20% teorijske nastave, posle čega je polaznik kompletno obučen, odnosno dobija svo neophodno znanje iz oblasti časovničarstva. Svu potrebnu literaturu i sve što je u vezi sa teorijskom obukom obezbeđuje akademija, kao i sve potrebne uslove da bi polaznik našeg kursa što kvalitetnije i jednostavnije savladao potrebno znanje. Što se tiče škole za časovničara i kadra koji drži kurs iz predmetne nastave, radi se o veoma kvalitetnom i stručnom, visokokvalifikovanom nastavnom kadru, što znači da će svaki polaznik dobiti maksimalno profesionalnu i stručnu edukaciju, tako da po završenom kursu može potpuno samostalno obavljati sve poslove koje predviđa ovo zanimanje. Ovo je vid profesionalnog usmerenja, kojim ćete steći veliki broj mogućnosti, kao što je otvaranje sopstvene radionice, rad za fabriku koja se bavi proizvodnjom časovnika ili čak i otvaranje škole za časovničare.

Bitna informacija za polaznike je validnost naših diploma, što podrazumeva mogućnost upisivanja svake u radnu knjižicu, jer su svi naši sertifikati priznati od strane Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, ali i u inostranstvu.

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com