Stari zanati - bunardžija

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
01.04.2023.
Trajanje kursa:
300 radnih sati
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Ada, Aleksandrovac, Aleksinac, Apatin, Aranđelovac, Arilje, Babušnica, Bač, Bačka Palanka, Bačka Topola, Bački Petrovac, Bačko Dušanovo, Bajina Bašta, Banatski Despotovac, Banja Koviljača, Banja Vrujci, Batočina, Bečej, Bečići, Bela Crkva, Bela Palanka, Beočin, Beograd, Blace, Bogatić, Bojnik, Boljevac, Bor, Bosilegrad, Brus, Bujanovac, Čačak, Čajetina, Čelarevo, Ćićevac, Čoka, Čokot, Crna Trava, Crvenka, Ćuprija, Čurčin, Despotovac, Despotovo, Dimitrovgrad, Doljevac, Donji Milanovac, Dragaš, Ečka, Erdevik, Futog, G. Sabanta, Gadžin Han, Gajdobra, Golubac, Gornja Vrežina, Gornji Matejevac, Gornji Milanovac, Grocka, Hajdučica, Inđija, Irig, Ivanjica, Jagodina, Jasenovik, Jelašnica, Kać, Kanjiža, Kikinda, Kladovo, Knić, Knjaževac, Koceljeva, Kopaonik, Kosjerić, Kostolac, Kovačica, Kovin, Kragujevac, Kraljevo, Krčedin, Krupanj, Kruševac, Kučevo, Kucura, Kula, Kuršumlija, Lajkovac, Lapovo, Lazarevac, Lebane, Leposavić, Leskovac, Lipljan, Ljig, Ljubovija, Loznica, Luča

CENA: 15000 din

Opis kursa

slikazanati.jpg

STARI ZANATI - BUNARDŽIJA

Zanat bunardžije je jedan od najstarijih zanata koji je bio jako cenjen na našim prostorima, pogotovu u vreme kada je izvor vode u domaćinstvu zavisio od toga. Posao majstora je bio jako težak i opasan jer ne samo da je morao pronaći izvor blizu površine, već je morao da ga iskopa, ogradi kako se voda ne bi prljala, sazida i potpuno opremi za korišćenje, što je u to vreme zahtevalo dosta vremena s obzirom da je od oruđa koristio pijuk, ašov, motiku, budak, ćuskiju, lopatu, kofu itd. Posao je znao biti dosta težak i naporan. U današnje vreme, bunardžijama je znatno olakšan posao, jer postoje mašine koje umnogome olakšavaju njihov posao. Zanat se kao i svaki drugi uglavnom prenosio sa kolena na koleno, dok danas postoje škole za bunardžije, kao i razni kursevi i obuke za bunardžije, koji znatno olakšavaju učenje ovog starog zanata. Takođe je zbog mašina koje se koriste u ovom poslu, posao bunardžije dosta olakšan, i vremenski skraćen, tako da za posao za koji je nekada bilo potrebno izdvojiti nedelju dana, danas se obavlja skoro duplo brze zahvaljujući mehanizaciji koja se koristi. Iako nije tražen kao nekada, posao bunardžije jos uvek postoji, i zahteva visoku obuku i profesionalnost.

Akademija Oxford je organizovala kurs i obuku za bunardžije. Kroz ovaj vid obuke, dobićete sva potrebna znanja i ovladati svim veštinama koje će vam koristiti i u mnogome pomoći u ovoj vrsti posla.

Kurs i obuka za bunardžiju sastoji od tromesečne obuke, kao i od 300 sati praktične nastave. Nakon završenog kursa dobijate kompletno potrebno znanje u vezi sa odabranom profesijom. Ova usko specijalizovana obuka Akademije Oxford obuhvata 80% praktične nastave i 20% teorijske nastave, posle čega je polaznik kompletno obučen, odnosno dobija svo neophodno znanje iz ove oblasti. Svu potrebnu literaturu i sve što je u vezi sa teorijskom obukom obezbeđuje akademija, kao i sve potrebne uslove da bi polaznik našeg kursa što kvalitetnije i jednostavnije savladao potrebno znanje. Što se tiče škole za bunardžije i kadra koji drži kurs iz predmetne nastave, radi se o veoma kvalitetnom i stručnom, visokokvalifikovanom nastavnom kadru, što znači da će svaki polaznik dobiti maksimalno profesionalnu i stručnu edukaciju, tako da po završenom kursu može potpuno samostalno obavljati sve poslove koje predviđa ovo zanimanje. Ovo je vid profesionalnog usmerenja, kojim ćete steći veliki broj mogućnosti, kao što je otvaranje sopstvene radionice ili čak i škole za bunardziju.

Bitna informacija za polaznike je validnost naših diploma, što podrazumeva mogućnost upisivanja svake u radnu knjižicu, jer su svi naši sertifikati priznati od strane Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, ali i u inostranstvu.

Cena kursa i obuke za bunardžiju je 15,000 RSD

U cenu su uračunati:

  • Priručnik
  • Polaganje završnog ispita
  • Izrada sertifikata

NAPOMENA:

U cenu nije uračunato pohađanje praktične nastave

  • Ukoliko se odlučite da praktičnu nastavu pohađate u firmi sa kojom Akademija Oxford ima poslovnu saradnju, cena praktične nastave se kreće od 5000 RSD mesečno.
  • Ako sami pronađete firmu gde ćete pohađati praksu, cena je stvar dogovora između vas i te firme. U tom slučaju Akademija Oxford nije odgovorna za kvalitet prakse.

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com