Kurs i obuka za preradu plastičnih masa - plastičar

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
02.04.2023.
Trajanje kursa:
300 radnih sati
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Ada, Aleksandrovac, Aleksinac, Apatin, Aranđelovac, Arilje, Babušnica, Bač, Bačka Palanka, Bačka Topola, Bački Petrovac, Bačko Dušanovo, Bajina Bašta, Banatski Despotovac, Banja Koviljača, Banja Vrujci, Batočina, Bečej, Bečići, Bela Crkva, Bela Palanka, Beočin, Beograd, Blace, Bogatić, Bojnik, Boljevac, Bor, Bosilegrad, Brus, Bujanovac, Čačak, Čajetina, Čelarevo, Ćićevac, Čoka, Čokot, Crna Trava, Crvenka, Ćuprija, Čurčin, Despotovac, Despotovo, Dimitrovgrad, Doljevac, Donji Milanovac, Dragaš, Ečka, Erdevik, Futog, G. Sabanta, Gadžin Han, Gajdobra, Golubac, Gornja Vrežina, Gornji Matejevac, Gornji Milanovac, Grocka, Hajdučica, Inđija, Irig, Ivanjica, Jagodina, Jasenovik, Jelašnica, Kać, Kanjiža, Kikinda, Kladovo, Knić, Knjaževac, Koceljeva, Kopaonik, Kosjerić, Kostolac, Kovačica, Kovin, Kragujevac, Kraljevo, Krčedin, Krupanj, Kruševac, Kučevo, Kucura, Kula, Kuršumlija, Lajkovac, Lapovo, Lazarevac, Lebane, Leposavić, Leskovac, Lipljan, Ljig, Ljubovija, Loznica, Luča

CENA: 15000 din

Opis kursa

slikazanati.jpg

GUMARSKO-PLASTIČARSKA STRUKA - PRERAĐIVAČ PLASTIČNIH MASA - PLASTIČAR

Kada se govori o preradi plastičnih masa to podrazumeva da se od sirovina dobijaju gotovi proizvodi ili polufabrikati. Sam postupak zavisi od sastava, vrste i stanja sirovina ( polimera). Postupci same prerade se dele prema tehnologiji prerade i nezavisno od promene fizičkog i hemijskog stanja tokom samog procesa.

Postoje dva osnovna postupka za preradu plastičnih materijala, a to su: Prerada bez upotrebe pritiska, što podrazumeva livenje, uronjavanje, premazivanje, impregniranje i sinterovanje; i prerada uz upotrebu pritiska tj. odvođenje toplote presovanjem, livenje pod pritiskom, valjanje, ekstruzija, utiskivanje, duboko izvlačenje i savijanje.

Operacija prerade plastičnih masa mogu se podelititi u tri osnovne operaije: Osnovna operacija prerade, prerade polufabrikata i pomoćne operacije prerade.

Osnovne operacije prerada plastičnih masa su: Kalandrovanje, presovanje, ekstrudiranje, ekstruziono brizganje, ekstruziono duvanje šupljih tela, proizvodnja vestačkih pena i prevlačenje metalnih predmeta vestačkim materijama.

S obzirom da je posao plastičara veoma unosan, potrebno je određeno znanje i edukacija kako bi se moglo ovladati ovim zanimanjem. Proces proizvodnje i prerade predmeta od plastike odnosno prerade plastičnih masa je dosta zahtevan posao, s obzirom da su za ovaj posao potrebne mašine, u zavisnosti za koju fazu procesa proizvodnje ili ceo proces proizvodnje i prerade se odluči, u skladu sa tim je potrebno i usko specijalizovano znanje. Imajući to u vidu, Akademija Oxford Vam nudi najbolje moguće pripreme iz ove oblasti, kao i svo potrebno znanje i praktičnu obuku koja će Vam biti neophodna u koliko se odlučite za ovaj posao. To podrazumeva i teorijski deo, odnosno upućivanje u sve delove procesa proizvodnje i prerade, kao i upoznavanje sa sredstvima za rad iz ove oblasti, odnosno mašinama i alatima koji su neophodni u ovom slučaju.

Akademija Oxford obezbeđuje kurs i obuku za preradu plastičnih masa, koja se sastoji od tromesečne obuke, kao i od 300 sati praktične nastave. Nakon završenog kursa dobijate kompletno potrebno znanje vezano za odabranu profesiju. Ova usko specijalizovana obuka Akademije Oxford obuhvata 80% praktične nastave i 20% teorijske nastave posle čega je polaznik kompletno obučen, odnosno dobija svo neophodno znanje iz oblasti prerade plasticnih masa.

Svu potrebnu literaturu i sve što je vezano za teorijsku obuku obezbeđuje akademija, kao i sve potrebne uslove da bi polaznik našeg kursa što kvalitetnije i jednostavnije savladao potrebno znanje. Što se tiče kadra koji drži kurs iz predmetne nastave radi se o veoma kvalitetnom i stručnom, visokokvalifikovanom nastavnom kadru, što znači da će svaki polaznik dobiti maksimalno profesionalnu i stručnu edukaciju, tako da po završenom kursu može potpuno samostalno obavljati sve poslove koje predviđa ovo zanimanje. Ovo je vid profesionalnog usmerenja, kojim ćete steći veliki broj mogućnosti, kako zapošljavanja u nekom od državnih ili privatnih preduzeća, tako i samozapošljavanja, odnosno otvaranja sopstvene radionice.

Bitna informacija za polaznike je validnost naših diploma, što podrazumeva mogućnost upisivanja svake u radnu knjižicu, jer su svi naši sertifikati priznati od strane Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, ali i u inostranstvu.

Cena kursa i obuke za prerađivača plastičnih masa je 15,000 RSD
U cenu su uračunati:

  • Priručnik
  • Polaganje završnog ispita
  • Izrada sertifikata

* NAPOMENA:

U cenu nije uračunato pohađanje praktične nastave

  • Ukoliko se odlučite da praktičnu nastavu pohađate u firmi sa kojom Akademija Oxford ima poslovnu saradnju, cena praktične nastave se kreće od 5000 RSD mesečno.
  • Ako sami pronađete firmu gde ćete pohađati praksu, cena je stvar dogovora između vas i te firme. U tom slučaju Akademija Oxford nije odgovorna za kvalitet prakse.

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com