Kurs i obuka za potkivača

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
07.04.2023.
Trajanje kursa:
300 radnih sati
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Ada, Aleksandrovac, Aleksinac, Apatin, Aranđelovac, Arilje, Babušnica, Bač, Bačka Palanka, Bačka Topola, Bački Petrovac, Bačko Dušanovo, Bajina Bašta, Banatski Despotovac, Banja Koviljača, Banja Vrujci, Batočina, Bečej, Bečići, Bela Crkva, Bela Palanka, Beočin, Beograd, Blace, Bogatić, Bojnik, Boljevac, Bor, Bosilegrad, Brus, Bujanovac, Čačak, Čajetina, Čelarevo, Ćićevac, Čoka, Čokot, Crna Trava, Crvenka, Ćuprija, Čurčin, Despotovac, Despotovo, Dimitrovgrad, Doljevac, Donji Milanovac, Dragaš, Ečka, Erdevik, Futog, G. Sabanta, Gadžin Han, Gajdobra, Golubac, Gornja Vrežina, Gornji Matejevac, Gornji Milanovac, Grocka, Hajdučica, Inđija, Irig, Ivanjica, Jagodina, Jasenovik, Jelašnica, Kać, Kanjiža, Kikinda, Kladovo, Knić, Knjaževac, Koceljeva, Kopaonik, Kosjerić, Kostolac, Kovačica, Kovin, Kragujevac, Kraljevo, Krčedin, Krupanj, Kruševac, Kučevo, Kucura, Kula, Kuršumlija, Lajkovac, Lapovo, Lazarevac, Lebane, Leposavić, Leskovac, Lipljan, Ljig, Ljubovija, Loznica, Luča

CENA: 15000 din

Opis kursa

slikazanati.jpg

STARI ZANATI - POTKIVAČ

Zanat potkivača je jedan od najstarijih zanata koji je ranije bio jako cenjen i jako tražen. U vreme kada su ljudi koristili zaprege koje su vukli konji ili volovi, koristili životinje da obavljaju poljoprivredne poslove, uloga potkivača je bila da zaštiti kopita životinja od povreda tako sto su im na kopita postavljali potkovice. O tome se jako vodilo računa da bi životinja mogla bez problema da hoda i da se ne povređuje prilikom rada. Potkivač je po rubovima, veoma pažljivo, zakivao potkovice u kopita životinja. Tom prilikom je pazio da ne povredi životinju i da potkovica ne smeta i ne žulja životinju prilikom hodanja. Potkovice su uglavnom pravili sami potkivači. Ovaj posao je veoma težak jer se radi sa krupnom stokom, pa postoji mogućnost da se majstor povredi ili da povredi životinju pa je bilo neophodno da se ovaj zanat dobro savlada. Obuku za potkivača momci su počinjali kao jako mladi. Tada su obuke za potkivače izgledale drugačije nego danas, ali je u suštini postupak ostao isti. Današnji kursevi i obuke za potkivače se izvode na savremeniji način, iako je zanat znatno manje tražen. Pored tehničkih stvari koje su usko vezane za zanat, polaznik ove škole i kursa za potkivača na obuci mora da savlada i mnoge druge stvari kao što su na primer tehnike pomoću kojih bi se lakše snašao prilikom rada sa životinjama do načina na koji da se ophodi prema životinjama kako bi izbegao eventualne povrede. Takođe tehnike potkivanja, u zavisnosti od vrste životinja, korišćenje materijala, sredstava za rad, njihovu primenu i razne druge tajne zanata.

Kurs i obuka za potkivača sastoji se od tromesečne obuke, kao i od 300 sati praktične nastave. Nakon završenog kursa dobijate kompletno potrebno znanje vezano za odabranu profesiju. Ova usko specijalizovana obuka Akademije Oxford obuhvata 80% praktične nastave i 20% teorijske nastave posle čega je polaznik kompletno obučen, odnosno dobija svo neophodno znanje potrebno za zanat potkivača. Svu potrebnu literaturu i sve što je vezano za teorijsku obuku obezbeđuje akademija, kao i sve potrebne uslove da bi polaznik našeg kursa što kvalitetnije i jednostavnije savladao potrebno znanje. Što se tiče škole za potkivače i kadra koji drži kurs iz predmetne nastave radi se o veoma kvalitetnom i stručnom, visokokvalifikovanom nastavnom kadru, što znači da će svaki polaznik dobiti maksimalno profesionalnu i stručnu edukaciju, tako da po završenom kursu može potpuno samostalno obavljati sve poslove koje predviđa ovo zanimanje. Ovo je vid profesionalnog usmerenja, kojim ćete steći veliki broj mogućnosti, kao što je samozapošljavanja, odnosno otvaranja sopstvene radionice.

Bitna informacija za polaznike je validnost naših diploma, što podrazumeva mogućnost upisivanja svake u radnu knjižicu, jer su svi naši sertifikati priznati od strane Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, ali i u inostranstvu.

Cena kursa i obuke za potkivača je 15,000 RSD
U cenu su uračunati:

  • Priručnik
  • Polaganje završnog ispita
  • Izrada sertifikata

* NAPOMENA:

U cenu nije uračunato pohađanje praktične nastave

  • Ukoliko se odlučite da praktičnu nastavu pohađate u firmi sa kojom Akademija Oxford ima poslovnu saradnju, cena praktične nastave se kreće od 5000 RSD mesečno.
  • Ako sami pronađete firmu gde ćete pohađati praksu, cena je stvar dogovora između vas i te firme. U tom slučaju Akademija Oxford nije odgovorna za kvalitet prakse.

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com