Gumarsko-plastičarska struka - Izrađivač pneumatika

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
07.04.2023.
Trajanje kursa:
od 3 do 9 meseci
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Ada, Aleksandrovac, Aleksinac, Apatin, Aranđelovac, Arilje, Babušnica, Bač, Bačka Palanka, Bačka Topola, Bački Petrovac, Bačko Dušanovo, Bajina Bašta, Banatski Despotovac, Banja Koviljača, Banja Vrujci, Batočina, Bečej, Bečići, Bela Crkva, Bela Palanka, Beočin, Beograd, Blace, Bogatić, Bojnik, Boljevac, Bor, Bosilegrad, Brus, Bujanovac, Čačak, Čajetina, Čelarevo, Ćićevac, Čoka, Čokot, Crna Trava, Crvenka, Ćuprija, Čurčin, Despotovac, Despotovo, Dimitrovgrad, Doljevac, Donji Milanovac, Dragaš, Ečka, Erdevik, Futog, G. Sabanta, Gadžin Han, Gajdobra, Golubac, Gornja Vrežina, Gornji Matejevac, Gornji Milanovac, Grocka, Hajdučica, Inđija, Irig, Ivanjica, Jagodina, Jasenovik, Jelašnica, Kać, Kanjiža, Kikinda, Kladovo, Knić, Knjaževac, Koceljeva, Kopaonik, Kosjerić, Kostolac, Kovačica, Kovin, Kragujevac, Kraljevo, Krčedin, Krupanj, Kruševac, Kučevo, Kucura, Kula, Kuršumlija, Lajkovac, Lapovo, Lazarevac, Lebane, Leposavić, Leskovac, Lipljan, Ljig, Ljubovija, Loznica, Luča

CENA: 15000 din

Opis kursa

slikazanati.jpg

GUMARSKO-PLASTIČARSKA STRUKA - IZRAĐIVAČ PNEUMATIKA

Izrađivanje pneumatika je složen zahvat za koji je potrebno imati znanja iz više različitih oblasti. U akademiji Oxford se možete kvalitetno pripremiti za obavljanje ovog posla jer polaznike obučavamo da primenjuju sve postupke u procesu izrade pneumatskih proizvoda. Posebno se proučavaju sirovine koje se koriste, kao i njihove strukture, način na koji se sirovine mogu obraditi, uči se o mašinama u ovom poslu, ali i o kontroli gotovih pneumatskih proizvoda.

Naš kurs za izrađivača pneumatika traje šest meseci i sastoji se od teorijskog i praktičnog dela nastave. U okviru obuke za izrađivača pneumatika definišu se pneumatski uređaji i njihovo korišćenje, objašnjava se principijelna šema proizvodnje, pripreme i distribucije vazduha, kao i osnovne veličine pri strujanju vazduha.

U školi za izrađivača pneumatika polaznici savladavaju znanja iz oblasti kompresora, kakvi su zapreminski kompresori i kakav im je princip rada, a kakvi su dinamički kompresori i njihov princip rada. U okviru ovog dela teorijske nastave uči se i o klipnim kompresorima, teorijskom ciklusu jednostepenog kompresora jednosmernog dejstva, principu rada i karakteristikama rotacionog kompresora i klipnog kompresora. Kurs za izrađivača pneumatika obuhvata i crtanje šeme Rutsovog kompresora i objašnjavanje principa rada i karakteristike vijačnog kompresora.

Na obuci za izrađivača pneumatika bićete pripremljeni da objasnite šta je to rezervoar vazduha i koja je njegova namena, čime i kako se povezuju pneumatski elementi, koje se cevi koriste za pritisak do 6 bar.

Škola za izrađivača pneumatika podrazumeva teorijsku nastavu iz oblasti karakteristika gumenih i plastičnih cevi za pritisak i prenos vazduha. Na tim časovima kandidati usvajaju najčešće dimenzije gumenih i plastičnih cevi, uočavaju čime se ostvaruje veza cevi i pneumatskih elemenata, koji se priključci koriste za priključivanje gumene, a koji za priključivanje plastične cevi.

Na kursu za izrađivača pneumatika se objašnjavaju postupci prečišćavanja vazduha iz kompresora, postupci prečistača, crta se šema prečistača vazduha. Nastava će vam obezbediti upoznavanje sa terminima kao što su regulator vazduha, regulator pritiska, zauljivač, itd.

U ovom zanatu ventili igraju veoma značajnu ulogu, pa se detaljno proučavaju funkcije i principi rada brzoispusnih, nepovratnih i prigušenih ventila.

Ovaj šestomesečni kurs u okviru date cene podrazumeva teorijsku nastavu, udžbenik, polaganje završnog ispita i izradu diplome sa sertifikatom. Praktična nastava se plaća zasebno i obavlja se u radionici sa kojom akademija ima saradnju ili na mestu koje sami odaberete.

Kurs za izrađivača pneumatika traje 6 meseci. Teorijsko-praktičnog karaktera je sa akcentom na praktićni deo. Polaznicima obezbeđujemo praksu u kompanijama koje se bave izradom pneumatika, polaznika takođe sam sebi moze obezbeditipraksu.

Nakon uspešno završenog kursa polaznik dobija sertifikat stručne osposobljenosti za posao izrađivača pneumatika.

Cena kursa i obuke za izrađivača pneumatika je 15,000 RSD

U cenu su uračunati:

  • Priručnik
  • Polaganje završnog ispita
  • Izrada sertifikata

* NAPOMENA:

U cenu nije uračunato pohađanje praktične nastave

  • Ukoliko se odlučite da praktičnu nastavu pohađate u firmi sa kojom Akademija Oxford ima poslovnu saradnju, cena praktične nastave se kreće od 5000 RSD mesečno.
  • Ako sami pronađete firmu gde ćete pohađati praksu, cena je stvar dogovora između vas i te firme. U tom slučaju Akademija Oxford nije odgovorna za kvalitet prakse.

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com