Obuka za upotrebu PRP (Platelet Rich Plasma)

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
16.02.2023.
Trajanje kursa:
1 dan
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Aranđelovac, Beograd, Bor, Čačak, Ćuprija, Inđija, Jagodina, Kikinda, Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Leskovac, Mladenovac, Niš, Novi Beograd, Novi Pazar, Novi Sad, Obrenovac, Pančevo, Paraćin, Pirot, Požarevac, Ruma, Šabac, Smederevo, Sombor, Sremska Mitrovica, Stara Pazova, Subotica, Užice, Valjevo, Vranje, Vršac, Zaječar, Zrenjanin

CENA: na upit

Opis kursa

Obuka za upotrebu PRP (Platelet Rich Plasma)

Kako medicina iz dana u dan napreduje, tako smo svedoci sve većeg broja tretmana koji su primarno usmereni na estetsku medicinu i hirurgiju. Jedan od takvih tretmana je i Platelet Rich Plasma, odnosno PRP. A da bi bilo jasnije o čemu se radi moramo prevesti ove engleske reči. Tako, platelet je trombocit, rich je obogaćeno, dok je plasma tečni deo krvi, odnosno plazma, te bi se ovaj tretman mogao okarakterisati kao korišćenje krvne plazme koja je obogaćena trombocitima. Specifičnost ove metode jeste što je u pitanju takozvani autologni tretman, a što zapravo znači da je davalac, ujedno i primalac, tako da je mnogo manja verovatnoća da dođe do komplikacija, uzevši u obzir da se koristi krvna plazma osobe kojoj se radi odabrani tretman.

Najjednostavnije rečeno, ova metoda podrazumeva korišćenje krvne plazme u kojoj je prisutna izuzetno visoka količina trombocita, a pod tim se misli na čak 1 milion trombocita u 1 cm³ krvne plazme. Takođe, u krvnoj plazmi se nalaze i brojne matične ćelije, ali i elementi koji imaju uticaja na rast i obnovu ćelija, te se iz tog razloga PRP metoda primarno primenjuje kod lečenja ožiljaka od akni na licu, vratu i dekolteu, te za uklanjanje bora, strija i celulita, ali i za obnovu kože u tim regijama, pa čak i za poboljšanje rasta kose.

Elementi koji utiču na rast i obnovu ćelija, odnosno takozvani faktori rasta su proteini kojih najviše ima upravo u trombocitima, pa se iz tog razloga najpre koriste oni za ovaj tretman. Inače, ova metoda važi za jednu od možda najbezbednijih, upravo zato što klijent kome se vrši bilo koji od pomenutih tretmana ne dolazi u dodir ni sa čim drugim do sa svojom krvnom plazmom, tako da je opasnost od infekcije svedena na minimum.

A da bi se ovaj tretman zaista izveo onako kako treba, neophodno je da lekari i stomatolozi, odnosno kozmetičari koji ga vrše, pohađaju određeni vid edukacije. Upravo zato Akademija Oxford u svojoj ponudi ima i kurs za upotrebu PRP-a (Platelet Rich Plasma), koga vode vrhunski stručnjaci. Naš predavač je internacionalni trener spec. dr med. Danijela Babović, dermatovenerolog, koja će na najbolji mogući način svim polaznicima ove obuke preneti svoja znanja, kako bi mogli potpuno samostalno da obavljaju PRP tretman. Podrazumeva se da će svaki polaznik nakon završetka kursa imati mogućnost da ostane u kontaktu sa predavačem, kako bi mogao da se konsultuje oko bilo koje nedoumice koju ima u praksi, a koja je u vezi sa temom ove edukacije.

Program obuke za upotrebu PRP-a (Platelet Rich Plasma)

Kurs i obuka za upotrebu PRP-a (Platelet Rich Plasma) se sastoji od dva segmenta i to teorijskog i praktičnog. Tokom trajanja prvog dela kursa koji je namenjen upoznavanju polaznika sa ovom metodom, oni se najpre informišu o tome šta je zapravo PRP, kako se sprovodi, ali i o mogućim neželjenim efektima koji se u pojedinim slučajevima mogu javiti, te načinima njihovog tretiranja.

Drugi deo kursa je usmeren na praktičan deo, koji podrazumeva primenu svega naučenog u okviru teorijskog dela kursa, a polaznici obuke, odnosno lekari, stomatolozi i kozmetičari imaju priliku da na živim modelima demonstriraju savladana znanja.

Ova metoda se primenjuje u mnogim situacijama, a primerena je za ljude svih starosnih dobi, mada se smatra najboljom preventivnom metodom, te se iz tog razloga primarno preporučuje pripadnicima mlađe populacije. To naravno ni u kom slučaju ne znači da se PRP tretman ne može primenjivati i kod pripadnika starije populacije, kod kojih su takođe njeni efekti vidljivi. Najčešći razlozi za primenu ovog tretmana se odnose na obnovu oštećene kože, odnosno skin rejuvenation, te na uklanjanje finih linija i bora na koži lica, vrata i dekoltea. Takođe se neretko primenjuje i na koži tela za uklanjanje strija, celulita i ožiljaka koji su ostali od akni, a važi i za tretman koji ima najbolji efekat za uklanjanje celulita.

Nastava se odvija u toku jednog dana i to u vremenskom intervalu od 11 do 18 časova, stim što je prvih 30 minuta namenjeno registraciji polaznika. Od 11:30 do 13:00 časova traje teorijski deo kursa, a praktični od 13:00 do 18:00 časova, nakon čega sledi diskusija polaznika i predavača o sadržaju kursa.

Kome je kurs kurs za upotrebu PRP-a namenjen?

Obuka za upotrebu PRP-a (Platelet Rich Plasma) je namenjena svim kvalifikovan stručnjacima iz polja medicine, stomatologije i kozmetike.

Koliko traje obuka za upotrebu Platelet Rich Plasma?

Kurs za upotrebu PRP-a (Platelet Rich Plasma) traje jedan dan, a ukupno vreme nastave je od 11 do 18 časova.

Koja je cena obuke?

Cena kursa za upotrebu PRP-a (Platelet Rich Plasma) je po dogovoru.

Gde i kada se održava nastava?

Nastava se održava u jednoj od preko 20 poslovnica organizatora kursa, a u skladu sa brojem prijavljenih polaznika. Nakon što se prijavi dovoljan broj polaznika, budući da je neophodno da se oformi grupa od 5 polaznika, svaki kandidat ponaosob će biti obavešten od strane organizatora obuke za upotrebu PRP - a u kom mestu i kog datuma će biti održan kurs.

Dodatne napomene:

  • svaki lekar i stomatolog, odnosno kozmetičar koji želi da pohađa kurs za upotrebu PRP - a (Platelet Rich Plasma) je u obavezi da prilikom prijavljivanja ovlašćenom licu organizatora kursa dostavi na uvid i diplomu medicinskog ili stomatološkog fakulteta, odnosno odgovarajuću diplomu kozmetičke struke, to jest broj licence
  • da bi kurs i obuka za upotrebu PRP - a mogao da se organizuje, neophodno je da se prijavi 5 polaznika u okviru jedne od poslovnica Akademije Oxford
  • uplata se vrši direktno u predstavništvu organizatora obuke, odnosno u poslovnici Akademije Oxford u kojoj se i održava nastava
  • moguće su dodatne izmene programa, a u skladu sa predznanjem koje pokažu polaznici obuke, te brojem prijavljenih polaznika

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com