Kurs za terapiju dermarolerima

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
09.04.2023.
Trajanje kursa:
7 sati
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Aranđelovac, Beograd, Bor, Čačak, Ćuprija, Inđija, Jagodina, Kikinda, Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Mladenovac, Niš, Novi Beograd, Novi Pazar, Novi Sad, Obrenovac, Pančevo, Paraćin, Pirot, Požarevac, Ruma, Šabac, Smederevo, Sombor, Sremska Mitrovica, Stara Pazova, Subotica, Užice, Valjevo, Vranje, Vršac, Zaječar, Zrenjanin

CENA: 300 eur

Opis kursa

Kurs za terapiju dermarolerima

Živimo u doba kada se sve veća pažnja posvećuje ne samo adekvatnom negovanju kože, već i otkrivanju novih načina za podmlađivanje kože, uzevši u obzir da je poznato da se vremenom smanjuje proizvodnja kolagena, a što rezultira gubljenjem tonusa kože, usled čega počinje da dobija epitet stare kože, što definitivno niko ne želi. Ali, kako medicina svakoga dana sve više i više napreduje, tako se formiraju i različite antiejdž metode koje imaju za cilj da pomognu i ženama, ali i muškarcima da još dugo godina održe mladalački izgled svoje kože.

Samim tim što se neprekidno otkrivaju nove metode u ovoj oblasti, javlja se potreba i za edukacijom u tom smislu, koja je primarno usmerena na upoznavanje zainteresovanih polaznika sa korišćenjem mnogih savremenih aparata, te sa različitim antiejdžing tehnikama. A kako je dobro poznato i to da Akademija Oxford teži da ispuni zahteve, ali i očekivanja svih svojih klijenata, to na listi redovnih obuka imamo i kurs za terapiju dermarolerima.

Jedan od najboljih dokaza o visokom kvalitetu ove obuke leži u činjenici da je za edukaciju zadužen internacionalni trener za dermarolere i “ Dermapen”, spec. dr med. Danijela Babović, dermatovenerolog, koja će na najbolji mogući način sva znanja koja je stekla kroz adekvatnu edukaciju i praksu preneti i polaznicima ove obuke.

Svaki kandidat koji odluči da pohađa obuku i kurs za terapiju dermarolerima će se najpre upoznati sa “Dermapen” aparatom i njegovim korišćenjem, čija je osnovna namena da se počne sa stimulacijom kože da proizvodi kolagen, čime će se omogućiti i bolja apsorpcija svih potrebnih aktivnih supstanci. Iako možda na prvi pogled ne izgleda tako, korišćenje ovog aparata nije uopšte komplikovano, a dubina prodiranja se podešava vrlo jednostavno i to okretanjem točkića koji se nalazi na njegovom vrhu.

Uz to, polaznici ove obuke će se upoznati i sa principima terapije dermarolerima, koja je specifična, najmodernija mikrohiruška procedura, čiji osnovni cilj je stimulisanje prirodne i sigurne regeneracije kože, te njene što brže reparacije. Upravo zahvaljujući korišćenju ove metode koža dobija nežniji i zdraviji, a nadasve mlađi izgled, što i jeste primarni cilj terapije dermarolerima.

Prednost pohađanja ovog kursa jeste što se nakon ove jednodnevne obuke svaki polaznik u potpunosti obučava i za korišćenje aparata i za samu terapiju, te je spreman da radi samostalno. Ali, on ostaje u kontaktu sa predavačem, te u slučaju da ima bilo kakvu nedoumicu ili pitanje kada počne samostalno da se bavi ovom poslom, može biti sasvim slobodan da ga kontaktira, a on će sa svoje strane učiniti sve da maksimalno profesionalno razreši polaznikovu nedoumicu i u datoj situaciji mu pomogne.

Plan i program obuke za terapiju dermarolerima

Kurs za terapiju dermarolerima se sastoji od dva dela, odnosno teorijskog i praktičnog. U okviru praktičnog dela se svi polaznici obuke najpre upoznaju sa pojmom dermarolera, poljem njihove primene, odnosno svim indikacijama, kako relativnim, tako i apsolutnim. Uz to, predavač ih upoznaje i sa svim kontraindikacijama koje se tiču primene ove terapije.

Takođe, svaki polaznik obuke za terapiju dermarolerima će se upoznati i sa tehnikama rada - vektorima aplikacije, ali i sa mogućim neželjenim efektima prilikom primene, odnosno mogućnostima njihove sanacije.

Uz sve to, polaznici će se upoznati i sa tretiranjem različitih promena na koži, odnosno sa primenom terapije dermarolerima u slučajevima ožiljaka, sa posebnim akcentom na tretiranje ožiljaka od akni, te kako da tretiraju one promene koje su poznate kao fleke na koži, to jest hiperpigmentacija, odnosno kako ovaj aparat deluje u slučaju strija, celulita i bora. Takođe, bitan deo teorijskog dela ovog kursa je usmeren na upoznavanje polaznika sa tretmanima za revitalizaciju umorne kože, odnosno različitim antiejdž tretmanima protiv starenja kože, ali i savladavanje onih tretmana koji se primenjuju kod opdanja kose.

Što se tiče praktičnog dela obuke, svi polaznici dobijaju mogućnost da primene znanja koja su stekli u okviru teorisjkog dela i to na na živom modelu, kao i mogućnost soptvenog rada. Što se tiče obezbeđivanja modela, odnosno pacijenata za izvršenje praktičnog dela, za to je zadužen organizator kursa.

Obuka za terapiju dermarolerima počinje u 11 časova kada su svi polaznici dužni da se okupe u prostorijama određene poslovnice Akademije Oxford, te da izvrše registraciju na propisan način. Od 11:30 h počinje teorijski deo koji traje ukupno 90 minuta, a odmah zatim sledi i praktičan rad koji traje do 18 časova. Nakon toga polaznici ostvaruju interakciju sa predavačem, te diskutuju i postavljaju pitanja ukoliko postoji bilo šta što im nije bilo jasno ili tokom teorijskog ili tokom praktičnog dela ovog kursa.

Kome je kurs za terapiju dermarolerima namenjen?

Da bi kandidat mogao da pohađa kurs za terapiju dermarolerima neophodno je da poseduje zvaničnu licencu, odnosno diplomu medicinske struke, a pohađanje ove obuke je isključivo namenjeno zainteresovanim kozmetičarima, lekarima i stomatolozima, koji su dužni da prilikom prijavljivanja licu ovlašćenom od strane Akademije Oxford na uvid podnesu i validnu dokumentaciju. Pod tim se misli na broj licence, odnosno važeću diplomu kojom potvrđuju da su stekli zvanje kotmetiča, odnosno lekar ili stomatolog.

Koliko traje kurs za terapiju dermarolerima?

Obuka za terapiju dermorolerima je jednodnevna, a traje ukupno 7 sati i to prema navedenom planu i programu od 11 do 18 časova.

Koja je cena obuke i kursa za terapiju dermarolerima?

Ukupna cena obuke je 300 evra.

Gde i kada se održava kurs?

Nakon što se oformi grupa koja podrazumeva minimalno 5 polaznika, kandidati će biti obavešteni o tačnom terminu odvijanja kursa i obuke za terapiju dermarolerima.

Prijava se vrši tokom cele godine i to u bilo kojoj poslovnici Akademije Oxford, a nastava se odvija u onom gradu u kome se oformi grupa od minimum 5 polaznika.

Dodatne napomene:

  • polaznici kursa, odnosno kvalifikovani kozmetičari, doktori i stomatolozi su u obavezi da prilikom prijavljivanja ovlašćenom licu na uvid donesu važeću diplomu ili broj licence
  • uplata se vrši direktno u poslovnici one Akademije Oxford u kojoj se i organizuje kurs i obuka za terapiju dermarolerila
  • moguće su dodatne izmene programa, a u skladu sa predznanjem koje pokažu polaznici obuke, te brojem prijavljenih polaznika

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com