Kurs i obuka za primenu botulinum toksina

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
07.04.2023.
Trajanje kursa:
1 dan
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Aranđelovac, Beograd, Bor, Čačak, Ćuprija, Inđija, Jagodina, Kikinda, Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Leskovac, Mladenovac, Niš, Novi Beograd, Novi Pazar, Novi Sad, Obrenovac, Pančevo, Paraćin, Pirot, Požarevac, Ruma, Šabac, Smederevo, Sombor, Sremska Mitrovica, Stara Pazova, Subotica, Užice, Valjevo, Vranje, Vršac, Zaječar, Zrenjanin

CENA: 300 din

Opis kursa

Kurs i obuka za primenu botulinum toksina

Svako ko želi da usavrši svoja znanja, a poseduje odgovarajuću diplomu ili licencu, odnosno školovan je za obavljanje poslova doktora bilo stomatološke bilo medicinske struke je dobrodošao na kurs za primenu botulinum toksina koji organizuje Akademija Oxford i to na preko 20 lokacija u zemlji, to jest u bilo kom gradu u kome ima poslovnicu.

Jedno od sasvim sigurno najpoznatijih sredstava u antiejdžing terapiji kože je i botoks, za koji se često vezuju mnogi negativni komentari. Kao i za mnoge druge situacije, tako i za ovu, glavni krivac za loše mišljenje o tretmanima botoksom su mediji, odnosno neobaveštenost pacijenata. Ali, svako ko se bavi medicinom ili stomatologojom je svestan da je primena botulinum toksina potpuno bezbedna, naravno samo pod uslovom da se radi na propisan način, te da osoba koja vrši ovaj tretman ima dovoljno znanja, iskustva i umeća.

Akademija Oxford ima tu sreću da u svom timu ima vrhunske stručnjake, koji će na najbolji mogući način preneti svoja znanja polaznicima ove obuke. A kako su i spec. dr med. Danijela Babović, dermatovenerolog i doktor medicine Nikola Bačujkov, koji je svoja znanja višeg eksperta za podmlađivanje (Advance Facial Rejuvenation) stekao na prestižnim klinikama u američkom gradu Majamiju, zapravo ovlašćeni internacionalni treneri za Botox Cosmetic možete biti sasvim sigurni da vas očekuje najbolja moguća obuka za primenu botulinum toksina.

Zahvaljujući ne samo vrhunskom nivou znanja, već i njihovom bogatom iskustvu, svi polaznici će se najpre upoznati sa pojmom botoksa, ali će im naši predavači na najbolji mogući način pojasniti i zbog čega se kod mnogih ljudi javlja iracionalan strah od primene ove čuvene antiejdžing terapije. Na taj način će biti bolje upućeni u ovu problematiku, te će kada budu odlučili da tretmane botoksom vrše samostalno, sigurno moći da i svojim klijentima prenesu ova saznanja, kako bi im olakšali odluku da primene botoks sa ciljem podmlađivanja.

Program kursa za primenu botulinum toksina

Kako je obuka za primenu botulinum toksina osmišljena kao jednodnevna, to ona traje ukupno 7 sati, odnosno u periodu od 11 do 18 časova. Teorijski deo traje ukupno 90 minuta, a počinje u 11:30 časova, uzevši u obzir da je prvih pola sata namenjeno prijavljivanju kandidata, odnosno njihovoj registraciji.

Praktični deo počinje u 13 sati, a od 18 časova svi polaznici obuke učestvuje u grupnoj diskusiji sa predavačima, te dobijaju sertifikate.

U okviru teorijskog dela obuke, polaznici se najpre upoznaju sa time šta je botoks, odnosno kako botulinum toksin deluje na mišiće gornjeg dela lica. Naravno predavači posebnu pažnju tokom obuke obraćaju i na onaj segment koji je vezan za bezbednost primene ovog proteina koji nastaje kao produkt bakterije Clostridum botulinum. Naravno, svaki polaznik ove obuke će dobiti saznanja i tome zbog čega se baš naziva “toksin”, te da li je botoks zaista otrovan, ali i kako on ustvari funkcioniše, te da li je ovaj tretman bolan.Takođe, polaznici kursa za primenu botulinum toksina će saznati i koliko često se radi ova terpaija, ali i koji sve neželjeni efekti mogu da se jave, te kako se oni tretiraju. Podrazumeva se i da će svaki polaznik ove obuke da sazna da li postoje kontraidikacije za primenu botoksa, pa će se upoznati i sa osnovnim tehnikama rada koje će potom da primeni u praktičnom delu ove obuke.

Što se tiče praktičnog dela, svaki polaznik kursa za primenu botulinum toksina ima priliku da na živom modelu primeni sva znanja koja je dobio u okviru teorijskog dela, a dužan je da to uradi sa posebnom pažnjom, budući da je za postizanje određenog efekta izuzetno važan i izbor tačaka u koje će biti ubrizgan botoks.

Napomenućemo još i to da se ubrizgavanjem botulinum toksina najpre tretiraju sve one promene, odnosno nedostaci koji su prisutni u gornjim regijama lica, poput bora oko očiju i na čelu, a botoks se koristi i kao sredstvo za podizanje obrva.

Mada svaki polaznik po uspešnom završetku kursa za primenu botulinum toksina dobija priliku da potpuno samostalno obavlja ove tretmane, svako od njih ostaje u kontaktu sa predavačima obuke, odnosno mentorima koji će učiniti sve sa svoje strane da u slučaju potrebe razreše nedoumice polaznika, odnosno da im u određenoj situaciji pomognu adekvatnim savetom ili na bilo koji drugi način, koji spada u domen njihovog delovanja.

Kome je namenjena obuka za primenu botulinum toksina?

Svako ko poseduje validnu diplomu medicinske i stomatološke struke, odnosno svako ko je vlasnik zvanične licence ima pravo da pohađa kurs za primenu botulinum toksina koji organizuje Akademija Oxford širom Srbije, to jest u svakom gradu u kome ima poslovnicu.

A svaki doktor medicine, odnosno stomatologije koji želi da pohađa ovu obuku ima obavezu da prilikom prijavljivanja, na uvid donese i diplomu, odnosno zvaničnu licencu, kojom će ovlašćenom licu organizatora kursa potvrditi svoj nivo stručnosti.

Koliko traje obuka za primenu botulinum toksina?

Kurs za primenu botulinum toksina je zamišljen kao jednodnevna obuka, a odvija se prema precizno određenom planu i programu, te počinje u 11 časova, a završava se podelom sertifikata koja počinje u 18 sati.

Koja je cena obuke i kursa primenu botulinum toksina?

Ukupna cena kursa za primenu botulinum toksina je 300 evra.

Gde i kada se održava kurs?

Da bi kurs za primenu botulinum toksina mogao da bude održan, neophodno je da bude prijavljeno ukupno 5 zainteresovanih polaznika, minimum. Nakon što se dostigne ovaj broj, Akademija Oxford će ponaosob obavestiti svakog od polaznika o vremenu i mestu održavanja obuke.

Prijavljivanje na kurs za primenu botulinum toksina se vrši u toku cele godine u svakoj od preko 20 poslovnica organizatora kursa širom Srbije, a kako se u kom gradu bude prijavljivao propisan broj polaznika, tako će se i organizovati nastava.

Dodatne napomene:

  • svaki polaznik obuke za primenu botulinum toksina je u obavezi da na uvid dostavi i zvaničnu licencu, odnosno njen broj ili diplomu medicinske, te stomatološke struke, kojom će potvrditi da je kvalifikovan za posao lekara ili stomatologa
  • uplata se vrši direktno u poslovnici one Akademije Oxford u kojoj se i organizuje kurs i obuka za primenu botulinum toksina
  • moguće su dodatne izmene programa, a u skladu sa predznanjem koje pokažu polaznici obuke, te brojem prijavljenih polaznika

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com