Kurs i obuka za manikira, pedikira i nadogradnju noktiju

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
09.06.2023.
Trajanje kursa:
240 sati
Vreme održavanja:
termini po dogovoru
Gradovi u kojima se kurs održava:
Ada, Aleksandrovac, Aleksinac, Apatin, Aranđelovac, Arilje, Babušnica, Bač, Bačka Palanka, Bačka Topola, Bački Petrovac, Bačko Dušanovo, Bajina Bašta, Banatski Despotovac, Banja Koviljača, Banja Vrujci, Batočina, Bečej, Bečići, Bela Crkva, Bela Palanka, Beočin, Beograd, Blace, Bogatić, Bojnik, Boljevac, Bor, Bosilegrad, Brus, Bujanovac, Čačak, Čajetina, Čelarevo, Ćićevac, Čoka, Čokot, Crna Trava, Crvenka, Ćuprija, Čurčin, Despotovac, Despotovo, Dimitrovgrad, Doljevac, Donji Milanovac, Dragaš, Ečka, Erdevik, Futog, G. Sabanta, Gadžin Han, Gajdobra, Golubac, Gornja Vrežina, Gornji Matejevac, Gornji Milanovac, Grocka, Hajdučica, Inđija, Irig, Ivanjica, Jagodina, Jasenovik, Jelašnica, Kać, Kanjiža, Kikinda, Kladovo, Knić, Knjaževac, Koceljeva, Kopaonik, Kosjerić, Kostolac, Kovačica, Kovin, Kragujevac, Kraljevo, Krčedin, Krupanj, Kruševac, Kučevo, Kucura, Kula, Kuršumlija, Lajkovac, Lapovo, Lazarevac, Lebane, Leposavić, Leskovac, Lipljan, Ljig, Ljubovija, Loznica, Luča

CENA: od 21000 din | Moguće je plaćanje na rate.

Opis kursa

Kurs za manikir, pedikir i nadogradnju noktiju

Sa ukupno 240 radnih sati, koliko traje kurs za manikir, pedikir i nadogradnju noktiju, on se smatra potpuno kompletnom edukacijom u svakom smislu. Iako škola za negu i lepotu Akademije Oxford u ponudi ima i ostale kombinacije ovih kurseva, ali i svaki ponaosob, ova vrsta obuke je idealna za sve one kandidate kojima se dopadaju i poslovi koje vrše manikir i pedikir, ali i sve vezano za nadogradnju noktiju, jer će na taj način dobiti mogućnost da rade upravo ono što vole.

A osim što će se upoznati sa osnovnim pojmovima u sve tri oblasti, kandidati će steći dovoljno praktičnih znanja koja će im pružiti mogućnost da po završetku obuke bilo koju od navedenih usluga obavljaju potpuno samostalno, bez obzira da li će se zaposliti u nekom kozmetičkom salonu ili će se, pak odlučiti da otvore svoj salon.

Kada polaznici uspešno završe ovaj kurs, sem što dobijaju završnu ocenu praktičnog rada od svog mentora, oni su u obavezi i da polažu ispit koji se sastoji od dva dela i to praktičnog i teorijskog. Test se sastoji od 12 pismenih pitanja i 3 pitanja na usmenom delu. Nakon što ga polože sa uspehom, oni dobijaju sertifikat i to ne bilo kakav, već validan sertifikat za osposobljenost za vršenje usluga manikira, pedikira i nadogradnje noktiju. Sertifikat Akademije Oxford je priznat i van granica naše zemlje.

Takođe, svim onim kandidatima koji se već bave ovim poslovima ili su se možda bavili, a iz bilo kog razloga nisu stekli sertifikat, nudimo mogućnost da polažu samo završni ispit uz dostavljanje validne dokumentacije o izvršenoj praksi u trajanju od 240 radnih sati, za najmanje od 3 meseca. Cena ove usluge je ekvivalentna ceni pohađanja obuke za manikir, pedikir i nadogradnju noktiju.

Nastavni program za kurs za manikir, pedikir i nadogradnju noktiju

Sasvim je jasno da je u pitanju obiman nastavni plan i program, pa ovom prilikom nećemo moći i da pomenemo sve oblasti i veštine sa kojima će se sresti kandidati tokom trajanja obuke, te ćemo pomenuti samo one najkompleksnije.

Oni se najpre upoznaju sa svim alatima, odnosno priborom koji se koristi u poslovima manikira, nadogradnje noktiju i pedikira, kao i sa njihovom pravilnom sterilizacijom, kako bi se izbeglo širenje infekcija, te njihov prenos sa jedne mušterije na drugu.

Zatim se upoznaju sa masažom šaka i stopala, te procesom nanošenja pilinga na njih što spada u uobičajenu uslugu manikira, odnosno pedikira u kozmetičkim salonima. Uče i kako se tretiraju zanoktice, ali i urasli nokti na stopalima, odnosno kurje oči i različite vrste žuljeva. Podrazumeva se da dobijaju jasne informacije za pravilnu negu kože i na stopalima i na rukama, ali i o primeni takozvanog francuskog manikira, odnosno jednobojnog laka na noktima ruku i nogu. Razlog zbog čega se akcenat ovog dela obuke stavlja upravo na francuski manikir, odnosno lak u jednoj boji je taj što se u gotovo svim profesionalnim kozmetičkim salonima upravo ova usluga podrazumeva uz uslugu manikira i pedikira.

Oblast nadogradnje noktiju se odnosi na nokte stopala i na nokte ruku, tako da polaznici uče kako se oni pravilno seku, turpijaju, oblikuju i poliraju, odnosno na koji način se primenjuje nadogradnja uz pomoć tipsi i veštačkih noktiju. Oni se upoznaju i sa nadogradnjom akrilom, odnosno gelom, te tokom kursa za manikir, pedikir i nadogradnju noktiju uče kojim redom se nanosi koji od 3 gela, koliko ih ima pre stavljanja šara, odnosno laka u određenoj bolji. Upoznaju se i sa pravilnim turpijanjem, kao i “zatvaranjem” nokta koji se nadograđuje.

Takođe uče i kako se radi korekcija nadograđenih noktiju, odnosno veštačkih, ali i kako se pravilno skidaju tipse i nadogradnja, to jest kako se neguje nokat sa koga se potpuno skida bilo koja vrsta nadogradnje.

Sve navedeno, ali i još mnogo toga će savladati polaznici koji se odluče da pohađaju obuku za manikir, pedikir i nadogradnju noktiju.

Uslovi za sticanje sertifikata

Nakon što kanididati ispune 240 radnih sati praktičnog rada, odnosno pošto završe obuku za manikir, pedikir i nadogradnju noktiju koju organizuje Akademija Oxford oni stiču pravo da polažu završni ispit. Ali to isto pravo imaju i svi oni kandidati koji su bili zaposleni ili sada jesu na ovim poslovma, ali još uvek ne poseduju validan sertifikat.

Oni tada mogu da polažu samo završni ispit, a njegova cena je ista kao i kada se pohađa kurs za manikir, pedikir i nadogradnju noktiju. Uslov da mogu da izađu na ispit imaju samo oni kandidati koji uz sva ostala dokumenta koja su potrebna za prijavu organizatoru obuke dostave i potvrdu iz frizerskog salona u kome su izvršili praksu, ali je vrlo važno da ona mora da traje najmanje 3 meseca. Naravno, ova potvrda mora biti overena na zakonom propisan način.

Koliko traje obuka za manikir, pedikir i nadogradnju noktiju?

Kurs za manikir, pedikir i nadogradnju noktiju traje ukupno 3 meseca i celokupna obuka košta 21,000 RSD. Svaki polaznik je obavezan da pohađa praktičnu nastavu koja traje ukupno 240 sati.

U slučaju da polaznik smatra da po završetku osnovne obuke nije spreman da izađe na završni ispit, on sa organizatorom kursa može da sklopi Aneks Ugovora, kojim se kurs za manikir, pedikir i nadogradnju noktiju produžava za još 3 meseca, a cena je u tom slučaju 5.000 RSD. Aneks Ugovora možete produžavati neograničen broj puta.

Nastava se odvija ne preko 20 lokacija u našoj zemlji, to jest u svakom gradu u kome Akademija Oxford ima poslovnicu, a zahvaljujući saradnji koju ostvarujemo sa najboljim kozmetičkim salonima u zemlji, to ćemo vam ponuditi maksimalno profesionalnu uslugu po najboljoj mogućoj ceni. U gradovima u kojima nemamo ekspozituru, kandidati mogu samostalno naći salon koji bi im pružao praktičnu obuku, a na nama je da pošaljemo svu potrebnu dokumentaciju na potpisivanje, kao i skripte iz kojih se sprema polaganje. Polaganje bi se održalo nakon odrađenog kursa, a kandidat može izabrati u kom gradu želi da polaže završni ispit gde postoji predstavništvo Akademije Oxford.

Ostali podaci o kursu

Kako je jedan od primarnih ciljeva poslovanja škole za negu i lepotu Akademije Oxford, uz povoljne cene svakako i kvalitet nastave, to možete biti sigurni da su ovi uslovi ispunjeni i u okviru obuke za manikir, pedikir i nadogradnju noktiju koju organizujemo u skoro svim gradovima širom naše zemlje.

Uz to, samim tim što se nastava sprovodi po principu takozvane individualne, sasvim je jasno zbog čega smo svrstani među najbolje obrazovne institucije u Srbiji. Prednosti ovakve vrste edukacije su brojne, a na prvom mestu je ta što je za obuku jednog polaznika zadužen jedan predavač, to jest mentor koji može da mu se posveti u potpunosti i na pravi način da prati njegov rad, odnosno da ga usmerava i pomaže mu kada god ima potrebe za tim.

Cena kursa i obuke za manikir, pedikir i nadogradnju noktiju je 21,000 RSD

U cenu su uračunati:

  • Priručnik
  • Polaganje završnog ispita
  • Izrada sertifikata

U cenu nije uračunato pohađanje praktične nastave:

  • Ukoliko se odlučite da praktičnu nastavu pohađate u firmi sa kojom Akademija Oxford ima poslovnu saradnju, cena praktične nastave se kreće od 3.000 RSD mesečno.
  • Ako sami pronađete firmu gde ćete pohađati praksu, cena je stvar dogovora između vas i te firme. U tom slučaju Akademija Oxford nije odgovorna za kvalitet prakse.

Upis sertifikata i diplome u radnu knjižicu:

Od 01.01.2016. godine radne knjižice se koriste isključivo u elektronskoj verziji. Zbog toga je upisivanje diploma i sertifikata Akademije Oxford, kao i svih ostalih, moguće jedino elektronski u radnu knjižicu polaznika i to preko Nacionalne službe za zapošljavanje, direktno u dosije kandidata. Uslov za to je da se kandidati nalaze na evidenciji nezaposlenih lica NSZ-a.

Za lica koja su u trenutku dobijanja sertifikata ili diplome u radnom odnosu, dokumenta donose poslodavcu samo na uvid, dok upis novostečenog zvanja mogu izvršiti tek po ponovnom prijavljivanju na evidenciju nezaposlenih lica u Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com