Kurs i obuka - upoznajte najstariju kinesku tehniku lečenja (Ventuza metod)

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
27.04.2023.
Trajanje kursa:
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Aranđelovac, Beograd, Bor, Čačak, Ćuprija, Inđija, Jagodina, Kikinda, Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Leskovac, Mladenovac, Niš, Novi Beograd, Novi Pazar, Novi Sad, Obrenovac, Pančevo, Paraćin, Pirot, Požarevac, Ruma, Šabac, Smederevo, Sombor, Sremska Mitrovica, Stara Pazova, Subotica, Užice, Valjevo, Vranje, Vršac, Zaječar, Zrenjanin

CENA: na upit

Opis kursa

Ventuza metod

Prema važećem planu i programu Obrazovnog centra Akademije Oxford, nastava se organizuje u različitim periodima tokom godine, tako da praktično rečeno, kandidati mogu u svakom trenutku da izvrše prijavu. Potrebno je da to učine ili telefonski ili lično, a otvorena je opcija i za prijavljivanje elektronskim putem, kojom prilikom na mejl pomenute institucije šalju potrebne podatke (ime, prezime, datum rođenja i kontakt informacije).

Ističemo da je obavezan svaki pojedinac, koji u skladu sa pravilima bude prethodno izvršio prijavu, zvaničnom upisu da prisustvuje lično. Biće detaljno obavešten kako o datumu upisivanja, tako isto i o dokumentima koja je neophodno da donese tom prilikom u konkretnu poslovnicu.

S obzirom na to da se specijalizovani seminar - upoznajte najstariju kinesku tehniku lečenja (Ventuza metod) organizuje u skladu sa važećim zakonom, a da institucija organizatora ispunjava sve zakonske norme, to podrazumeva da su sertifikati koje ona izdaje po završetku edukacije, sa pravnog aspekta validni i priznati u našoj zemlji. Svaki kandidat njih može, najpre upisati u svoj radni dosije, a koji je potrebno da ima otvoren u okviru Nacionalne službe za zapošljavanje. Vrlo je važno i da ispuni određene zakonske uslove, da bi mogao od radnika te službe da zahteva upis dokumenta. Isto tako je otvorena mogućnost i za nesmetano korišćenje stečenog sertifikata, a zarad dokazivanja nivoa kvalifikacija u ovoj oblasti.

Shodno aktuelnom pravilniku institucije organizatora, obuhvaćen je i teorijski i praktični deo ovom edukacijom, a svaki prijavljeni vrši odabir između praćenja nastave u grupi i individualno.

Teorijski deo obuke, to jest predavanja će kandidati pohađati u prostorijama onog predstavništva pomenute institucije, koje oni prethodno budu lično odabrali, te u okviru koga budu izvršili prijavljivanje i upisivanje.

A u prostorijama poslovnih partnera institucije organizatora, a koji se bave primenom ove tehnike lečenja se sprovodi praktični deo edukacije.

Ako neko bude izabrao individualnu nastavu da prati, to automatski podrazumeva da će se sa profesorom, koji je nadležan i sa koordinatorom za nastavu određene poslovnice usaglasiti oko toga kako će se predavanja odvijati, ali i praktičan rad. Jednostavno govoreći, potrebno je da oni definišu kog datuma će početi individualna obuka i kurs - upoznajte najstariju kinesku tehniku lečenja (Ventuza metod), te kojim tempom će se sprovoditi časovi i u kojim terminima.

Kada je grupna nastava u pitanju, pravila su drugačija. U skladu sa trenutno važećim pravilnikom ove institucije, predviđeno je da prvo mora biti oformljena grupa. U optimalnom roku po ispunjenju tog uslova, zvanično ovlašćeni predstavnik pomenute institucije definiše kako datum početka nastave u grupi, tako isto i brzinu sprovođenja oba segmenta i svakako definiše u kojim terminima će se organizovati i praksa i teorijski deo. Sve to biva prezentovano na propisan način prijavljenima, sa posebnom napomenom da je njihova obaveza da se toga pridržavaju u potpunosti, pošto se ne vrše promene na njihov zahtev.

Program stručnog seminara - upoznajte najstariju kinesku tehniku lečenja (Ventuza metod)

Podrazumeva se da će na samom početku, odnosno tokom uvodnog predavanja, stručna obuka i kurs - upoznajte najstariju kinesku tehniku lečenja (Ventuza metod) predstaviti polaznicima osnove pomenute tehnike. Govoriće im profesori o tome zbog čega se ona naziva i metodom roga, ali i o tome koja je sličnost između nje i one terapije, koja se u našem narodu već dugo primenjuje, a tokom koje se koriste deblje staklene čaše i koja je znana kao vakuum terapija.

Profesori će se osvrnuti i na to koje je polje primene ove tehnike, to jest objasniće prisutnima kod kojih oboljenja ona pokazuje najbolje efekte.

Iako, uopšteno govoreći postoji nekoliko stanja kod kojih je preporučljivo koristiti Ventuza tretmane, najnovija istraživanja pokazuju da ta terapija pomaže i kod određenih oboljenja disajnih organa, ali i kod poteškoća u radu sistema organa za varenje, tako da će i o tome biti reči tokom edukacije.

Pribor za rad će posle toga biti predstavljen prisutnima, a oni će naučiti i kako se on pravilno održava. Biće reči i o tome po kom principu funkcioniše ova tehnika, odnosno kako ona utiče na samu cirkulaciju, ali i kako se primenjuje kada je potrebno otkloniti celulit.

Naravno da će nastavni plan i program, a čija pravila u potpunosti poštuje specijalizovani kurs i obuka - upoznajte najstariju kinesku tehniku lečenja (Ventuza metod) uključiti i informisanje polaznika o tome koliko je preporučljivo sam tretman da traje. Takođe će naučiti i koji pokreti moraju biti primenjeni u određenim slučajevima.

Budući da prilikom primene tog tretmana dolazi i do pojave nešto tamnijih pečata na koži, polaznicima će biti objašnjeno zbog čega je važno da to najpre naglase svojim pacijentima. Primećeno je i da ti podlivi, u pojedinim slučajevima mogu da budu praćeni i vodenim plikovima, ali u većini slučajeva te neprijatnosti ubrzo nestaju, tako da će profesori objasniti i zašto do toga može da dođe.

Podrazumeva se da će predavači govoriti i o trajanju celokupnog tretmana, a u smislu da će objasniti polaznicima koliko njih je najčešće potrebno primeniti da bi efekat bio u potpunosti zadovoljavajući.

U slučaju da bilo koji polaznik ima neka pitanja vezano za sam postupak koji se mora primenjivati, trebalo bi da ih u završnom delu ove edukacije uputi predavaču, a kako bi sve nejasnoće koje u vezi sa tim ima razjasnio odmah i time bio sposoban da u svom budućem radu primenjuje potpuno samostalno i sa uspehom ovaj tretman.

Kada se održava obuka i kurs - upoznajte najstariju kinesku tehniku lečenja (Ventuza metod) i na kom mestu?

O preciznim terminima u kojima treba da bude sproveden stručni seminar - upoznajte najstariju kinesku tehniku lečenja (Ventuza metod) će svaki prijavljeni imati informacije pošto bude lično izabrao između dve ponuđene opcije, budući da se nastava može pohađati u okviru individualne ili grupne.

Sve te informacije se odnose i na teorijski deo ove edukacije i na praktičan rad, s tim što se osim broja polaznika koji treba da prisustvuju edukaciji, razlikuje i mesto njihovog održavanja.

Svakako će se u učionicama određene poslovnice Obrazovnog centra Akademije Oxford održavati teorijski deo nastave, a polaznici praksu pohađaju u prostorijama poslovnih partnera institucije organizatora, a koji su specijalizovani za primenu navedene tehnike.

Važno je da se svaki prijavljeni opredeli na koji način će pratiti nastavu, jer u odnosu na to i dobija podatke ne samo o terminima održavanja, nego i o dinamici prema kojoj se sprovodi specijalizovani kurs i obuka - upoznajte najstariju kinesku tehniku lečenja (Ventuza metod), te o datumu početka.

Kod individualnog tipa edukacije je stvar vrlo jednostavna, zato što o svemu tome zajedno treba odluku da donesu nadležni predavač, prijavljeni kandidat i koordinator za nastavu, koji je u okviru konkretnog predstavništva za te poslove i ovlašćen.

Precizno je definisan minimalan i maksimalan broj polaznika da bi grupni tip nastave mogao da bude organizovan. Kod ovog tipa nastave se poštuju izuzetno stroga pravila, tako da sve što organizator bude definisao, ne sme da bude promenjeno, a ukoliko to neki kandidat možda bude zahtevao. Dakle, nakon što bude bila kreirana grupa, lice koje je u konkretnoj poslovnici ovlašćeno će odrediti kog tačno datuma će početi grupna obuka i kurs - upoznajte najstariju kinesku tehniku lečenja (Ventuza metod), ali će svakako precizirati i trajanje, to jest definisaće kakvom dinamikom bi trebalo da bude organizovan i teorijski i praktični deo, s tim što će naravno da odredi i tačne termine održavanja oba segmenta edukacije.

Koliko će ukupno trajati stručni kurs i obuka - upoznajte najstariju kinesku tehniku lečenja (Ventuza metod)?

S obzirom na to da je nastavni fond istovetan i za grupni i za individualni seminar - upoznajte najstariju kinesku tehniku lečenja (Ventuza metod), bilo bi očekivano da oba tipa edukacije traju isto dana. Međutim, treba imati u vidu da se princip njihove organizacije bitno razlikuje, jer kod individualne nastave sam polaznik sa nadležnima definiše trajanje, dok prilikom sprovođenja grupne edukacije to određuje unapred ovlašćeni koordinator za nastavu, tako da polaznici moraju da prihvate te odrednice.

Zato i napominjemo da Obrazovni centar Akademije Oxford ima pravo da istakne unapred samo informaciju o tome koliko će tačno da traje grupna obuka i kurs - upoznajte najstariju kinesku tehniku lečenja (Ventuza metod). Naravno da će članovi svake grupe biti obavešteni na vreme, odnosno posle ostvarenja pomenutog zahteva i o terminima održavanja, te o datumu početka grupne nastave.

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com