Kurs i obuka - postanite stručnjak za pirsing

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
20.04.2023.
Trajanje kursa:
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Aranđelovac, Beograd, Bor, Čačak, Ćuprija, Inđija, Jagodina, Kikinda, Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Leskovac, Mladenovac, Niš, Novi Beograd, Novi Pazar, Novi Sad, Obrenovac, Pančevo, Paraćin, Pirot, Požarevac, Ruma, Šabac, Smederevo, Sombor, Sremska Mitrovica, Stara Pazova, Subotica, Užice, Valjevo, Vranje, Vršac, Zaječar, Zrenjanin

CENA: na upit

Opis kursa

Kurs i obuka - postanite stručnjak za pirsing

Sa ovim specifičnim zanatom može da se upozna svako ko želi, uzevši u obzir da nije navedena obaveza posedovanja znanja iz bilo koje oblasti za zainteresovane.

S obzirom na to da se i specijalizovana obuka i kurs - postanite stručnjak za pirsing organizuje tokom cele kalendarske godine, to u bilo kom momentu zainteresovani imaju pravo prijavu da izvrše. Otvorena je mogućnost da to učine na jedan od tri načina, tako da osnovne podatke o sebi (ime i prezime, kontakt informacije i datum rođenja) mogu da pošalju ili preko mejl adrese ili da ih zaposlenima Obrazovnog centra Akademije Oxford izdiktiraju preko telefona, a dozvoljeno je i da prijava bude izvršena ličnim dolaskom kandidata u prostorije jedne od poslovnica institucije, koja ovu edukaciju i organizuje.

Informacije o dokumentima koja mora da obezbedi svaki prijavljeni će mu na propisan način dostaviti zaposleni konkretnog predstavništva, a posebno će biti naglašeno da je prisustvo svakog prijavljenog obavezno prilikom sprovođenja zvaničnog upisa.

Pošto bude bio završen specijalizovani seminar - postanite stručnjak za pirsing, pomenuta institucija će izdati sertifikat svakom polazniku, a radi se o zakonski priznatom dokumentu. Upravo iz tog razloga i navodimo da pojedinačni polaznik može izvršiti kako njegovo upisivanje u radni dosije, a koji prethodno ima otvoren pri Nacionalnoj službi za zapošljavanje, tako isto ima pravo i da ga koristi kao potpuno pravno validan dokaz kvalifikovanosti za bavljenje ovim zanimanjem.

Nastava obuhvata i predavanja i praktičan deo, s tim što se oba ova segmenta organizuju na različitim lokacijama. Zapravo, teorijski deo polaznik pohađa u predstavništvu pomenute institucije, dok praksi pristupa u okviru salona, koji su specijalizovani za pružanje ove usluge, a ujedno su i poslovni partneri institucije organizatora.

Trebalo bi da svaki polaznik izabere da li mu više odgovara individualni kurs i obuka - postanite stručnjak za pirsing ili nastava, koja se odvija za veći broj kandidata, odnosno grupna. 

Primenjuju se različita pravila prilikom organizacije konkretnih tipova edukacije, a svakako je različit i broj kandidata koji treba da pohađaju svaku od njih. Isključivo samo jedna osoba treba da pristupi individualnoj, dok grupnu edukaciju pohađa više osoba.

Organizator će definisati datum početka grupnog seminara naknadno, odnosno pošto se prijavi minimalni broj polaznika. Isto tako će koordinator za nastavu definisati i termine održavanja, kao i dinamiku po kojoj će se i praktičan rad i predavanja sprovoditi. Svi prethodno prijavljeni kandidati će o tome biti detaljno obavešteni na predviđen način, a posebno će im biti ukazano na činjenicu da se ne vrše promene načina održavanja grupne edukacije po njihovom zahtevu.

Slobodniji je način na koji se organizuje obuka namenjena pojedinačnim polaznicima, pošto u toj situaciji svaki prijavljeni ima dužnost da se lično sa koordinatorom za nastavu u određenom predstavništvu organizatora i sa profesorom dogovori oko toga kako će se oba segmenta kursa odvijati. A pod tim mislimo kako na definisanje datuma početka individualne edukacije, tako i na određivanje dinamike njenog održavanja i termina.

Nastavni program stručnog seminara - postanite stručnjak za pirsing

Podrazumeva se da će na samom početku ove specijalizovane edukacije profesori objasniti prisutnima kako se kroz istoriju razvijala ova veština, a uz to će im pokazati i brojne primere iz prakse kako bi shvatili da je pirsing zaista umetnost. Biće reči i o važnosti ukrašavanja tela na ovaj način u različitim kulturama širom sveta, te sa njihovim značajem.

Pre nego što pređe na osnovnu temu, potrebno je da se specijalizovani kurs i obuka - postanite stručnjak za pirsing pozabavi i svim onim što mora biti učinjeno da bi ugradnja nakita bila izvršena na najbezbedniji mogući način.

Odmah posle toga će polaznicima biti predstavljeni i alati, koji se prilikom ugradnje nakita na različite delove tela koriste, a poseban segment ove edukacije će biti usmeren na pravilnu higijenu.

Bitno je napomenuti i to da će polaznici biti upoznati sa osnovama anatomije, odnosno sa specifičnostima onih delova tela na koje se najčešće nakit ugrađuje. Isto tako će im biti objašnjeno i zbog čega je važno da poznaju karakteristike perifernog nervnog sistema, te na koji način se na konkretnom delu tela radi pirsing.

Osim toga, stručna obuka i kurs - postanite stručnjak za pirsing će posebnu pažnju posvetiti i tome kakav nakit sme da bude ugrađivan na koji deo tela, odnosno informisaće polaznike o tome od kog materijala on mora biti izrađen.

Podrazumeva se da je vrlo važno da osoba, koja želi ovim poslom u budućnosti da se bavi zna i na koji način se nakit ugrađuje na različitim delovima tela, a u smislu da će upoznati i specifičnosti pirsinga za nos, odnosno jezik i uho, kao i obrvu, te pupak. Tom prilikom će predavači izuzetno voditi računa da detaljno objasne na koji način celokupan postupak za konkretni deo tela treba da se odvija.

S obzirom na to da se radi o specifičnoj vrsti umetnosti, a da je izuzetno važna higijena prilikom sprovođenja te tehnike, podrazumeva se da će stručni seminar - postanite stručnjak za pirsing naročitu pažnju posvetiti upravo toj oblasti. Takođe će biti reči i o samom ponašanju pirsing majstora prema različitim tipovima klijenata, jer je vrlo važno da on može adekvatan savet da im pruži.

Programom je predviđeno da završni deo ove specijalizovane edukacije bude usmeren na upoznavanje kandidata sa negom, a nakon izvršene intervencije. U tom delu će profesori govoriti i o mogućim komplikacijama, te o načinu postupanja u takvim situacijama. Svakako će polaznici saznati i koji se preparati preporučuju za kasniju negu, te će biti informisani o tome koliko je vremena potrebno da se neguje tretirani deo tela, a kako bi se u potpunosti izbegla potencijalna infekcija.

Kada se održava specijalizovani kurs i obuka - postanite stručnjak za pirsing i gde?

Samim tim što su i predavanja uključena u nastavni program, a prema kome se specijalizovani seminar - postanite stručnjak za pirsing organizuje, ali i praktičan rad, to se mesto održavanja oba segmenta edukacije razlikuje.

Naglašavamo da direktno u poslovnicama Obrazovnog centra Akademije Oxford, a koje su smeštene u mnogobrojnim gradovima naše zemlje, organizuje teorijski deo nastave, te prijavljeni biraju između grupne i individualne.

Budući da se praktični deo ove specijalizovane obuke sprovodi u saradnji sa poslovnim partnerima institucije organizatora, to će u nekom od brojnih kozmetičkih salona u izabranom gradu polaznik pohađati praksu.

Kada je u pitanju individualna obuka i kurs - postanite stručnjak za pirsing, napominjemo da nastavu ima pravo isključivo samostalno polaznik da prati, s obzirom na to da je taj tip edukacije poznat kao jedan na jedan. U principu, individualna nastava se organizuje uz maksimalno poštovanje zahteva kandidata, tako da oni preciziraju detalje sa koordinatorom za nastavu odabrane poslovnice organizatora i sa predavačem, čija će dužnost biti da taj tip edukacije vodi. Pored toga što moraju da se dogovore o terminima u kojima će se održavati i praktični i teorijski deo, njihova je obaveza da preciziraju i kog datuma tačno će individualna nastava da počne i koliko će da traje, uzevši u obzir da treba zajedno da definišu i kakvom će dinamikom oba segmenta, koja uključuje da budu sprovedena.

Aktuelnim pravilnikom je predviđeno maksimalan i minimalan broj polaznika, koji toj vrsti edukacije sme da prisustvuje, a ona se organizuje u skladu sa smernicama, koje u ovom slučaju daje ovlašćeno lice konkretnog predstavništva organizatora. Nakon što bude bila kreirana grupa, biće doneta i odluka kog datuma će početi grupni kurs i obuka - postanite stručnjak za pirsing, odnosno koliko će trajati, to jest prema kakvoj dinamici će se organizovati i praksa i predavanja. Naravno da će pomenuto lice morati da definiše i termine sprovođenja nastave, a naglašavamo da se promene svih tih segmenata ne smeju izvršiti, ukoliko pojedinačni polaznik bude to zahtevao.

Koliko treba da traje ukupno stručna obuka i kurs - postanite stručnjak za pirsing?

Iako zainteresovana lica žele da dobiju informaciju o tome koliko će ukupno specijalizovani kurs i obuka - postanite stručnjak za pirsing da traje, to nije moguće definisati kod oba tipa edukacije koja su u ponudi.

Naime, organizator ima pravo da navede samo trajanje za grupni vid nastave, zato što se u njegovoj nadležnosti tom prilikom nalazi definisanje i dinamike održavanja kako praktičnog dela, tako i teorijskog, a naravno odrediće i datum početka i termine.

Koga god da interesuje stručni seminar - postanite stručnjak za pirsing, koji se odvija prema pravilima individualne nastave, treba da zna da informacije o trajanju on dobija nakon sklopljenog dogovora sa predavačem i sa nadležnim licem izabranog predstavništva Obrazovnog centra Akademije Oxford. Tačnije, oni se moraju dogovoriti o tome prema kakvoj dinamici će se odvijati predavanja, odnosno praktična nastava, te o svim ostalim detaljima koji su vezani za organizaciju te vrste edukacije.

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com