Kurs i obuka - ovladajte tehnikom nadogradnje kose

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
14.04.2023.
Trajanje kursa:
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Aranđelovac, Beograd, Bor, Čačak, Ćuprija, Inđija, Jagodina, Kikinda, Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Leskovac, Mladenovac, Niš, Novi Beograd, Novi Pazar, Novi Sad, Obrenovac, Pančevo, Paraćin, Pirot, Požarevac, Ruma, Šabac, Smederevo, Sombor, Sremska Mitrovica, Stara Pazova, Subotica, Užice, Valjevo, Vranje, Vršac, Zaječar, Zrenjanin

CENA: na upit

Opis kursa

Kurs i obuka - ovladajte tehnikom nadogradnje kose

Predviđeno je pravilnikom Obrazovnog centra Akademije Oxford da se stručni seminar - ovladajte tehnikom nadogradnje kose organizuje kroz grupnu i individualnu nastavu, a što važi za praćenje i teorijskog i praktičnog dela. Podrazumeva se da će prijavljeni imati mogućnost samostalno da izabere koji vid edukacije mu najviše odgovara da prati, pa će shodno tome i dobiti informacije o neophodnim detaljima.

Pre nego što objasnimo koja je razlika između grupne i individualne obuke, moramo naglasiti da polaznici predavanja pohađaju u predstavništvu ove institucije u ma kom gradu, dok se u frizerskim salonima širom Srbije, a sa kojima organizator već dugo godina sa uspehom sarađuje, organizuje praktičan deo kursa.

Postoji određena razlika izmedju grupne i individualne obuke, kako u broju polaznika,tako i u principu organizacije, odnosno u tome ko je zadužen za definisanje načina sprovođenja konkretne obuke.

Kod individualnog kursa će svaki polaznik da se dogovori kako o datumu početka, tako i o dinamici održavanja i o terminima sa koordinatorom za nastavu, koji je nadležan u određenoj poslovnici organizatora i sa predavačem.

Drugačiji je princip koji se poštuje prilikom sprovođenja grupnog kursa, zato što sve detalje koje smo prethodno naveli isključivo ima dozvolu da odredi nadležno lice jedne od poslovnica. Ali da bi to mogao da uradi kordinator za nastavu, zahteva se da minimalan broj polaznika izvrši zvaničnu prijavu za praćenje nastave u grupi. Podrazumeva se, isto tako da se promene ne vrše, pa čak i ako član jedne grupe to bude zahtevao, budući da organizator nema pravo da ih ostvari, jer se radi o naročito strogom principu sprovođenja nastave.

Budući da to najviše zanima polaznike, moramo istaći da institucija organizatora ima sve dozvole koje su neophodne da bi specijalizovani kurs i obuka - ovladajte tehnikom nadogradnje kose bila organizovana prema pravilima, tako da kandidatima izdaje i zvanično priznate sertifikate. A to, ustvari znači da se vlasnik tog dokumenta sme u potpunosti slobodno njime koristiti, odnosno može konkretni sertifikat da preda bilo kom preduzetniku ili pravnom licu kada konkuriše za posao, jer time dokazuje da je u skladu sa propisima osposobljen za sprovođenje ove tehnike. Ukoliko neko ispunjava zakonom propisane uslove, onda ima pravo da od zaposlenih u određenoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje zahteva zvaničan upis stečenog sertifikata u njegov radni dosije.

Neposredno pre nego što zvanično budu bili upisani na ovaj kurs, kandidati moraju da izvrše prijavu, a što im je dozvoljeno da učine na jedan od tri propisana načina. Bilo da se odluče za lično prijavljivanje u prostorijama jedna od poslovnica ove institucije, odnosno da žele prijavu da izvrše elektronski ili preko telefona, od njih se zahteva da službeniku navedu ili u elektronskoj poruci napišu pored svog imena i prezimena, tačan datum rođenja i svakako, broj telefona, kako bi ih ovlašćeno lice kontaktiralo i obavestilo o neophodnim detaljima.

S obzirom na to da je obavezno da svaki prijavljeni priloži i adekvatnu dokumentaciju, to se podrazumeva da će predstavnik konkretne poslovnice pomenute institucije na propisan način svakoga da obavesti o tome. Takođe se zahteva i da kandidati u trenutku zvaničnog upisivanja budu lično prisutni u prostorijama one poslovnice, u kojoj su pre toga izvršili prijavu.

Koje teme obrađuje seminar - ovladajte tehnikom nadogradnje kose?

Osnovna tema koju će već na samom početku ove edukacije upoznati polaznici je vezana za sam postupak nadogradnje kose, a kojom prilikom će profesori korak po korak objasniti kako ta tehnika funkcioniše u praksi.

Odmah posle toga će specijalizovana obuka i kurs - ovladajte tehnikom nadogradnje kose da posveti pažnju načinu određivanja tipa kose, te postupku pripreme za samu nadogradnju. Takođe će biti govora i o izboru prave nijanse, odnosno o procesu koji uključuje i farbanje, a ukoliko je potrebno.

Polaznici će naučiti i kako se koristi skidač boje i u kom slučaju, te će im detaljno biti objašnjeno i kako funkcioniše izjednačavanje boje sa prirodnom bojom kose konkretnog modela.

U narednom segmentu ove edukacije će profesori objasniti i na koji način se raščešljava, odnosno kako se fenira umetak, to jest kosa koja će kasnije biti nadograđena.

Specijalizovani kurs i obuka - ovladajte tehnikom nadogradnje kose će obuhvatiti i postupak koji je vezan za takozvanu nadogradnju čvorovanjem, kojom prilikom će proći kroz svaki korak te tehnike.

Takođe će biti govora i o specijalnom postupku, poznatom kao nadogradnja mikroringovima. A uz to će predavači govoriti i kako se tom prilikom pripremaju pramenovi, te na koji način je potrebno koristiti keratin tokom primene te tehnike. Svakako će naučiti kako se ti mikroringovi, odnosno omanji prstenovi od metala ugrađuju, te o čemu posebno treba voditi računa da bi nadogradnja na taj način izgledala što prirodnije.

Prema nastavnom programu, specijalizovani seminar - ovladajte tehnikom nadogradnje kose će omogućiti polaznicima da se upoznaju i sa pripremom kose samog modela za nadogradnju, u smislu da će ovladati osnovama tehnike toniranja i farbanja, kao i kasnijeg feniranja, a svakako će im biti objašnjeno i kako je potrebno da kosa bude pravilno oprana.

U nastavku edukacije se pažnja posvećuje samom postupku nadogradnje,a posle toga predavači objašnjavaju polaznicima i kako se tretirana kosa mora fenirati i po potrebi ošišati.

U završnom delu ove specijalizovane edukacije će polaznici biti upoznati i sa postupkom održavanja kose koja je nadograđena na jedan od pomenutih načina, te će detaljno biti upoznati ne samo sa načinom njenog pranja i sušenja, već isto tako i sa feniranjem, odnosno sa stilizovannjem takve kose.

Takođe će im biti objašnjeno i na koji način se u određenom trenutku nadogradnja može ukloniti i šta se preporučuje klijentu da koristi od preparata, kako bi ona što duže trajala.

Na kojoj lokaciji i u kojim terminima se održava obuka i kurs - ovladajte tehnikom nadogradnje kose?

Da bi ma koji pojedinac, koga interesuje specijalizovani kurs i obuka - ovladajte tehnikom nadogradnje kose mogao da dobije informacije o terminima, odnosno o mestu održavanja nastave, najpre mora biti informisan da je njegova obaveza da pohađa i njen teorijski i praktični deo. Takođe, mora znati da su dostupne dve varijante praćenja edukacije, tako da on u trenutku zvaničnog upisa bira da li će je pohađati u grupi ili potpuno individualno.

Ističemo da Obrazovni centar Akademije Oxford u svakoj svoju poslovnici organizuje teorijski deo nastave, a u skladu sa prijavom zainteresovanih kandidata.

Budući da je praktičan rad vrlo važan i da je neophodno taj segment edukacije da bude sproveden u posebno opremljenim kozmetičkim salonima, to se upravo u saradnji sa brojnim partnerima širom zemlje, a koji su specijalizovani za navedenu oblast i organizuje praktičan deo edukacije.

Pomenuli smo da je svakom polazniku na raspolaganju kako grupni seminar - ovladajte tehnikom nadogradnje kose, tako isto i onaj koji će pohađati samo on, a kada se organizuje individualna nastava.

Broj polaznika koji čine jednu grupu je pravilnikom tačno određen, pa se upravo iz tog razloga zahteva prijavljivanje minimalnog broja polaznika, zarad kreiranje konkretne grupe. Način na koji se edukacija tog tipa organizuje je specifičan i vrlo strog, zato što predstavnik one poslovnice institucije organizatora, u kojoj navedeni uslov bude bio ispunjen, definiše kako će se ona odvijati. Najpre će odrediti precizan datum početka, a posle toga precizirati kako termine održavanja i praktične nastave i teorijske, tako isto i dinamiku, pa će samim tim polaznici imati i tačne informacije o trajanju te vrste edukacije. S obzirom na to da su u pitanju prilično stroga pravila, podrazumeva se da svaki prijavljeni mora da se pridržava navedenog, a da u slučaju iznošenja zahteva za izmenama, organizator ne sme da ih uzme u razmatranje, zato što to zvaničan pravilnik pomenute institucije ne omogućuje.

Prisutna je samo jedna osoba kada se organizuje individualna obuka i kurs - ovladajte tehnikom nadogradnje kose, a tom prilikom se primenjuju pravila koja su mnogo slobodnija od onih, koja predviđa grupni tip edukacije. Najjednostavnije rečeno, tada će se profesor i prijavljeni, a uz asistenciju koordinatora za nastavu dogovoriti kako će se odvijati predavanja, odnosno na koji način će taj kandidat da pohađa praksu. Pod tim mislimo da moraju da preciziraju ne samo termine održavanja oba segmenta nastave i dinamiku, već i da precizno odrede kog datuma će individualni tip edukacije da počne.

Koliko će da traje specijalizovani kurs i obuka - ovladajte tehnikom nadogradnje kose?

U zavisnosti od izbora svakog prijavljenog, na raspolaganju će mu biti i informacije o tome koliko tačno će trajati specijalizovani seminar - ovladajte tehnikom nadogradnje kose.

Da ne bude zabune, ukupan broj sati je istovetan i za individualnu i za grupnu nastavu, a isključivo u zavisnosti od dinamike njihovog sprovođenja će biti određeno i trajanje.

Zapravo je stvar u tome da se kod individualne nastave o trajanju zajedno moraju dogovoriti profesor, potom koordinator za nastavu i prijavljeni, što znači da će njihova obaveza biti da se, pored ostalog usaglase i oko toga kakvom dinamikom bi trebalo da bude organizovana praksa, odnosno predavanja.

Kako se na drugačiji način sprovodi grupna obuka i kurs - ovladajte tehnikom nadogradnje kose, to je predviđeno da organizator definiše unapred koliko će taj tip edukacije trajati. Preciznije rečeno, uopšteno je određeno kakvom dinamikom će se časovi odvijati, te koliko će članovi jedne grupe nastavu pohađati, ali se podrazumeva da nakon kreiranja konkretne grupe ovlašćeno lice poslovnice Obrazovnog centra Akademije Oxford svakog prijavljenog pojedinačno o tim i o svim ostalim detaljima vezano za organizaciju obaveštava.

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com