Kurs i obuka - naučite osnove tetoviranja

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
01.04.2023.
Trajanje kursa:
30 radnih sati
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Aranđelovac, Beograd, Bor, Čačak, Ćuprija, Inđija, Jagodina, Kikinda, Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Leskovac, Mladenovac, Niš, Novi Beograd, Novi Pazar, Novi Sad, Obrenovac, Pančevo, Paraćin, Pirot, Požarevac, Ruma, Šabac, Smederevo, Sombor, Sremska Mitrovica, Stara Pazova, Subotica, Užice, Valjevo, Vranje, Vršac, Zaječar, Zrenjanin

CENA: 400 eur

Opis kursa

Kurs i obuka - naučite osnove tetoviranja

Nakon što bude završio praćenje ove specijalizovane edukacije, svaki pojedinac će od strane institucije organizatora dobiti sertifikat, koji će moći da koristi kao potpuno relevantan i zakonski priznat dokument. A njega ima pravo da odmah unese u svoj CV, kako bi radnu biografiju na taj način obogatio, te se podrazumeva da će prilikom javljanja na oglas za posao u ovoj struci, priložiti taj sertifikat i dokazati potencijalnom poslodavcu da je za obavljanje konkretnog posla adekvatno osposobljen.

Mora se napomenuti da je opšta preporuka za svakog kandidata, da se odmah nakon dobijanja navedenog sertifikata obrati zaposlenima u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, a u okviru koje ima zvanično otvoren radni dosije. Naime, aktuelni zakon je u tom smislu promenjen, tako da je upis i sertifikata, ali i stečenih diploma, zvanično prepušten upravo zaposlenima u okviru ove državne institucije, te se pomenuta dokumenta upisuju samo u dosijee onih kandidata, koji su zvanično prijavljeni na evidenciju te službe.

Neophodno je da svako lice koga interesuje specijalizovana obuka i kurs - naučite osnove tetoviranja, na prvom mestu izvrši prijavu, a posle toga i upis, jer tako predviđa zakonska procedura.

Inače je svaki prijavljeni u obavezi da obezbedi potrebnu dokumentaciju, a kako bi mogao da bude upisan, ali se od njega izričito zahteva da u tom trenutku bude prisutan lično u predstavništvu Obrazovnog centra Akademije Oxford, u kome se pre toga prijavio na bilo koji od dostupnih načina.

Najpre je otvorena mogućnost za prijavljivanje putem telefona, a zatim je tu i ona opcija koja se odnosi na elektronski vid prijave ,kada je neophodno da zainteresovani zahtevane podatke pošalje na mejl. Naravno da je dozvoljeno svakom pojedincu kome to više odgovara i da dođe u prostorije bilo koje poslovnice ove institucije, a kako bi prijavu izvršio lično, to jest da bi zvanično ovlašćenom licu omogućio uvid u sve potrebne podatke (ime i prezime, datum rođenja, broj mobilnog ili fiksnog telefona).

Budući da se organizuje kako grupni kurs i obuka - naučite osnove tetoviranja, tako i nastava za pojedinačnog polaznika, očekuje se od apsolutno svakog prijavljenog da se opredeli između te dve opcije. A odmah nakon toga će dobiti i obaveštenje o svim detaljima, koji se odnose na princip sprovođenja odabrane vrste edukacije.

Nastava koju treba da pohađa više polaznika se organizuje isključivo onako kako ovlašćeno lice one poslovnice, u kojoj se oformi grupa, to jest prijavi najmanje 4 osobe definiše. Radi se o tome da je početak grupne edukacije isključivo uslovljen nastankom grupe i to koja broji minimalan broj polaznika, s tim da je predviđeno da njih najviše 8, tada časovima ima pravo da prisustvuje. Napominjemo da se zahtevi nijednog kandidata za bilo kakvom izmenom ne prihvataju, jer se taj tip edukacije isključivo sprovodi onako kako pomenuto lice definiše. A ne samo da će koordinator za nastavu odrediti kog tačno datuma će obuka početi, nego će precizirati i prema kakvoj dinamici će polaznici predavanja pohađati i u kojim tačno terminima.

Trebalo bi svaki pojedinac koji želi časove da pohađa samostalno, da bude informisan o tome da je naročito slobodan princip prema kome se individualna obuka i kurs - naučite osnove tetoviranja sprovodi. Ustvari, u tom slučaju kandidat stiče pravo da se o dinamici i terminima održavanja, odnosno o preciznom datumu početka, dogovori samostalno sa dve osobe, to jest sa profesorom i sa ovlašćenim koordinatorom za nastavu, a u okviru onog predstavništva u kome se bude upisao.

Čime se tačno bavi obuka i kurs - naučite osnove tetoviranja?

Prvi čas će da bude posvećen prezentovanju istorijskog razvoja tetoviranja, a nakon kratkog uvoda se specijalizovani kurs i obuka - naučite osnove tetoviranja usmerava na sam postupak.

Osnovna znanja vezano za boje će, zatim biti prezentovana polaznicima, a naravno da će fokus biti usmeren na slikanje i crtanje različitih figura. Podrazumeva se da će polaznici prvo učiti da kreiraju osnovne elemente, a tek kasnije će preći na nešto složenije crteže.

Mada će akcenat edukacije, svakako da bude stavljen na postupak tetoviranja, neophodno je da polaznici nauče da koriste i specijalna sredstva za dezinfekciju, te da se upoznaju sa važnošću primene postupka sterilizacije. Isto tako će im predavači govoriti i o različitim tipovima kože, te o samom procesu tetoviranja svake od njih. A u tom segmentu će im biti predstavljen i specijalni alat, kao i mašine koje se tada koriste, te će saznati i koje su osobine boja i o čemu posebno treba voditi računa prilikom tetoviranja.

Sem toga, nastavni program u skladu sa čijim pravilima se stručna obuka i kurs - naučite osnove tetoviranja organizuje, podrazumeva da će kandidati upoznati i različite tehnike koje se primenjuju tokom ovog postupka, a svakako će im predavači govoriti i o najnovijim dostignućima u konkretnoj oblasti.

Vrlo je važno da osoba koja želi da se bavi ovim poslom bude diskretna, pa će na to i biti ukazano prisutnima, a svakako će saznati i na koji način se mora izvršiti pripremanje kože za ovaj proces.

Biće reči i o određenim teškoćama na koje ovi stručnjaci mogu tokom rada da naiđu. Naravno da će profesori na osnovu primera da se potrude prisutnima da objasne i kako se u takvim situacijama mora postupati.

Da bi zaista mogli da se bave ovim poslom, a nakon završetka edukacije, polaznici će morati da dobiju i informacije o važnosti pravilnog uređenja sudija, koji će biti specijalizovan za tetoviranje, tako da će upravo završni deo ove edukacije i da bude usmeren na tu temu.

Gde se kurs i obuka - naučite osnove tetoviranja organizuje i u kojim terminima?

Nakon zvaničnog prijavljivanja, ovlašćeni predstavnik poslovnice Obrazovnog centra Akademije Oxford će informisati pojedince o tome na kom mestu se specijalizovana obuka i kurs - naučite osnove tetoviranja održava, budući da se edukacija sprovodi u namenskim salonima.

Takođe je predviđeno i da informacije o tačnim terminima i o svim ostalim detaljima, svaki prijavljeni dobije pošto se lično opredeli između dve opcije, to jest praćenja nastave u grupi ili individualno.

Pravilnikom je definisano da jednu grupu čini najviše 8 polaznika, a da minimum četvoro njih mora da se prijavi i upiše, kako bi taj tip edukacije počeo. Ubrzo nakon što bude bila kreirana jedna grupa, stručnjak koji poseduje ovlašćenja u konkretnoj poslovnici ove institucije treba da definiše na koji način će se predavanja organizovati. Da budemo precizniji, njegova je zvanična obaveza da odredi kog datuma će edukacija početi, te u kojim terminima polaznici treba da pohađaju časove, a podrazumeva se da će precizno odrediti i u skladu sa kakvom će to dinamikom biti. Svi prijavljeni bivaju informisani o principu organizacije, ali im takođe ovlašćeni predstavnik konkretne poslovnice naglašava da se njihovi zahtevi za promenom bilo čega od pomenutog ne smeju prihvatiti.

Samo jedan polaznik ima pravo da prati individualnu nastavu, a o tome u kojim će se ona terminima odvijati, upravo on će se i usaglašavati sa koordinatorom za nastavu u određenom predstavništvu institucije organizatora i sa profesorom. Isto tako je neophodno da se oni dogovore i kog datuma će individualni kurs i obuka - naučite osnove tetoviranja da počne, ali i da definišu dinamiku, to jest da se usaglase oko toga kojim tempom će predavanja da budu organizovana.

Koliko će da traje stručna obuka i kurs - naučite osnove tetoviranja?

Trajanje ove edukacije zavisi samo od toga za koju opciju od ponuđenih se polaznik opredeli. Budući da je u ponudi individualni kurs i obuka - naučite osnove tetoviranja, kao i grupna nastava, a da se svaka organizuje i za različit broj polaznika i prema drugačijem principu, to će se i trajanje svake od njih donekle razlikovati.

Najpre da naglasimo da je posebno fleksibilan princip prema kome se organizuje individualna edukacija, te shodno tome 32 školska časa nastavnog programa mogu da budu raspoređena onako kako pojedinačnom kandidatu odgovara. Tačnije, on će se precizno dogovoriti sa zvaničnim predstavnikom izabrane poslovnice i profesorom oko svih detalja, pa i oko dinamike. Zato je predviđeno da individualni tip edukacije traje okvirno dva meseca, kao i nastava u grupi, ali su naravno, određena odstupanja dozvoljena.

Kod onog tipa edukacije koji će da pohađa od četvoro polaznika najmanje do osmoro njih najviše, organizator navodi dinamiku, pa samim tim i vrlo precizno određuje trajanje. Iz tog razloga je i istaknuto da ukupno 2 meseca kandidat treba da prati edukaciju, a ukoliko se za tu opciju opredeli. Zapravo se radi o tome da 32 školska časa obuhvata nastavni plan, po kome se organizuje grupna obuka i kurs - naučite osnove tetoviranja, a dinamika je takva da se polaznici obavezuju predavanjima da prisustvuju dva puta tokom jedne sedmice u navedenom periodu i to u trajanju od po 2 časa na dnevnom nivou.

Koliko košta kurs i obuka - naučite osnove tetoviranja?

Važno je da svako ko odluči nastavu da pohađaju zna da cena koja je izneta u stranoj valuti mora zvanično da bude obračunata u dinarima. Dakle, na dan kada polaznik dođe da uplati ili ukupan iznos ili ratu, on će dobiti informaciju o iznosu koji mora da plati u dinarskoj protivvrednosti, a što će biti obračunato po važećem kurs evra za taj dan.

Ukupno 400 evra košta specijalizovana obuka i kurs - naučite osnove tetoviranja, a organizator dozvoljava i plaćanje na rate.

Svakako će pojedinačni polaznik tačne informacije o broju rata i o visini svake od njih, te dinamici plaćanja, dobiti od strane ovlašćenog lica u onoj poslovnici organizatora u kojoj se bude upisao pre toga.

Trajanje: 30 sati

Teme:

  • Standardi i procedure u tatoo delatnosti
  • Alati i pribori koji se koriste u radu
  • Sterilizacija i dezinfekcija
  • Anestezija u postupku tetoviranja
  • Tehnike tetoviranja u crno sivim gradacijama
  • Tehnike tetoviranja u boji
  • Tetoviranje manjih i srednjih tetovaža

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com