Mašinska struka - zavarivač-varioc

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
09.06.2023.
Trajanje kursa:
300 radnih sati
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Ada, Aleksandrovac, Aleksinac, Apatin, Aranđelovac, Arilje, Babušnica, Bač, Bačka Palanka, Bačka Topola, Bački Petrovac, Bačko Dušanovo, Bajina Bašta, Banatski Despotovac, Banja Koviljača, Banja Vrujci, Batočina, Bečej, Bečići, Bela Crkva, Bela Palanka, Beočin, Beograd, Blace, Bogatić, Bojnik, Boljevac, Bor, Bosilegrad, Brus, Bujanovac, Čačak, Čajetina, Čelarevo, Ćićevac, Čoka, Čokot, Crna Trava, Crvenka, Ćuprija, Čurčin, Despotovac, Despotovo, Dimitrovgrad, Doljevac, Donji Milanovac, Dragaš, Ečka, Erdevik, Futog, G. Sabanta, Gadžin Han, Gajdobra, Golubac, Gornja Vrežina, Gornji Matejevac, Gornji Milanovac, Grocka, Hajdučica, Inđija, Irig, Ivanjica, Jagodina, Jasenovik, Jelašnica, Kać, Kanjiža, Kikinda, Kladovo, Knić, Knjaževac, Koceljeva, Kopaonik, Kosjerić, Kostolac, Kovačica, Kovin, Kragujevac, Kraljevo, Krčedin, Krupanj, Kruševac, Kučevo, Kucura, Kula, Kuršumlija, Lajkovac, Lapovo, Lazarevac, Lebane, Leposavić, Leskovac, Lipljan, Ljig, Ljubovija, Loznica, Luča

CENA: 15000 din

Opis kursa

 

slikazanati.jpg

MAŠINSKA STRUKA - ZAVARIVAČ-VARIOC

Kada se uzme u obzir zvaničan podatak da se više od 70 % proizvodnje čelika na svetskom nivou prerađuje zavarivanjem, sasvim je za očekivati i da je u celom svetu izuzetno velika potražnja za zanimanjem zavarivač varilac. A ako tome dodate i podatak da proizvodnja čelika u svetu svakodnevno raste, to je i potpuno logično da se sve veći broj ljudi odlučuje da završi kurs i obuku za zavarivanje varenjem, te da na taj način stekne zvaničan sertifikat, koji nije priznat samo u našoj zemlji, već i na teritoriji mnogih država širom sveta. Upravo tako će mnogi kandidati lakše pronaći posao, u okviru koga mogu da zarade pristojnu sumu novca na mesečnom nivou.

Akademija Oxford nudi svim zainteresovanim polaznicima kvalitetnu obuku i osposobljavanje za ovo zanimanje. Ukoliko želite da postanete dobar zavarivač varilac, pored veštine koju ćete steći kroz svoju buduću praksu i uvežbavanje, neophodno je da steknete sigurna teorijska znanja bez kojih je nemoguće uspešno obavljati ovaj posao.

Naš kurs i obuka za zavarivanje varenjem će vas uvesti u principe rada, parametre režima i tehniku izvođenja različitih postupaka zavarivanja. Kandidat će steći znanja o osnovnim i dodatnim materijalima, mogućnostima zavarivanja najčešće korišćenih materijala, kao i o bezbednoj primeni datih postupaka. U okviru obuke za zavarivača polaznici, pored ostalih stiču teorijska znanja i o sledećim pojmovima: uvar korena, nadvišenje zavara, vrste šavova prema kontinuitetu, postupak paljenja i podele plamena.


Škola za za zavarivanje varenjem koju Akademija Oxford organizuje u mnogim gradovima širom zemlje će vas osposobiti za prepoznavanje i izvođenje postupka montaže opreme za gasno zavarivanje, postupka gasnog zavarivanja ulevo i udesno, kao i gasnog rezanja. Obuka i kurs za zavarivača sadrži teorijsku obuku za vođenje gorionika i dodatnog materijala (putanja zavarivanja), za postupak gasnog rezanja i osposobljavanje za razlikovanje gasnog zavarivanja od gasnog rezanja, a sve navedeno su tek neke od oblasti koje će kandidati da savladaju tokom obuke za odabrano zanimanje.

Treba imati u vidu da postoje brojni postupci zavarivanje, te da kod nas možete dobiti obuku za gotovo sve koji se primenjuju u praksi. Osim za elektrolučno zavarivanje obloženom elektrodom i elektrolučno zavarivanje punjenom elektrodom, kod nas možete da pohađate i kurs za gasno - plameno zavarivanje i tvrdo lemljenje, ali i elektrolučno zavarivanje volframovom (tungstenovom) elektrodom u zastiti inertnih gasova, odnosno zavarivanje TIG, te elektrolučno zavarivanje pod praškom. Takođe, organizujemo i obuku za elektrolučno zavarivanje u zaštiti aktivnih gasova sa punjenom elektrodnom žicom, odnosno takozvano zavarivanje MAG, kao i elektrolučno zavarivanje u zaštiti internih gasova, to jest zavarivanje MIG.

Zavarivanje sklopova od termoplasta, odnosno zavarivanje toplim alatom i elektrofuziono zavarivanje su isto kursevi koje organizujemo. Svakako treba pomenuti i kurs za zavarivanje delova i uređaja u vazduhoplovstvu, prema pravilima međunarodno priznatog standarda ISO 24394:2008 i aluminotermijsko zavarivanje šina, odnosno primenu zavarivanja na železnici, koje podleže pravilima EN 14730-2:2007 standarda. Osim toga, svaki kandidat koji želi da se obuči za zavarivanje plastičnih masa, može to da nauči u okviru specijalizovanog kursa, a prema pravilima takođe međunarodno priznatog standarda EN 13067:2003. Ne treba zaboraviti ni obuku za tvrdo lemljenje, kao ni obuku za opreratere zavarivanja.

Posebno napominjemo da zahvaljujući saradnji koju Akademija Oxford ima sa sertifikacionim kućama koje su od strane vodećih institucija ovlašćene za sprovođenje ispita kojima se stiču međunarodno priznati sertifikati, svako ko želi može da polaže ma koji od ponuđenih ispita to može da učini na preko 20 lokacija u zemlji, to jest u svakom gradu u kome postoji naša poslovnica, a u kojoj se steknu uslovi za organizaciju ispita, uzevši u obzir da je neophodno da se prijavi minimalan broj od 5 kandidata zainteresovanih za polaganje.

Sva sertifikaciona tela sa kojima sarađujemo su članovi prestižnih evropskih i svetskih institucija vezanih za sertifikaciju u oblasti zavarivanja, a na prvom mestu članovi Evropske federacije za zavarivanje (EWF) i Međunarodnog instituta za zavarivanje (IIW), čime kandidatima jasno stavlaju do znanja da je u pitanju viok kvalitet provere.

Nastava u okviru bilo kog od navedenih kurseva se sastoji iz teorijskog i praktičnog dela, a poseban deo teorijske nastave u školi za zavarivanje varenjem se posvećuje, između ostalog i savladavanju znanja o obloženim elektrodama, te se polaznici obuke upoznaju sa osnovnim delovima obložene elektrode, odnosno time kakve obloge prema sastavu mogu biti, kako se elektrode označavaju i koji sve međunarodno priznati standardi vezani za ovu oblast postoje.

Kako su mogućnosti povreda i nesreća na radu u zavarivačkim pogonima relativno česte, to se posebna pažnja u okviru svih kurseva i obuka za zavarivanje varenjem posvećuje adekvatnom pripremanju polaznika za stručno i blagovremeno sprovođenje mera zaštite u cilju sprečavanja povreda od opekotina, zaštite očiju i ruku.

Stručnjaci koji su zaduženi za organizaciju i sprovođenje obuka u okviru škole za zavarivanje varenjem Akademije Oxford su izuzetno iskusni, te će sasvim isgurno pronaći najbolji mogući način da znanja koja poseduju prenesu i polaznicima kurseva. Sve obuke podrazumevaju rad u grupama, stim što se posebna pažnja posvećuje kvalitetu same nastave, tako da su grupe polaznika uvek manje, jer je to i najprimereniji način da se održi visok kvalitet nastave. Ukoliko polazniku ne odgovaraju termini grupne nastave, koji se samo delimično mogu uskladiti sa njegovim obavezama, jer su u pitanju fiksno određeni termini ili iz bilo kog drugog razloga ne želi da pohađa grupnu nastavu, on ima pravo da zahteva organizaciju ili individualne ili poluindividualne nastave. A ovakav vid obuke i kursa za zavarivanje varenjem ima brojne prednosti, stim što je najveća ta što polaznik i profesor zajedno donose odluku o terminima održavanja časova.

Svaki zainteresovan kandidat može da se prijavi u našoj najbližoj poslovnici, a budući da se one nalaze na preko 20 lokacija u brojnim gradovima Srbije, koje su uz to i vrlo lako dostupne, ne sumnjamo da ćete lako moći da izvršite prijavu u bilo kom delu Srbije da živite.

U sklopu svim kurseva koje organizujemo, postoje teroijski i praktičan deo. Praktičan deo podrazumeva implementaciju naučenog u okviru teorijskog dela u proizvodnom procesu. Praksa može da bude organizovana od strane samog polaznika, koji bira u kojoj firmi će da je obavi, stim što je dužan da priloži sve validne dokaze o tome, a prema važećem pravilniku organizatora kursa. Sa druge strane, kandidati mogu da zahtevaju i da praksu organizuje Akademija Oxford, koja sarađuje sa mnogim firmama.

Naravno, podrazumeva se da organizator obuke nema nikakvu odgovornost, odnosno ni u kom slučaju ne može da garantuje za kvalitet one prakse koju je polaznik obavio u okviru bilo koje firme sa kojom Akademija Oxford ne sarađuje.

Svi zainteresovani polaznici koji imaju ma koje pitanje vezano za bilo koji kurs i obuku za zavarivanje varenjem koju organizujemo, nam se mogu obratiti u svakoj od preko 20 poslovnica širom zemlje! Naša vrata su vam uvek otvorena!

Cena kursa i obuke za zavarivača varilaca je 15,000 RSD
U cenu su uračunati:

  • Priručnik
  • Polaganje završnog ispita
  • Izrada sertifikata

* NAPOMENA:

U cenu nije uračunato pohađanje praktične nastave

  • Ukoliko se odlučite da praktičnu nastavu pohađate u firmi sa kojom Akademija Oxford ima poslovnu saradnju, cena praktične nastave se kreće od 5000 RSD mesečno.
  • Ako sami pronađete firmu gde ćete pohađati praksu, cena je stvar dogovora između vas i te firme. U tom slučaju Akademija Oxford nije odgovorna za kvalitet prakse.

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com