Mašinska struka - zavarivač gasom

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
11.06.2023.
Trajanje kursa:
300 radnih sati
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Ada, Aleksandrovac, Aleksinac, Apatin, Aranđelovac, Arilje, Babušnica, Bač, Bačka Palanka, Bačka Topola, Bački Petrovac, Bačko Dušanovo, Bajina Bašta, Banatski Despotovac, Banja Koviljača, Banja Vrujci, Batočina, Bečej, Bečići, Bela Crkva, Bela Palanka, Beočin, Beograd, Blace, Bogatić, Bojnik, Boljevac, Bor, Bosilegrad, Brus, Bujanovac, Čačak, Čajetina, Čelarevo, Ćićevac, Čoka, Čokot, Crna Trava, Crvenka, Ćuprija, Čurčin, Despotovac, Despotovo, Dimitrovgrad, Doljevac, Donji Milanovac, Dragaš, Ečka, Erdevik, Futog, G. Sabanta, Gadžin Han, Gajdobra, Golubac, Gornja Vrežina, Gornji Matejevac, Gornji Milanovac, Grocka, Hajdučica, Inđija, Irig, Ivanjica, Jagodina, Jasenovik, Jelašnica, Kać, Kanjiža, Kikinda, Kladovo, Knić, Knjaževac, Koceljeva, Kopaonik, Kosjerić, Kostolac, Kovačica, Kovin, Kragujevac, Kraljevo, Krčedin, Krupanj, Kruševac, Kučevo, Kucura, Kula, Kuršumlija, Lajkovac, Lapovo, Lazarevac, Lebane, Leposavić, Leskovac, Lipljan, Ljig, Ljubovija, Loznica, Luča

CENA: 15000 din

Opis kursa

 

slikazanati.jpg

MAŠINSKA STRUKA - ZAVARIVAČ GASOM

Kako je gasno zavarivanje izuzetno korisno ukoliko je potrebno spojiti tanje limene delove ili cevi, to je jasno zbog čega se mnogi ljudi odlučuju da se bave upravo ovim poslom. Činjenica je i to da je zavarivanje gasom znatno jednostavnije od ostalih vrsta zavarivanja, a tome treba dodati i podatak da je, kao i za ostala zanimanja ove vrste velika potražnja za njim na tržištu rada, a vrlo mala ponuda kvalifikovanih radnika. Osim za tanje limove i cevi, gasno - plameno zavarivanje je pogodno i za postupak rezanja i lemljenja, te kao pomoćno sredstvo kod termičke obrade materijala, u slučajevima kada je potrebno izvršiti njihovo oblikovanje, odnosno ispravljanje ili savijanje.

GPZ, odnosno gasno - plameno zavarivanje se najčešće koristi u onim slučajevima kada postoji potreba da se izvrši spajanje dva metalna dela uz primenu tehnike topljenja. Takođe, ovaj postupak podrazumeva ne samo topljenje metala zarad spajanja sa nekim drugim metalnim delom, već i očvršćivanje jednog ili oba metala i to uz pomoć plamena koji se stvara usled sagrorevanja takozvanog gorivog gasa.

A kako je sam postupak vrlo rizičan, kurs i obuka za zavarivanje gasom je primarno usmerena na praktičan deo i to onaj njegov segment koji se odnosi na pravilno rukovanje standardnom opremom za gasno - plameno zavarivanje.

Postupak varenja gasom podrazumeva spajanje najmanje dva elementa radi uspostavljanja fiksne veze primenom toplote koja potiče od sagorevanja gasa, a primarno se u tu svrhu koriste oni gasovi koji mogu da gore i koji su na bazi ugljovodinika. Pod tim se misli najpre na metan, propan, propilen i acetilen, ali i na metilacetilenpropadijen, butan i vodonik. Budući da je reč o vrlo opasnim gasovima, to svaki kandidat koji odluči da pohađa školu za zavarivanje gasom koji Akademija Oxford organizuje na preko 20 lokacija u zemlji, mora da obrati posebnu pažnju na onaj deo obuke koji se odnosi na pravilno rukovanje opremom koja se koristi u ovom procesu. Iz tog razloga, svako ko završi naš kurs može da bude siguran da će naučiti da na najbolji mogući način brine i o ličnoj zaštiti, ali i o zaštiti radne okoline, jer će se tokom teorijskog dela upoznati i sa sastavnim delovima opreme za ovu vrstu zavarivanja, a potom će stečena teorijska znanja primeniti u praksi.

Da biste se uspešno osposobili za bavljenje ovim zanimanjem neophodno je da zaista volite ovaj zanat, ali i da ste zainteresovani da ovladate svim neophodnim znanjima i veštinama bez kojih se ovakva vrsta posla ne može kvalitetno sprovoditi, što ćete sasvim sigurno i uspeti kroz kurs i obuku za zavarivanje gasom.

U toku obuke za gasno - plameno zavarivanje svi polaznici se upoznaju sa samim pojmom zavarivanja i zavarenog spoja, kao i osnovnih elemenata žljeba i vrsta šavova. U školi za zavarivanje gasom se kandidati, između ostalog pripremaju i za prepoznavanje i podelu šavova po kontinuitetu, a uče i da prepoznaju vrste zavarenih spojeva, te znaju kako to treba da učine, odnosno na koji način najbolje mogu da utvrde razliku između njih i na taj način lakše prepoznaju spojeve koji su zavareni. Teorijski deo kursa i obuke za zavarivanje gasom podrazumeva i objašnjavanje položaja u zavarivanju, tehnologiju i tehniku zavarivanja i sve ostale segmente koji su bitni za sam proces zavarivanja elemenata na ovaj način. Uzevši u obzir da svaka zavarena konstrukcija sadrži nacrt, kandidati se obučavaju da savladaju i nauče sve podatke koje taj nacrt treba da sadrži.

Takođe, samim tim što postupci i vrste spojeva pri zavarivanju mogu biti različiti, svi polaznici se osposobljavaju najpre da ih prikažu na crtežu, ali i prepoznaju i nabroje. Aparatura koja se koristi pri obavljanju ovog zanata obuhvata poseban deo nastave u okviru škole za zavarivanje gasom. Polaznici će prepoznavati delove aparature, boju kojom je obojena kiseonična boca i boca sa acetilenom, koji su delovi boce i ko sme da rukuje ovim bocama, kao i druge detalje koji su važni za pravilno upravljanje opremom. Uloga gorionika je jedna od najvažnijih pri procesu zavarivanja gasom, pa je neophodno teorijski naučiti i praktično primeniti znanja vezana za ovu za njega, te znati za šta služi gorionik, kako se dele gorionici, koje brojne oznake se koriste za obeležavanje gorionika, koje vrste plamena razlikujemo i druge detalje koji će svakom kandidatu koji sa uspehom završi kurs za zanimanje zavarivač gasom omogućiti da potpuno samostalno obavlja odabrani posao. Uz to, Akademija Oxford svim klijentima nudi mogućnost sertifikovanja za zanimanje zavarivač gasom, što znači da će svako ko želi moći i da stekne diplomu za ova zanimanje, koja je priznata ne samo u našoj zemlji, već i u zemljama regiona i sveta.

Posebno napominjemo da je postupak zavarivanja na ovaj način prilično opasan, ukoliko niste adekvatno osposobljeni, te može da dođe do strujnih udara, zračenja, požara i eksplozije. Upravo iz tog razloga Akademija Oxford u okviru profesionalne obuke za gasno - plameno zavarivanje, koju vode vrhunski stručnjaci u ovoj oblasti, posebnu pažnju obraća na upoznavanje polaznika sa faktorima opasnosti i priprema ih da adekvatno preventivno deluju, ali i da pravilno reaguju u slučaju povrede. Opšte i preventivne mere zaštite na radu, sredstva lične zaštite i davanje prve pomoći su obuhvaćeni teorijskim delom nastave u školi za zavarivača gasom.

Pri upisu na ovaj kurs, u okviru date cene, dobićete priručnik, polagaćete završni ispit i biće vam izrađena i uručena sertifikovana diploma. Ono što nije uračunato u cenu kursa se odnosni na obavljanje prakse. A svaki polaznik ove obuke ima mogućnost da odluči da li će praktični deo da pohađa u okviru firme sa kojom sarađujemo ili će, pak kandidat potpuno samostalno da organizuje pohađanje prakse. Stim što je vrlo važno da znate i to da u tom slučaju organizator kursa nije odgovoran za kvalitet prakse.

Ovaj kurs mogu da pohađaju svi punoletni kandidati koji iza sebe imaju završenu srednju školu. Prijava se vrši tokom cele godine i to na propisan način u okviru bilo koje naše poslovnice u ma kom gradu u Srbiji. Nastava se odvija u manjim grupama, kako bi se očuvao njen kvalitet, a u slučaju da polaznici ne uspeju da uklope svoje vreme u zakazane termine, rado ćemo organizovati individualnu, odnosno poluindividualnu nastavu.

Vaše je samo da nas kontaktirate i iznesete svoje zahteve, a sve ostalo prepustite nama!

U cenu su uračunati:

  • Priručnik
  • Polaganje završnog ispita
  • Izrada sertifikata

* NAPOMENA:

U cenu nije uračunato pohađanje praktične nastave

  • Ukoliko se odlučite da praktičnu nastavu pohađate u firmi sa kojom Akademija Oxford ima poslovnu saradnju, cena praktične nastave se kreće od 5000 dinara mesečno.
  • Ako sami pronađete firmu gde ćete pohađati praksu, cena je stvar dogovora između vas i te firme. U tom slučaju Akademija Oxford nije odgovorna za kvalitet prakse.

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com