Mašinska struka - vodoinstalater

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
08.04.2023.
Trajanje kursa:
300 radnih sati
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Ada, Aleksandrovac, Aleksinac, Apatin, Aranđelovac, Arilje, Babušnica, Bač, Bačka Palanka, Bačka Topola, Bački Petrovac, Bačko Dušanovo, Bajina Bašta, Banatski Despotovac, Banja Koviljača, Banja Vrujci, Batočina, Bečej, Bečići, Bela Crkva, Bela Palanka, Beočin, Beograd, Blace, Bogatić, Bojnik, Boljevac, Bor, Bosilegrad, Brus, Bujanovac, Čačak, Čajetina, Čelarevo, Ćićevac, Čoka, Čokot, Crna Trava, Crvenka, Ćuprija, Čurčin, Despotovac, Despotovo, Dimitrovgrad, Doljevac, Donji Milanovac, Dragaš, Ečka, Erdevik, Futog, G. Sabanta, Gadžin Han, Gajdobra, Golubac, Gornja Vrežina, Gornji Matejevac, Gornji Milanovac, Grocka, Hajdučica, Inđija, Irig, Ivanjica, Jagodina, Jasenovik, Jelašnica, Kać, Kanjiža, Kikinda, Kladovo, Knić, Knjaževac, Koceljeva, Kopaonik, Kosjerić, Kostolac, Kovačica, Kovin, Kragujevac, Kraljevo, Krčedin, Krupanj, Kruševac, Kučevo, Kucura, Kula, Kuršumlija, Lajkovac, Lapovo, Lazarevac, Lebane, Leposavić, Leskovac, Lipljan, Ljig, Ljubovija, Loznica, Luča

CENA: 15000 din

Opis kursa

 

slikazanati.jpg

MAŠINSKA STRUKA - VODOINSTALATER

Svako ko ima želju da stekne validan sertifikat, a kako bi mogao da aplicira za posao vodoinstalatera, sada ima priliku da pohađa obuku i kurs za vodoinstalatera, a koji se organizuje širom naše zemlje, odnosno u svakom gradu u kome postoje poslovnice Akademije Oxford.

Polaznicima je, pored ostalih vidova obuke, na raspolaganju i mogućnost da teorijski deo nastave pohađaju putem interneta, a za vreme trajanja ove obuke oni se svi upoznaju najpre sa načinom funkcionisanja sistema vodovoda, ali i sa svim onim detaljima koji su neophodni za nesmetano obavljanje poslova koji spadaju u domen rada ovih stručnjaka. Vrlo je važno da naglasimo da svako ko je zainteresovan da pohađa ovu obuku mora da ima najmanje završenu osnovnu školu, a o čemu će svakako dokaz priložiti prilikom upisivanja.

Što se tiče prijavljivanja, njega je moguće izvršiti u radno vreme bilo koje poslovnice organizatora i to lično, ali isto tako svaki zainteresovani polaznik može i da odabranu poslovnicu kontaktira putem telefona, pa da se na taj način prijavi, kao i da na zvaničan mejl organizatora pošalje sve podatke koji su bitni za prijavljivanje, a što podrazumeva najpre njegovo ime i prezime, a potom i podatke za kontakt, kao i tip obuke koji ga zanima.

Kada kažemo tip obuke, mislimo na to da kurs i obuka za vodoinstalatera koji su sastavljeni iz praktičnog i teorijskog dela nastave, predviđaju različite načini praćenja nastave. Inače, ovo se odnosi samo na teorijski deo, a koji se svakako odvija u prostorijama one poslovnice Akademije Oxford u kojoj se kandidat prijavljuje. Na raspolaganju im je kako individualna i poluindividualna nastava, tako i rad u grupama. A kao što smo već pomenuli, polaznicima je na raspolaganju i pohađanje ovog kursa online, ali uz uslov da imaju stabilnu internet konekciju i, naravno računar. Kod online nastave, kao i kod poluindividualne i individualne, svi polaznici imaju znatno viši stepen slobode nego kod grupne nastave, što se primarno odnosi na odabir termina i dinamike, kao i datuma početka nastave. Sve to svakako nije slučaj kod grupnog kursa, jer tada svaki polaznik prihvata unapred definisane termine i dinamiku po kojoj se kurs i obuka za vodoinstalatera odvija, a grupe broje od minimalno četvoro do osmoro polaznika maksimalno. Ovaj tip obuke se odvija tek nakon što se u konkretnoj poslovnici prijavi dovoljan broj polaznika, a kako bi mogla da bude formirana grupa, što znači da se mora prijaviti najmanje četvoro njih.

Drugi segment ove obuke je praktična nastava, koja može da se odvija na dva načina, a svaki polaznik pojedinačno bira gde će je pohađati. Prvi način podrazumeva praksu u firmama sa kojima mi ostvarujemo saradnju i imamo potpisan ugovor o saradnji, a kada u potpunosti možemo da stojimo iza kvaliteta takve nastave. Drugi način se odnosi na pohađanje ovog dela kursa u firmama koje nisu naši poslovni partneri, a koje polaznici sami biraju, kada naravno ne odgovaramo ne samo za kvalitet, nego ni za cenu, jer se u tom slučaju polaznik mora dogovoriti sa predstavnikom te firme i o ceni i o svim detaljima vezanim za pohađanje praktičnog dela nastave. Isto tako je bitno da nam omoguće i sve poslovne podatke o konkretnoj kompaniji, a kako bismo pripremili potrebnu dokumentaciju za potpisivanje ugovora.

Svi polaznici koji izvrše prijavu su u obavezi da se prilikom upisa lično pojave u prostorijama odabrane poslovnice i da tom prilikom ponesu obaveznu dokumentaciju. A pod obaveznom dokumentacijom se, osim važećeg ličnog dokumenta sa fotografijom (lična karta, vozačka dozvola ili pasoš) zahteva i relevantan dokaz o stečenom obrazovanju, što znači da su u obavezi da donesu i kopiju svedočanstva osnovne škole, odnosno diplome srednje škole. Moramo da naglasimo i to da oni polaznici čija je lična karta ili drugi lični dokument koji donose za identifikaciju čipovan, moraju i da donesu očitan lični dokument. Pored svih pomenutih, oni su u obavezi da dostave još i kopiju uverenja o državljanstvu, ali uz uslov da nije starije od šest meseci, kao i da dostave kopiju krštenice, to jest izvoda iz matične knjige rođenih.

Neposredno pre nego što počne obuka i kurs za vodoinstalatera, polaznici su u obavezi da se upišu i da potpišu ugovor sa Akademijom Oxford.

A nakon što završe pohađanje teorijskog dela nastave, to jest odrade praksu u predviđenom trajanju, oni dobijaju i priručnik iz koga mogu da se pripreme za polaganje završnog ispita. Naglašavamo da je priručnik, kao i nadoknada za polaganje ovog ispita, ali isto tako i izrada sertifikata nakon uspešnog polaganja, uračunata u cenu.

Da bi zainteresovanom polazniku bilo omogućeno da izađe na ispit za proveru znanja, on mora da dostavi i potvrdu da je obavio stručnu praksu i to u trajanju od 300 sati i više. Naravno, tu potvrdu će mu izdati kompanija u kojoj je praksu pohađao.

Završni ispit je sačinjen od usmenog i pismenog dela, a u okviru usmenog dela kandidat ima obavezu da odgovori na tri pitanja, dok pismeni deo sadrži ukupno 12 pitanja.

Želimo da naglasimo i to da je sertifikat koji izdaje naša institucija u potpunosti validan. A ukoliko ste zainteresovani za njegovo upisivanje u radnu knjižicu, moramo da vas informišemo da je od 01. januara 2016. uvedena novina koja je vezana za upisivanje sertifikata u radnu knjižicu, tako da isključivo oni polaznici koji steknu ovaj sertifikat, a nalaze se na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje mogu da ga upišu odmah u radnu knjižicu. A svi oni kandidati koji su u trenutku sticanja sertifikata zaposleni, treba da sačekaju da se ponovo nađu na evidenciji ove službe, a kako bi im bilo omogućeno upisivanje sertifikata na propisan način, budući da je tako određeno zakonom. Naravno, zaposleni kandidati taj sertifikat mogu da koriste nesmetano u praksi pre nego što bude upisan u njihovu radnu knjižicu, te da ga eventualno predaju svom poslodavcu.

Da bismo bili u prilici da izradimo sertifikat kada polaznik položi završni ispit, on mora da nam priloži svu obaveznu dokumentaciju, kao i potvrdu o stečenoj praksi, a tada se dodaje i ugovor, odnosno sam završni test i zapisnik sa polaganja.

Ukoliko kandidati imaju želju samo da polažu ovaj ispit, ali ne i da pohađaju obuku i kurs za vodoinstalatera koju organizuje naša institucija, oni moraju takođe da dostave original potvrde o sprovedenoj praksi, a zatim i da izvrše prijavu za polaganje završnog ispita i to u skladu sa pravilima, te da dostave i svu dokumentaciju koja se smatra obaveznom, odnosno važeći lični dokument, kopiju svedočanstva osnovne škole ili diplome srednje škole, kao i kopiju krštenice i uverenja o državljanstvu (ne starije od 6 meseci), a tada se dodaje u dokumentaciju i završni test, ali i zapisnik.

Ako zainteresovani polaznici žive u nekom gradu u kome ne postoji još uvek naša poslovnica, onda imate mogućnost da praksu pohađate u firmi u vašem gradu koju sami odaberete, a u skladu sa predviđenim uslovima, a teorijski deo možete da pohađate online, te kada završite oba dela obuke, završni ispit isključivo polažete u prostorijama one naše poslovnice koja je najbliža mestu vašeg trenutnog boravka.

Obuka i kurs za vodoinstalatera - nastavni plan
Ne samo da će se svaki polaznik koji se odluči da pohađa kurs i obuku za vodoinstalatera upoznati sa funkcionisanjem samog sistema vodovoda, već će ih naši iskusni predavači upoznati i sa sistemom bezbednosti i zaštite na radu, ali i sa izradom nacrta šeme za različite vodovodne mreže (kućne, horizontalne razvodne mreže, donje vodovodne mreže).

Takođe će da nauče i da razlikuju ventile, a upoznaće se i precizno sa funkcijom svakoga od njih. Naravno, profesori će im predstaviti i različite tipove cevi za vodu i to kako čelične, tako i plastične, odnosno olovne, čelične pocinkovane i druge, ali i sa različitim vrstama vodomera i njihovom pravilnom montažom. Budući da je osnovni cilj koji obuka i kurs za vodoinstalatera imaju pred sobom da svi polaznici budu osposobljeni za potpuno samostalno izvođenje kompletne vodovodne mreže u različitim objektima, oni će biti upoznati i sa svim onim segmentima koji su bitni za njenu izradu. A osoba koja se bavi ovim zanatom, ne samo da je zadužena za instalacije vodovodne, već i kanalizacione mreže na različitim objektima, nego se ona bavi i različitim popravkama, tako da će svaki polaznik naučiti, pored ostalog i kako se vrše popravke slavina, wc šolja i tuš kabina, ali i bojlera, te na koji način se popravljaju i menjaju cevi i ventili, odnosno na koji način se različite mašine u domaćinstvu povezuju na sistem vodovoda.

Inače, ovo je samo jedna oblast u kojoj može da bude zaposlen vodoinstalater, jer on često može biti zadužen i za montiranje cevovoda, tako da će se svi polaznici koji pohađaju obuku i kurs za vodoinstalatera upoznati i sa načinom postavljanja cevi u kanale, a prethodno će savladati i ona znanja koja su potrebna za njihovo nivelisanje.

Poseban segment koji predviđa ova obuka podrazumeva i čitanje različitih šema sa kojima se neosporno svaki vodoinstalater susreće na svom radnom mestu, a posebno ukoliko radi na nekom objektu koji je tek u izgradnji.

Pored pojedinačnih vodovodnih sistema, polaznici će naučiti i kako funkcionišu zajednički vodovodi, ali i na koji način se montira vodomer i kako se izvode razvodne mreže. A savladaće i sva znanja koja su potrebna za crtanje šema pojedinačnog vodovoda, te će naučiti i koje se slovne oznake, odnosno simboli koriste za vodovodne cevi, odnosno na koji način ih treba prepoznati. Isto tako je poseban deo teorijskog dela u okviru ovog kursa usmeren na upoznavanje polaznika sa načinom izračunavanja potrošnje vode, a pored toga će da nauče i kako treba izvršiti ispitivanje ispravnosti mreže.

Da bi svako ko se kvalifikuje za ovo zanimanje mogao da ga vrši bezbedno, kurs i obuka za vodoinstalatera predviđaju i predavanja koja su vezana za upoznavanje polaznika sa odredbama zakona bezbednosti i zaštite na radu.

Kako se odvija nastava tokom kursa za vodoinstalatera?
Nastavni plan i program po kome funkcioniše kurs i obuka za vodoinstalatera se sastoji iz dva dela, tako da svi polaznici imaju obavezu da pohađaju, sa jedne strane teorijski, a sa druge strane praktični deo nastave.

Oba ova segmenta se odvijaju na različit način, pa tako polaznici za teorijski deo biraju koji tip nastave im odgovara, jer Akademija Oxford nudi kako rad u grupama, tako i individualni, ali isto tako mogu da pohađaju i obuku online, odnosno poluindividualnu. Svaka od navedenih vrsta nastave ima i određene karakteristike, pa tako individualna, online i poluindividualna obuka i kurs za vodoinstalatera predviđaju dogovor između polaznika i njihovih profesora oko svega. A to na prvom mestu znači da se dogovaraju oko datuma kada počinje nastava, a zatim i oko dinamike po kojoj bi trebalo da se održava, te se dogovaraju i o tačnim terminima. Inače, jedini uslov koji mora da ispuni svako ko je zainteresovan da ovaj kurs pohađa online, osim logično što treba da poseduje računar, jeste i stabilna internet veza kojom je taj računar spojen na mrežu.

Za grupnu nastavu važi pravilo da polaznici prihvataju unapred određene termine i dinamiku, a radi se uvek u manjim grupama (četvoro do osmoro polaznika). Akademija Oxford nastoji da izađe u susret svim zahtevima svojih polaznika, pa iz tog razloga može da se dogodi i promena termina grupne nastave. A da bi to moglo da se sprovede u delo, neophodno je prvo da svi polaznici u jednoj grupi iznesu ovaj zahtev profesoru, to jest koordinatoru za nastavu u konkretnoj poslovnici, a nakon toga se procenjuje da li bi promena termina imala negativan uticaj na ostale obuke koje se u njoj odvijaju, pa u skladu sa tim se i odlučuje da li može da dođe do promene ili ne. Ipak, važno je da znate da ovo ne može da se smatra redovnom praksom, već da se primenjuje u vrlo retkim situacijama.

Praktičan deo ove obuke može da se odvija ili u firmama koje su naši poslovni partneri i sa kojima smo sklopili ugovor o tehničko - poslovnoj saradnji ili u nekoj drugoj, a koju polaznik samostalno izabere. Za kvalitet praktične nastave koja se pohađa kod naših poslovnih partnera mi apsolutno garantujemo, a što se svakako ne može reći kada je u pitanju praksa u firmama sa kojima nemamo sklopljen pomenuti ugovor. U slučaju da polaznik ipak želi da praktičan deo koji predviđa kurs i obuka za vodoinstalatera pohađa u tim firmama, dužan je da nas što pre o tome informiše, a kako bi ovlašćeno lice konkretne poslovnice moglo da najpre pripremi, a zatim i sklopi ugovor o saradnji sa tom firmom, jer je to ujedno i primarni uslov za pohađanje prakse. A osim što ne odgovaramo za kvalitet praktične nastave koja se pohađa u tim kompanijama, mi ne možemo uticati ni na cenu koja je uvek stvar dogovora između predstavnika te firme i polaznika.

Kome je obuka za vodoinstalatera namenjena?
Bilo ko ko je zainteresovan da stekne validan sertifikat za ovo zvanje je svakako pozvan da pohađa kurs i obuku za vodoinstalatera u predviđenom trajanju i u skladu sa navedenim nastavnim programom.

Da bi svakom zainteresovanom polazniku to i bilo omogućeno, od njega se očekuje da dostavi svu obaveznu dokumentaciju, a na prvom mestu da dostavi dokaz o stečenom obrazovanju, koje mora biti minimalno osnovno, što znači da je u obavezi da dostavi ili svedočanstvo osnovne škole ili diplomu srednje prilikom upisivanja.

Koliko traje obuka i kurs za vodoinstalatera?
Trajanje ove obuke prema zvanično prihvaćenom nastavnom planu podrazumeva ukupno tri meseca, a za to vreme svaki polaznik ima obavezu da pohađa kako teorijski, tako i praktični deo nastave, stim da je tačno određeno da praksa mora da traje 300 radnih sati.

A ako bilo kom polazniku iz nekog razloga ne odgovara za kurs i obuku za vodoinstalatera pohađa ukupno tri meseca, nudi mu se mogućnost da njeno trajanje skrati, to jest da praktičan deo nastave pohađa svakoga dana u toku jedne radne nedelje (od ponedeljka do petka) i to po osam sati dnevno, što znači da će ovaj kurs završiti za svega dva meseca.

Koliko košta kurs za vodoinstalatera?
Kada se uzme u obzir činjenica da obuka i kurs za vodoinstalatera podrazumevaju i teorijski i praktičan deo, jasno je da se vrši i njihovo odvojeno plaćanje, a uz to treba naglasiti i da teorijski deo koji predviđa nastavni plan može da se pohađa u formi grupne, poluindividualne, individualne ili online nastave, pa u zavisnosti od toga varira i cena.

U svim onim situacijama kada polaznik želi da praksu pohađa u nekoj drugoj kompaniji sa kojom još nismo imali prilike da sklopimo zvaničan ugovor o poslovno - tehničkoj saradnji, cenu će on lično dogovoriti sa ovlašćenim licem te firme, tako da naša institucija ne može da utiče na cenu, ali ni na kvalitet prakse koja se sprovodi u takvim kompanijama.

Cene pogledajte u cenovniku.

Gde i kada se održava obuka za vodoinstalatera?
Kurs i obuka za vodoinstalatera se odvijaju u dva segmenta, tako da svaki polaznik ima obavezu da pohađa teorijski deo i praktičan.

Za praktični deo važi pravilo da polaznik samostalno odlučuje da li želi da ga pohađa u okviru one kompanije sa kojom organizator ima poslovnu saradnju ili želi da samostalno pronađe firmu u kojoj će pohađati ovaj deo kursa. Moramo da naglasimo da Akademija Oxford ne snosi nikakvu odgovornost za kvalitet prakse koja se pohađa u kompanijama sa kojima nema ugovor o poslovno - tehničkoj saradnji, ali i da isto tako nije odgovorna ni za cenu takve nastave, jer se svaki polaznik dogovara sa ovlašćenim licem te kompanije o visini nadoknade. U svakom slučaju, polaznici koji se odluče za ovu varijantu su u obavezi da dostave i relevantan dokaz o tome da su praktičnu nastavu u predviđenom trajanju pohađali, što im izdaje upravo kompanija u kojoj su je i pohađali.

Teorijski deo podrazumeva nastavu koja se odvija u okviru svih naših poslovnica, a polaznici odlučuju da li žele da je pohađaju prema pravilima individualne, odnosno grupne ili, pak žele da prate nastavu u paru, to jest poluindividualnu. Na raspolaganju im je i mogućnost da teorijski deo koji predviđa obuka i kurs za vodoinstalatera pohađaju i preko interneta, odnosno online.

Upravo na osnovu odluke svakog pojedinačnog kandidata zavisi i gde i kada se održava teorijski deo nastave. Online nastavu može da prati svako ko uz računar ima i stabilnu internet vezu, dok je individualna nastava namenjena svakom pojedinačnom kandidatu. Poluindividualna je poznata još i pod nazivom nastava u paru, jer predavanjima prisustvuju dva kandidata, a rad u grupama podrazumeva tačno definisane i termine i dinamiku, stim da se uvek radi o manjim grupama polaznika, jer se tako održava visok kvalitet nastave po kome je naša institucija poznata. Uslov za odvijanje grupne nastave jeste prijavljivanje dovoljnog broja polaznika u jednoj od poslovnica. Jednostavnije rečeno čeka se da se prijavi minimum 4 polaznika koji žele da pohađaju ovakav vid nastave, a posle čega svi ostali bivaju obavešteni o potrebnim detaljima, to jest o terminima, dinamici i datumu kada počinje ovaj vid obuke.

Za nastavu online, kao i za individualnu i poluindividualnu je pravilo da se polaznici o datumu kada počinje kurs i obuka za vodoinstalatera dogovaraju sa profesorom, ali i o terminima, to jest o dinamici po kojoj se taj vid nastave odvija.

Dodatne napomene:

  • osnovni uslov za kandidate koje zanima obuka i kurs za vodoinstalatera jeste dokaz o minimalno završenom osnovnom obrazovanju, a što se uz ostalu obaveznu dokumentaciju prilaže prilikom potpisivanja ugovora
  • u radno vreme poslovnica Akademije Oxford u zemlji se cele godine može izvršiti prijavljivanje lično, a polaznici imaju mogućnost i da prijavu izvrše putem telefona, te preko mejla
  • pohađanje praktične nastave se plaća odvojeno od teorijskog dela kursa
  • osim pohađanja teorijskog dela, u cenu je uračunata i skripta za polaganje završnog ispita, zatim nadoknada za polaganje ispita i izrada sertifikata i dodatka sertifikatu
  • plaćanja na koja su se obavezali prema ugovoru, polaznici vrše u onoj poslovnici organizatora u kojoj pohađaju nastavu, to jest u kojoj se prijavljuju za njeno pohađanje

Cena kursa i obuke za vodoinstalatera je 15,000 RSD

U cenu su uračunati:

  • Priručnik
  • Polaganje završnog ispita
  • Izrada sertifikata

* NAPOMENA:

U cenu nije uračunato pohađanje praktične nastave

  • Ukoliko se odlučite da praktičnu nastavu pohađate u firmi sa kojom Akademija Oxford ima poslovnu saradnju, cena praktične nastave se kreće od 5000 RSD mesečno.
  • Ako sami pronađete firmu gde ćete pohađati praksu, cena je stvar dogovora između vas i te firme. U tom slučaju Akademija Oxford nije odgovorna za kvalitet prakse.

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com