Mašinska struka - rukovalac parnih kotlova

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
08.04.2023.
Trajanje kursa:
300 radnih sati
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Ada, Aleksandrovac, Aleksinac, Apatin, Aranđelovac, Arilje, Babušnica, Bač, Bačka Palanka, Bačka Topola, Bački Petrovac, Bačko Dušanovo, Bajina Bašta, Banatski Despotovac, Banja Koviljača, Banja Vrujci, Batočina, Bečej, Bečići, Bela Crkva, Bela Palanka, Beočin, Beograd, Blace, Bogatić, Bojnik, Boljevac, Bor, Bosilegrad, Brus, Bujanovac, Čačak, Čajetina, Čelarevo, Ćićevac, Čoka, Čokot, Crna Trava, Crvenka, Ćuprija, Čurčin, Despotovac, Despotovo, Dimitrovgrad, Doljevac, Donji Milanovac, Dragaš, Ečka, Erdevik, Futog, G. Sabanta, Gadžin Han, Gajdobra, Golubac, Gornja Vrežina, Gornji Matejevac, Gornji Milanovac, Grocka, Hajdučica, Inđija, Irig, Ivanjica, Jagodina, Jasenovik, Jelašnica, Kać, Kanjiža, Kikinda, Kladovo, Knić, Knjaževac, Koceljeva, Kopaonik, Kosjerić, Kostolac, Kovačica, Kovin, Kragujevac, Kraljevo, Krčedin, Krupanj, Kruševac, Kučevo, Kucura, Kula, Kuršumlija, Lajkovac, Lapovo, Lazarevac, Lebane, Leposavić, Leskovac, Lipljan, Ljig, Ljubovija, Loznica, Luča

CENA: 15000 din

Opis kursa

 

slikazanati.jpg

MAŠINSKA STRUKA - RUKOVALAC PARNIH KOTLOVA

Stručno i dobro obučeno osoblje pri rukovanju postrojenjima od kojih zavisi normalan svakodnevni život građana je neophodno i obavezno u svakom odgovornom i dobro organizovanom društvu. U toku grejne sezone rukovanje, a van nje održavanje parnih i gasnih kotlova, bitan su aspekt za dobro funkcionisanje infrastrukture jednog mesta.

Akademija Oxford u svojoj širokoj ponudi stručnih obuka i osposobljavanja nudi kurs za rukovalac parnim kotlovima. Osposobljavanje za ovo zanimanje sadrži sve potrebne nastavne elemente, kako teorijske, tako i praktične, koji će vas u potpunosti pripremiti za bavljenje ovim poslom. U našoj školi za rukovalac parnim kotlovima kandidat se upoznaje sa dužnostima i kompetencijama koje ovo radno mesto podrazumeva: vršenje tehnološkog procesa za proizvodnju toplotne energije u skladu sa ustanovljenim dinamičkim planom i vođenje odgovarajuće dokumentacije na osnovu Pravilnika, standarda i uputstava date energetske kompanije; kontrolisanje ispravnosti rada manometra, sigurnosnih ventila, merača nivoa vode, osnovnih i rezervnih napojnih pumpi, armature, hermetičnosti tehnološke opreme. Na obuci za rukovalac parnim kotlovima polaznici se upoznaju sa osnovnim delovima kotlovskog postrojenja (parni, vrelovodni kotao i njegovi delovi, gasni, kondenzacioni kotao i njegovi delovi), gorionici, pumpe, ventili, itd. Nakon završenog kursa za rukovalac parnim kotlovima kandidat je osposobljen da pruži tehnički opis mernoregulacionog sistema, kao i tehnički opis sistema za grejanje. Škola za rukovalac parnim kotlovima podrazumeva pripremu polaznika za proveravanje rada, popravljanje i održavanje opreme i mašinskih postrojenja u kotlarnici, kontrolu parametara rada postrojenja, vršenje potrebnih očitavanja i ažurno vođenje odgovarajuće evidencije, kao i pravovremeno preduzimanje odgovarajućih koraka u slučaju odstupanja od predviđenih parametara.

Obuka za rukovalac parnim kotlovima akademije Oxford značajan deo kursa ustupa pripremanju kandidata za preduzimanje mera zaštite na radu, ulogu i značaj bezbednosti i zaštite zdravlja na radu, zaštitnih mera od slučajnog dodira delova pod naponom, od električnog udara, upoznavanje sa faktorima opasnosti od požara, od buke i vibracija.

Ukoliko se odlučite da pohađate kurs za rukovalac parnim kotlovima u cenu kursa biće uračunat udžbenik (priručnik za pripremu ispita), polaganje završnog ispita i izrada sertifikata (diplome). Praktični deo nastave nije uračunat u cenu, a praksu možete obavljati u firmi sa kojom akademija Oxford ima poslovnu saradnju ili u firmi po vašem izboru, u ovom drugom slučaju, akademija ne odgovara za kvalitet prakse, a cena je stvar dogovora između vas i vaše izabrane firme.

Cena kursa i obuke za rukovalac parnih kotlova je 15,000 RSD
U cenu su uračunati:

  • Priručnik
  • Polaganje završnog ispita
  • Izrada sertifikata

* NAPOMENA:

U cenu nije uračunato pohađanje praktične nastave

  • Ukoliko se odlučite da praktičnu nastavu pohađate u firmi sa kojom Akademija Oxford ima poslovnu saradnju, cena praktične nastave se kreće od 5000 RSD mesečno.
  • Ako sami pronađete firmu gde ćete pohađati praksu, cena je stvar dogovora između vas i te firme. U tom slučaju Akademija Oxford nije odgovorna za kvalitet prakse.

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com