Mašinska struka - preser

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
22.04.2023.
Trajanje kursa:
300 radnih sati
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Ada, Aleksandrovac, Aleksinac, Apatin, Aranđelovac, Arilje, Babušnica, Bač, Bačka Palanka, Bačka Topola, Bački Petrovac, Bačko Dušanovo, Bajina Bašta, Banatski Despotovac, Banja Koviljača, Banja Vrujci, Batočina, Bečej, Bečići, Bela Crkva, Bela Palanka, Beočin, Beograd, Blace, Bogatić, Bojnik, Boljevac, Bor, Bosilegrad, Brus, Bujanovac, Čačak, Čajetina, Čelarevo, Ćićevac, Čoka, Čokot, Crna Trava, Crvenka, Ćuprija, Čurčin, Despotovac, Despotovo, Dimitrovgrad, Doljevac, Donji Milanovac, Dragaš, Ečka, Erdevik, Futog, G. Sabanta, Gadžin Han, Gajdobra, Golubac, Gornja Vrežina, Gornji Matejevac, Gornji Milanovac, Grocka, Hajdučica, Inđija, Irig, Ivanjica, Jagodina, Jasenovik, Jelašnica, Kać, Kanjiža, Kikinda, Kladovo, Knić, Knjaževac, Koceljeva, Kopaonik, Kosjerić, Kostolac, Kovačica, Kovin, Kragujevac, Kraljevo, Krčedin, Krupanj, Kruševac, Kučevo, Kucura, Kula, Kuršumlija, Lajkovac, Lapovo, Lazarevac, Lebane, Leposavić, Leskovac, Lipljan, Ljig, Ljubovija, Loznica, Luča

CENA: 15000 din

Opis kursa

 

slikazanati.jpg

MAŠINSKA STRUKA - PRESER

U slučaju da imate minimalno diplomu osnovne škole, a kada želite da steknete sertifikat koji će vam pomoći da se bavite poslom presera, nudimo vam mogućnostda po najpovoljnijim uslovima to učinite u svim poslovnicama Akademije Oxford.

Kurs i obuka za zanimanje preser je namenjena svim polaznicima koji žele da se upoznaju sa radom na presama, a koje služe za oblikovanje, odnosno rezanje različitih materijala i svim ostalim detaljima koji se svrstavaju u odgovornost osobe zaposlene na ovoj radnoj poziciji, a koja je prilično zastupljena na tržištu rada, što znači da ćete vrlo brzo po završetku ove obuke biti u prilici i da pronađete zaposlenje u struci.

Imate mogućnost da se za pohađanje ove obuke prijavite direktno u našim poslovnicama, a možete i da nas kontaktirate putem telefona ili mejla i na taj način izvršite prijavu. Kada se budete upisivali, u obavezi ste da dođete lično u prostorije naše poslovnice i da tom prilikom ponesete kopiju izvoda iz matične knjige rođenih, kao i kopiju uverenja o državljanstvu, a koje nije starije od šest meseci, te da dostavite kopiju ili svedočanstvo osnovne škole ili, pak diplome srednje škole, a u zavisnosti od toga koji ste nivo obrazovanje imali prilike da steknete. U obaveznu dokumentaciju za upisivanje se svrstava i validan lični dokument sa fotografijom, a što se odnosi kako na ličnu kartu, tako i na vozačku dozvolu, odnosno pasoš. Naglašavamo i to da svaki polaznik koji poseduje lični dokument sa čipom ima obavezu da prilikom upisivanja ponese i očitan dokument.

Kada bude završena obuka i kurs za zanimanje preser, svi polaznici imaju mogućnost da polažu završni ispit, a tada je neophodno da dostave i dokaz o obavljenoj stručnoj praksi koja je trajala 300 i više sati i svu ostalu obaveznu dokumentaciju, kako bi im bio izrađen sertifikat. Tom prilikom se prilaže i završni test i ugovor koji je sklopljen sa Akademijom Oxford, odnosno zapisnik.

U cenu ove obuke je pored nadoknade za polaganje završnog ispita, uračunata i skripta, kao i izrada sertifikata i dodatka sertifikatu.

Osnovni uslov za izlazak na završni ispit jeste da je kandidat pohađao minimum 80 procenata nastave, a ispit se sastoji od dva dela i to usmenog i pisanog, stim da se u okviru usmenog dela nalazi 3, a okviru pisanog 12 pitanja.

Sertifikat i dodatak sertifikatu koji će steći svaki polaznik koji bude položio završni ispit je moguće upisati u radnu knjižicu odmah, ali isključivo ukoliko je polaznik na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, uzevši u obzir da od 01.01.2016. godine upravo ta služba vrši elektronsko upisivanje sertifikata. A ako polaznik nije na toj evidenciji, to jest ukoliko je zaposlen on će morati da sačeka sa upisivanjem sertifikata, jer se isključivo to vrši za nezaposlena lica, pa dok ne bude ponovo bio na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, polaznik ima mogućnost da stečeni sertifikat preda svom trenutnom nadređenom.

A da bi polaznik stekao uslov da izađe na ovaj ispit, on mora da završi i teorijski deo koji podrazumeva kurs i obuka za zanimanje preser, ali isto tako i odrađen praktičan deo. U svim poslovnicama Akademije Oxford se sprovodi teorijski deo ove obuke i to kako prema pravilima grupne, odnosno individualne i poluindividualne nastave, tako se polaznicima nudi mogućnost i da obuku pohađaju online. U obavezi smo da naglasimo da grupe broje od četvoro do osmoro polaznika, a termini i dinamika održavanja časova kod ovog tipa nastave su sasvim jasno definisani i uglavnom ne mogu da se menjaju. Za sve ostale tipove nastave važi pravilo da se polaznici sa svojim predavačima o svemu dogovaraju, to jest kako o terminima, tako i o tačnom datumu početka nastave, ali i o dinamici po kojoj bi trebalo časovi da se održavaju. Jedino što polaznik koga zanima obuka i kurs za zanimanje preser koja se obavlja preko interneta mora da ispuni, osim što mora da ima računar, jeste da poseduje i stabilnu internet vezu.

Praktičan deo obuke se odvija u firmama sa kojima Akademija Oxford ostvaruje poslovno - tehničku saradnju i tada organizator obuke u potpunosti stoji iza visokog kvaliteta prakse. Isto tako se podrazumeva i da svaki polaznik ponaosob ima mogućnosti da samostalno odabere neku kompaniju u kojoj želi da pohađa praktičan deo kursa, ali tada mi nismo odgovorni ni za kvalitet, a ni za cenu ovakve vrste nastave. Važno je da znaju i to da je neophodno da nam dostave sve podatke o određenoj kompaniji, a kako bismo pripremili dokumenta za potpisivanje ugovora o poslovno - tehničkoj saradnji, uzevši u obzir da se to smatra osnovnim uslovom za pohađanje prakse u toj firmi.

Pored svega toga, pružamo mogućnost i eksternim kandidatima, to jest onima koji ne pohađaju obuku i kurs za zanimanje preser kod nas, da polažu samo završni ispit, a kako bi na taj način stekli validan sertifikat. U tim situacijama se osim obavezne dokumentacije, odnosno validnog ličnog dokumenta, kopije krštenice i uverenja o državljanstvu mlađeg od 6 meseci, te kopije diplome srednje škole ili svedočanstva osnovne škole, očekuje da kandidat dostavi i potvrdu o uspešno savladanoj praktičnoj obuci, ali bez ugovora sa Akademijom Oxford, te da izvrši prijavu na propisan način. Prilaže se i završni test, odnosno zapisnik sa polaganja ispita, a ukoliko kandidat živi u nekom gradu u našoj zemlji u kome ne postoji naša poslovnica, mada se one nalaze na preko 20 lokacija širom Srbije, on takođe može da praktičnu nastavu pohađa onako kako je opisano. A to podrazumeva da sam pronađe firmu u kojoj želi da pohađa praksu, ali i da ispuni sve navedene uslove. Završni ispit za ove polaznike, kao i teorijski deo, ako želi da ga pohađa, se isključivo sprovodi u našim poslovnicama, tako da taj kandidat bira onu poslovnicu koja mu je najbliža.

Nastavni plan za obuku i kurs za zanimanje preser
Osoba koja je zaposlena na radnoj poziciji preser zapravo je fokusirana na rad sa specijalnim mašinama, takozvanim presama koje se koriste za rezanje, to jest oblikovanje različitih vrsta materijala. A uzevši u obzir da postoji nekoliko grupa ovih alatnih mašina i polaznici će od strane predavača tokom obuke biti upoznati sa različitim tipovima presa i načinom njihovog funkcionisanja. Osim sa standardnim presama koje su namenjene uglavnom savijanju i sečenju različitih materijala, polaznici će se upoznati i sa specijalnim presama koje su namenjene spajanju delova u različitim industrijama, tako da možemo slobodno reći da će im obuka i kurs za zanimanje preser omogućiti sva potrebna znanja, te se po njenom završetku i sticanju sertifikata oni mogu snaći u apsolutno svakoj grani industrije, a gde se koriste prese.

U domen rada presera spada i održavanje mašina na kojima rade, a da bi mogli da se njime bave, polaznici moraju podrobno da se upoznaju sa svim delovima koji čine različite tipove prese, tako da će predavači posvetiti posebnu pažnju i ovom delu.

Budući da je reč o vrlo odgovornom zanimanju, a mogli bismo reći čak i rizičnom, vrlo bitan segment nastavnog plana koji predviđa kurs i obuka za zanimanje preser je usmeren na oblast bezbednosti i zaštite na radu, a to znači da će se polaznici upoznati sa svim onim merama koje treba preduzeti da bi se izbegle eventualne povrede. Takođe će naučiti i kako se postupa u situacijama kada do povrede dođe, a sve to će im biti od od izuzetno velike koristi prilikom obavljanja konkretnog zanimanja, što će moći da učine po završetku ove obuke.

Kako se odvija nastava tokom kursa za zanimanje preser?
Nastava u okviru ove obuke se odvija u dva segmenta i to podrazumeva kako teorijski, tako i praktičan deo. A što se tiče teorijskog dela, on se odvija isključivo u poslovnicama Akademije Oxford, a koje se nalaze širom Srbije.

Svaki polaznik ovde ima mogućnost izbora, jer se obuka i kurs za zanimanje preser odvija kao grupna, ali i poluindividualna nastava, a polaznicima je na raspolaganju i izbor između online i individualne nastave. U poslovnici u kojoj se prijavi minimalno 4 polaznika, to jest u onoj u kojoj se formira grupa, se odvija grupna obuka. Termini, to jest dinamika su u ovom slučaju precizno određeni i nisu podložni promeni, a samo u onim slučajevima kada se zahtev za promenom termina u okviru grupne obuke iznese od strane svih polaznika te grupe, te za to postoje realni uslovi u određenoj poslovnici eventualno može da dođe do njihove promene. Ali polaznici moraju znati da to nije uobičajena praksa kada je u pitanju grupna obuka i kurs za zanimanje preser. Kod individualne, to jest poluindividualne i nastave preko interneta, polaznici imaju visok stepen slobode, a što znači da se o datumu početka nastave dogovaraju sa profesorom, ali isto tako i o dinamici i terminima kada časovi treba da se održavaju. Primarni uslov koji se stavlja pred svakog polaznika zainteresovanog za pohađanje ove obuke online jeste posedovanje kako računara, tako i stabilne internet konekcije.

Za praktični deo ove obuke važi pravilo da polaznici sami biraju gde žele da je pohađaju, a od opcija imaju najpre firme sa kojima Akademija Oxford već ima potpisan ugovor o poslovno - tehničkoj saradnji i firme sa kojima još uvek nismo bili u prilici da potpišemo taj ugovor. A ukoliko polaznik bude odlučio da to bude druga opcija, neophodno je da obavesti ovlašćeno lice konkretne poslovnice, jer se i u tim situacijama mora potpisati ugovor između te firme i nas, a kako bi polaznik mogao da pohađa prasku gde želi. Tada će ovlašćeno lice obezbediti potrebnu dokumentaciju kako bi se potpisao ugovor, te kako bi konkretan polaznik počeo da pohađa praktični deo ove obuke. U obavezi smo da naglasimo i to da za ovaj tip praktične nastave, odnosno za njen kvalitet i cenu organizator obuke ne snosi apsolutno nikakvu odgovornost.

Kome je kurs za zanimanje preser namenjen?
Moramo da naglasimo da je obuka i kurs za zanimanje preser namenjena apsolutno svakome ko želi da se osposobi za obavljanje ovog posla, to jest ko ima želju da stekne priznat sertifikat za zanimanje preser.

Jedini uslov koji zainteresovani polaznici moraju da ispune jeste da poseduju najmanje diplomu osnovne škole, čiju kopiju svakako treba da prilože prilikom upisivanja.

Koliko traje obuka za zanimanje preser?
Predviđeno je da kurs i obuka za zanimanje preser traju ukupno tri meseca, a polaznici za to vreme imaju obavezu i da pohađaju praktičnu nastavu u trajanju od 300 radnih sati.

Ipak, ako žele da ovu obuku završe brže, nudi im se mogućnost da praksu pohađaju svakog dana tokom radne nedelje i to u trajanju od po 8 sati na dnevnoj bazi, a kada će obuka i kurs za zanimanje preser trajati ukupno 2 meseca.

Mesto i vreme održavanja obuke za zanimanje preser
Teorijski deo koji predviđa obuka i kurs za zanimanje preser isključivo se odvija u našim poslovnicama, a praktični deo se odvija u okviru odabrane firme.

Što se tiče prakse, polaznik sam bira da li želi da je pohađa u onim firmama sa kojima organizator ovog kursa ostvaruje već saradnju, a kada mi u potpunosti garantujemo za kvalitet prakse. Međutim, polaznicima je na raspolaganju i mogućnost da praktičan deo ovog kursa pohađaju u nekoj drugoj kompaniji, a sa kojom još uvek nismo bili u prilici da ostvarimo saradnju. Ali tada je neophodno da nas informišu o poslovnim podacima te firme, kako bismo u najkraćem mogućem roku pripremili svu potrebnu dokumentaciju za potpisivanje ugovora o poslovno - tehničkoj saradnji sa tom kompanijom, a nakon čega taj polaznik može da pohađa praksu.

Kada je u pitanju teorijski deo nastave, polaznicima je na raspolaganju izbor između različitih vrsta obuke, tako da mogu da pohađaju individualnu, poluindividualnu, online ili grupnu nastavu.

Individualna i poluindividualna nastava se odvijaju u terminima i po dinamici koju definišu profesori i polaznici međusobno. Nastava online podrazumeva obuku preko internet platforme, tako da se od polaznika koji je zainteresovan za ovaj tip kursa zahteva, osim računara i posedovanje stabilne internet veze. Ovaj tip obuke funkcioniše isto kao i individualna, tako da se polaznik tom prilikom o dinamici, odnosno terminima i datumu početka nastave direktno dogovara sa svojim predavačem.

Princip organizovanja grupne nastave je drugačiji i on pred kandidate stavlja tačno utvrđene termine i dinamiku, a po kojoj se nastava odvija, pa se samim tim od njih očekuje da ispoštuju sve te zahteve. Ovaj tip obuke počinje onog trenutka kada se u jednoj od poslovnica prijavi minimalan broj polaznika za formiranje grupe, to jest njih četvoro, a nakon čega svi bivaju obavešteni o datumu kada počinje ovaj tip obuke, odnosno o terminima.

Dodatne napomene:

  • u okviru cene koja je navedena polaznik, osim pohađanja teorijskog dela nastave, dobija i priručnik, odnosno skriptu za polaganje završnog ispita, ali je u nju uračunata i nadoknada za polaganje tog ispita, te izrada sertifikata i dodatka sertifikata
  • pohađanje praktičnog dela obuke nije uračunato u ovu cenu, a ona zavisi isključivo od toga da li polaznik želi da praksu pohađa u firmama sa kojima mi imamo sklopljen ugovoru o poslovno - tehničkoj saradnji ili ipak želi da samostalno pronađe kompaniju u kojoj će pohađati praksu, stim da tada Akademija Oxford ne snosi odgovornost ni za njenu cenu, a ni za njen kvalitet
  • sve obaveze koje ima prema Akademiji Oxford, a u skladu sa odredbama ugovora, polaznik je dužan da izvrši u dogovorenom roku i to direktno u onoj poslovnici u kojoj pohađa nastavu, to jest u kojoj se prijavio, a prema cenovniku koji je u tom trenutku važeći
  • zainteresovani polaznici koji žele da pohađaju obuku i kurs za zanimanje preser mogu da se prijave direktno u našim poslovnicama i to cele godine u njihovo radno vreme, odnosno mogu da nas kontaktiraju putem telefona ili da na zvaničan mejl naše institucije pošalju podatke za prijavu
  • ako kandidat ne želi da pohađa ovu obuku i želi da polaže završni ispit, dužan je da dostavi svu zahtevanu dokumentaciju koja između ostalog uključuje i dokaze o obavljenoj stručnoj praksi od preko 300 sati, to jest dokaz o radnom iskustvu izdat od relevantne kompanije

Cena kursa i obuke za presera je 15,000 RSD

U cenu su uračunati:

  • Priručnik
  • Polaganje završnog ispita
  • Izrada sertifikata

* NAPOMENA:

U cenu nije uračunato pohađanje praktične nastave

  • Ukoliko se odlučite da praktičnu nastavu pohađate u firmi sa kojom Akademija Oxford ima poslovnu saradnju, cena praktične nastave se kreće od 5000 RSD mesečno.
  • Ako sami pronađete firmu gde ćete pohađati praksu, cena je stvar dogovora između vas i te firme. U tom slučaju Akademija Oxford nije odgovorna za kvalitet prakse.

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com