Mašinska struka - precizni mehaničar

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
13.04.2023.
Trajanje kursa:
300 radnih sati
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Ada, Aleksandrovac, Aleksinac, Apatin, Aranđelovac, Arilje, Babušnica, Bač, Bačka Palanka, Bačka Topola, Bački Petrovac, Bačko Dušanovo, Bajina Bašta, Banatski Despotovac, Banja Koviljača, Banja Vrujci, Batočina, Bečej, Bečići, Bela Crkva, Bela Palanka, Beočin, Beograd, Blace, Bogatić, Bojnik, Boljevac, Bor, Bosilegrad, Brus, Bujanovac, Čačak, Čajetina, Čelarevo, Ćićevac, Čoka, Čokot, Crna Trava, Crvenka, Ćuprija, Čurčin, Despotovac, Despotovo, Dimitrovgrad, Doljevac, Donji Milanovac, Dragaš, Ečka, Erdevik, Futog, G. Sabanta, Gadžin Han, Gajdobra, Golubac, Gornja Vrežina, Gornji Matejevac, Gornji Milanovac, Grocka, Hajdučica, Inđija, Irig, Ivanjica, Jagodina, Jasenovik, Jelašnica, Kać, Kanjiža, Kikinda, Kladovo, Knić, Knjaževac, Koceljeva, Kopaonik, Kosjerić, Kostolac, Kovačica, Kovin, Kragujevac, Kraljevo, Krčedin, Krupanj, Kruševac, Kučevo, Kucura, Kula, Kuršumlija, Lajkovac, Lapovo, Lazarevac, Lebane, Leposavić, Leskovac, Lipljan, Ljig, Ljubovija, Loznica, Luča

CENA: 15000 din

Opis kursa

slikazanati.jpg

MAŠINSKA STRUKA - PRECIZNI MEHANIČAR

Osnovni poslovi koje obavlja osoba zaposlena na radnom mestu precizni mehaničar podrazumevaju najpre servisiranje različitih vrsta uređaja, a koji se u okviru mašinske struke tretiraju kao takozvane složene konstrukcije. U okviru procesa servisiranja, precizni mehaničari vrše ne samo sve neophodne popravke, već po potrebi i sklapaju konkretni uređaj, a podrazumeva se da su oni zaduženi i za održavanje takvih konstrukcija.

Upravo sa svim segmentima radnog procesa koji vrši precizni mehaničar imaju mogućnost da se upoznaju i svi polaznici koje zanima kurs i obuka za preciznog mehaničara. U svim svojim poslovnicama koje su smeštene u mnogobrojnim gradovima širom Republike Srbije organizuje Akademija Oxford. A u okviru obuke postoji teorijski i praktični deo, te polaznici koji sa uspehom završe oba dela, mogu da se odluče za polaganje završnog ispita, a kako bi na taj način stekli sertifikat.

Ovaj ispit je sastavljen od dva dela, to jest usmenog i pisanog, stim da se u okviru pismenog dela nalazi 12, a u usmenom delu je tri pitanja. Nakon što kandida bude položio završni ispit, on će postati vlasnik sertifikata koji je na prvom mestu priznat, a zatim i upisiv u radnu knjižicu. Da ne bi bilo zabune, polaznici moraju imati na umu da se od 01. januara 2016. godine svi sertifikati u radnu knjižicu isključivo upisuju onim kandidatima koji su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, ali to naravno ne znači da se sertifikati ne upisuju osobama koje su zaposlene. Naime, radi se o tome da se odmah upisuje stečeni sertifikat za nezaposlena lica i to elektronski, a isključivo preko NSZ - a. Oni kandidati koji steknu sertifikat, a tada su zaposleni, zapravo sve dok su u radnom odnosu moraju sačekati da se ponovo nađu na evidenciji ove službe, a kako bi mogli da izvrše upisivanje sertifikata. Podrazumeva se, naravno da do tada imaju mogućnost da koriste sertifikat u praksi, jer je on apsolutno validan, te mogu svakako da ga predaju svom trenutnom šefu, kako bi dokazali svoju osposobljenost.

Teorijski deo ove obuke se sprovodi u našim poslovnicama, a svaki polaznik bira da li želi da pohađa nastavu preko interneta ili mu više odgovara poluindividualna, te individualna. Ouka i kurs za preciznog mehaničara isto tako im nudi mogućnost i da časove teorijskog dela kursa pohađaju u formi grupne nastave, ali tada moraju znati da su termini, te dinamika prema kojoj se nastava u grupi održava, precizno definisani i da se ne mogu uglavnom menjati. Grupe polaznika su uvek manje, a kako bi bio očuvan visok kvalitet nastave, te broje od četvoro do osmoro polaznika.

Svaki polaznik koji želi da ovu obuku prati preko interneta, osim računara mora da obezbedi i stabilnu internet vezu. Što se tiče nastave online, odnosno individualne i poluindividualne, svaki polaznik bira kada će pohađati teorijski deo kursa i kojom dinamikom, a takođe se oni sa predavačima dogovaraju i o datumu kada počinju ove vrste nastave.

Da bi polaznik koji je zainteresovan da pohađa ovu obuku mogao da je upiše, on mora da ima minimalno stečeno osnovno obrazovanje, a da bi mogao da izađe na završni ispit, osim što mora da pohađa praktični deo u navedenom trajanju (300 radnih sati), on mora i da pohađa teorijski deo i to minimalno treba da bude prisutna na 80% nastave.

Za praktičan deo važi pravilo da svaki pojedinačni polaznik odlučuje gde želi da je pohađa, budući da ima mogućnost da odabere ili one kompanije koje su naši partneri ili da samostalno pronađu firmu u kojoj želi da pohađa praksu. Međutim, polaznik mora da zna da je u situaciji kada on sam bira kompaniju, neophodno je da nas obavesti o tome, a kako bi bio u optimalnom roku potpisan ugovor o poslovno - tehničkoj saradnji sa tom firmom, jer je to osnovni preduslov za pohađanje prakse u okviru nje.

Prijavljivanje za pohađanje ove obuke se vrši tokom cele kalendarske godine, a polaznici mogu da nas kontaktiraju ili putem telefona, odnosno da na naš zvaničan mejl pošalju svoje podatke. Isto tako mogu da se lično prijave u našim poslovnicama, ali kada se vrši upis polaznika svakako moraju lično da dođu, jer se tada potpisuje ugovor sa organizatorom obuke. Tada je vrlo važno da dostave i svu obaveznu dokumentaciju koja podrazumeva najpre kopiju svedočanstva osnovne škole, to jest kopiju diplome srednje škole, a zatim i kopiju uverenja o državljanstvu i to koje nije starije od šest meseci, kao i kopiju izvoda iz matične knjige rođenih. Važno je naglasiti da polaznici moraju uz sebe tada imati i važeći lični dokument koji ima i fotografiju, a to podrazumeva ne samo ličnu kartu i pasoš, već i vozačku dozvolu. Morate imati na umu da ukoliko je vaš lični dokument čipovan, imate obavezu da dostavite i očitan taj dokument.

U cenu koja je navedena je uračunat izlazak na polaganje završnog ispita, odnosno priručnik, to jest skripta iz koje se polaznik i priprema za polaganje teorijskog dela ispita, kao i izrada sertifikata, dok se pohađanje praktičnog dela obuke plaća odvojeno od pohađanja teorijskog dela.

Svaki polaznik koji završi sa pohađanjem ove obuke, odnosno uz teorijski pohađa i praktičan deo obuke, izlazi na polaganje završnog ispita, a nakon koga se tiče validan sertifikat. Neophodno je da tom prilikom dostavi, uz obavezno dokumentaciju i potvrdu da je sa uspehom savladao i praktični deo ove obuke, a zatim mora da priloži i original ugovora koji je potpisao sa Akademijom Oxford. Takođe se prilaže i zapisnik, ali i završni test, a sve to isto manje - više je potrebno da priloži i onaj kandidat koji obuku pohađa na drugom mestu ili je zaposlen u struci, te želi samo da stekne ovaj sertifikat. Zapravo taj kandidat mora da dostavi potvrdu da je uspešno savladao obuku, ali bez ugovora sa Akademijom Oxford i to mora biti originalan dokument, a zatim je neophodno da izvrši i prijavu za polaganje, te se prilaže i obavezna dokumentacija, završni test i zapisnik.

Naglašavamo i to da oni kandidati koji žele samo da polažu završni ispit, a ne žive u mestu u kome postoji poslovnica Akademije Oxford, mogu to da učine i to tako što će sami pronaći kompaniju u kojoj će da pohađaju praksu, a uz uslov da se ispoštuje pravilo o potpisivanju ugovora, stim da su u obavezi da polažu ispit isključivo u našim poslovnicama, to jest u poslovnici koja im je fizički najbliža.

Šta obuhvata kurs i obuka za preciznog mehaničara?
Nastavni plan i program prema kome se vrši obuka i kurs za preciznog mehaničara su usmereni na sve segmente sa kojima se osoba zaposlena na toj radnoj poziciji susreće u praksi, a to podrazumeva da se polaznici upoznaju na prvom mestu sa različitim tipovima složenih konstrukcija, to jest sa svim onim uređajima koji su predmet servisiranja.

Da budemo precizni, osoba koja je zaposlena na ovoj radnoj poziciji, prema definiciji se bavi servisiranjem svih onih uređaja koji se mašinske tačke gledišta svrstavaju u složene konstrukcije. A u okviru procesa servisiranja oni se bave ne samo popravkama, već i njihovim montiranjem, kada je to potrebno, odnosno brinu o održavanju kvaliteta takvih konstrukcija.

Budući da je dijapazon konstrukcija koje servisira precizni mehaničar zaista veliki, predavači će se fokusirati uglavnom na one koji se najčešće sreću u praksi, a kako bi polaznicima maksimalno olakšali bavljenje ovim poslom u budućnosti. Vrlo je važno naglasiti da precizni mehaničar koristi različite alate za obavljanje svog posla, a sa kojima će se takođe upoznati za vreme trajanja ove obuke.

Bez obzira da li će se polaznik baviti servisiranjem manjih ili većih uređaja, odnosno konstrukcija, on mora da savlada sve njihove elemente, a kako bi znao na koji način se vrši njihovo održavanje, to jest montiranje i uopšteno servisiranje.

Završni deo koji predviđa kurs i obuka za preciznog mehaničara se odnosi i na sistem bezbednosti i zaštite na radu, tako da će svaki polaznik za vreme trajanja nastave od strane profesora biti upoznat i sa različitim principima zaštite na radu, odnosno sa pravilnim reagovanjem u onim situacijama kada dođe do određenih povreda.

Kako se odvija nastava tokom kursa za preciznog mehaničara?
Svaki pojedinačni polaznik ima mogućnost da odabere ne samo u kojoj formi će pokazati teorijski deo obuke, već i gde će da pohađa praktičan deo.

Radi se o tome da se teorijski deo isključivo odvija u poslovnicama organizatora obuke, a svaki polaznik bira da li želi da pohađa individualnu, poluindividualnu, te online ili grupnu nastavu.

Za individualnu, odnosno nastavu u paru, to jest poluindividualnu, kao i za obuku koja se odvija putem interneta, važi pravilo da se profesori sa polaznicima dogovaraju o tačnom datumu kada počinje obuka i kurs za preciznog mehaničara, odnosno o terminima u kojima će se časovi održavati, kao i kojom dinamikom. Jedini uslov koji moraju da ispune polaznici zainteresovani za obuku preko interneta jeste da imaju računar koji je isključivo putem stabilne veze spojen sa internetom, a kako ne bi došlo do ometanja predavanja.

Za grupnu nastavu je princip organizacije drugačiji i to ne samo zato što nastavu pohađa određeni broj polaznika (od četvoro do osmoro), već i zato što su u pitanju precizno definisani termini i dinamika. Ovaj tip kursa počinje kada se prijavi najmanje četvoro polaznika, to jest kada se u konkretnoj poslovnici formira jedna grupa. Iako ponekad može da dođe do promene termina u okviru grupne nastave, to ni u kom slučaju ne treba smatrati čestom praksom, jer se termini kod ove nastave menjaju samo onda kada to zahtevaju svi članovi jedne grupe i kada postoje optimalni uslovi za to u određenoj poslovnici.

Praktičan deo obuke se odvija ili u firmama sa kojima organizator ima sklopljen ugovor o poslovnoj saradnji, a u tom slučaju Akademija Oxford garantuje za kvalitet prakse. Takođe polaznici mogu da odaberu i da praktičan deo koji podrazumeva obuka i kurs za preciznog mehaničara pohađaju u bilo kojoj firmi, pa čak i u onoj sa kojom još nemamo potpisan ugovor o saradnji. A u tom slučaju polaznik treba da obavesti ovlašćeno lice konkretne poslovnice o tome, kako bi mu što brže bilo omogućeno pribavljanje sve neophodne dokumentacije, da bi pomenuti ugovor bio između Akademije Oxford i te firme bio potpisan, a kako bi taj polaznik mogao da pohađa praksu upravo tamo gde želi.

Kome je obuka za preciznog mehaničara namenjena?
Bez obzira da li polaznik koga zanima kurs i obuka za preciznog mehaničara ima iskustva u obavljanju ovog posla ili ne, jedini uslov koji mora da ispuni ukoliko želi da pohađa nastavu jeste da ima završenu najmanje osmogodišnju školu.

Pohađanje ovog kursa je primarno namenjeno svakome ko želi da se osposobi za poslove preciznog mehaničara, odnosno da stekne validan sertifikat.

Koliko traje kurs za preciznog mehaničara?
Zvaničan nastavni plan i program prema kome se odvija obuka i kurs za preciznog mehaničara predviđa ukupno tri meseca nastave. A svaki polaznik je dužan da za to vreme odradi i praktičan deo ove obuke i to u trajanju od 300 radnih sati.

Svim polaznicima se pruža mogućnost i da praktičan deo obuke pohađaju intenzivnije, to jest pet puta u toku nedelje, odnosno svakog radnog dana i to u trajanju od po 8 sati, pa će u tom slučaju da završe ovaj kurs za dva meseca.

Gde i kada se održava kurs za preciznog mehaničara?
Obuka i kurs za preciznog mehaničara su sastavljeni iz dva dela i to kako teorijskog, isto tako i praktičnog, pa se samim tim oni odvijaju na različitim mestima.

Svaki polaznik bira da li želi da praksu pohađa u onoj firmi koja je na listi naših poslovnih partnera, a što podrazumeva da sa njom imamo sklopljen ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji. Takođe, može i da odabere bilo koju drugu firmu, a koja mu iz nekog razloga odgovara, pa čak i ukoliko mi sa njom nemamo još uvek sklopljen ovaj ugovor. A ako polazniku više odgovara druga opcija, on treba u što kraćem roku da obavesti naše zaposlene o tome, odnosno da nam dostavi informacije o toj kompaniji, a kako bi ovlašćeno lice u konkretnoj poslovnici bilo u mogućnosti da pripremi sva dokumenta koja su neophodna za potpisivanje ugovora o poslovno - tehničkoj saradnji sa tom kompanijom. Inače, ovo se zahteva jer je to ujedno i osnovni uslov da u firmi koju ste odabrali pohađate praktičan deo ove obuke.

Sa druge strane, teorijski deo koji podrazumeva kurs i obuka za preciznog mehaničara se odvija u prostorijama svih naših poslovnica ili putem interneta, a ako zainteresovani polaznik uz računar ima i stabilnu internet vezu. Takođe mu se nudi i mogućnost da nastavu pohađa u grupama, koje broje od četvoro do osmoro polaznika i podrazumevaju tačno definisane termine i dinamiku. Uslov za organizovanje grupne nastave podrazumeva prijavljivanje minimalnog broja polaznika u konkretnoj poslovnici, to jest njih četvoro. A nakon što se u toj poslovnici bude ispunio pomenuti uslov, to jest pošto bude formirana jedna grupa, prijavljeni će dobiti informacije o tačnom datumu kada počinje grupna obuka i kurs za preciznog mehaničara, kao i o dinamici i terminima.

Uz to, imaju mogućnost i da nastavu pohađaju kao individualnu i poluindividualnu, a što podrazumeva isti princip organizovanja, kao i za nastavu online, stim da se časovi odvijaju u odabranoj poslovnici Akademije Oxford. A to znači da se svaki pojedinačni kandidat, odnosno njih dvoje kod poluindividualne nastave, dogovaraju sa predavačima o svim detaljima, to jest o tačnom datumu kada žele da kurs i obuka za preciznog mehaničara počnu, ali i o dinamici, kao i o tačnim terminima.

Dodatne napomene:

 • svaki zainteresovani polaznik može da se prijavi za pohađanje ovog kursa direktno u jednoj od poslovnica Akademije Oxford i to u njeno radno vreme tokom cele godine, a isto tako može i da prijavu izvrši elektronski, to jest da na naš mejl pošalje svoje podatke, kao i putem telefona odabrane poslovnice
 • u slučaju da kandidat želi samo da polaže ispit za proveru znanja iz ove oblasti, dužan je da tom prilikom izvrši prijavu na propisan način i dostavi svu obaveznu dokumentaciju (kopiju svedočanstva osnovne škole ili diplome srednje, kopiju uverenja o državljanstvu ne stariju od 6 meseci, kopiju krštenice i lični dokument sa fotografijom), kao i potvrdu o obavljenoj stručnoj praksi u trajanju od 300 i više sati ili, pak potvrdu o radnom iskustvu u ovoj oblasti
 • osim priručnika iz koga se priprema za završni ispit i nadoknade za polaganje tog ispita, u navedenu cenu je uračunata i izrada sertifikata, a za sve polaznike ove obuke
 • praktična nastava nije uračunata u pomenutu cenu, a svaki polaznik koji pohađa obuku i kurs za preciznog mehaničara samostalno bira da li želi da praksu pohađa u kompanijama koje su naši poslovni partneri ili će sam da pronađe firmu u kojoj želi da pohađa praktičnu nastavu
 • svaki polaznik ima obavezu da ispoštuje sve navedene zahteve koje ima po ugovoru, a sve vrste plaćanja koje podrazumeva kurs i obuka za preciznog mehaničara su dužni da izvrše u onoj poslovnici u kojoj pohađaju obuku ili u koji se prijavljuju i to prema ceni koja je navedena u trenutno važećem cenovniku

Cena kursa i obuke za preciznog mehaničara je 15,000 RSD

U cenu su uračunati:

 • Priručnik
 • Polaganje završnog ispita
 • Izrada sertifikata

* NAPOMENA:

U cenu nije uračunato pohađanje praktične nastave

 • Ukoliko se odlučite da praktičnu nastavu pohađate u firmi sa kojom Akademija Oxford ima poslovnu saradnju, cena praktične nastave se kreće od 5000 RSD mesečno.
 • Ako sami pronađete firmu gde ćete pohađati praksu, cena je stvar dogovora između vas i te firme. U tom slučaju Akademija Oxford nije odgovorna za kvalitet prakse.

Prijavljivanje za pohađanje ove obuke se vrši tokom cele kalendarske godine, a polaznici mogu da nas kontaktiraju ili putem telefona, odnosno da na naš zvaničan mejl pošalju svoje podatke. Isto tako mogu da se lično prijave u našim poslovnicama, ali kada se vrši upis polaznika svakako moraju lično da dođu, jer se tada potpisuje ugovor sa organizatorom obuke. Tada je vrlo važno da dostave i svu obaveznu dokumentaciju koja podrazumeva najpre kopiju svedočanstva osnovne škole, to jest kopiju diplome srednje škole, a zatim i kopiju uverenja o državljanstvu i to koje nije starije od šest meseci, kao i kopiju izvoda iz matične knjige rođenih. Važno je naglasiti da polaznici moraju uz sebe tada imati i važeći lični dokument koji ima i fotografiju, a to podrazumeva ne samo ličnu kartu i pasoš, već i vozačku dozvolu. Morate imati na umu da ukoliko je vaš lični dokument čipovan, imate obavezu da dostavite i očitan taj dokument.

U cenu koja je navedena je uračunat izlazak na polaganje završnog ispita, odnosno priručnik, to jest skripta iz koje se polaznik i priprema za polaganje teorijskog dela ispita, kao i izrada sertifikata, dok se pohađanje praktičnog dela obuke plaća odvojeno od pohađanja teorijskog dela.

Svaki polaznik koji završi sa pohađanjem ove obuke, odnosno uz teorijski pohađa i praktičan deo obuke, izlazi na polaganje završnog ispita, a nakon koga se tiče validan sertifikat. Neophodno je da tom prilikom dostavi, uz obavezno dokumentaciju i potvrdu da je sa uspehom savladao i praktični deo ove obuke, a zatim mora da priloži i original ugovora koji je potpisao sa Akademijom Oxford. Takođe se prilaže i zapisnik, ali i završni test, a sve to isto manje - više je potrebno da priloži i onaj kandidat koji obuku pohađa na drugom mestu ili je zaposlen u struci, te želi samo da stekne ovaj sertifikat. Zapravo taj kandidat mora da dostavi potvrdu da je uspešno savladao obuku, ali bez ugovora sa Akademijom Oxford i to mora biti originalan dokument, a zatim je neophodno da izvrši i prijavu za polaganje, te se prilaže i obavezna dokumentacija, završni test i zapisnik.

Naglašavamo i to da oni kandidati koji žele samo da polažu završni ispit, a ne žive u mestu u kome postoji poslovnica Akademije Oxford, mogu to da učine i to tako što će sami pronaći kompaniju u kojoj će da pohađaju praksu, a uz uslov da se ispoštuje pravilo o potpisivanju ugovora, stim da su u obavezi da polažu ispit isključivo u našim poslovnicama, to jest u poslovnici koja im je fizički najbliža.

Šta obuhvata kurs i obuka za preciznog mehaničara?

Nastavni plan i program prema kome se vrši obuka i kurs za preciznog mehaničara su usmereni na sve segmente sa kojima se osoba zaposlena na toj radnoj poziciji susreće u praksi, a to podrazumeva da se polaznici upoznaju na prvom mestu sa različitim tipovima složenih konstrukcija, to jest sa svim onim uređajima koji su predmet servisiranja.

Da budemo precizni, osoba koja je zaposlena na ovoj radnoj poziciji, prema definiciji se bavi servisiranjem svih onih uređaja koji se mašinske tačke gledišta svrstavaju u složene konstrukcije. A u okviru procesa servisiranja oni se bave ne samo popravkama, već i njihovim montiranjem, kada je to potrebno, odnosno brinu o održavanju kvaliteta takvih konstrukcija.

Budući da je dijapazon konstrukcija koje servisira precizni mehaničar zaista veliki, predavači će se fokusirati uglavnom na one koji se najčešće sreću u praksi, a kako bi polaznicima maksimalno olakšali bavljenje ovim poslom u budućnosti. Vrlo je važno naglasiti da precizni mehaničar koristi različite alate za obavljanje svog posla, a sa kojima će se takođe upoznati za vreme trajanja ove obuke.

Bez obzira da li će se polaznik baviti servisiranjem manjih ili većih uređaja, odnosno konstrukcija, on mora da savlada sve njihove elemente, a kako bi znao na koji način se vrši njihovo održavanje, to jest montiranje i uopšteno servisiranje.

Završni deo koji predviđa kurs i obuka za preciznog mehaničara se odnosi i na sistem bezbednosti i zaštite na radu, tako da će svaki polaznik za vreme trajanja nastave od strane profesora biti upoznat i sa različitim principima zaštite na radu, odnosno sa pravilnim reagovanjem u onim situacijama kada dođe do određenih povreda.


Kako se odvija nastava tokom kursa za preciznog mehaničara?

Svaki pojedinačni polaznik ima mogućnost da odabere ne samo u kojoj formi će pokazati teorijski deo obuke, već i gde će da pohađa praktičan deo.

Radi se o tome da se teorijski deo isključivo odvija u poslovnicama organizatora obuke, a svaki polaznik bira da li želi da pohađa individualnu, poluindividualnu, te online ili grupnu nastavu.

Za individualnu, odnosno nastavu u paru, to jest poluindividualnu, kao i za obuku koja se odvija putem interneta, važi pravilo da se profesori sa polaznicima dogovaraju o tačnom datumu kada počinje obuka i kurs za preciznog mehaničara, odnosno o terminima u kojima će se časovi održavati, kao i kojom dinamikom. Jedini uslov koji moraju da ispune polaznici zainteresovani za obuku preko interneta jeste da imaju računar koji je isključivo putem stabilne veze spojen sa internetom, a kako ne bi došlo do ometanja predavanja.

Za grupnu nastavu je princip organizacije drugačiji i to ne samo zato što nastavu pohađa određeni broj polaznika (od četvoro do osmoro), već i zato što su u pitanju precizno definisani termini i dinamika. Ovaj tip kursa počinje kada se prijavi najmanje četvoro polaznika, to jest kada se u konkretnoj poslovnici formira jedna grupa. Iako ponekad može da dođe do promene termina u okviru grupne nastave, to ni u kom slučaju ne treba smatrati čestom praksom, jer se termini kod ove nastave menjaju samo onda kada to zahtevaju svi članovi jedne grupe i kada postoje optimalni uslovi za to u određenoj poslovnici.

Praktičan deo obuke se odvija ili u firmama sa kojima organizator ima sklopljen ugovor o poslovnoj saradnji, a u tom slučaju Akademija Oxford garantuje za kvalitet prakse. Takođe polaznici mogu da odaberu i da praktičan deo koji podrazumeva obuka i kurs za preciznog mehaničara pohađaju u bilo kojoj firmi, pa čak i u onoj sa kojom još nemamo potpisan ugovor o saradnji. A u tom slučaju polaznik treba da obavesti ovlašćeno lice konkretne poslovnice o tome, kako bi mu što brže bilo omogućeno pribavljanje sve neophodne dokumentacije, da bi pomenuti ugovor bio između Akademije Oxford i te firme bio potpisan, a kako bi taj polaznik mogao da pohađa praksu upravo tamo gde želi.

Kome je obuka za preciznog mehaničara namenjena?

Bez obzira da li polaznik koga zanima kurs i obuka za preciznog mehaničara ima iskustva u obavljanju ovog posla ili ne, jedini uslov koji mora da ispuni ukoliko želi da pohađa nastavu jeste da ima završenu najmanje osmogodišnju školu.

Pohađanje ovog kursa je primarno namenjeno svakome ko želi da se osposobi za poslove preciznog mehaničara, odnosno da stekne validan sertifikat.

Koliko traje kurs za preciznog mehaničara?

Zvaničan nastavni plan i program prema kome se odvija obuka i kurs za preciznog mehaničara predviđa ukupno tri meseca nastave. A svaki polaznik je dužan da za to vreme odradi i praktičan deo ove obuke i to u trajanju od 300 radnih sati.

Svim polaznicima se pruža mogućnost i da praktičan deo obuke pohađaju intenzivnije, to jest pet puta u toku nedelje, odnosno svakog radnog dana i to u trajanju od po 8 sati, pa će u tom slučaju da završe ovaj kurs za dva meseca.

Koliko košta obuka za preciznog mehaničara?

Cene pogledajte u cenovniku.

Gde i kada se održava kurs za preciznog mehaničara?

Obuka i kurs za preciznog mehaničara su sastavljeni iz dva dela i to kako teorijskog, isto tako i praktičnog, pa se samim tim oni odvijaju na različitim mestima.

Svaki polaznik bira da li želi da praksu pohađa u onoj firmi koja je na listi naših poslovnih partnera, a što podrazumeva da sa njom imamo sklopljen ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji. Takođe, može i da odabere bilo koju drugu firmu, a koja mu iz nekog razloga odgovara, pa čak i ukoliko mi sa njom nemamo još uvek sklopljen ovaj ugovor. A ako polazniku više odgovara druga opcija, on treba u što kraćem roku da obavesti naše zaposlene o tome, odnosno da nam dostavi informacije o toj kompaniji, a kako bi ovlašćeno lice u konkretnoj poslovnici bilo u mogućnosti da pripremi sva dokumenta koja su neophodna za potpisivanje ugovora o poslovno - tehničkoj saradnji sa tom kompanijom. Inače, ovo se zahteva jer je to ujedno i osnovni uslov da u firmi koju ste odabrali pohađate praktičan deo ove obuke.

Sa druge strane, teorijski deo koji podrazumeva kurs i obuka za preciznog mehaničara se odvija u prostorijama svih naših poslovnica ili putem interneta, a ako zainteresovani polaznik uz računar ima i stabilnu internet vezu. Takođe mu se nudi i mogućnost da nastavu pohađa u grupama, koje broje od četvoro do osmoro polaznika i podrazumevaju tačno definisane termine i dinamiku. Uslov za organizovanje grupne nastave podrazumeva prijavljivanje minimalnog broja polaznika u konkretnoj poslovnici, to jest njih četvoro. A nakon što se u toj poslovnici bude ispunio pomenuti uslov, to jest pošto bude formirana jedna grupa, prijavljeni će dobiti informacije o tačnom datumu kada počinje grupna obuka i kurs za preciznog mehaničara, kao i o dinamici i terminima.

Uz to, imaju mogućnost i da nastavu pohađaju kao individualnu i poluindividualnu, a što podrazumeva isti princip organizovanja, kao i za nastavu online, stim da se časovi odvijaju u odabranoj poslovnici Akademije Oxford. A to znači da se svaki pojedinačni kandidat, odnosno njih dvoje kod poluindividualne nastave, dogovaraju sa predavačima o svim detaljima, to jest o tačnom datumu kada žele da kurs i obuka za preciznog mehaničara počnu, ali i o dinamici, kao i o tačnim terminima.

Dodatne napomene:

 • svaki zainteresovani polaznik može da se prijavi za pohađanje ovog kursa direktno u jednoj od poslovnica Akademije Oxford i to u njeno radno vreme tokom cele godine, a isto tako može i da prijavu izvrši elektronski, to jest da na naš mejl pošalje svoje podatke, kao i putem telefona odabrane poslovnice
 • u slučaju da kandidat želi samo da polaže ispit za proveru znanja iz ove oblasti, dužan je da tom prilikom izvrši prijavu na propisan način i dostavi svu obaveznu dokumentaciju (kopiju svedočanstva osnovne škole ili diplome srednje, kopiju uverenja o državljanstvu ne stariju od 6 meseci, kopiju krštenice i lični dokument sa fotografijom), kao i potvrdu o obavljenoj stručnoj praksi u trajanju od 300 i više sati ili, pak potvrdu o radnom iskustvu u ovoj oblasti
 • osim priručnika iz koga se priprema za završni ispit i nadoknade za polaganje tog ispita, u navedenu cenu je uračunata i izrada sertifikata, a za sve polaznike ove obuke
 • praktična nastava nije uračunata u pomenutu cenu, a svaki polaznik koji pohađa obuku i kurs za preciznog mehaničara samostalno bira da li želi da praksu pohađa u kompanijama koje su naši poslovni partneri ili će sam da pronađe firmu u kojoj želi da pohađa praktičnu nastavu
 • svaki polaznik ima obavezu da ispoštuje sve navedene zahteve koje ima po ugovoru, a sve vrste plaćanja koje podrazumeva kurs i obuka za preciznog mehaničara su dužni da izvrše u onoj poslovnici u kojoj pohađaju obuku ili u koji se prijavljuju i to prema ceni koja je navedena u trenutno važećem cenovniku

Cena kursa i obuke za preciznog mehaničara je 15,000 RSD

U cenu su uračunati:

 • Priručnik
 • Polaganje završnog ispita
 • Izrada sertifikata

* NAPOMENA:

U cenu nije uračunato pohađanje praktične nastave

 • Ukoliko se odlučite da praktičnu nastavu pohađate u firmi sa kojom Akademija Oxford ima poslovnu saradnju, cena praktične nastave se kreće od 5000 RSD mesečno.
 • Ako sami pronađete firmu gde ćete pohađati praksu, cena je stvar dogovora između vas i te firme. U tom slučaju Akademija Oxford nije odgovorna za kvalitet prakse.

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com