Mašinska struka - oštrač alata

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
08.04.2023.
Trajanje kursa:
300 radnih sati
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Ada, Aleksandrovac, Aleksinac, Apatin, Aranđelovac, Arilje, Babušnica, Bač, Bačka Palanka, Bačka Topola, Bački Petrovac, Bačko Dušanovo, Bajina Bašta, Banatski Despotovac, Banja Koviljača, Banja Vrujci, Batočina, Bečej, Bečići, Bela Crkva, Bela Palanka, Beočin, Beograd, Blace, Bogatić, Bojnik, Boljevac, Bor, Bosilegrad, Brus, Bujanovac, Čačak, Čajetina, Čelarevo, Ćićevac, Čoka, Čokot, Crna Trava, Crvenka, Ćuprija, Čurčin, Despotovac, Despotovo, Dimitrovgrad, Doljevac, Donji Milanovac, Dragaš, Ečka, Erdevik, Futog, G. Sabanta, Gadžin Han, Gajdobra, Golubac, Gornja Vrežina, Gornji Matejevac, Gornji Milanovac, Grocka, Hajdučica, Inđija, Irig, Ivanjica, Jagodina, Jasenovik, Jelašnica, Kać, Kanjiža, Kikinda, Kladovo, Knić, Knjaževac, Koceljeva, Kopaonik, Kosjerić, Kostolac, Kovačica, Kovin, Kragujevac, Kraljevo, Krčedin, Krupanj, Kruševac, Kučevo, Kucura, Kula, Kuršumlija, Lajkovac, Lapovo, Lazarevac, Lebane, Leposavić, Leskovac, Lipljan, Ljig, Ljubovija, Loznica, Luča

CENA: 15000 din

Opis kursa

 

slikazanati.jpg

MAŠINSKA STRUKA - OŠTRAČ ALATA

Preduslov za sigurno i kvalitetno obavljanje radnih zadataka na radnim mašinama je oštar alat koji je adekvatno prilagođen datom radnom procesu. Posao oštrača alata je izuzetno važan i njegova uloga je značajna kako bi se proizvodnja obavljala kontinuirano.

Na kursu za oštrača alata akademije Oxford polaznici se, pre svega, upoznaju sa osnovnim postupcima obrade metala rezanjem. U toj vrsti obrade su važni parametri i kretanja alata i predmeta. Obuka za oštrača alata zatim obuhvata prenošenje teorijskih znanja u vezi sa obradom metala oštrenjem i bušenjem. Kandidati savladavaju proizvodne operacije oštrenjem i bušenjem i zasebno geometrijske parametre u obradi oštrenjem. U našoj školi za oštrača alata bićete upoznati sa svim vrstama alata koji se koriste u obradi oštrenjem i sa njihovom podelom.

Da bi budući oštrač alata bio spreman da svoj posao obavlja znalački, neophodno je poznavanje osnovnih pojmova iz oblasti otpora rezanja i snage. Režim obrade oštrenjem ima svoje glavno vreme obrade koje će polaznik kursa za oštrača alata u potpunosti razumeti i savladati. Da bi mašine u obradi oštrenjem ispravno i efektivno radile neophodna je stalna kontrola i primena sredstava za hlađenje i podmazivanje. Polaznik obuke za oštrača alata se upoznaje sa mehanizmom podmazivanja, sa zaštitnom ulogom sredstava za hlađenje i podmazivanje, kao i sa njihovim pravilnim izborom.

Škola za oštrača alata deo predavanja posvećuje vrlo važnoj oblasti ovog zanatskog posla, a to je pojam zaštite na radu. Kandidati moraju biti upoznati i pripremljeni da objasne ulogu i značaj bezbednosti na radu, da navedu faktore povrede na radu i da prepoznaju dužnosti poslaodavca i radnika u sistemu zaštite zdravlja na radu. Faktori povrede mogu biti različiti: mehanički, opasnost od električne energije, od požara i eksplozije, od štetnih i otrovnih materija, zračenja, buke i vibracije. Važno je znati osnove prve pomoći u slučaju nastanka povrede na radu i upotrebljavati lična zaštitna sredstva.

U cenu ovog kursa ulazi udžbenik, polaganje završnog ispita i izrada sertifikata. Praktični deo nastave se plaća zasebno. Praksu možete u dogovoru sa nama obavljati u firmi sa kojom imamo saradnju ili možete sami izabrati mesto.

Akademija Oxford omogućava Vam da po najkonkurentnijim cenama savladate najkvalitetniju obuku i kurs za oštrača alata.

U cenu su uračunati:

  • Priručnik
  • Polaganje završnog ispita
  • Izrada sertifikata

* NAPOMENA:

U cenu nije uračunato pohađanje praktične nastave

  • Ukoliko se odlučite da praktičnu nastavu pohađate u firmi sa kojom Akademija Oxford ima poslovnu saradnju, cena praktične nastave se kreće od 5000 RSD mesečno.
  • Ako sami pronađete firmu gde ćete pohađati praksu, cena je stvar dogovora između vas i te firme. U tom slučaju Akademija Oxford nije odgovorna za kvalitet prakse.

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com