Mašinska struka - monter

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
07.04.2023.
Trajanje kursa:
300 radnih sati
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Ada, Aleksandrovac, Aleksinac, Apatin, Aranđelovac, Arilje, Babušnica, Bač, Bačka Palanka, Bačka Topola, Bački Petrovac, Bačko Dušanovo, Bajina Bašta, Banatski Despotovac, Banja Koviljača, Banja Vrujci, Batočina, Bečej, Bečići, Bela Crkva, Bela Palanka, Beočin, Beograd, Blace, Bogatić, Bojnik, Boljevac, Bor, Bosilegrad, Brus, Bujanovac, Čačak, Čajetina, Čelarevo, Ćićevac, Čoka, Čokot, Crna Trava, Crvenka, Ćuprija, Čurčin, Despotovac, Despotovo, Dimitrovgrad, Doljevac, Donji Milanovac, Dragaš, Ečka, Erdevik, Futog, G. Sabanta, Gadžin Han, Gajdobra, Golubac, Gornja Vrežina, Gornji Matejevac, Gornji Milanovac, Grocka, Hajdučica, Inđija, Irig, Ivanjica, Jagodina, Jasenovik, Jelašnica, Kać, Kanjiža, Kikinda, Kladovo, Knić, Knjaževac, Koceljeva, Kopaonik, Kosjerić, Kostolac, Kovačica, Kovin, Kragujevac, Kraljevo, Krčedin, Krupanj, Kruševac, Kučevo, Kucura, Kula, Kuršumlija, Lajkovac, Lapovo, Lazarevac, Lebane, Leposavić, Leskovac, Lipljan, Ljig, Ljubovija, Loznica, Luča

CENA: 15000 din

Opis kursa

 

slikazanati.jpg

MAŠINSKA STRUKA - MONTER

U toku cele kalendarske godine svaki polaznik koji je zainteresovan da pohađa obuku i kurs za montera može da se prijavi i to na nekoliko načina. Uz mogućnost da prijavu izvrši lično u prostorijama bilo koje poslovnice Akademije Oxford, polaznik može i da ostvari kontakt preko mejla, to jest telefonskim putem i na taj način izvrši prijavu. Ipak moramo naglasiti da se prilikom upisa on mora lično pojaviti u odabranoj poslovnici organizatora, a da tada mora poneti i obaveznu dokumentaciju. U obaveznu dokumentaciju, osim važećeg ličnog dokumenta koji ima fotografiju (lična karta, pasoš ili vozačka dozvola), te očitanog ličnog dokumenta kada je potrebno, polaznik mora da priloži i kopiju izvoda iz matične knjige rođenih, a zatim i kopiju svedočanstva osnovne škole, to jest kopiju diplome određene srednje škole. Pored toga je neophodno i da priloži kopiju uverenja o državljanstvu, ali koje nije starije od šest meseci.

Polaznik će imati prilike da se kroz teorijski, odnosno praktični deo upozna sa montažom različitih mašinskih sklopova, ali i sa tumačenjem šema, odnosno sa svim detaljima koji podrazumevaju poslovni proces za koji je zadužen monter.

Jedini uslov koji polaznik zainteresovan za pohađanje ove obuke mora da ispuni jeste da ima minimalno osnovno obrazovanje, ali i za polaganje završnog ispita koji je direktan put do sticanja sertifikata, polaznik mora da pohađa praktični deo obuke i to u trajanju od minimalno od 300 radnih sati, kao i da pohađa teorijski deo koji podrazumeva obuka i kurs za montera i to minimalno da bude prisutan na 80 procenata nastave.

Po završetku ova dva dela obuke se on prijavljuje za polaganje završnog ispita, a on se sastoji od dva dela, to jest pismenog i usmenog. A u pismenom delu je prisutno ukupno 12 pitanja, dok je u okviru usmenog 3 pitanja.

Svaki polaznik se za polaganje ovog ispita priprema iz skripte koju dobija od organizatora kursa i to po završetku teorijskog, odnosno praktičnog dela nastave. U cenu ove obuke je, osim skripte za polaganje završnog ispita, uračunata i izrada sertifikata i dodatka sertifikatu, odnosno samo polaganje ispita provere. Kada kandidat bude položio ovaj ispit, a ukoliko se nalazi na evidenciji nezaposlenih lica pri Nacionalnoj službi za zapošljavanje, on može da ga u radnu knjižicu odmah upiše po sticanju. Ova novina je uvedena 01. januara 2016. godine od kada se sertifikati upisuju elektronski u radnu knjižicu i to isključivo za one kandidate koji se nalaze na evidenciji NSZ - a. Ali, ukoliko kandidat stekne ovaj sertifikat, a nije nezaposleno lice, on će ipak morati da sačeka da se ponovo nađe evidenciji te službe, kako bi mu bilo omogućeno upisivanje sertifikata u radnu knjižicu. Naravno, u međuvremenu ima mogućnost da ga koristi u praksi, uzevši u obzir da je on zakonski potpuno važeći, tako da može nesmetano da ga preda svom poslodavcu.

Vrlo je važno da naglasimo da je svaki polaznik dužan neposredno pre izrade sertifikata, a nakon što položi završni ispit, da uz obaveznu dokumentaciju dostavi i potvrdu da je sa uspehom savladao praktičan deo obuke, stim što se zahteva da to bude originalan dokument. A tom prilikom se prilaže i ugovor, odnosno završni test i zapisnik, što je sve potrebno da bi bio izrađen sertifikat.

Naglašavamo i to da Akademija Oxford polaganje ovog ispita omogućuje i svim onim kandidatima koji nisu polaznici ove obuke. A tada se zahteva da polaznik uz svu dokumentaciju koja se tretira kao obavezna, dostavi i potvrdu da je uspešno savladao obuku, ali bez ugovora sa našom institucijom i to, takođe mora da bude originalan dokument. Zatim je potrebno da izvrši prijavu za polaganje završnog ispita, a neposredno pre izrade sertifikata se prilaže i zapisnik, to jest završni test.

Samim tim što obuka i kurs za montera predviđaju dva dela, to jest teorijski i praktični, načini njihovog sprovođenja, kao i mesto gde se održavaju se razlikuju. Tako se teorijski deo ove obuke isključivo odvija u prostorijama naših mnogobrojnih poslovnica, osim ako polaznici odaberu nastavu preko interneta. Inače, oni biraju između grupne, poluindividualne i individualne nastave, te obuke online.

Za grupnu nastavu važi pravilo da se od polaznika očekuje da se prilagode svim zahtevima, budući da to podrazumeva rad sa nekoliko polaznika, a grupe broje od četvoro do osmoro polaznika i ovaj tip nastave uvek ima tačno definisane termine i dinamiku, dok se kod svih ostalih vrsta nastave podrazumeva da termini i dinamika isključivo zavise od dogovora koji postignu polaznici i njihovi predavači. Svaki polaznik koji želi da obuku i kurs za montera pohađa iz sopstvenog doma, to jest bilo odakle gde ima pristup internetu, mora da obezbedi stabilnu internet konekciju, kao i računar, da bi mu to i bilo omogućeno.

Za praktičan deo nastave važi pravilo da polaznik bira samostalno da li želi da je pohađa u onim kompanijama sa kojima mi ostvarujemo saradnju, a kada u potpunosti možemo da garantujemo za njen kvalitet ili da odabere bilo koju firmu samostalno. A ukoliko se odluči za drugu opciju, on mora znati da je i tada neophodno da bude potpisan ugovor o poslovno - tehničkoj saradnji sa tom kompanijom, kada polaznik ima obavezu da nas o tome obavesti, kako bismo pripremili relevantnu dokumentaciju. Ovde smo u obavezi da naglasimo i to da za kvalitet ovakve prakse, kao i za njenu cenu mi svakako ne možemo da budemo odgovorni.

Šta podrazumeva obuka i kurs za montera?
Osoba koja se zaposli na radnoj poziciji monter može da obavlja svoj posao u različitim oblastima, te da se bavi montiranjem ne samo različitih mašina, odnosno alata i njihovih delova, a može da radi i u građevinskoj, ali isto tako i u mašinskoj i medicinskoj struci. Vrlo često monter biva zaposlen i u okviru laboratorija, mada ipak najčešće se on bavi poslovima sklapanja različitih mašinskih elemenata i to bez obzira da li su oni manje ili više složeni.

Upravo iz tog razloga kurs i obuka za montera u okviru svog nastavnog plana predviđaju da se polaznici upoznaju sa različitim tipovima mašinskih sklopova i njihovim delovima, mada je najveći deo ove obuke usmeren na tumačenje šema sa kojima se profesionalni monteri susreću na svom radnom mestu. Profesori će ih upoznati i sa različitim ugradnim elementima, ali i sa njihovom ulogom u celokupnom sistemu, te će ih usmeriti i na različite finalne konstrukcije, a kako bi oni mogli da se zaposle u gotovo svakoj grani industrije.

Iako se monter najpre angažuje za montažu različitih elemenata, odnosno sklopova, vrlo često on biva angažovan i za njihovu demontažu, tako da će se poseban segment koji predviđa kurs i obuka za montera usmeriti i na taj proces.

Pored tumačenja šema, u domen rada montera spada i provera kvaliteta obavljenog zadatka, pa se od njih očekuje da budu upoznati sa pojmom standardizacije, a kako bi mogli da je se pridržavaju. Isto tako, vrlo važan segment koji predviđa posao montera je usmeren i na oblast bezbednosti i zaštite na radu, a gde će ih profesori upoznati sa postupkom obezbeđivanja kako lica, tako i konkretnog objekta. Sve to će da im omogući i bezbedno obavljanje posla montera, a podrazumeva se da će ih predavači uputiti u sve one detalje koji se odnose na adekvatnu reakciju prilikom određenih povreda, koje se mogu dogoditi prilikom obavljanja posla montera.

Koje tipove nastave predviđa kurs i obuka za montera?
Kada se uzme u obzir činjenica da stručna obuka i kurs za montera podrazumeva i teorijski i praktični deo, sasvim je jasno zbog čega se razlikuje njihov način odvijanja.

Tako svaki polaznik samostalno bira da li želi da praktični deo obuke pohađa u firmi koju sam odabere ili u onoj sa kojom mi imamo sklopljen ugovor o saradnji. Ako se odluči za prvu varijantu, on je u obavezi da informiše predstavnika konkretne poslovnice o tome, jer je uslov za pohađanje ovakve vrste praktične nastave da se sklopi ugovor sa odabranom firmom, tako da će mu biti omogućeno dobijanje potrebne dokumentacija u najkraćem roku. Moramo da naglasimo da Akademija Oxford ne snosi odgovornost ni za cenu, ali isto tako ni za kvalitet ovakve vrste prakse, a što nije slučaj kada polaznik praktični deo koji predviđa kurs i obuka za montera pohađa kod naših poslovnih partnera.

Teorijski deo nastave podrazumeva rad u grupama, odnosno pohađanje obuke online, te poluindividualnu i individualnu nastavu. Svi tipovi nastave, osim online se odvijaju u prostorijama naših poslovnica, a razlika je u tome što se grupna obuka i kurs za montera odvijaju prema tačno utvrđenim terminima i po jasno definisanoj dinamici, a radi se u grupama koje broje od četvoro do osmoro polaznika. Sve ostale vrste nastave se prilagođavaju potrebama polaznika, a u smislu da se oni sa svojim predavačima dogovaraju kako o datumu početka nastave, tako isto i o dinamici, ali i o terminima. Osnovni uslov da bi polazniku bilo omogućeno da ovu obuku pohađa preko interneta jeste, logično samo posedovanje računara, ali je isto tako neophodno i da on bude povezan stabilnom konekcijom sa internetom, a kako ne bi došlo do ometanja predavanja.

Kome je namenjena obuka za montera?
Pred kandidate koje zanima pohađanje ovog kursa se ne stavlja nikakav zahtev za profesionalnim predznanjem, ali je jedini uslov da bi zainteresovanom polazniku bilo omogućeno da pohađa obuku i kurs za montera završena minimalno osmogodišnja škola, a o čemu je dužan da dostavi relevantan dokaz prilikom upisivanja.

Koliko traje kurs i obuka za montera?
Prema zvaničnom nastavnom planu, obuka i kurs za montera je predviđeno da traje ukupno tri meseca. A u tom vremenskom periodu svaki polaznik ima obavezu i da pohađa praktičan deo nastave koji se sastoji od ukupno 300 radnih sati.

Bilo koji polaznik koji želi da ovaj kurs završi u kraćem vremenskom periodu, ima mogućnost da ovu obuku, to jest njen praktičan deo pohađa nešto brže, to jest svakog radnog dana u trajanju od po 8 sati, kada će kurs i obuka za montera trajati ukupno dva meseca

Gde i kada se održava kurs za montera?
Ukoliko želite da saznate tačno mesto i vreme kada se odvija obuka i kurs za montera, morate da znate i koji tip teorijskog dela nastave želite da pohađate, te gde želite da pohađate praktičan deo obuke.

Stvar u tome da se teorijski deo svakako odvija u našim poslovnicama, ali vi imate mogućnost da odaberete da li želite da pohađate kurs u okviru grupe ili vam više odgovara nastava online, odnosno poluindividualna, te individualna.

Tako, na primer grupna nastava počinje onog trenutka kada se u jednoj od naših poslovnica prijavi najmanje četiri polaznika koji su zainteresovani za njeno pohađanje, a u ovom slučaju su termini, to jest dinamika po kojoj se časovi održavaju precizno određeni. Kada se bude prijavio minimalan broj polaznika, da bi bila formirana jedna grupa, svi prijavljeni bivaju obavešteni o datumu početka i terminima.

Princip organizovanja individualne i poluindividualne, odnosno nastave online je takav da se polaznici sa svojim profesorom direktno dogovaraju o tačnom datumu kada će nastava početi, ali isto tako i o terminima i o dinamici po kojoj će se časovi u tom slučaju odvijati.

Uslovi za prisustvovanje nastavi online jesu najpre posedovanje računara, a zatim i stabilne internet konekcije.

Praktičan deo nastave se pohađa u okviru firme sa kojom Akademija Oxford već ostvaruje poslovno - tehničku saradnju, a da li će biti prisutan jedan ili više kandidata isključivo zavisi od uslova u toj kompaniji, odnosno od zahteva svakog pojedinačnog polaznika. Ukoliko vam više odgovara da vi sami pronađete firmu u kojoj ćete pohađati praktičan deo obuke, imate obavezu da nam prosledite tu informaciju, odnosno da nam date poslovne podatke te kompanije, a kako bismo vrlo brzo pripremili sve što je potrebno da bi bio potpisan ugovor o poslovno - tehničkoj saradnji između nas i te firme, jer je to osnovni uslov da u njoj polaznik prisustvujete praksi.

Dodatne napomene:

  • svako ko želi da pohađa kurs i obuku za montera može da se prijavi u toku cele godine putem telefona jedne od poslovnica Akademije Oxford, odnosno da na mejl ove institucije pošalje sve svoje podatke, kao i da prijavu izvrši lično u jednoj od poslovnica
  • osim nadoknade za polaganje završnog ispita i priručnika iz koga se taj ispit priprema, u cenu obuke je uračunata i izrada sertifikata
  • pohađanje praktične nastave za sve polaznike ovog kursa nije uračunato u navedenu cenu, a u zavisnosti od njihovog izbora gde žele da pohađaju nastavu (kod naših partnera ili u nekoj drugoj kompaniji) zavisi i cena praktičnog dela ove obuke
  • svako ko ispunjava uslove, to jest ima već dokaz o obavljenoj stručnoj praksi u trajanju od preko 300 sati ili poseduje potvrdu o radnom iskustvu izdatu od strane relevantne institucije ima mogućnosti da se prijavi samo za polaganje završnog ispita, a kada je potrebno da dostavi svu navedenu dokumentaciju
  • u onoj poslovnici u kojoj vrši prijavu, to jest u kojoj polaznik pohađa kurs i obuku za montera, on će izvršiti i sva neophodna plaćanja koja ima po ugovoru, a u skladu sa tada važećim cenovnikom

Cena kursa i obuke za montera je 15,000 RSD

U cenu su uračunati:

  • Priručnik
  • Polaganje završnog ispita
  • Izrada sertifikata

* NAPOMENA:

U cenu nije uračunato pohađanje praktične nastave

  • Ukoliko se odlučite da praktičnu nastavu pohađate u firmi sa kojom Akademija Oxford ima poslovnu saradnju, cena praktične nastave se kreće od 5000 RSD mesečno.
  • Ako sami pronađete firmu gde ćete pohađati praksu, cena je stvar dogovora između vas i te firme. U tom slučaju Akademija Oxford nije odgovorna za kvalitet prakse.

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com