Mašinska struka - metalostrugar

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
11.06.2023.
Trajanje kursa:
300 radnih sati
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Ada, Aleksandrovac, Aleksinac, Apatin, Aranđelovac, Arilje, Babušnica, Bač, Bačka Palanka, Bačka Topola, Bački Petrovac, Bačko Dušanovo, Bajina Bašta, Banatski Despotovac, Banja Koviljača, Banja Vrujci, Batočina, Bečej, Bečići, Bela Crkva, Bela Palanka, Beočin, Beograd, Blace, Bogatić, Bojnik, Boljevac, Bor, Bosilegrad, Brus, Bujanovac, Čačak, Čajetina, Čelarevo, Ćićevac, Čoka, Čokot, Crna Trava, Crvenka, Ćuprija, Čurčin, Despotovac, Despotovo, Dimitrovgrad, Doljevac, Donji Milanovac, Dragaš, Ečka, Erdevik, Futog, G. Sabanta, Gadžin Han, Gajdobra, Golubac, Gornja Vrežina, Gornji Matejevac, Gornji Milanovac, Grocka, Hajdučica, Inđija, Irig, Ivanjica, Jagodina, Jasenovik, Jelašnica, Kać, Kanjiža, Kikinda, Kladovo, Knić, Knjaževac, Koceljeva, Kopaonik, Kosjerić, Kostolac, Kovačica, Kovin, Kragujevac, Kraljevo, Krčedin, Krupanj, Kruševac, Kučevo, Kucura, Kula, Kuršumlija, Lajkovac, Lapovo, Lazarevac, Lebane, Leposavić, Leskovac, Lipljan, Ljig, Ljubovija, Loznica, Luča

CENA: 15000 din

Opis kursa

 

slikazanati.jpg

MAŠINSKA STRUKA - METALOSTRUGAR

Metalostrugar obrađuje materijale pomoću mašine specijalizovane za ovu vrstu zanata – struga. Kao i u metalorezačkom i metaloglodačkom poslu i u ovoj mašinskoj struci se obavljaju postupci obrade materijala rezanjem. Metalostrugar mora da poznaje i razvrstava postupke prerade materijala rezanjem, da izvršava postupke prethodne i završne obrade, da navede i objasni tri osnovne površine koje učestvuju u procesu rezanja i da bude upoznat sa tehnološkim parametrima obrade.

Obuka za metalostrugara akademije Oxford podrazumeva teorijsku nastavu na kojoj će svaki zainteresovani polaznik steći osnovne kompetencije za uspešno obavljanje ovog posla. U okviru naše škole za metalostrugara kandidati se pripremaju za prepoznavanje delova osnovnog kretanja alata i predmeta obrade, delova reznih alata i procese u obradi rezanjem (direktni i pomoćni procesi). Pri prodiranju reznog klina alata u materijal predmeta obrade javljaju se dva principa. Polaznik kursa za metalostrugara se obučava za uočavanje ova dva principa.

Formiranje strugotine se javlja kroz tri faze. Na obuci za metalostrugara svi polaznici stiču znanje o nastanku prekidane, neprekidne (trakaste) strugotine i neprekidne strugotine u uslovima pojave naslage.

Škola za metalostrugara, u okviru teorijskog dela nastave, kandidate priprema da uspešno definišu pojam obrade struganjem, objasne kretanje alata i predmeta obrade u ovoj vrsti obrade i da tačno prepoznaju i uoče od čega zavisi dubina rezanja. Delovi struga i njihovo podrobno razvrstavanje su obavezan sadržaj koji svaki budući metalostrugar treba da poseduje u okviru svog znanja. Na kursu za metalostrugara svaki polaznik dobija priliku da stekne saznanja o vrstama i delovima strugarskih noževa, da napravi razliku između njih i tačno primeni svaki u zavisnosti od predmeta obrade. Postoje različite vrste strugova: za pojedinačnu proizvodnju, univerzalni, strugovi za leđno struganje, za poprečnu obradu, višesečni, kopir, revolver strug i strugovi za serijsku i masovnu proizvodnju. Naši kandidati će biti obučeni za razvrstavanje i primenu svakog od njih.

Korišćenje i održavanje struga podrazumeva upotrebu različitih sredstava za hlađenje i podmazivanje, pa naši kandidati stiču znanja o uljnim emulzijama i njihovoj primeni, hemijskim, sintetičkim i polusintetičkim sredstvima.

Svaka obrada metala pored poznavanja njegove odlike i strukture podrazumeva pristupanje poslu po određenom tehničkom crtežu i projekciji. Svaki polaznik će na našoj obuci biti osposobljen da pokaže znanje iz ovog domena izrade tehničke dokumentacije.

Nakon upoznavanja sa osnovnim merama zaštite na radu i pružanja prve pomoći pri povredi, kandidati se pripremaju za polaganje završnog ispita.

U okviru cene kursa, polaznik dobija priručnik, izlazi na završni ispit, a nakon položenog ispita dobija sertifikovanu diplomu. Praktični deo nastave nije uračunat u cenu kursa i plaća se zasebno i to firmi sa kojom akademija Oxford ima sporazum ili firmi sa kojom se sami dogovorite.

Cena kursa i obuke za metalostrugara je 15,000 RSD

U cenu su uračunati:

  • Priručnik
  • Polaganje završnog ispita
  • Izrada sertifikata

* NAPOMENA:

U cenu nije uračunato pohađanje praktične nastave

  • Ukoliko se odlučite da praktičnu nastavu pohađate u firmi sa kojom Akademija Oxford ima poslovnu saradnju, cena praktične nastave se kreće od 5000 RSD mesečno.
  • Ako sami pronađete firmu gde ćete pohađati praksu, cena je stvar dogovora između vas i te firme. U tom slučaju Akademija Oxford nije odgovorna za kvalitet prakse.

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com