Mašinska struka - metaloglodač

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
17.06.2023.
Trajanje kursa:
300 radnih sati
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Ada, Aleksandrovac, Aleksinac, Apatin, Aranđelovac, Arilje, Babušnica, Bač, Bačka Palanka, Bačka Topola, Bački Petrovac, Bačko Dušanovo, Bajina Bašta, Banatski Despotovac, Banja Koviljača, Banja Vrujci, Batočina, Bečej, Bečići, Bela Crkva, Bela Palanka, Beočin, Beograd, Blace, Bogatić, Bojnik, Boljevac, Bor, Bosilegrad, Brus, Bujanovac, Čačak, Čajetina, Čelarevo, Ćićevac, Čoka, Čokot, Crna Trava, Crvenka, Ćuprija, Čurčin, Despotovac, Despotovo, Dimitrovgrad, Doljevac, Donji Milanovac, Dragaš, Ečka, Erdevik, Futog, G. Sabanta, Gadžin Han, Gajdobra, Golubac, Gornja Vrežina, Gornji Matejevac, Gornji Milanovac, Grocka, Hajdučica, Inđija, Irig, Ivanjica, Jagodina, Jasenovik, Jelašnica, Kać, Kanjiža, Kikinda, Kladovo, Knić, Knjaževac, Koceljeva, Kopaonik, Kosjerić, Kostolac, Kovačica, Kovin, Kragujevac, Kraljevo, Krčedin, Krupanj, Kruševac, Kučevo, Kucura, Kula, Kuršumlija, Lajkovac, Lapovo, Lazarevac, Lebane, Leposavić, Leskovac, Lipljan, Ljig, Ljubovija, Loznica, Luča

CENA: 15000 din

Opis kursa

 

slikazanati.jpg

MAŠINSKA STRUKA - METALOGLODAČ

Savremena metaloprerađivačka industrija koristi veliki broj različitih vrsta obrade metala, ali pored novih i inovativnih metoda, klasična obrada rezanjem je i dalje prisutna u velikoj meri i u većini slučajeva nezamenljiva i najbolja. Metaloglodač se bavi specijalnom obradom (rezanjem) metala pri kojoj koristi posebnu vrstu alata – glodalice. To su alatne mašine namenjene skidanju određenog sloja materijala koji se obrađuje. Pri skidanju slojeva dolazi do stvaranja strugotine. Metaloglodač povremeno vrši i postupak oštrenja samog alata, održava mašinu upotrebom odgovarajuće emulzije za hlađenje i podmazivanje glodalice. Kvalitet obrađenog radnog komada zavisi od očuvanosti i podmazanosti mašine.

U okviru svojih stručnih kurseva i obuka mašinske struke, akademija Oxford vam nudi kurs za metaloglodača. Dobar majstor svog zanata je uvek tražen, a naša obuka vam može pružiti najbolje osnove da postanete kvalitetan majstor. Nastava u našoj školi za metaloglodača je organizovana iz dva dela-teorijska i praktična. Teorijski deo obuke za metaloglodača podrazumeva upoznavanje polaznika sa osnovnim pojmovima prerade i postupaka obrade metala rezanjem. Kandidat uočava osnovne površine u procesu rezanja, kao i parametre obrade. Kao i u slučaju obuke za metalorezača, važno je savladati i upoznati osnovna kretanja alata i predmeta obrade i geometriju reznog alata. Kurs za metaloglodača centralni deo teorijske nastave usmerava ka pojašnjavanju obrade metala glodanjem, kretanja u procesu obrade glodanjem i geometrijske parametre u ovoj obradi. Alati u obradi glodanjem su podjednako važan faktor za dobro obavljanje datog metaloglodačkog posla, pa zato naš kurs za metaloglodača nudi upoznavanje sa osnovnim pojmovima, kao što su: podela alata prema vrsti alatnog materijala, osnovni delovi glodala, rezna geometrija glodala, otpori rezanja i snaga, vertikalne glodalice, univerzalne glodalice, kopirne glodalice. Teorijsko objašnjavanje pojma sredstava hlađenja i podmazivanja u okviru škole za metaloglodača akademije Oxford, praćeno je pokazivanjem mehanizama podmazivanja i prikazivanjem zaštitne uloge SHP-a. Postoje različite vrste sredstava hlađenja i podmazivanja, a njihov izbor će zavisiti od vaše spremnosti da redovno pratite i pohađate nastavu. Obuka za metaloglodača pridaje važnost osposobljavanju kandidata da pravilno čitaju tehničku dokumentaciju i razlikuju vrste projekcija. Polaznik će nakon završenog kursa biti u stanju da objasni pojam tehničkog crtanja, da pojasni koji formati tehničkih crteža postoje, šta su zaglavlja za crteže, sastavnice, razmere, itd.

Zaštita na radu, uloga i značaj bezbednosti i zdravlja na radu, ubrajaju se u važan deo našeg kursa. Kandidati su u obavezi da savladaju i prepoznaju sve faktore povrede na radu i radnom mestu (faktor opasnosti od električne energije, požara i eksplozije, štetnih i otrovnih materija, buke i vibracije, itd.), kao i da pruže prvu pomoć i objasne osnove prve pomoći u slučaju nastanka povrede na radu.

Cena kursa obuhvata priručnik, polaganje završnog ispita i izradu diplome, dok je pohađanje praktičnog dela nastave zasebno, kao i njeno plaćanje i obavlja se u firmi sa kojom akademija ima ugovor ili na mestu koje sami izaberete i dogovorite.

Cena kursa i obuke za metaloglodača je 15,000 RSD

U cenu su uračunati:

  • Priručnik
  • Polaganje završnog ispita
  • Izrada sertifikata

* NAPOMENA:

U cenu nije uračunato pohađanje praktične nastave

  • Ukoliko se odlučite da praktičnu nastavu pohađate u firmi sa kojom Akademija Oxford ima poslovnu saradnju, cena praktične nastave se kreće od 5000 RSD mesečno.
  • Ako sami pronađete firmu gde ćete pohađati praksu, cena je stvar dogovora između vas i te firme. U tom slučaju Akademija Oxford nije odgovorna za kvalitet prakse.

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com