Mašinska struka - mehaničar građevinske mehanizacije

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
09.06.2023.
Trajanje kursa:
300 radnih sati
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Ada, Aleksandrovac, Aleksinac, Apatin, Aranđelovac, Arilje, Babušnica, Bač, Bačka Palanka, Bačka Topola, Bački Petrovac, Bačko Dušanovo, Bajina Bašta, Banatski Despotovac, Banja Koviljača, Banja Vrujci, Batočina, Bečej, Bečići, Bela Crkva, Bela Palanka, Beočin, Beograd, Blace, Bogatić, Bojnik, Boljevac, Bor, Bosilegrad, Brus, Bujanovac, Čačak, Čajetina, Čelarevo, Ćićevac, Čoka, Čokot, Crna Trava, Crvenka, Ćuprija, Čurčin, Despotovac, Despotovo, Dimitrovgrad, Doljevac, Donji Milanovac, Dragaš, Ečka, Erdevik, Futog, G. Sabanta, Gadžin Han, Gajdobra, Golubac, Gornja Vrežina, Gornji Matejevac, Gornji Milanovac, Grocka, Hajdučica, Inđija, Irig, Ivanjica, Jagodina, Jasenovik, Jelašnica, Kać, Kanjiža, Kikinda, Kladovo, Knić, Knjaževac, Koceljeva, Kopaonik, Kosjerić, Kostolac, Kovačica, Kovin, Kragujevac, Kraljevo, Krčedin, Krupanj, Kruševac, Kučevo, Kucura, Kula, Kuršumlija, Lajkovac, Lapovo, Lazarevac, Lebane, Leposavić, Leskovac, Lipljan, Ljig, Ljubovija, Loznica, Luča

CENA: 15000 din

Opis kursa

 

slikazanati.jpg

MAŠINSKA STRUKA - MEHANIČAR GRAĐEVINSKE MEHANIZACIJE

Osim što će se svaki polaznik koji odluči da pohađa kurs i obuku za mehaničara građevinske mehanizacije upoznati sa različitim tipovima radnih mašina koje se primenjuju u određenim fazama tokom izgradnje objekata, oni će savladati i sva znanja potrebna za njihovo redovno održavanje, odnosno kontrolu i popravku, ali i sve ostale segmente koji spadaju u radna zaduženja osobe koja je zaposlena na ovoj poziciji.

A da bi onome ko je zainteresovan da pohađa ovu obuku to i bilo dozvoljeno u skladu sa važećim zakonskim odredbama, on mora da dostavi relevantan dokaz o nivou obrazovanja koje je prethodno stekao, što podrazumeva minimalno osnovno obrazovanje.

U cenu koja je navedena je uračunato pohađanje teorijskog dela kursa, jer on podrazumeva i praktičan deo, a koji se plaća odvojeno, zatim nadoknada za polaganje završnog ispita, kao i priručnik iz koga se polaznik može spremiti za to polaganje, odnosno izrada sertifikata i dodatka sertifikatu.

Osim što mogu da pošalju mejl i to na adresu koja je navedena na zvaničnom sajtu organizatora i tako se prijave za pohađanje ove obuke, polaznici imaju mogućnost i da dođu lično u bilo koju od brojnih poslovnica Akademije Oxford širom zemlje, kao i da prijavu izvrše telefonski. Međutim, bitno je da znate da se zahteva lično prisustvo svakog pojedinačnog polaznika prilikom upisivanja, a tada je vrlo važno i da bude dostavljena obavezna dokumentacija, budući da se potpisuje ugovor sa organizatorom. U obaveznu dokumentaciju, sem lične karte, to jest bilo kog važećeg ličnog dokumenta sa fotografijom, poput recimo pasoša ili vozačke dozvole, spada i kopija kako izvoda iz matične knjige rođenih (krštenica), tako i uverenja o državljanstvu, ali je neophodno da to uverenje ne bude starije od 6 meseci. Polaznici tada imaju obavezu da dostave i dokaz o nivou obrazovanja koje su prethodno stekli, a što se odnosi ili na kopiju diplome srednje škole ili na kopiju svedočanstva osnovne škole. Svi oni polaznici čiji je lični dokument biometrijski i poseduje čip, imaju obavezu da ga dostave očitanog.

Nakon što budu završili pohađanje nastave i to kako teorijskog, tako i njenog praktičnog dela, polaznici pristupaju polaganju završnog ispita, a koji takođe podrazumeva dva dela, odnosno pismeni i usmeni. Na pismenom delu je prisutno 12 pitanja, a usmeni deo je sačinjen od ukupno 3 pitanja.

Po uspešnom polaganju ovog ispita, polaznici stiču sertifikat koji je pravno validan, to jest priznat, ali u radnu knjižicu mogu da ga upišu isključivo oni kandidati koji su u tom trenutku nezaposleni, to jest svi oni koji se nalaze na zvaničnoj evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, a koja od 01. 01. 2016. godine jedina vrši elektronsko upisivanje sertifikata u radnu knjižicu. Iz tog razloga, svako ko je zaposlen, a stekne pomenuti sertifikat može jedino da ga preda trenutnom poslodavcu, a da njegov upis izvrši onog trenutka kada se bude ponovo našao na evidenciji NSZ - a.

Svako ko poseduje potvrdu o radnom iskustvu ili relevantnu potvrdu da je obavio stručnu praksu u firmi koja se bavi delatnošću koji je predmet ispitivanja može da pristupi samo polaganju završnog ispita, a taj kandidat je obavezan svakako da priloži i svu dokumentaciju koja je pomenuta kao obavezna, kao i da izvrši prijavu za polaganje, nakon čega se prilaže i završni test, odnosno zapisnik i izdaje mu se sertifikat u skladu sa važećim pravilima.

One osobe koje su pohađale kurs i obuku za mehaničara građevinske mehanizacije su dužne nakon položenog ispita da dostave i pomenutu obaveznu dokumentaciju, a neophodno je priložiti i ugovor, odnosno originalnu potvrdu o uspešno savladanoj obući za stručno osposobljavanje, zatim završni test, kao i zapisnik sa polaganja ispita.

Ako kandidat koji želi da se prijavi za polaganje završnog ispita živi u nekom gradu u kome nije još uvek otvorena naša poslovnica, on će svakako taj ispit polagati u prostorijama upravo one poslovnice Akademije Oxford koja je najbliža tom gradu, a uz uslov da ispuni sve navedene zahteve, te ima mogućnost da pohađa praktičan deo u odabranoj firmi u tom gradu.

Važno je da naglasimo i to da svi polaznici koje zanima kurs i obuka za mehaničara građevinske mehanizacije pohađaju i teorijski i praktični deo, a sve u skladu sa važećim pravilima.

Nastava u okviru teorijskog dela se odvija kao grupna, poluindividualna i individualna, a zainteresovani polaznici imaju mogućnost i da je prate preko interneta.

Rad u grupama podrazumeva tačno definisane termine i njihovu dinamiku, a od četvoro do osmoro polaznika čine jednu grupu. U slučaju da se javi zahtev za promenom termina u okviru ovog vida nastave, Akademija Oxford će nastojati da taj zahtev ispuni, ali samo ako promena termina ne utiče na ostale kurseve koji se sprovode u konkretnoj poslovnici.

Dogovor između profesora i polaznika o terminima kada se časovi u okviru teorijskog dela nastave održavaju, a zatim i o dinamici i datumu kada bi trebalo da počne kurs i obuka za mehaničara građevinske mehanizacije, su osnovna karakteristika individualne, poluindividualne i nastave online, stim tim što se za pohađanje obuke preko interneta od svakog pojedinačnog polaznika uz računar, zahteva i stabilna internet veza.

Uz mogućnost da praksu pohađaju u firmama sa kojima organizator ovog kursa ima sklopljen ugovor o saradnji, a kada mi potpuno garantujemo za kvalitet prakse, svim polaznicima je na raspolaganju i mogućnost da sami pronađu kompaniji u kojoj će da pohađaju ovaj deo nastave. Ali, moraju da znaju da se u takvim situacijama ni u kom slučaju ne garantuje za kvalitet prakse, kao i da mi isto tako ne možemo reći koja je cena za pohađanje praktičnog dela u toj kompaniji, jer se vi sa ovlašćenim licem dogovarate o svim detaljima. Jedino što je bitno, jeste da nas na vreme informišete o tome, kao i da nam na predviđen način dostavite informacije o toj firmi, a kako bismo pripremili sva dokumenta koja su neophodna za potpisivanje ugovora, budući da je to uslov da bi ste praksu mogli da pohađate upravo u kompaniji koju ste i odabrali.

Šta obuhvata kurs za mehaničara građevinske mehanizacije?
U domen posla osobe koja je zaposlena na radnoj poziciji mehaničar građevinske mehanizacije svakako spada ne samo korišćenje različitih građevinskih mašina, već isto tako i njihovo održavanje, odnosno sve one popravke koje se smatraju redovnim i uobičajenim.

Tokom trajanja nastave, polaznici će se upoznati sa mnogobrojnim mašinama koje se koriste tokom izgradnje različitih objekata, te će najpre predavači da im predstave princip održavanja svake od njih, a potom i će ih upoznati i sa načinom utvrđivanja kvara na konkretnoj mašini i njegovom popravkom.

Svaki polaznik koji bude pohađao obuku i kurs za mehaničara građevinske mehanizacije će biti u potpunosti sposoban da izvrši sva podešavanja različitih mašina, a u skladu sa zadatim uslovima, te će naučiti i na koji način se vrši ne samo popravka delova koji su u kvaru, već i njihova zamena. Isto tako će profesori poseban deo nastave usmeriti i na način probe određene mašine, to jest njenog konkrentnog dela nakon popravke i to za svaku pojedinačnu mašinu, a kako bi polaznici bili sigurni da su svoj posao uradili kako treba.

Uzevši u obzir da se ovo zanimanje može smatrati i rizičnim, to nastavni plan i program po kome se odvija obuka i kurs za mehaničara građevinske mehanizacije podrazumevaju i upoznavanje polaznika sa odredbama zakona o bezbednosti i zaštite na radu, tako da će oni naučiti na koji način se odredbe tog zakona primenjuju u praksi, a kako bi svoj posao obavljali što sigurnije.

Mehaničar građevinske mehanizacije može biti zaposlen ne samo u takozvanoj niskoj gradnji, već može biti angažovan i prilikom izgradnje puteva, odnosno svugde gde postoji potreba za korišćenjem građevinske mehanizacije, tako da će polaznici imati prilike da po sticanju sertifikata konkurišu na veliki broj radnih mesta, te će nesumljivo vrlo brzo biti u poziciji i da se zaposle na radnoj poziciji za koju su se obučavali.

Obuka i kurs za mehaničara građevinske mehanizacije podrazumevaju i savladavanje svih znanja koja se odnose na segment provere bezbednosti konkretne mašine, a pre nego što ona počne sa radom, ali i na sve one svakodnevne poslove, poput recimo podmazivanja i čišćenja, odnosno svakodnevnog održavanja.

Kako se odvija nastava tokom obuke za mehaničara građevinske mehanizacije?
Moramo da naglasimo da kurs i obuka za mehaničara građevinske mehanizacije podrazumeva kako teorijski, tako i praktični deo, tako da svaki polaznik bira najpre koji tip nastave u okviru teorijskog dela želi da pohađa, a isto tako i gde će da odradi praktičan deo.

Stvar je u tome da teorijski deo kursa predviđa četiri vrste nastave i to kako individualnu i poluindividualnu, tako i obuku online, odnosno grupnu. Svaka od tih vrsta nastave se razlikuje, tako da polaznik treba da zna da je za nastavu online neophodno posedovanje kako računara, tako i stabilne internet veze, a da i za ovaj vid nastave, kao i za poluindividualnu i individualnu, važi maksimalna fleksibilnost. A to znači da se polaznik dogovara o terminima, dinamici i tačnom početku nastave sa koordinatorom za nastavu u toj poslovnici, odnosno sa profesorom.

Rad u malim grupama, koje broje od 4 do 8 polaznika je osnov grupne nastave, kao i tačni termini, to jest dinamika prema kojoj se ova vrsta kursa odvija. Međutim, Akademija Oxford u potpunosti izlazi u susret zahtevima svojih polaznika kad god je to moguće, pa tako kada svi članovi jedne grupe zahtevaju da se izmeni termin u okviru grupne nastave, ona će izaći u susret, ali isključivo u onim prilikama kada postoji mogućnost da ta promena u konkretnoj poslovnici bude izvršena, a da to nema negativan uticaj na ostale kurseve koji se tu odvijaju. Svakako, polaznici moraju znati da ovo ne treba shvatiti kao redovnu praksu, budući da to zaista nije uobičajeno, niti poželjno.

Kod praktičnog dela nastave, polaznici imaju izbor između dve mogućnosti, a tom prilikom oni odlučuju da li će praksu da obave u kompanijama koje su naši poslovni saradnici, što znači da sa njima imamo sklopljen ugovor o poslovno - tehničkoj saradnji, kada mi u potpunosti dajemo garancije za kvalitet prakse i informišemo polaznike o ceni koju treba da plate, budući da se pohađanje teorijskog i praktičnog dela plaćaju odvojeno. Druga mogućnost jeste da se praktičan deo koji podrazumeva kurs i obuka za mehaničara građevinske mehanizacije pohađa u okviru bilo koje druge firme sa kojom mi nemamo sklopljen ugovor o saradnji. Tada polaznik treba da nam pruži poslovne podatke te firme, kako bi ovlašćeno lice Akademije Oxford u konkretnoj poslovnici moglo da pripremi svu dokumentaciju koja je potrebna za potpisivanje ugovora. Razlog zbog čega se ugovor potpisuje, leži u činjenici da tako propisuje zakon, pa odmah nakon potpisivanja ugovora polaznik može da pohađa praktičan deo obuke u odabranoj kompaniji.

Kome je kurs za mehaničara građevinske mehanizacije namenjen?
Da bi polaznik koga zanima obuka i kurs za mehaničara građevinske mehanizacije mogao da pohađa nastavu, on mora da dostavi, pored ostalih dokumenata i dokaz o stečenom obrazovanju.

A osnovni uslov za upisivanje ove obuke jeste da minimalno ima završenu osnovnu školu, dok se u principu od zainteresovanih polaznika ne zahteva ništa drugo, mada se smatra prednošću ukoliko su upoznati sa građevinskom mehanizacijom.

Koliko traje obuka za mehaničara građevinske mehanizacije?
Prema zvaničnom nastavnom programu, koga se pridržava obuka i kurs za mehaničara građevinske mehanizacije, podrazumeva se da polaznik pohađa nastavu u ukupnom trajanju od tri meseca.

Predviđeno je da za to vreme on ima obavezu da pohađa i praktičan deo nastave i to u trajanju od 300 radnih sati.

Svaki polaznik koji želi da ovaj kurs završi u nešto kraćem roku, to može da učini za dva meseca, ali tada bi trebalo da praksu pohađa svakodnevno, to jest od ponedeljka do petka i to svakog dana u trajanju od po 8 sati.

Koliko košta kurs za mehaničara građevinske mehanizacije?
U zavisnosti od izbora svakog pojedinačnog kandidata o tome koju vrstu teorijskog dela nastave želi da pohađa, odnosno o tome gde želi da pohađa praksu, zavisi i cena.

Onaj polaznik koji praktičan deo ove obuke želi da pohađa u bilo kojoj firmi sa kojom mi nismo sklopili ugovor o poslovno - tehničkoj saradnji je dužan da pribavi svu potrebnu dokumentaciju, odnosno informacije o toj firmi, kako bismo mogli da potpišemo ugovor i kako bi on mogao da počne da pohađa praksu. Cena ovako odrađene praktične nastave ni u kom slučaju ne zavisi od nas, tako da ne možemo ni navesti koliko košta, jer nju dogovaraju predstavnik te kompanije i polaznik, a isto tako moramo da naglasimo i to da za kvalitet prakse obavljene u okviru onih firmi sa kojima nismo u partnerskim odnosima nije naša odgovornost.

Gde i kada se održava kurs za mehaničara građevinske mehanizacije?
Sobzirom na to da kurs i obuka za mehaničara građevinske mehanizacije podrazumevaju dva dela, odnosno teorijski i praktični deo, to se i mesto i vreme njihovog održavanja razlikuje.

Da počnemo najpre od teorijskog dela, a koji se uvek odvija u poslovnicama Akademije Oxford. Svaki pojedinačni polaznik ima mogućnost izbora tipa nastave koji želi da pohađa, to jest odlučuje da li želi da ovu obuku pohađa u formi grupne nastave ili poluindividualne, te individualne, kao i online.

Da bi u konkretnoj poslovnici grupna obuka i kurs za mehaničara građevinske mehanizacije mogao da se održi, u njoj se mora prijaviti najmanje četvoro zainteresovanih polaznika, uzevši u obzir da je to primaran uslov za formiranje konkretne grupe, to jest za organizovanje ove vrste nastave. Naglašavamo i to da su termini ovde striktno određeni, a isto tako je utvrđena precizno i dinamika po kojoj se časovi održavaju.

Onaj polaznik koji želi da ovu obuku pohađa preko interneta, to jest online mora da poseduje najpre računar, a zatim i stabilnu internet vezu, kako bi obuka funkcionisala besprekorno.

Kod individualne, online i poluindividualne obuke se polaznici sa predavačima precizno dogovaraju o dinamici, kao i o trajanju, ali isto tako i o datumu početka održavanja ove nastave.

Za praksu važi pravilo da polaznik potpuno samostalno odlučuje da li želi da je pohađa u nekoj firmi koju odabere ili želi da to bude u kompaniji sa kojom mi imamo potpisan ugovor o ovoj vrsti saradnje. Moramo da naglasimo da se praksa obično obavlja pojedinačno, mada to zavisi, sa jedne strane od uslova koje nudi konkretna kompanija, a sa druge strane od zahteva svakog pojedinačnog kandidata.

Kod one praktične nastave koju polaznici pohađaju u firmama sa kojima nismo sklopili ugovor, ne možemo da im pružimo garancije ni za kvalitet, a ni za cenu usluga. Osnovni uslov koji mora da ispuni polaznik koji želi da pohađa praksu na taj način, jeste da nam obezbedi sve poslovne podatke te kompanije, a kako bismo pripremili dokumentaciju za potpisivanje ugovora o poslovno - tehničkoj saradnji.

Dodatne napomene:

  • bilo kog dana u toku cele godine, a u radno vreme bilo koje poslovnice Akademije Oxford, zainteresovani polaznici mogu da se prijave za pohađanje ove obuke lično, ali isto tako i ds to učine preko telefona ili mejla, stim što su dužni da potpisivanju ugovora prilikom upisivanja prisustvuju isključivo lično i da tada ponesu svu potrebnu dokumentaciju koja se svrstava u obaveznu
  • u cenu koja je navedena je uračunato najpre pohađanje teorijskog dela kursa, a zatim i skripta, kao i nadoknada za polaganje završnog ispita i izrada sertifikata i dodatka sertifikatu
  • nadoknada za pohađanje praktične obuke nije uračunata u cenu koja je navedena
  • svaki polaznik plaćanja po ugovoru vrši prema aktuelnom cenovniku i to direktno u poslovnici u kojoj pohađa kurs i obuku za mehaničara građevinske mehanizacije, to jest u onoj u kojoj se prijavio
  • ukoliko polaznik zadovoljava sve uslove koji su navedeni, a želi samo da izađe na polaganje završnog ispita, dužan je i da tom prilikom dostavi potvrdu o uspešno obavljenoj praksi i to u trajanju od 300 i više radnih sati, a koju mu izdaje kompanija u kojoj je praksu i obavljao, pod uslovom da se bavi zahtevanom delatnošću ili da tom prilikom priloži potvrdu o radnom iskustvu u oblasti provere

Cena kursa i obuke za mehaničara građevinske mehanizacije je 15,000 RSD
U cenu su uračunati:

Priručnik
Polaganje završnog ispita
Izrada sertifikata
* NAPOMENA:

U cenu nije uračunato pohađanje praktične nastave

Ukoliko se odlučite da praktičnu nastavu pohađate u firmi sa kojom Akademija Oxford ima poslovnu saradnju, cena praktične nastave se kreće od 5000 RSD mesečno.
Ako sami pronađete firmu gde ćete pohađati praksu, cena je stvar dogovora između vas i te firme. U tom slučaju Akademija Oxford nije odgovorna za kvalitet prakse.

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com