Mašinska struka - građevinski limar

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
01.04.2023.
Trajanje kursa:
300 radnih sati
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Ada, Aleksandrovac, Aleksinac, Apatin, Aranđelovac, Arilje, Babušnica, Bač, Bačka Palanka, Bačka Topola, Bački Petrovac, Bačko Dušanovo, Bajina Bašta, Banatski Despotovac, Banja Koviljača, Banja Vrujci, Batočina, Bečej, Bečići, Bela Crkva, Bela Palanka, Beočin, Beograd, Blace, Bogatić, Bojnik, Boljevac, Bor, Bosilegrad, Brus, Bujanovac, Čačak, Čajetina, Čelarevo, Ćićevac, Čoka, Čokot, Crna Trava, Crvenka, Ćuprija, Čurčin, Despotovac, Despotovo, Dimitrovgrad, Doljevac, Donji Milanovac, Dragaš, Ečka, Erdevik, Futog, G. Sabanta, Gadžin Han, Gajdobra, Golubac, Gornja Vrežina, Gornji Matejevac, Gornji Milanovac, Grocka, Hajdučica, Inđija, Irig, Ivanjica, Jagodina, Jasenovik, Jelašnica, Kać, Kanjiža, Kikinda, Kladovo, Knić, Knjaževac, Koceljeva, Kopaonik, Kosjerić, Kostolac, Kovačica, Kovin, Kragujevac, Kraljevo, Krčedin, Krupanj, Kruševac, Kučevo, Kucura, Kula, Kuršumlija, Lajkovac, Lapovo, Lazarevac, Lebane, Leposavić, Leskovac, Lipljan, Ljig, Ljubovija, Loznica, Luča

CENA: 15000 din

Opis kursa

 

slikazanati.jpg

MAŠINSKA STRUKA - GRAĐEVINSKI LIMAR

Građevinski limar konstruiše i postavlja isečene i oblikovane elemente od različitih vrsta limova na privatne ili javne objekte u zavisnosti od potrebe investitora za koga obavlja posao. Asortiman proizvoda vezanih za građevinsku limariju je širok i potreba za ovim zanatom i kvalitetnim izvođačima limarskih radova je u porastu.

Akademija Oxford je za vas pripremila kurs za građevinskog limara na kome ćete, uz vaše zalaganje i dobru motivaciju, imati priliku da se na pravi način upoznate sa svim osnovnim znanjima koja su neophodna za uspešno bavljenje ovom strukom.

Naši polaznici se pre svega upoznaju sa svim opasnim zonama u limarskoj radionici i na gradilištu kako bi se sprečila mogućnost povrede na radu i predupredila eventualna šteta.

Najčešći elementi koji se postavljaju na sve stambene i druge objekte su oluci. Na obuci za građevinskog limara je predviđen program koji u okviru svoje teorijske nastave obuhvata podelu oluka na delove i vrste oluka po poprečnom preseku. Kandidati se pripremaju za pravilnu upotrebu libele, vršenje ocrtavanja i obeležavanja i upotrebu alata za sečenje lima. U manjim radionicama se koriste posebne mašine za oblikovanje lima, pa se polaznici upoznaju sa vrstama tih mašina i njihovim mogućnostima: da li se kuka oluka može napraviti u radionici, kada se koriste blok-zakivci, koje se greške mogu javiti kod pertlovanja i čime je danas pojednostavljena izrada građevinske limarije. U školi za građevinskog limara se postupno prenose znanja o tome koja mesta na krovu treba obraditi limom, kako se proverava da li je žleb oluka postavljen pod ispravnim nagibom i kako se vrši postupak montaže odvodne olučne cevi.

Na kursu za građevinskog limara ćete se u potpunosti upoznati sa postupkom opšivanja zidne i krovne uvale, banka prozora i dimnjaka. Na teorijskom, a kasnije i praktičnom delu obuke za građevinskog limara savladavate poznavanje i pravilnu upotrebu ravne limene ploče, valovite i rebraste limene ploče, uz osposobljavanje za njihovo skiciranje.

Montaža limarskih elemenata je složen proces i zahteva veliku preciznost i koncentraciju. Naša škola za građevinskog limara pruža vam mogućnost da savladate sve faze ovog postupka, a na vama je da u budućnosti ovaj posao obavljate odgovorno i savesno.

Cena kursa obuhvata udžbenik, polaganje završnog ispita i izradu sertifikata, dok u cenu nije uračunato obavljanje stručne prakse. Praktični deo kursa možete uplatiti preko akademije Oxford i pohađati ga u firmi sa kojom ima ugovorenu saradnju, a možete i sami pronaći odgovarajuću radionicu gde ćete se praktično uvežbavati.

Cena kursa i obuke za građevinskog limara je 15,000 RSD

U cenu su uračunati:

  • Priručnik
  • Polaganje završnog ispita
  • Izrada sertifikata

* NAPOMENA:

U cenu nije uračunato pohađanje praktične nastave

  • Ukoliko se odlučite da praktičnu nastavu pohađate u firmi sa kojom Akademija Oxford ima poslovnu saradnju, cena praktične nastave se kreće od 5000 RSD mesečno.
  • Ako sami pronađete firmu gde ćete pohađati praksu, cena je stvar dogovora između vas i te firme. U tom slučaju Akademija Oxford nije odgovorna za kvalitet prakse.

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com