Mašinska struka - elektrozavarivač

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
02.04.2023.
Trajanje kursa:
300 radnih sati
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Ada, Aleksandrovac, Aleksinac, Apatin, Aranđelovac, Arilje, Babušnica, Bač, Bačka Palanka, Bačka Topola, Bački Petrovac, Bačko Dušanovo, Bajina Bašta, Banatski Despotovac, Banja Koviljača, Banja Vrujci, Batočina, Bečej, Bečići, Bela Crkva, Bela Palanka, Beočin, Beograd, Blace, Bogatić, Bojnik, Boljevac, Bor, Bosilegrad, Brus, Bujanovac, Čačak, Čajetina, Čelarevo, Ćićevac, Čoka, Čokot, Crna Trava, Crvenka, Ćuprija, Čurčin, Despotovac, Despotovo, Dimitrovgrad, Doljevac, Donji Milanovac, Dragaš, Ečka, Erdevik, Futog, G. Sabanta, Gadžin Han, Gajdobra, Golubac, Gornja Vrežina, Gornji Matejevac, Gornji Milanovac, Grocka, Hajdučica, Inđija, Irig, Ivanjica, Jagodina, Jasenovik, Jelašnica, Kać, Kanjiža, Kikinda, Kladovo, Knić, Knjaževac, Koceljeva, Kopaonik, Kosjerić, Kostolac, Kovačica, Kovin, Kragujevac, Kraljevo, Krčedin, Krupanj, Kruševac, Kučevo, Kucura, Kula, Kuršumlija, Lajkovac, Lapovo, Lazarevac, Lebane, Leposavić, Leskovac, Lipljan, Ljig, Ljubovija, Loznica, Luča

CENA: 15000 din

Opis kursa

 

slikazanati.jpg

MAŠINSKA STRUKA - ELEKTROZAVARIVAČ

Jedna od sigurno najzastupljenijih metoda zavarivanja jeste i takozvano elektrolučno zavarivanje koje može da se odvija na razičite načine. Najjednostavnije rečeno, ovaj postupak zavarivanja može da se okarakteriše kao spajanje, odnosno zavarivanje metala uz pomoć topljenja. Postupak se izvodi prema tehničko - tehnološkoj dokumentaciji uz upotrebu odgovarajuće zaštitne opreme, a što zavisi od vrste elektrolučnog zavarivanja.

U praksi su, između ostalih prisutni: elektrolučno zavarivanje obloženom elektrodom, elektrolučno zavarivanje punjenjenom elektrodom, elektrolučno zavarivanje pod praškom, elektrolučno zavarivanje u zaštiti inertnih gasova, odnosno zavarivanje MIG, zatim elektrolučno zavarivanje u zaštiti aktivnog gasa, to jest zavarivanje MAG. Takođe, postoji i elektrolučno zavarivanje u zaštiti aktivnih gasova sa punjenom elektrodnom žicom, elektrolučno zavarivanje volframovom (tungstenovom) elektrodom u zastiti inertnih gasova i zavarivanje TIG.

A škola za elektro - zavarivača koju Akademija Oxford organizuje na preko 20 lokacija u našoj zemlji, odnosno u svakom gradu u kome ima poslovnicu, podrazumeva obuku i kurs za elektro - zavarivača bilo kog od navedenih profila.

Elektrozavarivač mora da vlada tehnikom varenja, te da bude upoznat i sa optimalnim načinom izvođenja strujnog luka, ali i da poseduje potrebnu brzinu vođenja vara kao i da bude upoznat sa prilagođavanjem amperaže, prema potrebama radnog procesa. Podrazumeva se da osoba koja poseduje sertifikat i zvanje elektrozavarivača dobro poznaje vrste, karakteristike i način upotrebe elektroda, a smatra se i da je neophodno da bude upoznat kako da na osnovu debljine materijala koji se spajaju odabere odgovarajuću elektrodu, te da odlično poznaje i vrstu struje i njene izvore te ulogu struje u procesu varenja. U nekim postupcima varenja mogu se pojaviti specifični zahtevi, sa kojima se takođe upoznaju svi polaznici tokom trajanja odabrane obuke, a u skladu sa važećim nastavnim programom za tu obuku.

Zašto biste želeli da postanete elektro - zavarivač?
Prednosti pohađanja kursa i obuke za elektro - zavarivače su brojne, kada se uzme u obzir podatak da su ovi profili vrlo traženi širom zemalja članica Evropske Unije, te da čak postoje indicije da osobe zaposlene na ovim radnim pozicijama zarađuju i po 4 000 evra na mesečnom nivou.

Osim Evropske Unije, sertifikovani elektro - zavarivači traženi su i na području Sjedinjenih Američkih Država, pa čak i u Japanu. A i ako imate u planu da ostanete u našoj zemlji, budite uvereni da ćete sa diplomom škole za za elektro - zavarivača sigurno mnogo lakše dobiti posao, budući da je na tržištu rada ovo zanimanje u deficitu.

Svakako je među pomenutim obukama i kursevima za elektro - zavarivača jedno od najzastupljenijih, ali i najefikasnijih ručno elektrolučno zavarivanje obloženom elektrodom, koje ima izuzetno široko polje primene, jer je sam uređaj koji se koristi prilično jeftin, a njime se stvara var koji je izuzetno kvalitetan, te je stoga ovaj profil radnika vrlo na ceni i za njim je, ujedno i najveća potražnja na tržištu rada. Osim za spajanje bakra , nikla, aluminijuma i njihovih legura, ovaj postupak elektrolučnog zavarivanja je našao primenu i u postupku spajanja čelika i livenog gvožđa, a tokom ovog procesa je najveća mogućnost manevrisanja, tako da se mogu spajati predmeti najrazličitijih oblika, obima i vrste materijala.

Sem ovoga, naša školama organizuje i kurs za elektrolučno zavarivanje punjenjenom elektrodom i zavarivanje pod praškom, kao i elektrolučno zavarivanje u zaštiti inertnih gasova, odnosno zavarivanje MIG. Takođe, u našem redovnom programu je i obuka za elektrolučno zavarivanje u zaštiti aktivnih gasova sa punjenom elektrodnom žicom, elektrolučno zavarivanje volframovom (tungstenovom) elektrodom u zastiti inertnih gasova i zavarivanje TIG, te elektrolučno zavarivanje u zaštiti aktivnog gasa, to jest zavarivanje MAG. U principu, za bilo koji kurs da se polaznik odluči, on se upoznaje sa svim onim detaljima koji su neophodni da bi mogao samostalno da obavlja posao za koji se školovao, kako u teorijskom, tako i u praktičnom smislu.

Tokom trajanja kursa i obuke za elektro - zavarivača svi polaznici se upoznaju i sa korišćenjem elektroda, odnosno sa načinima njihovog obeležavanja, uzevši u obzir da je uvedena standardizacija u njihovom označavanju i to najpre radi lakše identifikacije, što čitav postupak elektrozavarivanja znatno olakšava. Zatim se upoznaju sa načinom čuvanja, odnosno skladištenja elektroda, ali i sa 4 osnovna tipa podloške koji se mogu koristiti prilikom izvođenja spoja, odnosno sa položnom trakom, podložnim zavarom, bakarnom i nemetalnom podloškom.

Škola za elektro - zavarivača posebnu pažnju obraća i na upoznavanje polaznika obuke sa samim postupkom zavarivanja, odnosno sa korišćenjem određenog uređaja koji se u tom procesu primenjuje, kako bi savladali maksimalno bezbednu upotrebu, što je od ključnog značaja i za njihov budući rad. Jer svaki polaznik nakon što završi kurs i obuku za elektro - zavarivača odabranog smera, te stekne o tome i sertifikat koji je priznat na međunarodnom nivou je, praktično gledano osposobljen da potpuno samostalno i maksimalno bezbedno i kvalitetno obavlja posao za koji se školovao. Uzevši u obzir da kurseve vode vrsni stručnjaci u ovoj oblasti, koji iza sebe imaju godine i godine iskustva u edukaciji, možete biti sigurni da ćete u okviru škole za elektro - zavarivača Akademije Oxford dobiti maksimalno kvalitetnu obuku i to po najpovoljnijoj ceni.

Prijava se vrši tokom cele godine i to na preko 20 lokacija u celoj Srbiji. Budući da naše poslovnice postoje ne samo u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, već i u Jagodini, Ćupriji i mnogim drugim i većim i manjim gradovima u zemlji, to će i svako ko želi da stekne međunarodno priznat sertifikat za bilo koji od ponuđenih profila za elektro - zavarivača moći vrlo lako da izvrši prijavu i u relativno kratkom roku stekne validnu diplomu, te pronađe zaposlenje u struci.

Nastava se odvija u manjim grupama, kako bi se svakom polazniku posvetila adekvatna pažnja. Termini u okviru grupnih časova su precizno određeni, a svaki polaznik koji iz bilo kog razloga ne može ili ne želi da pohađa ovu vrstu obuke, može da se odluči za individualnu ili poluindividualnu nastavu, u okviru kojih sam može da, u dogovoru sa profesorom odluči kada će se održavati časovi. Podrzumeva se da kurs i obuka za elektro - zavarivača sadrže i teorijski i praktičan deo, a Akademija Oxford svim polaznicima nudi mogućnost da samostalno organizuju praktičnu nastavu ili, pak da je pohađaju u onim kompanijama sa kojima sarađuje naša škola za elektro - zavarivača. Stim što posebno naglašavamo da ni u kom slučaju nismo odgovorni za kvalitet prakse koja se sprovodi u firmama sa kojima ne sarađujemo, odnosno koje polaznik samostalno odabere.

Za sva dodatna pitanja i informacije, predstavnici naših brojnih poslovnica širom Srbije vam stoje na raspolaganju!

Cena kursa i obuke za elektrozavarivača je 15,000 RSD.

U cenu su uračunati:

  • Priručnik
  • Polaganje završnog ispita
  • Izrada sertifikata

* NAPOMENA:

U cenu nije uračunato pohađanje praktične nastave

  • Ukoliko se odlučite da praktičnu nastavu pohađate u firmi sa kojom Akademija Oxford ima poslovnu saradnju, cena praktične nastave se kreće od 5000 dinara mesečno.
  • Ako sami pronađete firmu gde ćete pohađati praksu, cena je stvar dogovora između vas i te firme. U tom slučaju Akademija Oxford nije odgovorna za kvalitet prakse.

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com