Kurs sportske medicine

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
21.06.2023.
Trajanje kursa:
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Aranđelovac, Beograd, Bor, Čačak, Ćuprija, Inđija, Jagodina, Kikinda, Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Leskovac, Mladenovac, Niš, Novi Beograd, Novi Pazar, Novi Sad, Obrenovac, Pančevo, Paraćin, Pirot, Požarevac, Ruma, Šabac, Smederevo, Sombor, Sremska Mitrovica, Stara Pazova, Subotica, Užice, Valjevo, Vranje, Vršac, Zaječar, Zrenjanin

CENA: 300 eur

Opis kursa

Kurs sportske medicine

Sasvim jasno, sportska medicina predstavlja primenu medicinskih sredstava kod onih stanja i povreda koje su izazvane određenim delovanjem pojedinca, a koje imaju veze sa sportskim aktivnostima, bez obzira da li je u pitanju rekreativno ili profesionalno bavljenje sportom.

A kako su povrede vrlo čest problem sa kojim se susreću i profesionalni sportisti i rekreativci svih uzrasta, to je neophodno da svaki sportista ima osobu koja je kvalitetno obučena da ih prati, a u smislu da zna kako treba da reaguje na različite vrste povreda, ali tako da to bude od koristi sportisti. Upravo o tome je reč u okviru posebno osmišljenog kursa koji organizuje Akademija Oxford.

U toku obuke sportske medicine će polaznici, pored ostalog upoznaju i sa segmentima koji su vezani za ishranu sportista svih, a posebno dečijeg uzrasta. Takođe se govori i o različitim vrstama hroničnih povreda i stanja u sportu, te se polaznici upoznaju sa najjednostavnijim načinima za usklađivanje sportskih aktivnosti sa školskim i akademskim obavezama, a sa ciljem da se postigne najbolji efekat po zdravlje sportista.

Nastava u okviru kursa sportske medicine se odvija na preko 20 lokacija, a svi zainteresovani kandidati mogu da izvrše prijavu tokom cele kalendarske godine i to u ma kojoj od brojnih poslovnica Akademije Oxford. Termini i mesto održavanja nastave zavise od broja prijavljenih polaznika, a o čemu će svaki od njih blagovremeno da bude obavešten.

Program nastave kursa

Celokupan plan i program za kurs sportske medicine je podeljen u tri dana, od koga je dva dana namenjeno izučavanju teorije, dok je treći dan usmeren na praktično usavršavanje svih znanja koja polaznici steknu tokom teorijskog dela nastave. Nastava traje svakoga dana ukupno 8 sati, stim što su kratke pauze na svakih sat vremena.

Prvog dana obuke se svi polaznici se upoznaju sa tri oblasti, i to najpre sa oblašću anatomije i fiziologije koštano - motornog sistema. Zatim sledi upoznavanje sa osnovama patologije i patofiziologije koštanoskeletnog mišića u sportu, te sa svim onim faktorima koji utiču na trenažni proces.

Obuka sportske medicine je u toku drugog dana primarno usmerena na upoznavanje polaznika sa specijalnim poglavljima iz ukupno 7 oblasti i to najpre onih koji su vezani za ortopediju, te razvoj deteta i dečiju hirurgiju. Nakon toga se polaznici upoznaju sa određenim poglavljima koja su vezana za oblast nutricionizma i fizikalne medicine, te tretiranja urgentnih stanja i kožnih oboljenja. Takođe, tokom ovog dela kursa polaznici dobijaju saznanja i o najboljim načinima istezanja, uzevši u obzir da se to smatra najbitnijim pratećim elementom apsolutno svih sportskih aktivnosti.

Kako je treći dan kursa usmeren na praktičan deo, to znači da polaznici imaju zadatak da implementiraju sva znanja koja su stekli u okviru teorijskog dela kursa, te da naučeno demonstriraju. Ovaj deo obuke ponavlja svaki polaznik sve dok ne usavrši ono što je naučio tokom teorijskog dela.

Kome je kurs sportske medicine namenjen?

Obuka sportske medicine je namenjena svakome ko želi da svojim radom uiče kako na poboljšanje trenažnog procesa, tako i na poboljšanje takmičarskog performansa. A uz sve to, posebno napominjemo i da kriterijum odabira kandidata koji mogu da pohađaju ovaj kurs nije vezan isključivo za nivo obrazovanja koji je on stekao.

Koliko traje obuka sportske medicine?

Kurs sportske medicine Akademije Oxford je zamišljen kao trodnevna obuka, u okviru koje se nastava održava svakoga dana u trajanju od 10 do 18 časova. Pauze su na svakih sat vremena približno.

Koja je cena kursa sportske medicine?

Ukupna cena za obuku sportske medicine je 300€.

Gde i kada se održava nastava?

Kurs sportske medicine se održava na preko 20 lokacija u našoj zemlji, uzevši u obzir da organizator kursa, Akademija Oxford ima poslovnice ne samo u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, već i u ostalim, kako većim tako i manjim gradovima, tako da se i ova obuka održava u ma kojoj od njih.

O tačnom terminu i mestu održavanja kursa svi kandidati će biti obavešteni u propisanom roku.

Dodatne napomene:

  • uplata se vrši direktno u predstavništvu organizatora obuke, odnosno u poslovnici Akademije Oxford u kojoj se i održava nastava
  • moguće su dodatne izmene programa, a u skladu sa predznanjem koje pokažu polaznici obuke, te brojem prijavljenih polaznika

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com