Kožarska struka - krznar

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
07.04.2023.
Trajanje kursa:
300 radnih sati
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Ada, Aleksandrovac, Aleksinac, Apatin, Aranđelovac, Arilje, Babušnica, Bač, Bačka Palanka, Bačka Topola, Bački Petrovac, Bačko Dušanovo, Bajina Bašta, Banatski Despotovac, Banja Koviljača, Banja Vrujci, Batočina, Bečej, Bečići, Bela Crkva, Bela Palanka, Beočin, Beograd, Blace, Bogatić, Bojnik, Boljevac, Bor, Bosilegrad, Brus, Bujanovac, Čačak, Čajetina, Čelarevo, Ćićevac, Čoka, Čokot, Crna Trava, Crvenka, Ćuprija, Čurčin, Despotovac, Despotovo, Dimitrovgrad, Doljevac, Donji Milanovac, Dragaš, Ečka, Erdevik, Futog, G. Sabanta, Gadžin Han, Gajdobra, Golubac, Gornja Vrežina, Gornji Matejevac, Gornji Milanovac, Grocka, Hajdučica, Inđija, Irig, Ivanjica, Jagodina, Jasenovik, Jelašnica, Kać, Kanjiža, Kikinda, Kladovo, Knić, Knjaževac, Koceljeva, Kopaonik, Kosjerić, Kostolac, Kovačica, Kovin, Kragujevac, Kraljevo, Krčedin, Krupanj, Kruševac, Kučevo, Kucura, Kula, Kuršumlija, Lajkovac, Lapovo, Lazarevac, Lebane, Leposavić, Leskovac, Lipljan, Ljig, Ljubovija, Loznica, Luča

CENA: 15000 din

Opis kursa

slikazanati.jpg

KOŽARSKA STRUKA - KRZNAR

Obuka i kurs za krznara, a koji prema vodećim svetskim standardima u oblasti obrazovanja Akademija Oxford sprovodi u toku cele godine i to ne samo u svojim poslovnicama koje se nalaze u većim gradovima, poput Beograda, Novog Sada, Kragujevca i Niša, već i u svim ostalim poslovnicama, a one se između ostalog nalaze u Jagodini i Čačku, te Subotici i Kraljevu, ali i u Ćupriji i brojnim drugim gradovima, polaznicima pruža priliku da se upoznaju sa postupkom izrađivanja različitih odevnih predmeta od krzna, odnosno sa svim osobinama ovog materijala, te načinom njegovog odabira i obrade, kao i sa alatima i mašinama kojima se ti proizvodi šiju.

Svako ko želi da se sertifikuje za ovo zanimanje treba da se prijavi u najbližoj poslovnici organizatora i to lično, ako želi. Takođe, može i da prijavu izvrši na drugi način, odnosno osim mogućnosti da to učini preko telefona konkretne poslovnice, zainteresovani polaznik isto tako može i da prijavu izvrši elektronskim putem, to jest da na mejl naše institucije pošalje svoje podatke. Najpre je potrebno da navede svoje ime i prezime, kao i datum rođenja, ali i informacije za kontakt, a potom i da u tom mejlu jasno napiše i u kojoj od mnogobrojnih naših poslovnica je zainteresovan da nastavu pohađa, to jest da pristupi upisivanju.

Od svih osoba koje su zainteresovane da pohađaju obuku i kurs za krznara se ne zahteva da imaju nikakvo prethodno znanje iz ove oblasti, ali je neophodno da oni budu na prvom mestu punoletni. A moraju, takođe i da dostave dokaz da su pre toga stekli minimalno osnovno obrazovanje, to jest prilikom upisivanja treba da prilože fotokopiju svedočanstva osnovne škole. Naravno, onaj polaznik koji je završio bilo koju srednju školu će, umesto ovog dokumenta da dostavi kopiju diplome te škole. Neophodno je da se ispoštuje pravilo koje je vezano za dostavljanje obavezne dokumentacije prilikom upisa, a ona u nju osim osim već pomenutih dokumenata, ulaze i kopije izvoda iz matične knjige rođenih, to jest uverenja o državljanstvu, ali je određeno da taj dokument ni u kom slučaju ne sme da bude stariji od 6 meseci.

Prijavljeni polaznik treba da upisu lično prisustvuje i to najpre zato što on tada potpisuje ugovor sa organizatorom pomenutog kursa, pa se zato i zahteva da obavezno tada ponese i lični dokument, a koji svakako mora da ima i fotografiju. Ne odnosi se to samo na ličnu kartu, već i na pasoš ili vozačku dozvolu, budući jedan polaznik upravo pomoću tih dokumenata može da pristupi identifikaciji. Mada se to podrazumeva, mi smo svakako obavezni da naglasimo da se od svih onih prijavljenih polaznika koji poseduju biometrijski dokument sa čipom zahteva da se pridržavaju pravila vezanog za njegovo korišćenje, uzevši u obzir da je neophodno da oni imaju i konkretan dokument očitan.

Nastava se organizuje tako da kurs i obuka za krznara podrazumevaju dva segmenta, a kojima svaki prijavljeni polaznik mora da prisustvuje i to prema tačno utvrđenim pravilima. U suštini, on pohađa predavanja, to jest teorijski deo, kao i praksu za koju je navedeno tačno 300 radnih sati pohađanja.

Što se tiče mesta organizovanja ova dva dela nastave, oni se razlikuju, uzevši u obzir da polaznici teorijski deo mogu da prate ili preko interneta ili da se odluče za neki tip nastave koji se organizuje u našim poslovnicama, to jest grupnu, individualnu ili poluindividualnu obuku, a koje imaju zajedničko mesto održavanja, mada se svakako princip njihovog organizovanja razlikuje. Tako polaznici u okviru grupe, ne samo da nastavu pohađaju sa još nekoliko polaznika, već i dobijaju termine koje organizator unapred određuje, a isto tako u ovom slučaju je jasno određena i dinamika po kojoj se predavanja odvijaju, dok svi polaznici koji odaberu kako poluindividualni i individualni, tako i kurs koji se sprovodi online imaju mogućnost izbora. A to se ne odnosi samo na izbor termina kada će da pohađaju časove, već isto tako i na dogovor koji moraju imati sa profesorom vezano za dinamiku održavanja nastave, a oni preciziraju čak i datum njenog početka. Trebalo bi da napomenemo i to da u jednoj grupi može da bude najviše osmoro ljudi, a da je minimalan broj da bi se ona formirala četvoro, pa se zato i čeka da se baš toliko polaznika u jednoj poslovnici i prijavi, a kako bi grupna obuka i kurs za krznara mogli da počnu.

U ukupnom trajanju od 300 radnih sati je predviđeno da svaki pojedinačni polaznik pohađa praktičan deo pomenutog kursa, stim da on ovde može takođe da odabere, ali samo mesto gde će pohađati praksu, to jest kompaniju. Na prvom mestu, on ima mogućnost da odabere bilo koju firmu sa kojom je organizator ovog kursa imao priliku da pre toga ostvari poslovnu saradnju, a tada mu se garantuje za visok kvalitet prakse, odnosno odmah dobija sve potrebne informacije koje svakako uključuju i podatak o ceni. Osim te, polazniku se pruža prilika i da praksu odradi u ma kojoj drugoj kompaniji, a sa kojom mi nismo ugovor o poslovno - tehničkoj saradnji uopšte potpisali, te nismo upoznati ni sa načinom njenog poslovanja i organizovanja prakse. Baš iz tog razloga ni ne pružamo garancije kvaliteta za takvu nastavu, ali isto tako ne možemo da tom polazniku damo podatke o njenoj ceni, jer on treba u svemu da se usaglasi se zvanično ovlašćenim licem one firme koju je lično odabrao. A da bi bio u mogućnosti da zaista prati praksu tamo gde želi, mi moramo potpisati ugovor o poslovnoj saradnji sa tom kompanijom, pa zato od polaznika koji bude odabrao tu varijantu ta pohađanje prakse i zahtevamo obezbeđivanje svih onih podataka koje je neophodno da unesemo u taj ugovor, te on može biti siguran da ćemo mi nastojati da u što kraćem vremenskom roku pristupimo potpisivanju.

Isto kao što se i nastava odvija u dva dela, tako se vrši i plaćanje, a svaki polaznik treba da zna i to da mi ne utičemo na cenu prakse, uzevši u obzir da nju određuje ona firma u kojoj se taj deo obuke i pohađa, tako da cena zavisi samo od želje i odluke svakog pojedinačnog polaznika. Sa druge strane bi trebalo da naglasimo i da cena koja je određena za teorijski deo prvo podrazumeva praćenje individualne, online ili grupne, odnosno poluindividualne nastave, a zatim i polaganje završnog ispita, kao i izradu i sertifikata, ali i dodatka sertifikatu. A u cenu koja je pomenuta će svakom polazniku biti obezbeđena i literatura iz koje će moći da se priprema za polaganje ovog ispita.

Naglašavamo da je primaran uslov za izlazak na polaganje upravo odrađenih 300 radnih sati praktičnog dela, a prema pravilima, odnosno relevantan dokaz o radnom iskustvu na ovim poslovima, a koji mogu da prilože samo oni kandidati koje ne interesuje kurs i obuka za krznara, već samo sticanje sertifikata.

U okviru ispita za proveru znanja, koji može da polaže svaki onaj kandidat koji zadovolji pomenute zahteve, postoje i pismeni, ali i usmeni deo. Ukupan broj zahteva koji su na ovom ispitu prisutni je 15, ali su oni raspoređeni tako da ih je na pismenom delu 12, a na usmenom ima 3 pitanja.

Ko što smo prethodno naveli, mi dopuštamo i svim onim kandidatima koji ne pohađaju pomenutu obuku u okviru naše institucije, da se samo prijave za polaganje završnog ispita i na taj način steknu validan sertifikat za krznara. A od svih njih se zahteva prvenstveno da se prijave, na za to opisan način, kao i da tom prilikom plate tačno određenu nadoknadu za polaganje, te su oni isto tako dužni i da prilože svu onu dokumentaciju koju su obavezni da dostave i naši polaznici prilikom upisa ove obuke, a koja se odnosi na kopije uverenja o državljanstvu, koje ne sme biti starije od 6 meseci i izvoda iz matične knjige rođenih, te takođe treba da prilože i kopije ili svedočanstva osnovne škole ili diplome srednje škole. Uz to, od njih se zahteva i originalna potvrda da su pohađali obuku i kurs za krznara, odnosno da su odradili praksu u predviđenom trajanju. Ukoliko to ne poseduju, oni imaju pravo da dostave i relevantan dokaz o stečenom radnom iskustvu na poslovima krznara, a koji će im izdati ona firmu u kojoj su bili zaposleni. Kada budu sa uspehom položili pomenuti ispit, pored sve ove dokumentacije koju dostavljaju kandidti se, takođe biti dodaje i test, ali i zapisnik sa polaganja tog ispita, nakon čega će biti pristupljeno izradi sertifikata.

Dokumentacija koja se u tom slučaju očekuje od naših polaznika se razlikuje, budući da oni treba na prvom mestu da dostave naravno svu obaveznu dokumentaciju, kao i u trenutku upisa, ali isto tako i originalnu potvrdu kojom dokazuju da su sa uspehom završili stručni kurs i obuku za krznara, kao i dokaz da su u predviđenom trajanju odradili praktičan deo. Pored toga, prilažu i onaj ugovor koji smo mi sa njima potpisali, te se i njihovoj dokumentaciji, a pre nego što bude izrađen sertifikat, mora dodati i zapsinik, kao i test sa polaganja završnog ispita.

Svako ko želi da se kvalifikuje za obavljanje ovog posla, ali fizički nije u mogućnosti da to učini, budući da u gradu u kome taj kandidat stanuje mi nemamo otvorenu poslovnicu, će svakako imati priliku da pomenuti ispit polaže direktno u onoj poslovnici koju on lično bude odabrao, a najčešće se ti kandidati odlučuju za onu poslovnicu koja se nalazi u gradu najbližem njihovom. Takođe bi trebalo da oni sami pronađu u svom gradu oddgovarajuću kompaniju u svom gradu, a u kojoj će da odrade predviđenih 300 radnih sati prakse. Naravno, ako su zainteresovani za praćenje predavanja, odnosno žele da pohađaju i teorijski deo koji obuhvata ova obuka, rado ćemo im ponuditi da nastavu prate preko interneta.

Priznatost sertifikata, koji će svako steći nakon što položi ispit za proveru znanja se ne dovodi u pitanje, ali svaki kandidat koji ga bude stekao mora imati relevantne informacije vezano za njegovo upisivanje u radnu knjižicu, uzevši u obzir da je taj postupak promenjen, jer je u važeći zakon uvedena još jedna odredba. A ona podrazumeva da od 01.01.2016. godine upisivanje sertifikata može biti izvršeno isključivo elektronski, što je povereno samo Nacionalnoj službi za zapošljavanje. Ono što svakako dodatno otežava upisivanje sertifikata svim kandidatima, jeste činjenica da ova služba za sada može da upiše samo sertifikate onim osobama koje su prijavljene zvanično na njenu evidenciju, to jest koje se smatraju nezaposlenima. Ukoliko vas zanima šta će se dogoditi kada obuku i kurs za krznara pohađa osoba koja je zaposlena, te koja položi završni ispit i postane vlasnik ovog sertifikata, nemate nikakvog razloga da o tome brinete, budući da je taj dokument potpuno relevantan i kao takav sasvim primeljiv u praksi, a što znači da u svakom trenutku imate pravo da ga priložite kao dokaz da ste kvalifikovani za posao krznara. Podrazumeva se da ćete za njegovo upisivanje u vašu radnu knjižicu u svakom slučaju morati da pričekate, uzevši u obzir da imate mogućnost da zahtevate upisivanje tek onog trenutka kada se budete prijavili na evidenciju navedene službe.

 

Šta obuhvata kurs i obuka za krznara?
Sa izradom svih ovih predmeta koji nastaju od krzna se upoznaje svako ko odluči da pohađa obuku i kurs za krznara. Zainteresovani polaznici će za vreme predavanja da se prvo upoznaju sa vrstama krzna, kao i sa njihovim osnovnim osobinama, ali će naučiti i koja je razlika između krzna domaćih i divljih životinja. A predavači će im predstaviti osobine krzna hrčka, lasica, mačaka i mnogih drugih životinja, ali će isto tako oni da se upoznaju i sa principima prema kojima se vrši određivanje kvaliteta krzna.

Naravno, naučiće i na koji način se krzno mora sortirati, a zatim kako se određuje da li ono ima oštećenja i na koji način se ta oštećenja mogu ukloniti. Budući dan izrada konkretnog proizvoda od krzna zavisi najpre od konkretnog materijala, to jest od njegovih osobina, očekuje se da svaki polaznik ovlada umećem prepoznavanja različitih vrsta krzna i to upravo na osnovu znanja koja mu nudi kurs i obuka za krznara.

Tom prilikom će da nauči i na koji način se izrađuje šnit za određene odevne predmete, ali isto tako i na koji način se oni kroje, te kako se pristupa njihovom šivenju. Budući da su odevni predmeti koji spadaju u oblast rada krznara specifični, to svako ko bude želeo da se kvalifikuje za to zanimanje, mora i da bude upoznat sa načinom sečenja krzna, te će naučiti i kako se oni na najbolji mogući način mogu uklopiti u jednom odevnom predmetu. Profesori će svakog pojedinačnog kandidata tokom predavanja da upoznaju i sa ušivanjem kako naramenica na te odevne predmete, tako i sa postupkom ušivanja kopči, ali i različitih vrsta ukrasa.

Moramo da navedemo i to da je zaštita krznara vrlo bitna prilikom obavljanja ovog posla, tako da će svaki polaznik da se upozna na prvom mestu sa odredbama važećeg zakona o bezbednosti i zaštiti na radu, kao i sa svim onim što on treba da preduzme za vreme obavljanja ovog posla, a kako bi izbegao mogućnost bilo kakvog narušavanja zdravlja.

Kako je organizovana obuka za krznara?
Polaznici koji pohađaju obuku i kurs za krznara automatski se obavezuju i da prate oba dela koja ona podrazumeva, to jest kako teorijski, tako isto i praktični. Uz to, oni mogu da za oba segmenta ove obuke odaberu kako će, odnosno gde će da ga pohađaju.

Stvar je u tome da se teorijski deo svakako odvija u našim poslovnicama, izuzev ako neko želi da ga prati preko interneta, a kada nastavi prisustvuje iz sopstvenog doma i prati je preko računara. A u tom slučaju se od polaznika zahteva da imaju sopstveni računar, kao i da je on preko stabilne veze spojen sa internetom. Sve ostale vrste nastave u teorijskom delu se odvijaju u našim poslovnicama, a polaznik treba da bude upoznat sa načinom njihovog organizovanja, kako bi mogao da odluči koju će da pohađa.

U slučaju da on odabere grupnu nastavu, treba da se prilagodi terminima i dinamici, a njih u ovom slučaju određuje organizator. Taj polaznik, isto tako mora da zna i da ovaj vid nastave ne može da bude organizovan baš u svakoj poslovnici, već isključivo u onoj u kojoj postoji dovoljan broj prijavljenih osoba, to jest najmanje njih četvoro, pošto je to ujedno i osnovni uslov da jedna grupa bude formirana. U pojedinim situacijama može da dođe do izmene termina i kod ovog tipa nastave, ali se to radi isključivo onda kada baš svi polaznici budu zahtevali od svog profesora da se promena izvrši. Ipak, treba naglasiti da čak i u takvim situacijama koordinator za nastavu ima svako pravo da ne odobri promenu, a ukoliko utvrdi da će ona da ugrozi bilo koji kurs i obuku koja se u okviru te poslovnice odvija. U okviru jedne grupe najviše može biti prisutno osmoro, a najmanje četvoro polaznika.

Za individualnu, online i poluindividualnu nastavu je sasvim drugačiji način organizacije i to, na prvom mestu zato što njima može da prisustvuje jedan ili najviše dva polaznika. Tačan datum početka nastave, ali i dinamika i termini se u tom slučaju definišu isključivo između polaznika i njegovog profesora, tako da oni imaju veliku slobodu u odlučivanju.

A kada je reč o drugom delu koji obuhvata kurs i obuka za krznara, svaki polaznik mora da pohađa praksu i to ukupno 300 radnih sati za vreme trajanja obuke, a u okviru kompanije koju će on lično da odabere. Ne samo da on može praksu da pohađa u firmi koja je poslovni partner organizatora, već mu se takođe pruža prilika i da pronađe neku kompaniju potpuno samostalno, a koja pritom zadovoljava zahteve, to jest koja posluje u konkretnoj oblasti, te da u njoj pohađa praksu, pa čak iako Akademija Oxford ranije sa njom nije imala saradnja.

Za prvu ponuđenu varijantu, polaznik će od organizatora da dobije sve bitne podatke, budući da su u pitanju njegovi poslovni partneri, te će isto tako imati i sve potrebne garancije vezano za njen kvalitet. A kada je reč o drugoj ponuđenoj opciji, polaznici koji odaberu da praksu pohađaju u nekoj kompaniji sa kojom organizator pre toga nije sarađivao će imati i dodatne obaveze. A to se prvenstveno odnosi na činjenicu da oni moraju sami da se dogovore o uslovima za pohađanje nastave i to sa predstavnikom te kompanije, a zatim se pred njih stavlja zahtev i da organizatora obuke obaveste o tome, te da omoguće pristup osnovnim podacima konkretne kompanije. jer je vrlo važno da se i tada potpiše ugovor o poslovno - tehničkoj saradnji između organizatora i ovlašćenog lica konkretne kompanije. Tek nakon što se to bude dogodilo, polaznik ima pravo da počne da pohađa praksu, a isključivo u skladu sa dogovorom koji je postigao sa predstavnikom konkretne firme.

Kome je namenjen kurs za krznara?
Punoletnim polaznicima je omogućeno da pohađaju kurs i obuku za krznara, a sem toga jedini zahtev koji oni moraju da ispoštuju se odnosi samo na završenu osnovnu školu, što je ujedno i minimum obrazovanja koje mora da ima svako koga zanima pohađanje ove obuke.

U trenutku upisa, svaki prijavljeni polaznik je u obavezi da uz svu ostalu dokumentaciju svakako priloži i fotokopiju ili svedočanstva završene osnovne škole ili kopiju diplome one srednje škole koju je završio.

Koliko traje obuka za krznara?
Osim što je zvaničnim nastavnim programom predviđeno da kurs i obuka za krznara traje tri meseca, te da polaznik osim pohađanja teorijskog dela, isto tako treba da pohađa ukupno 300 radnih sati prakse, svako ko je zainteresovan može pomenutu obuku da završi i u nešto kraćem periodu.

Ukoliko postoji potreba za tim, preporuka je da taj polaznik praksu pohađa svakog dana po osam sati, ali samo onim danima koji spadaju u radnu nedelju. A to, zapravo podrazumeva da oni u periodu od ponedeljka do petka treba da odrade ukupno 40 radnih sati praktičnog dela.

Koliko košta kurs i obuka za krznara?
Svaki pojedinačni polaznik upisivanjem za pohađanje ovog kursa prihvata ne samo obavezu odvojenog pohađanja teorijskog i praktičnog dela, već i obavezu koja se odnosi na njihovo plaćanje, jer se u tom slučaju plaćanje mora izvršiti odvojeno.

Trebalo bi da svaki polazni bude informisan i da sve pomenute cene na prvom mestu uključuju pohađanje konkretne vrste nastave, ali one isto tako uključuju i polaganje završnog ispita, kao i izradu sertifikata, te i dodatka sertifikatu. A pored svega pomenutog, polaznici koji budu izvršili plaćanje ovog dela obuke će od Akademije Oxford imati obezbeđenu svu potrebnu literaturu, a kako bi se na najbolji mogući način spremili za polaganje završnog ispita.

Jedino što utiče na visinu nadoknade kod praktičnog dela jeste izbor polaznika u kojoj će kompaniji da ga pohađa, a uzevši u obzir da cenu u tom slučaju formira konkretna kompanija.

Kada i gde se održava kurs za krznara?
Isključivo u okviru poslovnica Akademije Oxford se organizuju predavanja u okviru teorijskog dela ovog kursa, stim da je svim zainteresovanim polaznicima na raspolaganju i mogućnost da nastavu prate preko interneta. U takvim situacijama se od njih zahteva da osim računara, svakako obezbede i internet vezu, ali koja mora biti stabilna, da ne bi došlo do ometanja nastave.

Ono što je karakteristično za rad u grupama jesu precizno definisana dinamika, to jest termini, a koje određuje organizator. Od polaznika se tada zahteva da sve pomenuto maksimalno prihvati i da se prilagodi, ukoliko ga zanima baš taj kurs i obuka za krznara. U jednoj grupi je moguće prisustvo maksimalno osam osoba, dok ih minimum mora biti četvoro, pa to i jeste primaran uslov za početak ovog tipa nastave, uzevši u obzir da se uvek mora sačekati da se u okviru jedne od poslovnica prijavi taj broj polaznika koji žele da pohađaju upravo ovu vrstu nastave.

A princip organizovanja svih ostalih navedenih tipova ove obuke, to jest individualna, poluindividualna i online, jeste da jedan ili najviše dva polaznika dogovaraju sve vezano za njeno odvijanje sa profesorom, što znači da će oni prvo da se dogovore oko datuma kada će obuka i kurs za krznara da počne. Isto tako će zajedno precizirati kako termine, tako i dinamiku, a u skladu sa kojom će predavanja da se sprovode.

Ne samo da polaznik ima slobodu u odlučivanju kada je u pitanju izbor teorijskog dela nastave koji će da prati, nego on isto tako ima pravo i da potpuno samostalno odabere gde će da pohađa praksu. A ono što ima u ponudi jesu kompanije koje posluju u konkretnoj oblasti, a sa kojima Akademija Oxford poseduje potpisan ugovor o poslovno - tehničkoj saradnji, te sve one kompanije sa kojima do tada nije sarađivala. Kako mi vrlo često zainteresovanim polaznicima iznosimo preporuku da treba da se odluče za opciju pohađanja prakse kod naših poslovnih partnera, to moramo da opravdamo ovu preporuku. Ovde se radi o tome da polaznici u slučaju odabira ove opcije imaju mnogo manje obaveza, nego ako budu odabrali drugu ponuđenu varijantu. Zapravo, mi ćemo ih tada obavestiti o svim detaljima koji su važni za pohađanje prakse kod naših poslovnih partnera, kao što ćemo im dati i garancije koje se tiču njenog kvaliteta, ali i podatke koji se tiču cene. Sve to što smo pomenuli će oni, koji se budu odlučili za drugu opciju, morati sami da obezbede. Svakako garancije od nas neće dobiti u tom slučaju, ali isključivo razlog za to treba potražiti u činjenici da mi, ustvari ni ne znamo na koji način se praksa organizuje u tim kompanijama. Od svakog polaznika se tada očekuje i da u što kraćem roku obezbedi nama sve informacije koje su relevantne za potpisivanje ugovora o poslovno - tehničkoj saradnji, budući da on svakako mora da se potpiše i to pre nego što oni počnu da pohađaju praksu. Kako o ceni, tako i o svemu ostalom što je važno za pohađanje prakse u odabranoj kompanije, će se svaki pojedinačni polazni dogovoriti sa njenim predstavnikom, ali je isto tako biti i da on zna da Akademija Oxford ne snosi odgovornost za kvalitet i cenu prakse u tim situacijama, te da ne može da ima nikakav uticaj na dogovor polaznika i predstavnika konkretne firme.

Dodatne napomene:

 • u radno vreme svih poslovnica u toku godine postoji mogućnost da se zainteresovane osobe lično prijave da pohađaju obuku i kurs za krznara, a oni takođe mogu i da se prijave preko mejla ili broja telefona jedne od naših poslovnica
 • svako ko izvrši prijavu, u trenutku upisa je obavezan da bude lično prisutan i da tada donese kako validan lični dokument sa fotografijom, tako i svu obaveznu dokumentaciju
 • onaj kandidat koji se prijavljuje samo za polaganje ispita za proveru znanja je dužan da izvrši prijavu za to polaganje i na način koji je određen, kao i da priloži svu obaveznu dokumentaciju, koja se zahteva i prilikom upisivanja kursa, ali tu mora da bude i dokaz o stečenom radnom iskustvu ili dokaz o odrađenih 300 radnih sati prakse
 • plaćanje podrazumeva da se praksa mora platiti odvojeno od teorijskog dela, a njenu cenu formira baš ona kompanija u kojoj polaznik bude odlučio da je pohađa
 • teorijski deo koji obuhvata obuka i kurs za krznara uključuje u svoju cenu kako praćenje jedne od pomenutih vrsta nastave u teorijskom segmentu, tako i polaganje završnog ispita, te izradu i sertifikata, ali isto tako i dodatka sertifikatu, a u okviru te cene polaznici dobijaju i literaturu za pripremu završnog ispita
 • direktno u poslovnici u kojoj se upisuju ili u onoj u kojoj pohađaju teorijski deo nastave polaznici prema tada aktuelnom cenovniku, a u skladu sa odredbama ugovora vrše sva plaćanja

Cena kursa i obuke za krznara je 15,000 RSD
U cenu su uračunati:

 • Priručnik
 • Polaganje završnog ispita
 • Izrada sertifikata

* NAPOMENA:

U cenu nije uračunato pohađanje praktične nastave

 • Ukoliko se odlučite da praktičnu nastavu pohađate u firmi sa kojom Akademija Oxford ima poslovnu saradnju, cena praktične nastave se kreće od 5000 RSD mesečno.
 • Ako sami pronađete firmu gde ćete pohađati praksu, cena je stvar dogovora između vas i te firme. U tom slučaju Akademija Oxford nije odgovorna za kvalitet prakse.

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com