Kožarska struka - izrađivač kože i krzna

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
01.04.2023.
Trajanje kursa:
300 radnih sati
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Ada, Aleksandrovac, Aleksinac, Apatin, Aranđelovac, Arilje, Babušnica, Bač, Bačka Palanka, Bačka Topola, Bački Petrovac, Bačko Dušanovo, Bajina Bašta, Banatski Despotovac, Banja Koviljača, Banja Vrujci, Batočina, Bečej, Bečići, Bela Crkva, Bela Palanka, Beočin, Beograd, Blace, Bogatić, Bojnik, Boljevac, Bor, Bosilegrad, Brus, Bujanovac, Čačak, Čajetina, Čelarevo, Ćićevac, Čoka, Čokot, Crna Trava, Crvenka, Ćuprija, Čurčin, Despotovac, Despotovo, Dimitrovgrad, Doljevac, Donji Milanovac, Dragaš, Ečka, Erdevik, Futog, G. Sabanta, Gadžin Han, Gajdobra, Golubac, Gornja Vrežina, Gornji Matejevac, Gornji Milanovac, Grocka, Hajdučica, Inđija, Irig, Ivanjica, Jagodina, Jasenovik, Jelašnica, Kać, Kanjiža, Kikinda, Kladovo, Knić, Knjaževac, Koceljeva, Kopaonik, Kosjerić, Kostolac, Kovačica, Kovin, Kragujevac, Kraljevo, Krčedin, Krupanj, Kruševac, Kučevo, Kucura, Kula, Kuršumlija, Lajkovac, Lapovo, Lazarevac, Lebane, Leposavić, Leskovac, Lipljan, Ljig, Ljubovija, Loznica, Luča

CENA: 15000 din

Opis kursa

slikazanati.jpg

KOŽARSKA STRUKA - IZRAĐIVAČ KOŽE I KRZNA

Sve punoletne osobe koje su zainteresovane da postanu zvanični vlasnici sertifikata za izrađivača kože i krzna, a pritom su završile najmanje osnovnu školu, mogu u bilo koje vreme u toku godine da se prijave za praćenje nastave u okviru Akademije Oxford.

Onaj polaznik koji se prijavi da pohađa obuku i kurs za izrađivača kože i krzna će imati prilike da se upozna sa načinom pripremanja krzna, odnosno sirove kože, a kako bi se izradio finalni proizvod, ali i sa svim fazama koje su prisutne tokom procesa njihove obrade, tako da će pohađati najpre teorijski deo nastave, a potom i praksu.

U principu, organizator pomenutog kursa svakom polazniku dopušta da odabere prvo koju vrstu nastave će u okviru teorijskog segmenta da pohađa, a zatim i u kojoj tačno firmi će da odradi praksu koja mora, prema nastavnom programu da traje 300 radnih sati. A ono što im se nudi od mogućnosti jeste da teorijski deo prate u formi individualne, grupne ili poluindividualne nastave, te pored svega toga on može da odabere i onu obuku koja se prati preko interneta. Naravno, od njega se tada zahteva da ima računar, kako bi uopšte mogao da prati ovaj tip nastave, ali je prisutan još jedan zahtev koji je vezan za posedovanje stabilne internet veze, a sve sa ciljem besprekornog odvijanja nastave.

Ne samo online obuka i kurs za izrađivača kože i krzna, nego i poluindividualna, kao i individualna podrazumevaju takav način organizovanja da je prisutan jedan ili najviše dva kandidata prilikom predavanja, a da oni imaju svu slobodu da odluče i to na prvom mestu kada će taj kurs početi, a potom i u kojim tačno terminima će se odvijati predavanja, te isto tako treba sa profesorom da se usaglase i oko tačne dinamike prema kojoj će nastavu i pratiti. Ali zato sve što smo pomenuli za te vrste nastave ne važi kod grupne i to ne samo zato što je prisutno više polaznika u isto vreme (od 4 do 8 polaznika), već i zato što ovaj vid obuke podrazumeva dinamiku i termine koji su pre toga određeni od strane organizatora ove obuke. A jedino što ne zavisi od Akademije Oxford, nego samo od broja prijavljenih polaznika, jeste datum kada počinje kurs i obuka za izrađivača kože i krzna u okviru konkretne poslovnice. Iz tog razloga mi svakom pojedinačnom polazniku naglašavamo da je prinuđen da sačeka formiranje jedne grupe u poslovnici u kojoj se i sam prijavljuje, budući da za njeno pohađanje mora da bude prijavljeno 4 polaznika najmanje, a kako bi bila formirana grupa u njoj, nakon čega počinje ovaj tip teorijskog dela nastave.

Prijavljeni polaznici uz teoriju moraju i da u trajanju od 300 radnih sati pohađa praktičan segment nastave, ali je u prilici i da odluči potpuno samostalno u kojoj će tačno firmi on da odradi praksu. Kada se uzme u obzir činjenica da institucija koja i organizuje kurs i obuku za izrađivača kože i krzna ima dugačak spisak kompanija sa kojima sarađuje, to jest sa kojima je potpisala ugovor o poslovno - tehničkoj saradnji, trebalo bi da je jasno zbog čega se polaznicima uvek preporučuje da odaberu neku od njih za pohađanje prakse. Stvar je u tome da oni u tom slučaju nisu opterećeni brigom oko cene i uslova za pohađanje nastave, jer o svemu tome brine upravo organizator koji ih i obaveštava o svim potrebnim detaljima, ali pored svega toga onaj polaznik koji se odluči za tu opciju pohađanja prakse dobija i potrebne garancije, a koje se odnose na njen kvalitet, budući da je Akademija Oxford potpuno uverena da će firma sa kojom sarađuje praksu da sprovede prema predviđenim pravilima.

Takođe, svaki polaznik ima pravo da ne prihvati ovu sugestiju, te da se samostalno pobrine za pronalaženje firme u kojoj će da pohađa predviđenih 300 radnih sati praktičnog dela, ali pre nego što donese odluku o tome, mora da zna da od nas tada svakako ne dobija garancije vezane za kvalitet prakse, kao što mi tog polaznika ne možemo da informišemo ni o njenoj ceni, budući da je on dužan da je dogovori sa ovlašćenim licem odabrane firme. A pored svega navedenog, on mora da zna i da organizator ovog kursa od njega očekuje informacije koje se tiču konkretne kompanije, pošto mora da se prvo potpiše ugovor o poslovno - tehničkoj saradnji, pa tek onda on može da počne sa pohađanjem prakse i to prema dogovoru koji je postigao sa njenim predstavnikom.

Neko ko je zainteresovan da pohađa obuku i kurs za izrađivača kože i krzna, a pritom zadovoljava pomenute uslove, ima otvorenu mogućnost tokom cele kalendarske godine da se lično prijavi u prostorijama jedne od poslovnica organizatora. U slučaju da mu taj način prijavljivanja ne odgovara, može i da se prijavi putem telefona, to jest da na zvaničan mejl organizatora pošalje podatke za prijavu (ime, prezime i datum rođenja, informacije za kontakt, u kom gradu želi da se upiše i pohađa obuku).

Kada bude bio organizovan upis, od prijavljenog polaznika se očekuje lično prisustvo, uzevši u obzir da tada treba da potpiše ugovor sa organizatorom, te je bitno i da donese obaveznu dokumentaciju. Da naglasimo, najpre da se pre potpisivanja ugovora mora izvršiti identifikacija svakog pojedinačnog polaznika, te iz tog razloga se zahteva da on poseduje važeći lični dokument sa fotografijom (lična karta, vozačka dozvola ili pasoš), kao i da ispoštuje pravilo vezano za korišćenje čipovanih dokumenata ukoliko ih poseduju, to jest da imaju očitan taj dokument. Pored dokaza o prethodno stečenom nivou obrazovanja, odnosno fotokopije svedočanstva osnovne škole ili diplome srednje škole, u obaveznu dokumentaciju spada i fotokopija uverenja o državljanstvu, ali koja ne sme da bude starija od 6 meseci, kao i kopija izvoda iz matične knjige rođenih tog kandidata.

Da bi neko mogao da polaže završni, odnosno ispit za proveru znanja, a što je ujedno i direktan put za sticanje validnog sertifikata za pomenuto zanimanje, on mora da ima važeći dokaz o pohađanju prakse, čije trajanje je precizno određeno i podrazumeva 300 radnih sati. Samim tim što dopuštamo i onim osobama, koje ne zanima obuka i kurs za izrađivača kože i krzna u našoj organizaciji da samo polažu pomenuti ispit, to znači da se dokumentacija koja se od njih zahteva prilikom njegovog polaganja, odnosno izrade sertifikata razlikuje u odnosu na zahtevanu dokumentaciju za sve polaznike Akademije Oxford. A ti kandidati su, na prvom mestu dužni da se na tačno određen način prijave za polaganje ovog ispita, ali i da dostave potvrdu da su odradili praksu u trajanju od 300 radnih sati, koju mora da izda relevantna kompanija u kojoj su je oni i pohađali. Isto tako, od njih se zahteva i originalna potvrda da su pohađali stručnu obuku za izrađivača kože i krzna, ali u ovom slučaju bez ugovora sa nama, te svakako obavezna dokumentacija (kopija svedočanstva osnovne škole ili diplome srednje škole, kopija krštenice i uverenja o državljanstvu, koje nije starije od 6 meseci). A nakon što taj kandidat bude položio završni ispit, svoj već pomenutoj dokumentaciji će biti dodat i taj test, odnosno zapisnik sa njegovog polaganja. Moramo, takođe da naglasimo i da osobe koje se samo prijavljuju za polaganje ovog ispita imaju mogućnost da dostave umesto potvrde o odrađenoj praksi i dokaz da su stekli radno iskustvo u oblasti koja se na ispitu proverava. A kada su u pitanju polaznici našeg kursa, oni svakako dostavljaju istu dokumentaciju kao i prilikom upisivanja koja je pomenuta kao obavezna, ali moraju da dostave i dokaz da su pohađali obuku i kurs za izrađivača kože i krzna, odnosno moraju da dostave i ugovor koji je potpisan sa Akademijom Oxford. Pošto ovi kandidati budu položili pomenuti ispit, svemu se dodaje i zapisnik sa njegovog polaganja, kao i test.

Što se tiče samog ispita, pred polaznike se stavlja zahtev za polaganje dva dela, to jest pismenog i usmenog. Na pismenom delu on treba da odgovori na ukupno 12 pitanja, te ih u okviru usmenog ima 3.

Trebalo bi da znate i to da ukoliko u mestu vašeg stanovanja ne postoji naša poslovnica, mi ćemo vam rado izaći u susret i polaganje završnog ispita organizovati u onoj koja vam je najbliža. Ukoliko ste zainteresovani za teorijski segment koji podrazumeva kurs i obuka za izrađivača kože i krzna, ponudićemo vam da nastavu pohađate preko interneta. Uz to vam svakako preporučujemo da se za kompaniju u kojoj ćete odraditi praktičan deo sami pobrinete, te da je pronađete u gradu u kome živite, a mi ćemo svakako u najkraćem mogućem roku, pošto nam dostavite relevantne podatke omogućiti potpisivanja ugovora o poslovno - tehničkoj saradnji, da bi ste mogli da počnete sa pohađanjem prakse.

Nakon što polaznik bude završio sa uspehom polaganje ispita za proveru znanja, on će postati vlasnik sertifikata, a koji je zvanično priznat na teritoriji kako naše zemlje, tako i pojedinih država u okruženju. Taj sertifikat, on može da priloži kao dokaz kvalifikovanosti za ovo zanimanje, ali on ipak neće biti u mogućnosti da ga upiše u svoju radnu knjižicu odmah, osim ako nije prijavljen na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje. Da ne bi bilo zabune, ovo isključivo zavisi od zakonskih odredbi koje su od 01. januara 2016. godine promenjene, pa je procedura za upisivanje sertifikata u radnu knjižicu, to jest u dosije kandidata promenjena, budući da je samo može izvršiti pomenuta služba i to isključivo za one kandidate koji su nezaposleni i koji su prijavljeni na njenu evidenciju. Inače, upisivanje u dosije svakog pojedinačnog kandidata se vrši elektronski, pa zato svi oni koji su zaposleni, odnosno koji nisu prijavljeni na evidenciju te službe u trenutku kada ga steknu, mogu da zahtevaju upisivanje tek kada budu bili ponovo prijavljeni. Podrazumeva se da sve što smo pomenuli svakako ne znači da oni ne mogu stečeni sertifikat da koriste u svakoj situaciji.

A moramo da naglasimo i to da samim tim što kurs i obuka za izrađivača kože i krzna sadrže dva dela, to znači i da se oni plaćaju jedan od drugog potpuno odvojeno. Cenu za praktičan segment formira ona firma u kojoj polaznik praksu i pohađa, tako da ona u zavisnosti od toga i varira. Kada je reč o ceni za praćenje teorijskog dela nastave, ona zavisi od izbora svakog pojedinačnog polaznika, ali on treba da zna da je u navedenu cenu uračunato prvo pohađanje konkretne vrste nastave, a zatim i literatura potrebna za pripremu polaganja ispita za proveru znanja. Osim toga, u tu cenu se uračunava i nadoknada za polaganje završnog ispita, te nakon toga i izrada sertifikata, to jest izrađivanje dodatka sertifikata.

Šta obuhvata kurs za izrađivača kože i krzna?
Ona osoba koja je kvalifikovana za izrađivača kože i krzna je podjednako dobro upoznata sa osobinama oba ova materijala, kao i sa načinom njihove obrade. U principu trebalo bi da se on čak bavi i otkupom ovih materijala u sirovom stanju, a kako bi mogli da ih obrađuju.

Kurs i obuka za izrađivača kože i krzna u svom teorijskom delu predviđa da se svaki polaznik upozna prvenstveno sa načinom odabira kvalitetnih materijala, a potom i sa postupkom njihovog čišćenja, kao i sa primenom adekvatne zaštite, a kako bi proizvodi koji će od njih biti izrađeni što duže trajali. Iz tog razloga će predavači prvo upoznati sve polaznike sa definicijom takozvane sirove kože, ali i sa svim onim oštećenjima koja mogu da se jave na njima. Takođe će da im predoče koje su sve to faze u obradi sirove kože, pa će im predstaviti i postupak štavljenja kože.

Profesori će ih naučiti i koji su to sve mehanički postupci koji se tom prilikom koriste, a potom će ih usmeriti i na postupak razvrstavanja kože, pa će se polaznici upoznati i sa tim kako se gotove kože dele.

Budući da oni izrađuju različite proizvode od kože, očekuje se da svako ko pohađa obuku i kurs za izrađivača kože i krzna tokom predavanja nauči koji su to sve proizvodi, te koje su njihove osnovne osobine, ali bi trebalo da nauče i za šta sve sve koristi koža. Naravno, naučićete i kako se koža održava, odnosno na koji način se kroji, te kako se šije.

Pored svega navedenog, upoznaće se i sa osnovama izrade nameštaja od kože, to jest sa svim onim fazama koje se u tom procesu sprovode.

A kako je u pitanju kurs i obuka za izrađivača kože i krzna, to se očekuje i da svaki polaznik nauči i kako se obrađuje krzno, odnosno na koji način se ono može održavati, te kako se vrši krojenje i šivenje različitih proizvoda od krzna. Polaznici će da dobiju i informacije o vrstama krzna, odnosno naučiće i šta je to veštačko krzno i kako se ona obrađuje.

Uz to, svi polaznici od predavača dobijaju i informacije o merama zaštite na radu, odnosno o bezbednosti, te se takođe upoznaju i sa svim kako alatima, tako i mašinama sa kojima se izrađivač kože i krzna na svom radnom mestu svakako susreće. A profesori će im ukazati i na različite vrste povreda koje mogu da se dogode prilikom obavljanja ovog posla, pa će im objasniti i šta tačno treba da rade da bi ih izbegli.

Kako se organizuje kurs i obuka za izrađivača kože i krzna?
Obuka i kurs za izrađivača kože i krzna sačinjeni su od dva dela, te svaki pojedinačni polaznik upisivanjem prihvata obavezu da pohađa individualnu, grupnu, poluindividualnu ili online nastavu, u sklopu teorijskog dela, odnosno da praksu pohađa u trajanju od 300 radnih sati. Svakako se očekuje da on u trenutku upisa i navede za koji tip nastave je prvenstveno zainteresovan u teorijskom delu, kao što se očekuje i da naglasi gde će pohađati praksu.

Koji će tačno od svih ponuđenih tipova nastave u teorijskom delu odabrati, zavisi samo od želja i potreba svakog pojedinačnog polaznika. Neko ko želi da nastavu prati sa više polaznika u isto vreme može da se odluči za grupni kurs i obuku za izrađivača kože i krzna. A u tim slučajevima od polaznika se očekuje i da u potpunosti ispoštuje pravilo, koje podrazumeva u ovom slučaju dinamiku i termine precizno određene od strane organizatora. Ovaj tip obuke može da bude organizovan samo u onim poslovnicama u kojima prijavu izvrši dovoljan broj osoba, to jest njih četvoro, budući da se tek nakon toga može formirati i jedna grupa, te u njoj maksimalno može biti osmoro ljudi. Mada smo pomenuli da termini u okviru ovog tipa nastave nisu podložni promeni, postoji isključivo jedna jedina situacija kada organizator ovog kursa može to da dozvoli. Zapravo samo onda kada baš svi polaznici, a koji čine konkretnu grupu budu od svog profesora zahtevali promenu zakazanih termina, koordinator te poslovnice može da je dozvoli, ali isključivo ukoliko on bude potpuno siguran da promenom termina u okviru te grupe neće uticati na bilo koji kurs ili obuku koja se u tom trenutku organizuje u okviru konkretne poslovnice.

Svi oni polaznici koji ne mogu da se uklope u tačno definisane termine ili im, jednostavno ne odgovara dinamika u okviru grupne obuke, mogu da odaberu pohađanje poluindividualne ili individualne, a na raspolaganju im je obuka i kurs za izrađivača kože i krzna. Ono što je karakteristično za pomenute vrste nastave jeste princip organizovanja, a koji podrazumeva da svaki od prijavljenih polaznika ima dozvolu da se sa profesorom koji će voditi taj kurs dogovori oko svih detalja. A pod tim detaljima se prvenstveno podrazumeva datum početka nastave koju su odabrali da pohađaju, kao i termini u kojima im odgovara da je prate, ali isto tako i dinamika. Jedino ograničenje se odnosi na one polaznike kojima najviše odgovara učenje na daljinu, uzevši u obzir da organizator tada pred njih iznosi zahtev da obezbede sve uslove za njeno besprekorno odvijanje. Osim računara, to podrazumeva i internet konekciju, a koja u ovom slučaju mora da bude stabilna.

Kod drugog segmenta u okviru ovog kursa je prisutno pravilo da svaki pojedinačni polaznik treba da odabere i to potpuno samostalno, u kojoj će tačno kompaniji da odradi praksu, a za koju je navedeno da mora da traje 300 radnih sati, o čemu je on po njenom završetku dužan da dostavi relevantan dokaz, da bi mu bilo dozvoljeno da polaže završni ispit. Organizator ovog kursa polaznicima, na prvom mestu nudi mogućnost da praksu pohađaju u ma kojoj kompaniji sa kojom je on pre toga imao prilike da sarađuje, te je i sklopio ugovor o poslovno - tehničkoj saradnji. A to se prvenstveno preporučuje zato što ti polaznici uopšte neće morati da imaju obavezu da dogovaraju detalje sa predstavnikom te firme, kao što jeste slučaj ukoliko se odluče za drugu varijantu, te žele da praksu pohađaju u firmama sa kojima organizator nije imao prilike pre toga da sarađuje. Mi ćemo polaznicima koji praksu budu pohađali kod naših poslovnih partnera pružiti prvo podatke o ceni, ali i sve ostale informacije koje su bitne za pohađanje prakse, a isto tako odmah će dobiti i podatke koji se odnose na cenu prakse. Kod druge opcije, oni će se sa zvaničnim predstavnikom firme koju odaberu dogovarati oko svega pomenutog, a moraju znati da mi uopšte nemamo uticaja na cenu prakse u tim situacijama, te budući da nismo upoznati sa načinom poslovanja, odnosno sprovođenja prakse u njoj, nećemo biti u prilici ni da im damo informacije o ceni. A ono što takođe jeste obaveza svakog pojedinačnog polaznika u ovoj varijanti, podrazumeva da on mora da dostavi informacije o konkretnoj kompaniji, uzevši u obzir da pre nego što počne da pohađa praksu, mi moramo potpisati ugovor o poslovnoj saradnji sa njom, jer to predstavlja primaran uslov za početak prakse.

Kome je kurs za izrađivača kože i krzna namenjen?
Primarno je pohađanje pomenute obuke namenjeno svakom punoletnom kandidatu, a koji ima želju da stekne zvanično priznat sertifikat za ovo zanimanje, dok se drugi uslov koji oni moraju da ispune odnosi isključivo na obrazovanje koje su stekli.

Zapravo, od prijavljenih polaznika se očekuje samo da su pre toga završili osnovnu školu, a što je ujedno i minimalan nivo obrazovanja koji mora da ima svako ko je zainteresovan da pohađa obuku i kurs za izrađivača kože i krzna. Baš iz tog razloga, onaj ko se prijavi za pohađanje mora da dostavi i važeći dokaz o nivou obrazovanja, a koji je pre toga stekao, to jest ili diplomu neke srednje škole ili kopiju svedočanstva osnovne škole.

Koliko traje obuka za izrađivača kože i krzna?
Tačno je definisano zvaničnim nastavnim programom, a prema kome se i obuka i kurs za izrađivača kože i krzna i organizuje da nastava traje ukupno tri meseca. Uz to se podrazumeva da svaki pojedinačni polaznik, sem pohađanja teorijskog dela treba da pohađa i praksu, a za nju je određeno trajanje od ukupno 300 radnih sati.

Svako ko želi da navedeni kurs završi za dva meseca bi trebalo da prihvati drugačiji način pohađanja prakse. A pod tim se podrazumeva da on mora tada praktičan deo da pohađa svakoga dana za vreme trajanja radne nedelje, a što je period od ponedeljka do petka, tako da na nedeljnom nivou treba da odradi 40 radnih sati prakse, odnosno po 8 sati u toku jednog dana.

Koliko košta kurs i obuka za izrađivača kože i krzna?
Kada je u pitanju cena, a budući da obuka i kurs za izrađivača kože i krzna podrazumevaju dva dela, to takođe znači i da je svaki polaznik obavezan da potpuno odvojeno plati pohađanje teorijskog i praktičnog segmenta.

U okviru one cene koja je navedena za teorijski deo, on će na prvom mestu dobiti mogućnost pohađanja kako individualne i online, odnosno grupne, tako i poluindividualne nastave, ali isto tako od strane Akademije Oxford polaznik dobija i priručnik koji će koristiti prilikom pripreme za polaganje završnog ispita. Ali, pored svega toga, u cenu ovog segmenta je uračunato i polaganje ispita, kao i sama izrada sertifikata, a koji će polaznik dobiti nakon njegovog uspešnog polaganja.

Svaki polazni koji bude želeo da praksu pohađa u bilo kojoj drugoj firmi, informacije o ceni će dobiti od njenog ovlašćenog predstavnika.

Gde i kada se održava obuka za izrađivača kože i krzna?
Princip odvijanja nastave koju predviđa kurs i obuka predviđa da shvatim polaznik treba da pohađa, sa jedne strane praktičan deo, a sa druge i teorijski. A o tome bi prilikom upisivanja trebalo svaki polaznik da se izjasni, odnosno da definiše da li želi da nastavu u teorijskom delu prati u grupi ili mu više odgovara da to učini online, odnosno prema pravilima individualne ili poluindividualne nastave. Osim toga bi trebalo i da tada obavesti ovlašćeno lice konkretne poslovnice u kojoj kompaniji je zainteresovan da predviđenih 300 radnih sati prakse odradi.

Prvo moramo da naglasimo da se sve navedene vrste nastave, osim online odvijaju u sklopu konkretne poslovnice Akademije Oxford i to prema tačno definisanim principima, a to znači da svaki onaj polaznik koji odabere rad u grupama prihvata i termine, to jest dinamiku koja se određuje isključivo od strane organizatora ove obuke. A budući da u grupama ima od četvoro do osmoro polaznika, najviše to se ova vrsta obuk ne može organizovati odmah pošto se jedan polaznik prijavi. Zapravo, kurs i obuka za izrađivača kože i krzna u grupi se organizuje tek kada se osnovni uslov za to ispuni, a što znači da se najmanje četiri osobe u jednoj od poslovnica prijave za njeno pohađanje.

Poluindividualna, individualna i online nastava počinju odmah pošto polaznik bude sa predavačem usaglasio datum početka. A ovde je vrlo važno naglasiti i da oni, osim datuma dogovaraju i dinamiku, to jest termine održavanja odabranog tipa obuke. Svako ko je zainteresovan da pomenuti kurs prati putem interneta će biti u obavezi da obezbedi zahtevane uslove, to jest da računar preko koga će da prati ovaj tip nastave mora biti stabilnom konekcijom spojen sa mrežom, uzevši u obzir da je to osnovni uslov da ne dođe do ometanja nastave.

Pored teorijskog dela, svako koga zanima obuka i kurs za izrađivača kože i krzna ima obavezu da prihvati pravila, a koja podrazumevaju i da on mora da pohađa i praksu, a nastavnim planom je određeno da to bude u trajanju od ukupno 300 radnih sati. Ono o čemu može svaki polaznik da odluči, u ovom slućaju se odnosi na mesto pohađanja prakse, to jest on lično bira firmu u kojoj želi da je pohađa. A na prvom mestu mu se nudi da praksu u ovom trajanju pohađa u kompaniji sa kojom Akademija Oxford ima uspostavljenu poslovnu saradnju, jer je tada polazniku sve znatno olakšano, budući da mu mi dajemo sve potrebne informacije, kao i garancije kvaliteta tako odrađene prakse. A to, naravno ni u kom slučaju ne znači da on ipak ne može da se odluči za drugu ponuđenu opciju, koja uključuje pohađanje prakse u okviru one kompanije koja posluje u zahtevanoj oblasti, te je kompetentna za njeno organizovanje, ali mi sa njom nismo pre toga sarađivali. Ukoliko je to odluka polaznika, on mora da prihvati i svoje obaveze, to jest prvo da dogovori detalje vezano za pohađanje prakse sa predstavnikom odabrane kompanije, a posle toga i da nama omogući pristup svim onim informacijama koje se moraju uneti u ugovor o poslovno - tehničkoj saradnji. Zapravo, primaran uslov da on pohađa praksu u firmi koju samostalno izabere jeste potpisivanje ovog ugovora, ali u svakom slučaju polazniku nećemo dati garancije vezano za kvalitet tako organizovane prakse, uzevši u obzir da nismo sarađivali sa tom firmom ranije, tako da ni ne znamo na koji način ona praksu organizuje. Osim toga, moramo da naglasimo i da nismo u mogućnosti ni da ga informišemo o ceni prakse, pošto on mora sam da se dogovori i o ceni, ali i o svemu ostalom sa predstavnikom te firme.

Dodatne napomene:

 • od kandidata koji želi samo da stekne sertifikat za izrađivača kože i krzna se očekuje da se na tačno određen način prijavi za polaganje završnog ispita, te da dostavi svu obaveznu dokumentaciju, a koja svakako mora da uključuje i potvrdu o odrađenoj praksi u navedenom trajanju ili dokaz o radnom iskustvu u ovoj oblasti
 • polaznici sva ona plaćanja na koja su se prilikom potpisivanja ugovora obavezali, moraju da vrše u poslovnici Akademije Oxford u kojoj pohađaju teorijski segment u okviru ove obuke ili u onoj u kojoj se upisuju
 • upisu je svaki polaznik dužan da lično prisustvuje i da tada mora da ima ne samo validan lični dokument sa fotografijom, već i da dostavi svu dokumentaciju koja je pomenuta kao obavezna
 • prijavljivanje može da bude izvršeno cele godine ili putem telefona ili preko mejla organizatora, a polaznici mogu da dođu i lično u konkretnu poslovnicu i prijave se
 • svaki polaznik u okviru cene koja je pomenuta za teorijski deo nastave dobija od organizatora priručnik, a koji će koristiti za pripremanje polaganje ispita za proveru znanja, te je u nju uračunato i polaganje tog ispita, kao i izrađivanje sertifikata idodatka sertifikata
 • praksa koju predviđa obuka i kurs za izrađivača kože i krzna se plaća odvojeno od teorijskog dela, ali o njenoj ceni odlučuje firma u kojoj će polaznik pohađati taj deo obuke

Cena kursa i obuke za izrađivača kože i krzna je 15,000 RSD
U cenu su uračunati:

 • Priručnik
 • Polaganje završnog ispita
 • Izrada sertifikata

* NAPOMENA:

U cenu nije uračunato pohađanje praktične nastave

 • Ukoliko se odlučite da praktičnu nastavu pohađate u firmi sa kojom Akademija Oxford ima poslovnu saradnju, cena praktične nastave se kreće od 5000 RSD mesečno.
 • Ako sami pronađete firmu gde ćete pohađati praksu, cena je stvar dogovora između vas i te firme. U tom slučaju Akademija Oxford nije odgovorna za kvalitet prakse.

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com