Grafička struka - graver

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
23.04.2023.
Trajanje kursa:
300 radnih sati
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Ada, Aleksandrovac, Aleksinac, Apatin, Aranđelovac, Arilje, Babušnica, Bač, Bačka Palanka, Bačka Topola, Bački Petrovac, Bačko Dušanovo, Bajina Bašta, Banatski Despotovac, Banja Koviljača, Banja Vrujci, Batočina, Bečej, Bečići, Bela Crkva, Bela Palanka, Beočin, Beograd, Blace, Bogatić, Bojnik, Boljevac, Bor, Bosilegrad, Brus, Bujanovac, Čačak, Čajetina, Čelarevo, Ćićevac, Čoka, Čokot, Crna Trava, Crvenka, Ćuprija, Čurčin, Despotovac, Despotovo, Dimitrovgrad, Doljevac, Donji Milanovac, Dragaš, Ečka, Erdevik, Futog, G. Sabanta, Gadžin Han, Gajdobra, Golubac, Gornja Vrežina, Gornji Matejevac, Gornji Milanovac, Grocka, Hajdučica, Inđija, Irig, Ivanjica, Jagodina, Jasenovik, Jelašnica, Kać, Kanjiža, Kikinda, Kladovo, Knić, Knjaževac, Koceljeva, Kopaonik, Kosjerić, Kostolac, Kovačica, Kovin, Kragujevac, Kraljevo, Krčedin, Krupanj, Kruševac, Kučevo, Kucura, Kula, Kuršumlija, Lajkovac, Lapovo, Lazarevac, Lebane, Leposavić, Leskovac, Lipljan, Ljig, Ljubovija, Loznica, Luča

CENA: 15000 din

Opis kursa

slikazanati.jpg

GRAFIČKA STRUKA - GRAVER

Sa različitim tehnikama koje su prisutne u oblasti graviranja, ali i sa svim onim alatima koje koriste graveri će se upoznati polaznici za vreme trajanja ove specijalizovane obuke, koja se cele godine, a prema definisanom nastavnom programu odvija u mnogobrojnim poslovnicama Akademije Oxford. Budući da se one najpre nalaze na nekoliko beogradskih opština, ali i u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, te u Jagodini, Čačku, Kraljevu, Ćupriji, Subotici i u mnogim nepomenuti gradovima širom Srbije, to svako ko je zainteresovan da pohađa kurs i obuku za gravera ima mogućnost da se vrlo lako i prijavi za njeno pohađanje, jer je jedna od mogućnosti i lično prijavljivanje polaznika. A oni isto tako mogu i da onu poslovnicu koja im je najbliža kontaktiraju putem telefona, ali i da na zvaničan mejl naše institucije pošalju podatke koji su važni za upis. Po tim se misli ne samo na prezime i ime polaznika, kao i datum njihovog rođenja, već i na podatak o poslovnici u kojoj žele da pohađaju ovu obuku, a mogu tom prilikom mogu da navedu i koju tačno vrstu nastave u teorijskom delu žele da prate.

Osnovni uslov koji mora da ispuni svako ko želi da pohađa navedenu obuku je vezan za nivo obrazovanja, budući da se od svih prijavljenih polaznika zahteva najmanje završena osnovna škola. Iz tog razloga je vrlo važno da oni u trenutku upisivanja, kada moraju biti lično prisutni, dostave i dokaz o završenoj osnovnoj školi, to jest fotokopiju svedočanstva osnovne škole, a u slučaju da su upravo taj nivo obrazovanja stekli pre toga. A ukoliko je neki polaznik završio bilo koju srednju školu, on tada dostavlja kopiju diplome te srednje škole, kao i ostalu obaveznu dokumentaciju, a u nju pored pomenute spadaju i fotokopija krštenice, to jest izvoda iz matične knjige rođenih, odnosno fotokopija uverenja o državljanstvu, stim da taj dokument ni u kom slučaju ne sme biti stariji od 6 meseci. Kada polaznik vrši upisivanje, on potpisuje i zvaničan ugovor sa organizatorom ove obuke, pa se iz tog razloga od njega zahteva da obezbedi lični dokument sa fotografijom, zarad identifikacije, a to znači da može da identifikaciju izvrši ili uz pomoć lične karte ili vozačke dozvole, odnosno pasoša. Zahteva se i da svaki polaznik koji poseduje biometrijski čipovan lični dokument dostavi i papir na kome se nalaze očitati podaci iz tog dokumenta.

Sva plaćanja polaznik je obavezan da izvrši prema odredbama ovog ugovora i to direktno u poslovnici u kojoj se upisivao, to jest u onoj u kojoj je odlučio da pohađa teorijski deo nastave. Ipak, on mora da zna da je u cenu tog dela nastave, osim njenog pohađanja uračunato i polaganje završnog ispita, kao i izrada sertifikata, odnosno izrada dodatka sertifikatu. Literaturu za pripremu polaganja završnog ispita svakako obezbeđuje organizator, a ona je isto uračunata u cenu teorijskog dela.

Sa druge strane, polaznik odvojeno od teorijskog plaća praktični deo, a visina nadoknade za to zavisi samo od njegovog odabira, to jest nju formira ona kompanija u kojoj polaznik odluči da pohađa praksu.

Princip organizovanja nastave sasvim jasno podrazumeva dva dela, to jest teoriju i praksu, stim da teoriju polaznik pohađa ili online ili je prati u jednoj od naših poslovnica, a prema pravilima individualne, grupne ili poluindividualne nastave. Bez obzira za koji tip od ponuđenih da se odluči, on mora znati i na koji način se one organizuju, a da bi mogao da odabere upravo onu vrstu nastave koja mu najviše odgovara.

Pa tako, i za grupnu obuku i kurs za gravera važi pravilo da polaznik prihvata unapred određenu dinamiku i termine održavanja nastave, a kada će to biti isključivo zavisiti od organizatora. Ipak, od organizatora ne zavisi datum početka grupne obuke, već samo od ukupnog broja prijavljenih polaznika u jednoj od poslovnica, uzevši u obzir da se ovde zahteva prijava najmanje četiri osobe da bi grupa mogla da bude formirana, to jest da bi ova vrsta kursa mogla da počne. Uopšteno, u jednoj grupi može biti najviše osmoro polaznika, a ovde termini mahom ne mogu da se menjaju, sem u vrlo retkim situacijama.

Individualna i online, kao i poluindividualna obuka i kurs za gravera se odvijaju prema odredbama dogovora koji imaju predavač i svaki pojedinačni polaznik, tako da oni preciziraju ne samo datum njenog početka i termine, već dogovaraju precizno i dinamiku po kojoj će ta vrsta nastave da se odvija.

Ako neko želi da ovu obuku, to jest njen teorijski deo da prati preko interneta, osim što mora da obezbedi računar, on mora i da obezbedi stabilnu internet vezu za taj računar, jer je to osnovni uslov da se predavanja ne ometaju, to jest da se ne jave određene poteškoće.

Kada je u pitanju drugi deo ove obuke, odnosno praksa, svaki polaznik mora da je pohađa u trajanju od 300 radnih sati, a on sam treba da odluči u kojoj firmi će to učiniti. Organizator ovog kursa u svakom slučaju preporučuje polaznicima da praksu pohađaju u onim kompanijama sa kojima je prethodno uspostavljena poslovno - tehnička saradnja, jer tada možemo biti sigurni da će ona biti sprovedena u skladu sa pravilima. Isto tako znamo i koliko košta, a o čemu ćemo i obavestiti svakog pojedinačnog polaznika.

A ukoliko on, ipak ne odabere ovu varijantu, već odluči da praksu koju predviđa kurs i obuka za gravera pohađa u nekoj drugoj kompaniji, to jest u onoj sa kojom Akademija Oxford pre toga nije sarađivala, moraće i da se potpuno samostalno sa njenim predstavnikom dogovori kako oceni, tako i o svemu ostalom što je bitno za sprovođenje prakse. Još jedna obaaveza koju polaznik ima u tom slučaju jeste da obezbedi poslovne podatke o toj kompaniji, a koje će da dostavi ovlašćenom licu u našoj poslovnici, jer se mora pripremiti dokumentacija koja je potrebna za potpisivanje ugovora o poslovno - tehničkoj saradnji, a posle čega praktično odmah taj polaznik može da počne da pohađa praksu u konkretnoj firmi. U obavezi smo da naglasimo i da organizator ove obuke ne daje nikakve garancije za kvalitet prakse u tom slučaju, te da ne informiše polaznike ni o njenoj ceni, jer sa njom nije ni upoznat.

Svako ko bude pohađao obuku i kurs za gravera, odnosno ko završi pohađanje teorijskog i praktičnog dela (u trajanju od 300 radnih sati) stiče uslov da izađe na polaganje završnog ispita, a koji se sastoji od dva dela, to jest pismenog i usmenog. Polaznik je obavezan da u usmenom delu odgovori na tri pitanja, odnosno na 12 u okviru pismenog dela, a kada bude položio taj ispit on će steći uslov da postane vlasnik sertifikata za gravera, koji je u potpunosti validan i koji može, ukoliko zadovoljava uslove i da odmah po sticanju upiše u svoju radnu knjižicu. A da bi mu to bilo omogućeno, on mora da bude prijavljen na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje, uzevši u obzir da je od 01. januara 2016. godine to jedina institucija na teritoriji cele naše zemlje koja ima pravo da upiše sertifikat u dosije kandidata. Ako neko ko stekne sertifikat nije prijavljen na evidenciju ove službe, odnosno ako je u pitanju zaposleno lice, on će moći da ga koristi u svakoj situaciji kada ima potrebu, to jest da pomoću njega dokaže bilo svom trenutnom, bilo budućem poslodavcu da je kvalifikovan za posao gravera, ali neće moći da ga upiše u svoju radnu knjižicu sve do onog trenutka dok se ne bude ponovo prijavio na evidenciju pomenute službe.

Budući da Akademija Oxford, kao organizator ove obuke pruža priliku i svakome ko želi samo da polaže završni ispit, a kako bi stekao sertifikat za gravera, da to i učini, to podrazumeva da se zahtevana dokumentacija za te kandidate i one koji kurs i obuku za gravera pohađaju kod nas, razlikuje. Tako, polaznici naše obuke pre izrade sertifikata, a pošto polože ispit za proveru znanja, moraju da dostave originalnu potvrdu da su savladali stručnu obuku, to jest da su odradili praksu u trajanju od 300 radnih sati, a u njihov dosije ulazi i obavezna dokumentacija koju prilažu kao i prilikom upisa, zatim ugovor koji smo potpisali mi sa njima, te završni test i zapisnik.

Svi oni kandidati koji se prijavljuju samo za polaganje završnog ispita, a ovaj kurs ne pohađaju kod nas, moraju na prvom mestu da izvrše prijavu za njegovo polaganje, a zatim i da dostave potvrdu da su imali prilike da steknu radno iskustvo, to jest da su odradili praksu u navedenom trajanju i pohađali stručnu obuku. Isto tako, oni su u obavezi, kao i naši polaznici da dostave fotokopiju uverenja o državljanstvu (koje nije starije od šest meseci), kao i kopiju izvoda iz matične knjige rođenih, te dokaz o prethodno stečenom obrazovanju, a što podrazumeva ili kopiju svedočanstva osnovne škole ili kopiju diplome srednje škole, te se uz svu pomenutu dokumentaciju, u svakom slučaju dodaje i test i zapisnik sa polaganja završnog ispita.

Svi oni kandidati koji žele da se prijave za polaganje ispita za proveru znanja, a u gradu u kome oni stanuju u tom trenutku još uvek nije otvorena naša poslovnica, mogu da se odluče i za online praćenje teorijskog dela ove obuke (ukoliko žele), a trebalo bi i da samostalno pronađu firmu u svom gradu u kojoj će pohađati praksu i to prema tačno definisanim pravilima. Nakon što oni ispune sve pomenute zahteve, biće im omogućeno da završni ispit polažu upravo u onoj našoj poslovnici koja je najbliža mestu u kome oni imaju prijavu stanovanja.

Šta obuhvata kurs za gravera?
Ne samo da će neko ko bude pohađa obuku i kurs za gravera da se upozna sa istorijom umetnosti i umećem kaligrafije, već će predavači za vreme trajanja teorijskog dela ove obuke da upoznaju polaznike i sa teorijom forme, a od njih se u svakom slučaju zahteva određena doza kreativnosti.

Inače, graver se prvenstveno bavi ukrašavanjem predmeta koji su izrađeni od različitih materijala, a to se najpre odnosi na predmete od stakla, plemenitih metala i kamena, tako da će profesori na samom početku ovog kursa da upoznaju polaznike sa osobinama različitih materijala koji se u ovom poslu koriste.

Budući da se postupak graviranja vrši uglavnom prema određenom crtežu, polaznici će morati da se upoznaju sa osnovama njegovog tumačenja, a kako bi na što bolji način mogli da ga prenesu na konkretan materijal.

Podrazumeva se da će polaznici naučiti i različite tehnike graviranja, kao i sa svim onim alatima sa kojima će se sresti na svom radnom mestu. Takođe, naši iskusni predavači će da upoznaju polaznike i sa osnovnim odredbama zakona o zaštiti na radu, a koje bi oni svakako trebalo da primenjuju tokom obavljanja posla za koji im obuka i kurs za gravera omogućuju da se kvalifikuju.

Kako je organizovan kurs i obuka za gravera?
Svaki polaznik koji se bude prijavio, a zatim i upisao na ovu obuku je dužan da ispoštuje pravilo i da pohađa teorijski deo, odnosno da odradi ukupno 300 radnih sati u okviru praktičnog dela.

Budući da Akademija Oxford uvek teži da ispuni zahteve polaznika i to u najvećoj mogućoj meri, to je njima omogućeno da odaberu gde će da pohađaju praksu, to jest u kojoj tačno kompaniji. U toj situaciji, oni imaju mogućnost da odaberu da je pohađaju kod poslovnih partnera organizatora, to jest u onim kompanijama sa kojima smo mi pre toga već imali prilike da potpišemo ugovor o poslovno - tehničkoj saradnji. A ukoliko se odluče za tu opciju, polaznici dobijaju garanciju od strane organizatora da će praksa biti sprovedena u skladu sa svim pravilima, a biće takođe informisani i o njenoj ceni. Isto tako postoji mogućnost i da polaznik lično odabere neku drugu kompaniju, a sa kojom mi nismo imali saradnju, pa da u njoj pohađa praksu. On mora znati da u toj situaciji treba da se, kako o ceni, tako i o svemu ostalom što je relevantno za pohađanje prakse, dogovori sa zaposlenim osobama u toj kompaniji, odnosno sa njenim zvanično ovlašćenim predstavnikom. Ipak, da bi mu bilo omogućeno da svoju želju sprovede u delo, to jest da praksu počne da pohađa u toj kompaniji, on je dužan da nama omogući potpisivanje ugovora sa njom, kao i da nam prethodno dostavi sve relevantne podatke o toj kompaniji, a kako bi ovlašćeno lice u našoj poslovnici bilo u mogućnosti da što pre pripremi zahtevanu dokumentaciju i organizuje potpisivanje ugovora o poslovno - tehničkoj saradnji.

Osim prakse, polaznici koje zanima kurs i obuka za gravera treba da pohađaju i teorijski deo, a on se sprovodi u našim poslovnicama, uz izuzetak one obuke koju polaznik želi da pohađa online. Da bi mu to bilo omogućeno, neophodno je da obezbedi računar preko koga će pratiti nastavu, ali se takođe od njega zahteva i da računar na internet bude spojen preko stabilne konekcije, kako ne bi možda došlo do ometanja za vreme predavanja.

Kako online nastava, tako i poluindividualna, kao i individualna, pružaju svakom polazniku mogućnost da se sa svojim profesorom jasno dogovori prvo o tačnom datumu kada će da počne nastava, a zatim i da se usaglase u kojim terminima će se odvijati predavanja, te po kojoj dinamici.

Nasuprot svima njima se nalazi grupni kurs i obuka za gravera, budući da polaznici tu ne mogu da odlučuju ni o čemu, već jednostavno imaju obavezu da prihvate kako već određene termine, tako i njihovu dinamiku, a sve to određuje isključivo organizator u tom slučaju. Ovde je bitno da svaki polaznik zna da grupna obuka ne počinje odmah nakon prijave, nego tek kada se u jednoj od poslovnica bude oformila grupa. Mada jedna grupa broji od četvoro do osmoro osoba, da bi ona mogla da se oformi potreban je minimalan broj prijavljenih u toj poslovnici (4 polaznika), pa tek nakon toga oni dobijaju formaciju kako o datumu početka ovog tipa nastave, tako i o svemu ostalom što je bitno.

U obavezi smo da naglasimo i to da se izmena termina kod grupne obuke ne vrši, osim u izuzetno retkim situacijama, a koje podrazumevaju da članovi jedne grupe navedu zahtev za njihovom promenom. Ali, čak i tada neće biti odmah dozvoljeno da se oni izmene, već se mora prvo proveriti da li bi ta promena uticala na ostale kurseve koji se organizuju u okviru konkretne poslovnice, pa tek posle toga koordinator za nastavu daje konačan sud o tome da li je ili nije dozvoljeno da termini budu izmenjeni.

Kome je kurs za gravera namenjen?
Svaka osoba koja je zainteresovana da stekne zvanično priznat sertifikat za ovo zanimanje, a punoletna je ima pravo da se prijavi za pohađanje pomenute obuke.

A da bi nekome bilo omogućeno da prati kurs i obuku za gravera, pored svih pomenutih uslova se zahteva i dokaz o nivou prethodno stečenog obrazovanja, stim što je osnovni uslov da to bude najmanje završena osnovna škola. Prijavljeni polaznici će svakako u trenutku upisa biti dužni da dostave dokaz o tome, to jest ili kopiju svedočanstva osnovne škole ili kopiju diplome one srednje škole koju su pre toga završili i poseduju o tome diplomu.

Koliko traje obuka za gravera?
Navedeno je prema zvaničnom nastavnom programu, a po kome se i sprovodi obuka i kurs za gravera da polaznici treba da je pohađaju ukupno tri meseca. Isto tako, postoji mogućnost i da svako ko ima potrebu za tim, ovu obuku pohađa ukupno 2 meseca, stim da je tada vrlo važno da polaznik prihvati intenzivniji način pohađanje prakse.

Budući da je neophodno pohađanje 300 radnih sati prakse, u takvim situacijama se od svakog pojedinačnog polaznika zahteva da praktičan deo pohađa svakoga dana u toku jedne radne nedelje, to jest od ponedeljka do petka i to u trajanju od ukupno 40 radnih sati na nedeljnoj osnovi. Poštujući u potpunosti taj zahtev i dinamiku, polaznik će kurs i obuku za gravera da završi upravo za dva meseca.

Koliko košta kurs za gravera?
Praktični deo ove obuke se plaća potpuno odvojeno od teorijskog, a njegova cena će zavisiti samo od toga u kojoj firmi polaznik bude odabrao da je pohađa.

Polazni koji želi da ovaj deo obuke pohađa u nekoj drugoj kompaniji, odnosno u onoj sa kojom mi nismo prethodno ostvarili saradnju, moraće i da se sa njenim predstavnikom dogovori oko cene i uslova za njeno pohađanje.

U cenu koja se odnosi na plaćanje teorijskog dela, a koji takođe predviđa kurs i obuka za gravera se uračunava na prvom mestu odabrana vrsta nastave koju polaznik želi da pohađa, zatim i nadoknada za polaganje završnog ispita. Pored toga, u nju je uračunata i izrada najpre sertifikata, a zatim i dodatka sertifikatu, kao i literatura koju će polaznik da koristi kao pripremu za polaganje ispita za proveru znanja.

Gde i kada se održava kurs za gravera?
Samim tim što obuka i kurs za gravera podrazumevaju pohađanje dva segmenta, to jest i teorijskog i praktičnog, to znači da se nastava u oba dela odvija na dva različita mesta. Tačnije, teorijski deo ovog kursa polaznici prate u našim poslovnicama, odnosno iz sopstvenog doma, a ukoliko se odluče da nastavu prate preko interneta, te praksu pohađaju u bilo kojoj kompaniji koju samostalno biraju.

U okviru teorijskog dela obuke imaju mogućnost izbora između grupne nastave, zatim individualne, poluindividualne i online, a sve one se odvijaju na tačno definisan način.

Polaznici koji se odluče za rad u grupama, su obavezni da nastavu pohađaju u tačno definisanim terminima i to prema dinamici koju određuje organizator. A u grupama može biti najmanje četvoro, a najviše osmoro ljudi, pa kurs i obuka za gravera koja se odvija prema ovom principu počinje tek kada se bude ispunio osnovni uslov. Pod tim se podrazumeva da se u konkretnoj poslovnici Akademije Oxford prijavi minimum 4 polaznika koji žele da pohađaju baš tu vrstu nastave. Termini u okviru grupne obuke se ne mogu menjati, osim ako baš svi polaznici u jednoj grupi ne upute zvaničan zahtev za njihovom promenom, ali tada do nje može da dođe tek kada koordinator za nastavu u toj poslovnici proceni situaciju i bude siguran da ta promena ne može da naškodi ostalim tipovima nastave koji se u njoj odvijaju.

Individualna, online i poluindividualna obuka se odvijaju na drugačiji način, tako da se svakom pojedinačnom polazniku pruža mogućnost da precizira termine i dinamiku, kao i datum početka nastave sa predavačem. Uslov za pohađanje nastave online je, na prvom mestu posedovanje računara, a zatim i stabilne internet veze kojom je taj računar spojen sa internetom.

Praksu polaznik može da prati u nekoj kompaniji sa kojom organizator ima potpisan ugovor o poslovno - tehničkoj saradnji i tada će dobiti sve podatke vezano za cenu i detalje koji se odnose na sprovođenje prakse, te im organizator pruža i garancije da će ona biti sprovedena prema pravilima. A polaznik može praksu da pohađa i u bilo kojoj kompaniji, čak i ako mi do tada nismo sarađivali sa njom, ali je neophodno da pre nego što počne, mi potpišemo ugovor o poslovnoj saradnji sa tom kompanijom. Zato se i zahteva da nam taj polaznik omogući pristup podacima vezanim za tu firmu, a koje ćemo uneti u ugovor. U ovoj situaciji se upravo polaznik o svemu vezano za sprovođenje prakse, mora dogovoriti sa zaposlenima u okviru te kompanije, odnosno sa njenim ovlašćenim licem.

Dodatne napomene:

 • ona osoba koja želi samo da polaže završni ispit, jer je potrebno da stekne sertifikat za gravera, mora da ispoštuje pravilo o prijavljivanju, te da uz svu ostalu dokumentaciju koja se zahteva, priloži svakako i dokaz da ima radno iskustvo u ovom poslu, odnosno potvrdu da je obavio praksu i to u trajanju od 300 radnih sati
 • polaznici Akademije Oxford imaju obavezu da prilikom upisivanja budu lično prisutni i da uz lični dokument safotografijom, donesu i svu ostalu obaveznu dokumentaciju, jer se mora tada potpisati ugovor sa organizatorom
 • cele godine svako ko je zainteresovan da pohađa obuka i kurs za gravera ima mogućnost da se prijavi i to ili putem telefona jedne od poslovnica ili lično, a isto tako postoji i otvorena mogućnost za prijavljivanje preko mejla
 • polaznici plaćaju teorijski i praktični deo odvojeno jedan od drugog, a na visinu nadoknade za praksu utiče izbor svakog od njih u kojoj kompaniji od ponuđenih će da je pohađaju
 • uz praćenje odabranog tipa nastave u teorijskom delu, u cenu je uračunato i polaganje završnog ispita, kao i izrada sertifikata i dodatka sertifikatu, odnosno skripta ili priručnik koja polazniku koristi za pripremanje polaganja
 • plaćanje se vrši prema ugovoru i to direktno u poslovnici u kojoj se polaznik upisuje, to jest u onoj u kojoj pohađa teorijski deo nastave, prema cenovniku koji je tada aktuealan

Cena kursa i obuke za gravera je 15,000 RSD
U cenu su uračunati:

 • Priručnik
 • Polaganje završnog ispita
 • Izrada sertifikata

* NAPOMENA:

U cenu nije uračunato pohađanje praktične nastave

 • Ukoliko se odlučite da praktičnu nastavu pohađate u firmi sa kojom Akademija Oxford ima poslovnu saradnju, cena praktične nastave se kreće od 5000 RSD mesečno.
 • Ako sami pronađete firmu gde ćete pohađati praksu, cena je stvar dogovora između vas i te firme. U tom slučaju Akademija Oxford nije odgovorna za kvalitet prakse.

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com