Građevinska struka - teracer

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
02.04.2023.
Trajanje kursa:
300 radnih sati
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Ada, Aleksandrovac, Aleksinac, Apatin, Aranđelovac, Arilje, Babušnica, Bač, Bačka Palanka, Bačka Topola, Bački Petrovac, Bačko Dušanovo, Bajina Bašta, Banatski Despotovac, Banja Koviljača, Banja Vrujci, Batočina, Bečej, Bečići, Bela Crkva, Bela Palanka, Beočin, Beograd, Blace, Bogatić, Bojnik, Boljevac, Bor, Bosilegrad, Brus, Bujanovac, Čačak, Čajetina, Čelarevo, Ćićevac, Čoka, Čokot, Crna Trava, Crvenka, Ćuprija, Čurčin, Despotovac, Despotovo, Dimitrovgrad, Doljevac, Donji Milanovac, Dragaš, Ečka, Erdevik, Futog, G. Sabanta, Gadžin Han, Gajdobra, Golubac, Gornja Vrežina, Gornji Matejevac, Gornji Milanovac, Grocka, Hajdučica, Inđija, Irig, Ivanjica, Jagodina, Jasenovik, Jelašnica, Kać, Kanjiža, Kikinda, Kladovo, Knić, Knjaževac, Koceljeva, Kopaonik, Kosjerić, Kostolac, Kovačica, Kovin, Kragujevac, Kraljevo, Krčedin, Krupanj, Kruševac, Kučevo, Kucura, Kula, Kuršumlija, Lajkovac, Lapovo, Lazarevac, Lebane, Leposavić, Leskovac, Lipljan, Ljig, Ljubovija, Loznica, Luča

CENA: 15000 din

Opis kursa

 

slikazanati.jpg

GRAĐEVINSKA STRUKA - TERACER

Oblaganje podova teraco pločama postoji već dugo na našoj građevinskoj sceni. Postoje razne tehnike postavljanja ovih ploča i te tehnike su vremenom postajale savremenije i svrsishodnije kako bi krajnji cilj bio postignut u kratkom vremenskom roku, a kvalitet krajnjeg proizvoda zadovoljavajući.

Na kursu za teracera akademije Oxford se radi na tome da se polaznici obučavaju za korišćenje najsavremenijih tehnika i da se po završenoj školi za teracera kandidati potpuno pripreme za samostalno izvođenje radova. Da bi obuka za teracera bila celovita i kvalitetna nephodno je učenike upoznati sa strukturom i sastavom osnovnih materijala koji se koriste u ovom zanatu, kao i sa primarnim alatima kojima treba rukovati. Pošto ovaj posao podrazumeva mogućnost lakših fizičkih ozleda i manjih šteta, akcenat stavljamo na obučavanje iz oblasti zaštite na radu i zaštite životne sredine.

Škola za teracera podrazumeva teorijski i praktični deo nastave, a sav potreban materijal za teorijsku nastavu obezbeđuje akademija.

U okviru kursa za teracera vršimo podučavanje iz oblasti izrade poda od livenog teraca, od livenog teraca sa bordurama, sa mesinganim razdelnicama, od mozaik teraca, od mozaik teraca sa bordurama, izrade sokle od teraca i šlajfovanje teraco poda. Za svaki od ovih postupaka primenjuju se posebne tehnike i njihov redosled, upotrebljavaju se određeni pomoćni materijali i uočavaju određene moguće greške za koje postoje unapred predviđenja rešenja.

Na obuci za teracera kandidati uče da sve izrađene površine moraju biti potpuno ravne, horizontalne ili vertikalne, a gde je potrebno, kose ili oble. Profili i uglovi moraju imati oštre i pravilne ivice, podloga mora biti dovoljno hrapava i pre polaganja teraca, očišćena od kreča, gipsa, masnih mrlja i oprana. Osnovni, podložni sloj mora se čvrsto vezati za zidove i podove, a gornji sloj za osnovni i treba ga dobro uvaljati ručnim valjkom. Teraco smesa se sastoji od cementa, šljunka i vode, a prema potrebi se dodaje i boja.

Nakon postavljanja teraco se može polirati ili obrađivati.

Na praktičnom delu nastave polaznici će imati prilike da se konkretno i na licu mesta susretnu sa svim radnim situacijama i mogućim problemima u ovom poslu, ali i sa rešavanjem zadataka i primenom iskustva.

U datu cenu ovog kursa ulazi pohađanje teorijske nastave, udžbenik koji dobijate na početku obuke, polaganje završnog ispita i izrada diplome. Praksa ne ulazi u datu cenu, već se plaća zasebno i obavlja se u ekipi sa kojom akademija ima saradnju ili u ekipi sa kojom sami dogovorite obavljanje praktične nastave.

Cena kursa i obuke za teracera je 15,000 RSD
U cenu su uračunati:

  • Priručnik
  • Polaganje završnog ispita
  • Izrada sertifikata

* NAPOMENA:

U cenu nije uračunato pohađanje praktične nastave

  • Ukoliko se odlučite da praktičnu nastavu pohađate u firmi sa kojom Akademija Oxford ima poslovnu saradnju, cena praktične nastave se kreće od 5000 RSD mesečno.
  • Ako sami pronađete firmu gde ćete pohađati praksu, cena je stvar dogovora između vas i te firme. U tom slučaju Akademija Oxford nije odgovorna za kvalitet prakse.

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com