Građevinska struka - rukovalac krana - kranista

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
10.06.2023.
Trajanje kursa:
300 radnih sati
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Ada, Aleksandrovac, Aleksinac, Apatin, Aranđelovac, Arilje, Babušnica, Bač, Bačka Palanka, Bačka Topola, Bački Petrovac, Bačko Dušanovo, Bajina Bašta, Banatski Despotovac, Banja Koviljača, Banja Vrujci, Batočina, Bečej, Bečići, Bela Crkva, Bela Palanka, Beočin, Beograd, Blace, Bogatić, Bojnik, Boljevac, Bor, Bosilegrad, Brus, Bujanovac, Čačak, Čajetina, Čelarevo, Ćićevac, Čoka, Čokot, Crna Trava, Crvenka, Ćuprija, Čurčin, Despotovac, Despotovo, Dimitrovgrad, Doljevac, Donji Milanovac, Dragaš, Ečka, Erdevik, Futog, G. Sabanta, Gadžin Han, Gajdobra, Golubac, Gornja Vrežina, Gornji Matejevac, Gornji Milanovac, Grocka, Hajdučica, Inđija, Irig, Ivanjica, Jagodina, Jasenovik, Jelašnica, Kać, Kanjiža, Kikinda, Kladovo, Knić, Knjaževac, Koceljeva, Kopaonik, Kosjerić, Kostolac, Kovačica, Kovin, Kragujevac, Kraljevo, Krčedin, Krupanj, Kruševac, Kučevo, Kucura, Kula, Kuršumlija, Lajkovac, Lapovo, Lazarevac, Lebane, Leposavić, Leskovac, Lipljan, Ljig, Ljubovija, Loznica, Luča

CENA: 15000 din

Opis kursa

 

slikazanati.jpg

GRAĐEVINSKA STRUKA - RUKOVALAC KRANA - KRANISTA

Rukovalac kranom-kranista obavlja jako delikatan i precizan posao i zato je u okviru ovog kursa neophodno izučiti i usvojiti osnove iz oblasti zaštite na radu i pravilnog korišćenja opreme. Polaznik koji želi da pohađa našu obuku mora da poseduje vozačku dozvolu za, najmanje, B kategoriju i da se upozna sa komponentama krana, kao i sa uklanjanjem eventualnih kvarova na njemu. Naš kurs traje šest meseci i sastoji se od teorijske i praktične nastave.

U okviru teorijske nastave na kursu za rukovaoca kranom kandidati detaljno izučavaju i definišu pojam toranjske dizalice – krana, kao i istorijat nastanka ove mašine. U okviru obuke za kranistu upoznajete se sa izgledom i sastavom nekadašnjeg krana „Vema“. Naša škola za rukovaoca kranom daće vam mogućnost da pojasnite informacije vezane za područje gde se najčešće koriste dizalice, kakvo je dejstvo mašina za prenos i dizanje, koji su tipovi mašina za prenos i dizanje i kakva je podela dizalica prema obliku transporta.

Kurs za kranistu svoje polaznike priprema za uočavanje svih važnih elemenata konstrukcije toranjskog krana i brzine kretanja toranjskih dizalica. Kandidati su nakon završene obuke za kranistu osposobljeni da utvrđuju gde je najčešće i najbolje mesto za postavljanje pokretnih toranjskih kranova, šta se raščlanjuje u proračunu učinka i kako se prevoze lakše dizalice.

Škola za kranistu će vam pomoći da umete da objasnite održavanje kranova, montažu i demontažu krana i postupak montiranja dizalice klizanjem.

Teorijski deo kursa za rukovaoca kranom upućuje kandidate u dužnosti kraniste, u to šta je zabranjeno u radu kraniste i ko je signalista.

Toranjski kranovi se mogu podeliti na one sa kosom strelom, vodoravnom granom, kranove male, srednje i velike nosivosti. Na obuci za kranistu naučićete karakteristike i prednosti svakog od njih.

Bavljenje ovim poslom podrazumeva veliku odgovornost i preciznost i neophodno je da se pristupi ozbiljnom i posvećenom pohađanju naše teorijske nastave.

Obuka za kranistu u okviru date cene podrazumeva udžbenik, polaganje završnog ispita i dobijanje sertifikovane diplome. Praktični deo se plaća zasebno i praksa se može obavljati u firmi sa kojom akademija Oxford ima saradnju ili na mestu koje sami pronađete i dogovorite.

Nakon uspešno savladanog kursa polaznika dobija sertifikat o stručnoj osposobljenosti za obavljanje poslova rukovaoca kranomi osposlobljen je da sam obavlja poslove ovog tipa.

 Profesionalizam, stručnost i niske cene – reči koje nas opisuju a Vama pružaju mogućnost da unapredite svoje znanje i veštine! Posetite nas!

Cena kursa i obuke za rukovaoce kranom je 15,000 RSD
U cenu su uračunati:

  • Priručnik
  • Polaganje završnog ispita
  • Izrada sertifikata

* NAPOMENA:

U cenu nije uračunato pohađanje praktične nastave

  • Ukoliko se odlučite da praktičnu nastavu pohađate u firmi sa kojom Akademija Oxford ima poslovnu saradnju, cena praktične nastave se kreće od 5000 RSD mesečno.
  • Ako sami pronađete firmu gde ćete pohađati praksu, cena je stvar dogovora između vas i te firme. U tom slučaju Akademija Oxford nije odgovorna za kvalitet prakse.

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com