Građevinska struka - rukovalac dizalice - dizaličar

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
01.04.2023.
Trajanje kursa:
300 radnih sati
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Ada, Aleksandrovac, Aleksinac, Apatin, Aranđelovac, Arilje, Babušnica, Bač, Bačka Palanka, Bačka Topola, Bački Petrovac, Bačko Dušanovo, Bajina Bašta, Banatski Despotovac, Banja Koviljača, Banja Vrujci, Batočina, Bečej, Bečići, Bela Crkva, Bela Palanka, Beočin, Beograd, Blace, Bogatić, Bojnik, Boljevac, Bor, Bosilegrad, Brus, Bujanovac, Čačak, Čajetina, Čelarevo, Ćićevac, Čoka, Čokot, Crna Trava, Crvenka, Ćuprija, Čurčin, Despotovac, Despotovo, Dimitrovgrad, Doljevac, Donji Milanovac, Dragaš, Ečka, Erdevik, Futog, G. Sabanta, Gadžin Han, Gajdobra, Golubac, Gornja Vrežina, Gornji Matejevac, Gornji Milanovac, Grocka, Hajdučica, Inđija, Irig, Ivanjica, Jagodina, Jasenovik, Jelašnica, Kać, Kanjiža, Kikinda, Kladovo, Knić, Knjaževac, Koceljeva, Kopaonik, Kosjerić, Kostolac, Kovačica, Kovin, Kragujevac, Kraljevo, Krčedin, Krupanj, Kruševac, Kučevo, Kucura, Kula, Kuršumlija, Lajkovac, Lapovo, Lazarevac, Lebane, Leposavić, Leskovac, Lipljan, Ljig, Ljubovija, Loznica, Luča

CENA: 15000 din

Opis kursa

 

slikazanati.jpg

GRAĐEVINSKA STRUKA - RUKOVALAC DIZALICE - DIZALIČAR

Danas je nemoguće zamisliti bilo koji građevinski poduhvat bez upotrebe dizalica. Posao dizaličara podrazumeva manevrisanje teškim i kabastim materijalom i od njegovog uspešnog i bezbednog obavljanja ovog posla zavisi kvalitetan i siguran rad na gradilištu. Dobar dizaličar mora poznavati mehanička svojstva dizalica i mora biti svestan njihovih prednosti i mana, kako bi pristupao otklanjanju eventualnog kvara. Akademija Oxford je u okviru svojih kurseva i obuka iz oblasti građevinske struke organizovala školu za rukovaoca dizalicom, u kojoj se kroz teorijski i praktični deo nastave možete na najbolji način upoznati sa osnovnim znanjima i veštinama neophodnim za bavljenje ovim zanatom. Sa našom sertifikovanom diplomom dobićete šansu da pronađete radno mesto, a od vaše spremnosti da učite i usavršavate se zavisiće vaša dalja karijera.

Kurs sa rukovaoca dizalicom u okviru teorijske nastave podrazumeva bavljenje različitim oblastima ove struke. Na obuci za dizaličara naučićete podelu svih mašina za prenos i dizanje, šta su toranjske dizalice i za šta služe i koji su osnovni elementi toranjske dizalice. U školi za dizaličara steći ćete znanja o podeli toranjskih dizalica prema pokretljivosti, konstrukciji strele i prema načinu produženja tornja. Toranjske dizalice se dele i prema načinu kretanja i oslanjanja, pa ćete u okviru obuke za rukovaoca dizalicom saznati nešto i o ovoj oblasti. Pošto su uslovi obavljanja građevinskih radova promenljivi, naše kandidate pripremamo za upotrebu dizalica pri niskim temperaturama i pri jakom vetru. Svaki rukovalac dizalicama mora poznavati načine montaže i demontaže toranjskih dizalica, pa se u okviru kursa za dizaličara posvećuje pažnja svim segmentima ovog dela posla.

U školi za dizaličara akademije Oxford kandidati usvajaju znanja o definisanju i prepoznavanju samohodnih dizalica i njihovih karakteristika, kao i o njihovoj upotrebljivosti i operacijskim procesima ( pravilno nošenje tereta samohodnih dizalica i mere opreznosti). U građevinskim radovima se koriste i portalne dizalice, pa se naši polaznici pripremaju da definišu njihove karakteristike i da uoče načine njihove upotrebe u konkretnim primerima.

Poseban deo obuke za dizaličara pripada izučavanju kabel kranova. Kandidati uče šta su kabel kranovi, kakva je njihova podela po konstrukciji i prema dispoziciji i konstrukciji tornja. Iste ove karakteristike uočavaju se i kod derik kranova.

Kurs za rukovaoca dizalicama priprema vas za pravilnu upotrebu lift dizalice i prepoznavanje njihove podele, kako pravilno rukovati dizalicom, a koje su zabrane kod rukovanja njome ( signali pri radu sa dizalicom, pravilno nošenje tereta, pravilno vezivanje tereta, pravilno dizanje i spuštanje tereta).

Većina zadataka pri obavljanju ovog posla i pri učenju osnova zanata najbolje se savladava na praktičnoj nastavi, pa je akcenat stavljen na ovaj deo kursa.

Akademija Oxford u okviru date cene obuke nudi udžbenik (priručnik), polaganje završnog ispita i izradu sertifikata. Kada je reč o praktičnom delu kursa, moramo napomenuti da se on plaća zasebno i da se može obavljati u firmi sa kojom akademija Oxford ima saradnju ili u građevinskoj ekipi sa kojom se sami dogovorite. U ovom drugom slučaju ne odgovaramo za kvalitet praktične obuke.

Obuka u Akademiji Oxford za ovu vrstu zanimanja traje tri meseca, i odvija se kombinacijom teorijske i prektične nastave. Nastavni tim je iskusan i kvalitetan, dok se praksa stiče radom u realnom okruženju kod naših partnera u nekoj od građevinskih firmi. Cena kursa nas čini najpovoljnijim na tržištu, a po završetku obuke dobija se sertifikat koji je priznat u Republici Srbiji, i može se upisati u radnu knjižicu.

Cena kursa i obuke za rukovaoca dizalice (dizaličara) je 15,000 RSD
U cenu su uračunati:

  • Priručnik
  • Polaganje završnog ispita
  • Izrada sertifikata

* NAPOMENA:

U cenu nije uračunato pohađanje praktične nastave

  • Ukoliko se odlučite da praktičnu nastavu pohađate u firmi sa kojom Akademija Oxford ima poslovnu saradnju, cena praktične nastave se kreće od 5000 RSD mesečno.
  • Ako sami pronađete firmu gde ćete pohađati praksu, cena je stvar dogovora između vas i te firme. U tom slučaju Akademija Oxford nije odgovorna za kvalitet prakse.

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com