Građevinska struka - montažer

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
09.06.2023.
Trajanje kursa:
300 radnih sati
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Ada, Aleksandrovac, Aleksinac, Apatin, Aranđelovac, Arilje, Babušnica, Bač, Bačka Palanka, Bačka Topola, Bački Petrovac, Bačko Dušanovo, Bajina Bašta, Banatski Despotovac, Banja Koviljača, Banja Vrujci, Batočina, Bečej, Bečići, Bela Crkva, Bela Palanka, Beočin, Beograd, Blace, Bogatić, Bojnik, Boljevac, Bor, Bosilegrad, Brus, Bujanovac, Čačak, Čajetina, Čelarevo, Ćićevac, Čoka, Čokot, Crna Trava, Crvenka, Ćuprija, Čurčin, Despotovac, Despotovo, Dimitrovgrad, Doljevac, Donji Milanovac, Dragaš, Ečka, Erdevik, Futog, G. Sabanta, Gadžin Han, Gajdobra, Golubac, Gornja Vrežina, Gornji Matejevac, Gornji Milanovac, Grocka, Hajdučica, Inđija, Irig, Ivanjica, Jagodina, Jasenovik, Jelašnica, Kać, Kanjiža, Kikinda, Kladovo, Knić, Knjaževac, Koceljeva, Kopaonik, Kosjerić, Kostolac, Kovačica, Kovin, Kragujevac, Kraljevo, Krčedin, Krupanj, Kruševac, Kučevo, Kucura, Kula, Kuršumlija, Lajkovac, Lapovo, Lazarevac, Lebane, Leposavić, Leskovac, Lipljan, Ljig, Ljubovija, Loznica, Luča

CENA: na upit

Opis kursa

 

slikazanati.jpg

Poslove koji se odnose na obavljanje dužnosti koje jedan montažer ima će biti u prilici da upoznaju osobe koje interesuje specijalizovana obuka i kurs za montažera. Nastavu organizuje Akademija Oxford koja ima poslovnice u velikom broju gradova širom naše zemlje, a pred svakoga ko je zainteresovan da se upiše se stavlja ukupno tri uslova. On najpre mora da bude punoletan, a potrebno je i da bude zvanično državljanin naše zemlje, o čemu treba da poseduje relevantan dokaz, a od svakog prijavljenog se očekuje i da ima minimalno stečeno osnovno obrazovanju do tada.

Takođe, napominjemo da se nastava odvija u toku cele godine i to na različitim lokacijama, to jest u svakom gradu u kome mi imamo poslovnicu, pa se i prijava isto tako omogućuje cele godine. Svima koji su zainteresovani se nudi mogućnost da se prijave najpre lično i to u bilo kojoj našoj poslovnici, ali je potrebno da to bude u vreme kada je ona otvorena. A prijava može da bude izvršena i na jednostavniji način, tako da zainteresovani mogu da ostvare kontakt putem telefona sa zaposlenima u izabranoj poslovnici, ali imaju mogućnost i da na zvaničnu mejl adresu naše institucije pošalju informacije i tako se prijave. Naglašavamo da je tada neophodno u mejlu navesti na prvom mestu ime i prezime polaznika koji se prijavljuje, odnosno datum njegovog rođenja, a zatim bi trebalo i da se naglasi u kojoj tačno poslovnici on želi da pohađa ovu obuku, te je svakako vrlo važno navesti i informacije za kontakt.

Ubrzo posle toga će biti organizovan i zvanično upis, a o čemu će svaki pojedinačni prijavljeni da dobije informaciju. Bitno je da svaki prijavljeni zna da on potpisuje ugovor sa našom institucijom prilikom upisa, pa se iz tog razloga zahteva da prvo bude lično prisutan, a zatim i da dostavi obaveznu dokumentaciju, a kako bi dokazao da u potpunosti ispunjava sve zahteve koji su pred njega stavljeni. Uz fotokopiju svedočanstva osnovne škole ili diplome ona srednje škole koju je taj polaznik završio, takođe u obaveznu dokumentaciju spadaju i fotokopije kako izvoda iz matične knjige rođenih, odnosno krštenice, tako i uverenja o državljanstvu. Bitno je samo da uverenje o državljanstvu ne bude starije od 6 meseci, a zahteva se i da svaki prijavljeni tada ima važeći lični dokument, kako bi mogao da prođe kroz postupak identifikacije u skladu sa navedenim pravilima. Osim što može da prilozi ličnu kartu, on isto tako ima pravo i da kroz postupak identifikacije prođe uz pomoć vozačke dozvole ili pasoša, ali se zahteva da poseduje i očitan određeni lični dokument, u slučaju da je u pitanju onaj koji poseduje čip, pošto tako nalaže pravilo vezano za njegovo korišćenje.

Nakon što bude potpisao ugovor sa organizatorom polazniku će biti predstavljeni i uslovi, odnosno činjenica da kurs i obuka za montažera podrazumeva ukupno dva dela. Zapravo se svi polaznici obavezuju da pohađaju kako teorijski, tako isto i praktični deo, pa je iz tog razloga bitno da znaju da se predavanja održavaju u okviru naših poslovnica, a da praksu pohađaju u firmama koje zadovoljavaju određene uslove.

Akademija oxford je zadužena za organizaciju predavanja i ona to čini ili online ili u svojim poslovnicama, a kroz poluindividualnu, grupnu i individualnu nastavu. Kako postoji čak četiri načina da polaznik prati predavanja, to je izuzetno važno da on zna da se sve pomenute vrste nastave organizuju na jasno definisan način.

Kod individualne, ali i poluindividualne i online nastave je važeće pravilo da svaki polaznik dogovara sa nadležnim predavačem detalje i to u smislu da se usaglašavaju na prvom mestu o datumu kada će obuka i kurs za montažera koju polaznik izabere da počne. Nakon toga oni preciziraju i princip po kome će da se organizuje nastava, odnosno dinamiku, kao i termine. Ovde je važno navesti i činjenicu da svaki polaznik koji bude odabrao online nastavu ima dužnost da obezbedi adekvatne uslove, a kako bi ona funkcionisala bez poteškoća. Radi se o tome da se od tog polaznika zahteva ne samo da ima računar, već je vrlo važno i da taj računar sa internetom isključivo bude povezan preko stabilne konekcije, a pošto se upravo zahvaljujući tome može osigurati adekvatan način odvijanja ovog tipa nastave.

Kod grupne nastave, takođe postoji zahtev koji mora da bude ispoštovan, ali se on odnosi na prijavljivanje dovoljnog broja osoba u jednoj od naših poslovnica, jer je potrebno da bude formirana grupa. A u toj grupi može biti najmanje četiri osobe, dok ih maksimalno može biti osmoro, pa se zato i navodi taj zahtev. Upravo onog trenutka kada zvanično bude bio ostvaren pomenuti uslov, odnosno kada se za pohađanje ovog tipa kursa bude prijavilo najmanje četiri osobe, svi koji su se do tada prijavili će od strane organizatora dobiti informacije i to ne samo o datumu početka, nego i o dinamici, ali i o terminima u kojima će grupna obuka i kurs za montažera da bude organizovana, pošto o tome odlučuje isključivo organizator ovog kursa.

Onaj polaznik koji bude završio sa pohađanjem ovog dela kursa ima obavezu da pristupi i pohađanju prakse, a što on čini u firmi koju lično izabere. Međutim, da bi njemu uopšte bilo omogućeno praksu pohađa u toj kompaniji, bitno je da ona prvo zadovoljava osnovni uslov, to jest da zapošljava nekoga na poslovima montažera, a zatim se zahteva i da odabrana kompanija sa Akademijom Oxford ima zvanično potpisan ugovor o poslovno - tehničkoj saradnji. A tek nakon što ispuni te uslove i želi da organizuje praksu, polaznik može da počne sa njenim pohađanjem, ali on svakako ima vrlo značajnu olakšicu u ovom slučaju pošto naša institucija sarađuje sa firmama koje ispunjavaju pomenuti uslovi, te u kojima su montažeri zaposleni. A budući da ta saradnja traje, to znači da je i ugovor o poslovno - tehničkoj saradnji sa njom već potpisan, čime polaznik koji se odluči za tu varijantu značajno dobija na vremenu u odnosu na onoga koji odabere opciju da sam pronađe odgovarajuću firmu i u njoj pohađa praksa. Da budemo precizniji, ako se budete odlučili da praksu pohađate kod naših poslovnih partnera trebalo bi da znate da vam mi tada obezbeđujemo sve relevantne informacije, te da nije neophodno da bude potpisan navedeni ugovor, pošto on već postoji. Pored svega toga ćete odmah dobiti i garanciju da će naši poslovni partneri praksu da organizuju onako kako predviđaju pravila.

U drugoj situaciji, to jest onda kada želite da lično pronađete odgovarajuću kompaniju i da u njoj pohađate praksu, a pritom mi sa njom nismo imali saradnju, moraćete prvo da obezbedite sve potrebne podatke koji su nam potrebni za potpisivanje ugovora o poslovno - tehničkoj saradnji. Zatim imate obavezu da se sa predstavnikom firme koju ste izabrali dogovorite i to ne samo oko cene, nego i oko svih ostalih informacija koje su bitne za pohađanje prakse. Samim tim ćete imati značajno više obaveza nego polaznici koji se odluče da praksu organizuje jedna od kompanija sa kojom smo i ranije sarađivali. Isto tako je bitno i da znate da garanciju kvaliteta prakse u toj situaciji sigurno nećete od nas dobiti i to ne zato što mi ne želimo da je damo, nego zato što nemamo pravo da garantujemo za nešto sa čime nismo uopšte upoznati.

A da bi neko mogao da izađe na polaganje ispita za proveru znanja, kako bi stekao validan sertifikat za montažera, potrebno je da poseduje dokaz o pohađanju 300 radnih sati prakse. On taj dokaz mora da priloži uz već pomenutu obaveznu dokumentaciju, a takođe mora da dostavi i originalnu potvrdu da je pohađao kurs i obuku za montažera, odnosno treba da priloži ugovor koji je sa nama potpisao kada se upisivao.

Budući da mi omogućujemo polaganje ovog ispita i onim kandidatima koji navedeni kurs ne pohađaju kod nas, to od njih prvo zahtevamo da se prijave za polaganje, a zatim i da plate nadoknadu koja je u toj situaciji jasno definisana važećim cenovnikom. Čak i ovi kandidati moraju da dostave obaveznu dokumentaciju, ali i potvrdu da su pohađali specijalizovanu obuku za montažera, odnosno da su odradili praksu. Ali, isključivo ovim kandidatima je dozvoljeno da umesto potvrde o praksi dostave dokaz o stečenom radnom iskustvu konkretnom poslu koji je predmets ertifikacije. Svakako, kada i jedni i drugi kandidati budu završili sa polaganjem završnog ispita, ovlašćeno lice u poslovnici Akademije Oxford u kojoj su polagali završni ispit će svoj pomenutoj dokumentaciji da doda kako test sa polaganja tog ispita, tako isto i zapisnik.

Napominjemo da je cena koju koju podrazumeva obuka i kurs za montažera formirana takođe u dva dela, tako da svaki polaznik plaća pohađanje prakse odvojeno od pohađanja predavanja.

Iako Akademija Oxford organizuje ovu obuku, ona ima odgovornost jedino kada je u pitanju cena za teorijski deo, dok će polaznici praksu da plate prema cenovniku kompanije koja je zadužena za njenu organizaciju. Potrebno je navesti i činjenicu da u sklopu nadoknade koja je navedena za plaćanje teorijskog dela polaznik dobija, na prvom mestu mogućnost da pohađa onaj tip nastave koji će lično odabrati, a uz to mu organizator obezbeđuje i literaturu. Svakako, u pomenutu cenu je uračunato i polaganje završnog ispita, ali i izrađivanje sertifikata za montažera i dodatka tom sertifikatu.

Kada bude ispunio osnovni uslov, te završio sa pohađanjem predviđenih 300 radnih sati prakse, polaznik će moći da pristupi polaganju završnog ispita, koji se sastoji od dva dela, to jest pismenog i usmenog. Uzevši u obzir da postoji ukupno 15 pitanja na celokupnom ispitu, to podrazumeva da polaznik ima obavezu da odgovori na njih 12 u pisanoj formi, odnosno da pruži odgovor na tri pitanja u okviru usmenog dela.

Ako nekoga interesuje obuka i kurs za montažera, odnosno ako hoće da se sertifikuje za ovo zanimanje, a u gradu u kome stanuje naša institucija nema poslovnicu, tom kandidatu će nakon ispunjenja osnovnog uslova svakako biti omogućeno da polaže završni ispit, a što će on učiniti u jednoj od preko naših 20 poslovnica, to jest upravo u onoj koja se nalazi najbliže gradu u kome stanuje. Svakako tim kandidatima možemo da preporučimo da se odluče da predavanja prate preko interneta, a budući da je to najbolji mogući način u datoj situaciji, ali je neophodno da obezbede i adekvatne uslove kao što je prethodno pomenuto. A kada je reč o praktičnom delu koji uključuje ovaj kurs, za njih je vrlo verovatno najbolja opcija da samostalno pronađu firmu i to upravo u tom gradu u kojoj će moći da pohađaju praksu, ali je svakako neophodno da ispoštuju se prethodno navedene zahteve.

Moramo da napomenemo još jedan vrlo važan podatak, a on je vezan za priznatost sertifikata koje izdaje naša institucija. Radi se o tome da je sertifikat za montažera apsolutno priznat kao dokaz da je neko osposobljen za obavljanje ovog posla, tako da svaki polaznik koji bude postao vlasnik tog sertifikata svakako ima pravo da ga preda svakom poslodavcu kao važeći dokaz osposobljenosti za posao montažera. Ali, ono što može da predstavlja problem je nešto što zaista nema veze sa organizatorom ovog kursa, a vezano je za upisivanje stečenih sertifikata u radne knjižice polaznika. Stvar je u tome da Nacionalna služba za zapošljavanje, a prema odredbi zakona koja važi od 01. januara 2016. godine jedina može da izvrši upisivanje sertifikata, što ona i čini elektronskim putem, ali je takođe određeno da se sertifikati mogu upisati isključivo u radne knjižice, odnosno dosijee onih kandidata koji su prijavljeni na evidenciju pomenute službe. Samo iz tog razloga neko ko nije nezaposleno lice, to jest ko nije prijavljen na pomenutu evidenciju, ne može odmah da upiše stečeni sertifikat, već je neophodno da ispuni osnovni uslov, što podrazumeva da mora da izvrši prijavu na evidenciju konkretne službe. Svakako to ne može da znači da taj polaznik nema pravo da koristi konkretan sertifikat kada ima potrebu za tim, pošto on ima pravo da ga preda apsolutno svakom poslodavcu i to ne samo na teritoriji naše zemlje, već i u mnogobrojnim zemljama koje se u neposrednoj blizini nalaze, a kao relevantan dokaz da je u potpunosti osposobljen za montažera.

Šta obuhvata kurs za montažera?
Iako je posao montažera znatno širiti, činjenica je da se na trenutnom tržištu rada i to ne samo u našoj zemlji, već i u svetu, a naročito u zemljama Zapadne Evrope upravo montažeri skela najviše traže, tako da će svako koga interesuje obuka i kurs za montažera za vreme predavanja moći da se upozna ne samo sa pravilnom montažom skela, već i sa svim ostalim poslovima koji su vezani za pomenuto zanimanje.

A naročiti fokus ove obuke će biti usmeren prvo na upoznavanje svih polaznika sa širokim spektrom obaveza, a koje će on svakako da ima ukoliko se bude i zvanično kvalifikovao za montažera. Predavači će, svakako sve prisutne polaznike da upoznaju i sa načinom tumačenja različitih nacrta, sa kojima će oni imati sigurno dodira za vreme obavljanja ovog posla.

Uz to, posebno će biti stavljen akcenat na montažu skela, pošto se to svrstava u red trenutno najplaćenijih i najtraženijih zanimanja. Ali će polaznici da se upoznaju i sa montažom svih ostalih elemenata u okviru konkretne građevine, a što oni u praksi najčešće čine prvenstveno na osnovu crteža. Tu će oni profesori da ih nauče i kako se konkretan crtež tumači, odnosno na koji način mora da bude izvršena montaža tog dela i to korak po korak.

Mada je ovo zanimanjre primarno usmereno na poslove montiranja različitih elemenata, vrlo često se događa da osoba koja je zadužena za to izvrši mora da izvrši i demontažu konkretnog elementa, tako da će i tome svakako biti reči za vreme trajanja predavanja.

Obuka i kurs za montažera takođe podrazumeva i da će polaznici da se upoznaju sa različitim tipovima alata, a koje će sigurno često da koriste kada se budu zaposlili na ovoj radnoj poziciji.

Svakako će biti reči i o određenim delovima zakona o bezbednosti i zaštiti na radu, a za koje su svi montažeri dužni da ih poštuju, jer se zahteva da oni posao za koji se kvalifikuju rade maksimalno profesionalno, ali na prvom mestu bezbedno.

Po kom principu se organizuje kurs i obuka za montažera?
Svako koga zanima obuka i kurs za montažera na prvom mestu mora da poseduje informaciju da zvaničan nastavni program jasno definiše da se on odvija, jednostavno rečeno u dva dela, a pošto se pohađaju predavanja i praksa. Ipak, svi polaznici imaju značajne olakšice, pošto im Akademija Oxford nudi prvo mogućnost da izaberu tip nastave u okviru teorijskog dela, a potom im omogućuje i da odluče u kojoj tačno firmi žele da odrade predviđeno vreme za praksu.

Da navedemo, najpre da predavanja naša institucija organizuje u svim svojim poslovnicama i to u celoj zemlji, ali da isto tako imate priliku ako želite i da predavanja pratite preko interneta. A ako je baš taj tip nastave vaš izbor, onda je vrlo važno da znate da je potrebno da računar koji ćete koristiti tom prilikom ima i stabilnu vezu sa internetom, pošto je to osnovni uslov da bi ovaj tip nastave mogao da se sprovodi baš onako kako je određeno zakonom.

Online kurs i obuka za montažera predviđaju prisustvo samo jednog polaznika, što isto važi i za individualnu nastavu. Princip održavanja poluindividualne nastave podrazumeva da su dve osobe prisutne za vreme predavanja, a svi pomenuti tipovi obuke organizuju se na istovetan način, što znači da polaznici sa onim profesorom koji će im i držati taj vid obuke preciziraju sve detalje koji su bitni za organizaciju. Da pojasnimo, oni se dogovaraju ne samo o datumu kada će ta obuka da počne, već i o tačnoj dinamici po kojoj će predavanja da se održavaju, ali i o terminima, tako da je praktično ovde sve podređeno polaznicima.

Ovo što smo pomenuli ne važi kada je u pitanju grupni kurs i obuka za montažera, budući da tada samo Akademija Oxford ima pravo da odredi u kojim terminima se predavanja organizuju, te isto tako samo ona može i da definiše dinamiku njihovog organizovanja. A u ovom slučaju datum početka ne zavisi od organizatora, ali ni od pojedinačnog polaznika, već isključivo od dovoljnog broja prijavljenih. Stvar je u tome da se grupna nastava, sasvim logično organizuje u grupama, a da one mogu brojati od četvoro do maksimalno osmoro polaznika u isto vreme, pa se baš zato i zahteva da se za njegovo pohađanje prijavi najmanji broj polaznika koji je potreban da bi jedna grupa mogla da se kreira (četvoro njih). A pošto taj uslov bude bio zvanično ispunjen, svi oni koji su na vreme izvršili prijavu će da dobiju informacije od organizatora i to kako o datumu početka, tako i o terminima. Svakako je ovde bitno da napomenemo i da naša institucija u pojedinim slučajevima može da izađe u susret polaznicima kojima ne odgovaraju već definisani termini, ali ukoliko se radi o svima koji se nalaze u jednoj grupi. Međutim, oni moraju biti svesni činjenice da kordinator za nastavu čak i tada ima pravo da promenu termina ne odobri, jer se zahteva da on bude apsolutno siguran da izvršena promena ne bi ometala nijednu drugu obuku koja se u toj poslovnici takođe organizuje.

Jako je važno pomenuti i da kurs i obuka za montažera uz praćenje predavanja, obavezuje sve polaznike i da pohađaju praksu. A nju može da organizuje kompanija koja zapošljava nekoga na radnom mestu montažera, odnosno koja želi to da učini. Svakako postoji još jedan vrlo važan uslov, a on podrazumeva da Akademija Oxford mora sa tom firmom da ima potpisan ugovor o poslovno - tehničkoj saradnji. Ovde mi svim našim polaznicima nudimo i olakšicu vezano za izbor kompanije, pošto oni mogu i da se odluče za jednu od onih sa kojima smo mi već sarađivali, odnosno kojom smo taj ugovor ranije potpisali. Tada će polaznici, na prvom mestu da znatno sebi olakšaju čitav ovaj proces, pošto ćemo im mi dati informacije koje se odnose na pohađanje prakse. Zatim ćemo ih uputiti i u visinu nadoknade koja se u tom slučaju plaća, pošto je dobro poznato da je cena formirana iz dva dela, odnosno da se pohađanje predavanja i prakse odvojeno i plaćaju.

A neko kome se ne bude dopala ova opcija iz bilo kog razloga, ima pravo da se odluči da praksu pohađa u firmi sa kojom pomenuti ugovor o poslovno - tehničkoj saradnji mi nismo pre potpisa, ali će biti obavezan da obezbedi sve podatke koji su za njegovo popunjavanje potrebni i da ih na propisan način dostavi osobi koja je u konkretnoj poslovnici organizatora ovlašćena za pripremu tog ugovora, odnosno koja je ovlašćena za njegovo potpisivanje. Zapravo, tek nakon što mi budemo zvanično pristupili potpisivanju konkretnog ugovora, polaznik će imati dozvolu da počne da pohađa praksu, a uslove u tom slučaju on isključivo samostalno mora da definiše sa licem koje je u konkretnoj firmi za to ovlašćeno. Takođe, važno je i da napomenemo da ti polaznici od nas ne mogu da očekuju garancije koje se odnose na kvalitet prakse, jer nama svakako nije poznat način na koji izabrana firma taj deo obuke organizuje.

Kome je kurs i obuka za montažera namenjena?
Postoje ukupno tri uslova koje mora da ispuni svako ko je zainteresovan da pohađa pomenuti kurs, to jest ko želi da se sertifikuje za montažera.

Srećom po sve zainteresovane polaznike, u pitanju su uslovi koje je vrlo lako ostvariti, a najpre je potrebno da prijavljeni polaznik bude punoletan i državljanin Republike Srbije. Odmah zatim se zahteva i da on do trenutka prijavljivanja, to jest pristupanja upisu ima završenu osnovnu školu, a upravo to je i zahtev za najniži nivo obrazovanja koji kurs i obuka za montažera stavlja pred svakoga ko je zainteresovan.

Samim tim, svi koji se prijave treba i da u trenutku upisa, prilože i obaveznu dokumentaciju, u kojoj moraju da se nađu upravo dokumenta kojima oni potvrđuju da ispunjavaju ove uslove.

Uz fotokopiju svedočanstva osnovne škole ili diplome srednje škole, prilikom upisa svi prijavljeni dostavljaju i kopiju uverenja o državljanstvu i izvoda iz matične knjige rođenih. Naglašavamo da je samo za dokaz o državljanstvu navedeno da dokument ne sme da bude stariji od 6 meseci.

Koliko traje obuka za montažera?
Trajanje ovog kursa je sasvim precizno određeno aktuelnim nastavnim programom i podrazumeva da kurs i obuka za montažera traje ukupno 3 meseca. A tim programom je precizirano i da svaki polaznik u navedenom vremenskom periodu ima obavezu da pohađa praktičan deo, koji mora da traje ukupno 300 radnih sati.

Svako koga zanima da nastavu pohađa nešto kraće, ima mogućnost da ovaj kurs završi za samo dva meseca, ali je tada bilo važno i da se on u potpunosti pridržava pravila koje je u tom slučaju navedeno za dinamiku pohađanja prakse.

Tačnije rečeno, onaj polaznik koji bude po osam sati dnevno i to u periodu od ponedeljka do petka, to jest 40 radnih sati nedeljno, prisustvovao praksi će imati mogućnost da pomenuti kurs završi mesec dana ranije od predviđenog.

Koliko košta kurs za montažera?
U okviru ovog kursa postoje dva segmenta, a što znači da se teorijski i praktični deo svakako moraju platiti odvojeno.

Naša institucija je isključivo dužna da navede cenu pohađanja predavanja, te ona tada polaznicima nudi i mogućnost da pristupe polaganju završnog ispita, odnosno da nakon uspešnog polaganja steknu sertifikat za montažera. Napominjemo takođe da je u cenu teorijskog dela, uz naravno pohađanje onog tipa nastave koju svaki polaznik lično izabere, uračunata i skripta koju će on da dobije od organizatora, a kako bi se što bolje pripremio za polaganje ovog ispita.

Visina nadoknade za pohađanje prakse zavisi od firme koja je i organizuje, a mi ovom prilikom navodimo cenu prakse koju polaznici pohađaju kod naših poslovnih partnera. Takođe se podrazumeva da će neko ko odabere drugu ponuđenu varijantu i praksu želi da pohađa u nekoj firmi sa kojom mi nismo sarađivali saznati cenu od zvanično ovlašćenog lica te fkompanije.

Gde i kada se održava kurs i obuka za montažera?
Na dva mesta i u potpuno različitim terminima se održava obuka i kurs za montažera, jer je predviđeno da svaki polaznik pohađa najpre predavanja, a posle toga i da odradi tačno određeno vreme u sklopu praktičnog dela.

Predavanja polaznici mogu da prate isključivo u prostorijama jedne od poslovnica naše institucije, dok isto tako imaju mogućnost i da se odluče za online kurs. A apsolutno od njihove odluke i zavisi princip po kome će pohađati nastavu, pošto se u ponudi osim individualne i grupne, nalazi takođe i poluindividualna obuka, kao i nastava koja treba da se prati preko interneta.

Način organizovanja grupne nastave je ujedno i jedini koji se razlikuje, dok se sve ostale koje smo pomenuli organizuju na, praktično rečeno isti način, stim što je razlika u broju osoba koje mogu da budu prisutne, odnosno u mestu na kome se nastava održava. A ovo navodimo zato što se poluindividualna i individualna obuka organizuje isključivo u prostorijama izabrane poslovnice, dok online nastavu polaznici prate sa mesta gde im je omogućen pristup računaru. Međutim, ovde je potrebno da oni ispune još jedan vrlo važan uslov, a to je da obezbede korišćenje stabilne internet veze za konkretan računar, kako bi kurs i obuka za montažera online mogla da bude organizovana upravo onako kako navode važeća pravila. Uz to, naglašavamo i da je online nastava namenjena za jednog polaznika, isto kao i individualna, dok se u okviru poluindividualne isključivo mogu biti dva polaznika prisutna.

A kada kažemo da imaju potpuno isti način organizovanja, to znači da svaki polaznik koji izabere jednu od tih vrsta nastave ima apsolutno pravo, da onom profesoru koji će ga tom prilikom i voditi kroz obuku navede kada želi da taj kurs počne, odnosno u kojim terminima bi voleo da prati nastavu, kao i prema kojoj dinamici mu najviše odgovara da se predavanja organizuju.

A kada je u pitanju radu u grupama, tu svaki polaznik koji izabere baš taj tip nastave ima obavezu da u potpunosti ispoštuje jasno definisane uslove, koje u tom slučaju može da odredi samo organizator, to jest Akademija Oxford. Radi se o tome da su termini i dinamika ovde svakako unapred određeni, ali da datum početka tog tipa nastave zavisi samo od zainteresovanosti kandidata. Naime, ovde se zahteva prvo prijavljivanje najmanje četiri osobe kako bi nastava u grupi uopšte mogla da počne, jer u grupama može da bude upravo toliko polaznika najmanje, a najviše ih može biti prisutno osmoro, pošto tako nalažu važeća pravila.

Sa druge strane, polaznici treba takođe i da odrade tačno određeno vreme u sklopu praktičnog dela, a gde se od njih zahteva da prisustvuju praksi u trajanju od 300 radnih sati. Ovaj segment nastave može da organizuje isključivo firma koja će da ispuni osnovne uslove, a isto tako će ona da odredi i cenu, uzevši u obzir da se oba dela koja obuhvata kurs i obuka za montažera moraju ne samo pohađati odvojeno, već isto tako i platiti. Zahteva se da ta firma koju polaznik izabere da u njoj pohađa praksu prvo ima otvoreno radno mesto za montažera, a drugo je potrebno da ona potpiše ugovor sa našom institucijom i to o poslovno - tehničkoj saradnji.

Napominjemo da kompanije koje ispunjavaju u potpunosti pomenuti uslov mi već imamo na spisku poslovnih partnera, tako da imate mogućnost i da upravo jednu od njih odaberete i u njoj pohađate praksu. A isto tako možete i da pronađete neku firmu koja će zadovoljiti ovaj uslov, ali sa kojom mi nismo imali poslovnu saradnju, te upravo od vaše odluke će i da zavisi koje obaveze imate.

Svi oni polaznici koji odluče da praksu pohađaju kod poslovnih partnera naše institucije, praktično rečeno nemaju nikakvu obavezu, budući da im mi dajemo informacije o svemu, pa i o ceni. A oni, takođe i ne gube vreme, jer se tada ne čeka na potpisivanje navedenog ugovora, ali zato ako izaberu drugu ponuđenu opciju, to jest ako požele da oni pronađu odgovarajuću firmu. Ti polaznici prvo moraju da obezbede sve potrebne podatke da bi ugovor o poslovno - tehničkoj saradnji mogao da bude popunjen, a koje će i da dostave predstavniku naše poslovnice koji će biti dužan da pomenuti ugovor pripremi za potpisivanje, te da organizuje čitav taj proces. Pored toga, od tog polaznika se očekuje i da obezbedi sve informacije koje se odnose kako na cenu, tako i na uslove koje je potrebno ispuniti da bi polaznik bio u mogućnosti da počne da pohađa praksu. Ovde moramo da naglasimo da garantujemo za kvalitet nastave samo onim polaznicima koji se odluče da ovaj deo pohađaju u kompaniji sa kojom smo bili u poslovnim odnosima od ranije.

Dodatne napomene:

 • pohađanje predavanja i prakse se plaća potpuno odvojeno, a u skladu sa važećim cenovnikom organizatora i jednog i drugog dela
 • cenu za teorijski deo daje Akademija Oxford, a u nju je osim praćenja odabrane vrste nastave, uračunata i izrada sertifikata i dodatka sertifikatu, kao i polaganje ispita za proveru znanja, te u okviru konkretne cene svaki polaznik od organizatora dobija potrebnu literaturu
 • ona firma koja će biti zadužena za organizovanje prakse će i da navede njenu cenu
 • prema odredbama ugovora koji svaki polaznik potpisuje u trenutku upisa ovog kursa, on mora plaćanje da izvrši u jasno definisanom roku i to u onoj poslovnici u kojoj prati predavanja, odnosno u onoj u kojoj vrši upis i to u skladu sa cenovnikom koji je u tom trenutku na snazi
 • kurs i obuka za montažera se organizuje cele godine, pa je i otvorena mogućnost za prijavljivanje u svakom trenutku i to ili preko mejla, odnosno broja telefona jedne od poslovnica, a zainteresovani mogu da se prijave i lično
 • zahteva se dostavljanje obavezne dokumentacija od svakog prijavljenog polaznika, a koji je takođe dužan da bude lično prisutan prilikom upisa, te da ima i važeći lični dokument sa fotografijom, kako bi mogao da potpiše ugovor
 • zahteva se da svako koga ne zanima obuka i kurs za montažera, već želi samo da stekne sertifikat za to zanimanje ispuni navedeni uslov, te da se prijavi za polaganje završnog ispita, odnosno da tom prilikom plati predviđenu nadoknadu i da priloži svu zahtevanu dokumentaciju


U cenu su uračunati:

 • Priručnik
 • Polaganje završnog ispita
 • Izrada sertifikata

* NAPOMENA:

U cenu nije uračunato pohađanje praktične nastave

 • Ukoliko se odlučite da praktičnu nastavu pohađate u firmi sa kojom Akademija Oxford ima poslovnu saradnju, cena praktične nastave se kreće od 5000 RSD mesečno.
 • Ako sami pronađete firmu gde ćete pohađati praksu, cena je stvar dogovora između vas i te firme. U tom slučaju Akademija Oxford nije odgovorna za kvalitet prakse.

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com